Hamburgerpress – Bäst i test

Vilken hamburgerpress är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Kamado Sumo blev den bästa hamburgerpressen i vårt test. Produkten har en snygg design & bra grepp för hantering. Den fungerar även perfekt för en grill och utmärkt för olika stekpannor. En hamburgerpress är ett tillbehör till grillen som finns för att hjälpa dig tillaga perfekta hamburgare. Flera ikoniska restauranger som är välkända för deras smakrika hamburgare som till exempel Shake Shack och Smashburger använder sig av en hamburgerpress för att tillaga ”smash” burgare.

Man ska lägga en boll av kött på stekpannan och sedan använda en press för att trycka ner burgaren mot stekpannan och få den perfekta karamelliserade ytan. Vi har testat olika produkter för att hjälpa dig välja den bästa.

BÄST I TEST
1
Hamburgerpress – Bäst i test


Kamado Sumo – Hamburgerpress

4,8/5 i kundbetyg hos Cervera
Topprankad hos Pricerunner
Bra grepp
Specifikationer +
8.8/10
OMDÖME
Från 349 Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 599 kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Hamburgerpress – Bäst i test

Dorre Wallberg Hamburgerpress

4,8/5 i kundbetyg hos Kitchentime
Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
Tål maskindisk
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 149 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Hamburgerpress – Bäst i test

Gourmetstål – Hamburgerpress

Högt kundbetyg hos KitchenLab
Högt kundbetyg hos Royaldesign
Praktiskt handtag
Specifikationer +
8.1/10
Omdöme
Från 350 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

Kamado Sumo – Hamburgerpress – Bäst i test

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Topprankad hos Pricerunner
 • Bra grepp
 • Snygg design
Nackdelar
 • Tål inte maskindisk

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

Produktrecension

Kamado Sumo – är den bästa hamburgerpressen i testet. Vi valde Kamado Sumo som bäst i test på grund av att denna press höll en oerhört hög kvalitet, fungerar perfekt för en grill och även utmärkt för olika stekpannor, se bara till att undvika non stick så att din biff får en krispig yta. Visa familjen och vännerna att du kan laga perfekta hamburgare med denna produkt, gör en krispig smakrik burgare som fortfarande är saftig och godare än något de smakat förut.

Till skillnad från de andra produkterna så använder Kamado Sumo Hamburgerpress gjutjärn vilket bidrar till en tyngre vikt och ett utmärkt resultat när man ska ”smasha” sin hamburgare. Denna hamburgerpress passar perfekt för din motiverade grillmästaren som älskar hamburgare! Produkten har ett rimligt pris med tanke på den höga kvaliteten.

Snygg och praktisk design

Kamado Sumo – har en oerhört snygg design som passar perfekt till din gill. Pressen har ett stilfullt trähandtag med ordentlig grepp som hålls kylt även när du pressar köttet direkt mot grillen. Denna burgerpress är tillverkad av gjutjärn med en platt yta under som pressar kött på ett bra sätt. Det märks att Kamado Sumo är tillverkat av någon som vet hur mat bör lagas, nämligen den världsberömda kocken Johan Jureskog.

Vi tyckte verkligen om Kamado Sumo Hamburgerpress – den var enkel att använda, snygg och hade en gedigen konstruktion. Produkten har även fått höga betyg hos Cervera och har en av de högsta rankerna hos Pricerunner. Precis som flera andra kunder och experter så tycker vi alltså att detta är en fantastiskt bra hamburgerpress!

Specifkationer:
– Material: Gjutjärn och trä
– Färg: Svart
– Diameter: 17cm

Summering

8.8Omdöme
Oerhört snygg design som passar perfekt till en grill

Kvalitet
8.8
Design
8.7
Funktioner
8.5
Prestanda
8.6
Pris
9.5

2

Dorre Wallberg Hamburgerpress – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Tål maskindisk
 • Väldigt billig
Nackdelar
 • Silikon handtaget kan bli varmt om du pressar direkt mot grillen

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

En annan utmärkt hamburgerpress är Dorre Wallberg, som kan köpas för ett förvånansvärt billigt pris. Denna burgerpress tål maskindisk vilket innebär enkelt rengöring, den har även en snygg design med en svart färg. När du köper denna press medföljer en skål som du kan sätta färsen i och forma biffen innan du slänger den i stekpannan, självklart kan du välja att ”smasha” biffen direkt mot stekpannan eller en grill om du skulle föredra detta.

