Salt och pepparkvarn – Bäst i test

Test av tre salt och pepparkvarn vilken är vinnaren? – 2022

Salt och pepparkvarn är något som alla borde ha i hemmet! Oavsett var du bor, hur du bor och hur ditt intresse för matlagning ser ut finns det ingen tvekan om att just peppar- och saltkvarn är två av de kryddor som man använder i köket.

Precis som med andra kryddkvarnar, är salt och pepparkvarnar också snygga att ha ståendes framme. Vill du investera i bästa salt och pepparkvarn ska du fortsätta läsa här nedan. Vi ger dig tips om bra produkter samt var du ska vända dig om du vill handla med fri frakt eller öppet köp.

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Le Creuset Salt & Pepparkvarn 21 cm – Bäst i test

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Topp rankad hos PriceRunner
 • Högt kundbetyg hos Nordic Nest
 • Justerbar finkornighet
 • Maler effektivt
Nackdelar
 • Något dyra
 • Känns inte överdrivet stabila

Produktrecension

Vill du investera i ett riktigt populärt kit där du får både salt och pepparkvarn i ett? Kolla då in peppar- och saltkvarn 21 cm från Le Creuset. Detta kit är inte bara otroligt snyggt, lyxigt och elegant, utan det är även riktigt praktiskt och smidigt att använda. Tack vare dess keramiska konstruktion ser den till att mala både salt och peppar effektivt till den finkornighet du själv tycker om.

Dessa produkter kan du också utan tvekan ha stående framme som en unik, stilren och cool köksdetalj. För dig som känner att detta kan vara ett bra köp säger vi bara såhär – du hittar bästa alternativet till var du kan köpa sådana kryddkvarnar genom att ta del av vår recension. Le Creuset är ett givet alternativ när du vill köpa hem peppar- och saltkvarn som kryddar hemmet på bästa sätt!

Specifikationer:
– Material: Plast
– Höjd: 21 cm
– Bredd/diameter: 6,2 cm

Summering

8.8Omdöme
Svårslagen kvalité och mångsidig användning i alla lägen


2

Champion Set m. salt- och pepparkvarn – Budget valet

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • Tillverkade av rostfritt stål
 • Automatisk (justerbar) malning via knapptryck
Nackdelar
 • Kan kännas något tunga

Produktrecension

Champion set m. salt- och pepparkvarn är enligt oss det bästa budgetalternativet på marknadenVill du investera i bra salt och pepparkvarn utan att behöva lägga särskilt mycket pengar på det.

Trots lägre pris än många andra liknande produkter levererar detta set med kryddkvarnar hög kvalité på flera olika sätt. Framförallt är detta en vinnare då dessa kvarnar är tillverkade av det exklusiva, slittåliga och hållbara materialet rostfritt stål. Det är inte bara praktiskt utan även snyggt.

En annan egenskap som vi verkligen gillar är att du själv kan justera hur finkornigt ditt salt eller din peppar ska bli. Tack vare glasparitet på kvarnen kan du också direkt se om kryddorna börjar ta slut. Självklart är kvarnarna också väldigt enkla att använda – du trycker bara på en knapp och vips har du finmalen peppar på tallriken. Lamporna lyser upp och ger dig guidning i hur mycket du har malt.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stå

Summering

8.4Omdöme
Prisvärda salt och pepparkvarn med smarta funktioner


3

Peugeot Paris Duo Peppar & Saltkvarn – Premium valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Slitstarkt malverk som håller länge
 • Justerbar malningsgrad i 6 steg
 • Smidiga att hantera
Nackdelar
 • Rätt dyra

Produktrecension

Peugeot Paris Duo Peppar & saltkvarn är det bästa setet av kryddkvarnar i premiumklassen. Trots att de kostar lite mer än andra salt och pepparkvarnar skulle vi säga att de är värda ett köp. Här får du nämligen ett par kvalitativa och slittåliga kryddkvarnar i snygg design i trä som du kommer kunna använda livet ut.

Framförallt är dessa designade med ett slitstarkt malverk som helt klart kommer ställa upp i vått och torrt. Detta malsystem är även utformat för att du ska kunna justera malningsgraden på 6 olika sätt. Vi skulle säga att dessa är ett av de bästa alternativen av varumärken du hittar på marknaden. De är smidiga att hantera och erbjuder mångsidig användning för de flesta.

Specifikationer:
– Material: trä
– Höjd: 18 cm

Summering

8.8Omdöme
Exklusivt set av kryddkvarnar för effektiv användning.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en pepparkvarn?

Om du inte tidigare har använt en pepparkvarn kan det vara något svårt att förstå sig på hur en så liten och behändig förvandla de hårda pepparkornen till det fina pulvret. Det enkla svaret på den funderingen är att pepparkvarnen tar hjälp av knivarna inuti själva kvarnen, som sen börjar snurra och krossar/ mosar pepparkornen till små flingor när du vrider på kvarnen.

Med det sagt så slipper du med en pepparkvarn själv mosa eller krossa din peppar. Utan istället är det bara för dig att dra några varv i kvarnen och se på när de finmalda kornen kommer ut. Många gånger kan en pepparkvarn även användas till andra liknande kryddor. Salt är dock något som inte bör hällas där i för att undvika rost, såvida kvarnen inte är av rostfritt stål.

Konservöppnare

Populära varumärken för salt och pepparkvarn

Idag finns det ett enormt utbud av peppar- och saltkvarnar att välja mellan på marknaden. Det innebär att du kan hitta produkter som passar oavsett vad just du är i behov av och efterfrågar. Några av de mest populära varumärken när det kommer till just salt och pepparkvarnar är Le Creuset, Peugeot och Zassenhaus.

Vitlökspress

Gillar du att investera i prylar och redskap av hög kvalité ska du absolut kolla in olika produkter från just dessa varumärken. De erbjuder framförallt riktigt kvalitativa pepparkvarnar, samt kvarnar för andra kryddor, i hållbara och tåliga material. Samtidigt är deras design väldigt snygg – med sådana kryddor i hemmet behöver du inte skämmas för att ha dem stående framme.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 2

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

SE - Regular@2x
PriceAdvisor
Logo