Vi utsåg Dorre Wallberg Hamburgerpress till budgetvalet eftersom den var väldigt billig samtidigt som den håller en hög kvalitet. Till skillnad från de andra pressarna så är denna produkt gjord av aluminium, vilket kan förklara det billigare priset – den kanske inte är lika hållbar som vår bäst i test produkt, men den är enklare att rengöra!

Aluminium och silikon

Wallberg pressen från Dorre är tillverkad av aluminium och ytan på undersidan är räfflad. Handtaget är klätt i silikon och har en snygg design. Använd denna burgerpress för att forma dina burgare och laga goda burgare på grillen eller stekpannan! Pressen fungerar även utmärkt för att pressa fiskburgare eller vegetariska burgare.

Vi tyckte att Dorre Wallberg var en riktigt bra hamburgerpress som höll en hög standard och är behaglig att använda. Produkten passar perfekt för dig som är ute efter ett billigare alternativ!

Specifikationer:
– Material: Aluminium och trä
– Färg: Svart
– Diameter: 11,5cm
– Design på undersida: Räfflad

Summering

8.4Omdöme
Effektiv hamburgerpress som tål maskindisk

Kvalitet
8.2
Design
8.2
Funktioner
7.7
Prestanda
8.2
Pris
9.6

3

Gourmetstål – Hamburgerpress – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos KitchenLab
 • Högt kundbetyg hos Royaldesign
 • Praktiskt handtag
Nackdelar
 • Dyr
 • Inte den snyggaste designen<

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi utser Gourmetstål – Hamburgerpress till premiumvalet på grund av den fantastiska kvaliteten och lättsamma användningen. Burgarna som du lagar med hjälp av denna press kommer både vara krispiga och saftiga. Tillverkad av rostfrittstål med en diameter på 14 centimeter så kan du använda denna press för att pressa burgare, quesadillas, bacon eller annat som du kan tänka dig att pressa mot stekpannan eller grillen. Gourmetstål pressen är rund men finns också att köpa som fyrkantig grillpress om man skulle föredra detta.

Design

Denna press väger 1 kg eftersom den är tillverkad av tungt rostfritt stål och skapar en perfekt burgare med den tunga vikten. Pressen är graverad med en text där det står ”Gourmetstål” vilket får själva ståldelen att bli attraktiv. Handtaget är väldigt praktiskt och bidrar till lättare användning av denna press.

Specifikationer:
– Material: Rostfritt stål
– Färg: Silver och röd
– Yta på undersidan: Slät/platt
– Vikt: 1kg
– Diameter: 14cm

Summering

8.1Omdöme
Tillverkad i rostfrittstål med lättsam användning. Pressa fler sorters tillbehör med denna bredare press

Kvalitet
8
Design
7.8
Funktioner
7.4
Prestanda
7.8
Pris
9.5

Köpguide – Viktigt att tänka på inför ditt köp

Hur använder man en hamburgerpress?

Det är oerhört enkelt att använda en burgerpress och det har en enorm påverkan på slutresultatet när du gör egna hamburgare. Till att börja med så ska du försöka hitta hög kvalitativt kött för att tillaga dina hamburgare. Lägg dem sedan i en bunke och så kan du krydda dem lite lätt. Till sist så kramar du ihop köttet till små bollar som väger ungefär 90g styck – här är det viktigt att du inte kramar ihop dem för hårt då detta kommer påverka resultatet, krama bara ihop dem tillräckligt mycket för att de ska hållas ihop.

Till slut när du har gjort några löskramade köttbollar som väger ungefär 90 gram styck så lägger du en köttbit på stekpannan – det är även vanligt att lägga en bit bakplåtspapper på köttbiten, ta sedan hamburgerpressen och tryck rakt ner på bakplåtspappret eller direkt på köttbiten i ungefär tio sekunder.

Varför behöver du en hamburgerpress?

En hamburgerpress hjälper dig laga hamburgare på en ny nivå. Man kanske tror att det inte spelar så stor roll på vilket sätt man tillagar köttet, men resultatet från att använda en burgerpress talar för sig själv. När du använder en hamburgerpress för att göra en så ”smash” hamburgare så pressar du ner det lösa köttet och steker det mot en större yta – detta bidrar till att köttet blir karamelliserat och får en fin krispig yta. När du använder järnet för att trycka ner burgaren så åker även all köttsaft tillbaka upp genom köttet vilket bidrar till en mer smakrik burgare.

Maillardreaktionen kallas den kemiska reaktionen mellan kolhydrater och aminosyror när vi steker till exempel kött – denna reaktion förbättrar smaken, doften och färgen på köttet som steks. En hamburgerpress bidrar till en större yta för den så kallad Maillardreaktionen vilket också påverkar smaken, doften och färgen av burgaren.

Saker att tänka på innan du köper en hamburgerpress

Det finns enbart ett fåtal saker att tänka på innan du köper en burgerpress. Du behöver tänka på vilken form du vill ha, det finns hamburgerpressar som är runda och även smashjärn som är fyrkantiga. Fundera vilken form du vill ha och välj den som passar dina behov. Förutom detta så finns det olika material som används på hamburgerpressar, det är vanligt med till exempel gjutjärn, aluminium och rostfritt stål.

Du bör också tänka om du vill ha räfflad yta eller slät yta när du väljer pressen och till sist så är det viktigt att ha ett stabilt handtag som inte blir för varmt om du trycker ner burgaren direkt mot stekpannan eller grillen! Pris är alltid någonting som kan vara värt att ha i åtanke, men prisskillnaderna brukar inte vara alltför stora och det kan vara värt att köpa en hamburgerpress av hög kvalitet som håller och är lätt att rengöra.

Tips för perfekta hamburgare

Att göra den perfekta hamburgaren är inte lika enkelt som man kan tro. Här nedan kan du ta del av fyra tips för att tillaga perfekta hamburgare:

Rätt färs
När du gör en hemmagjord burgare så skulle vi rekommendera att hitta rätt färs för burgaren, bra färs för en hamburgare ska vara grovmalen och helst ha en relativt hög fetthalt. Ett exempel på bra färs för hamburgare är nötfärs av malet högrev.

Undvik non stick
När du lagar hamburgare så är ett tips att undvika non stick stekpannor då det kan göra så att ytan av hamburgaren inte blir lika krispig som med en annan stekpanna eller grill.

Inte för kompakt
Som tidigare nämnt så är ett tips att inte knåda ihop färsen alltför mycket då burgaren kan bli seg om den blir alltför kompakt, burgaren ska helst vara lite luftig för att få den bättre smaken.

Stek inte för länge
Använder du en hamburgerpress med ungefär 90g kött så rekommenderas det att enbart steka i totalt två och en halv minut – du kan vänta med att vända burgaren tills det börjar bubbla upp köttsaft på toppen av biffen. Steker du för länge så kan biffen förlora väldigt mycket smak.

Jämför i butik
Innan du bestämmer dig för genomföra ett köp, är det alltid viktigt att jämföra olika butiker och se till produkten har ett öppet köp innan du går vidare till din varukorg. Kolla även om det är ett bra pris för produktens frakt och att den finns i lager.

Hur har vi genomfört detta test?

Detta test har vi genomfört genom att jämföra egenskaperna hos en stor mängd olika hamburgerpressar samtidigt som vi även har omdömen och betyg i åtanke. För att hitta de bästa hamburgerpressarna så har vi följt denna process:

1. Vi började med att plocka fram en stor lista av flera nya hamburgerpressar som är populära.
2. Därefter så gick vi igenom användarrecensioner för att se vad kunderna tyckte om de olika produkterna. Vi spenderade även mycket tid på att studera tester från andra experter för att få en uppfattning om vad de tycker om produkterna.
3. Efter detta valde vi ut de bästa produkterna baserat på omdömen från kunder och experter.
4. Till sist så placerade vi produkterna i tre olika kategorier och jämförde de viktigaste egenskaperna hos en hamburgerpress – sedan valde vi ut vinnare i tre olika kategorier.

Vi har alltså undersökt marknaden och jämfört de bästa hamburgerpressarna som du kan hitta för att plocka fram de produkter som står ut från mängden!

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Kamado Sumo – HamburgerpressDorre Wallberg HamburgerpressGourmetstål – Hamburgerpress
Pris:349 Kr149 Kr350 Kr
Expertbetyg:8.8/108.4/108.1/10
Material:Gjutjärn, träAluminium, träRostfritt stål
Diameter:17 cm11.5 cm14 cm

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 22

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför