Salt och pepparkvarn – Bäst i test

Vilken salt och pepparkvarn är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Le Creuset Salt & Pepparkvarn är bästa produkten i vårt test. Du får ett riktigt snyggt & lyxigt kit som är praktisk och enkelt att använda. Du kan justera din finkornighet & mala effektivt dina pepparkorn utan problem.

Salt & pepparkvarn är något som alla borde ha i hemmet oavsett var du bor, hur du bor och hur ditt intresse för matlagning ser ut finns det ingen tvekan om att just peppar- och saltkvarn är två av de kryddor som man använder i köket.

Precis som med andra kryddkvarnar, är salt och pepparkvarnar också snygga att ha ståendes framme. Vill du investera i bästa salt & pepparkvarn ska du fortsätta läsa här nedan. Vi ger dig tips om flera bra produkter samt var du ska vända dig för att hitta dem.

BÄST I TEST
1
Salt och pepparkvarn – Bäst i test


Le Creuset Salt & Pepparkvarn 21 cm

4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
Topp rankad hos PriceRunner
Högt kundbetyg hos Nordic Nest
Specifikationer +
8.8/10
OMDÖME
Från 599 Kr859Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 599 kr
Prisvärd
2
Salt och pepparkvarn – Bäst i test

Champion Set m. salt- och pepparkvarn

4,8/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
Högt kundbetyg hos Kitchentime
Tillverkade av rostfritt stål
Specifikationer +
8.3/10
Omdöme
Från 189 Kr249Kr
– 30 dagar öppet köp – Snabb leverans
Premiumvalet
3
Salt och pepparkvarn – Bäst i test


Peugeot Paris Duo Peppar & Saltkvarn

4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
Slitstarkt malverk som håller länge
Justerbar malningsgrad i 6 steg
Specifikationer +
8.1/10
OMDÖME
Från 821 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

Le Creuset Salt & Pepparkvarn 21 cm – Bäst i test

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Topp rankad hos PriceRunner
 • Högt kundbetyg hos Nordic Nest
 • Justerbar finkornighet
 • Maler effektivt
Nackdelar
 • Något dyra
 • Känns inte överdrivet stabila

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vill du investera i ett riktigt populärt kit där du får både salt & pepparkvarn i ett? Kolla då in peppar- och saltkvarn 21 cm från Le Creuset. Detta kit är inte bara otroligt snyggt, lyxigt och elegant, utan det är även riktigt praktiskt och smidigt att använda. Tack vare dess keramiska konstruktion ser den till att mala både salt och peppar effektivt till den finkornighet du själv tycker om.

Dessa produkter kan du också utan tvekan ha stående framme som en unik, stilren och cool köksdetalj. För dig som känner att detta kan vara ett bra köp säger vi bara såhär – du hittar bästa alternativet till var du kan köpa sådana kryddkvarnar genom att ta del av vår recension. Le Creuset är ett givet alternativ när du vill köpa hem peppar- och saltkvarn som kryddar hemmet på bästa sätt!

Vi valde att utse detta set från Le Creuset till bäst i test på grund av en ordentlig konstruktion kombinerat med ett rimligt pris och riktigt snygg design. Till skillnad från budgetvalet så är både salt- och pepparkvarnen manuella vilket ger en klassisk känsla. Det som får detta set att stå ut mest från övriga produkter är snygga designen med en mörkare röd på botten som blir ljusare mot toppen.

Le Creuset Salt & Pepparkvarn 21 cm passar utmärkt för dig som vill ha produkter med en riktigt snygg design för ett rimligt pris!

Specifikationer:
– Material: Plast
– Höjd: 21 cm
– Bredd/diameter: 6,2 cm

Summering

8.8Omdöme
Svårslagen kvalité och mångsidig användning i alla lägen

Kvalitet
8.8
Design
9.2
Prestanda
8.5
Pris
8.7

2

Champion Set m. salt- och pepparkvarn – Budget valet

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • Tillverkade av rostfritt stål
 • Automatisk (justerbar) malning via knapptryck
Nackdelar
 • Kan kännas något tunga

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Champion set m. salt- och pepparkvarn är enligt oss ett av de bättre budgetalternativen på marknaden. Ett bra val om du vill investera i bra salt & pepparkvarn utan att behöva lägga särskilt mycket pengar på det.

Trots lägre pris än många andra liknande produkter levererar detta set med kryddkvarnar hög kvalité på flera olika sätt. Framförallt är detta en vinnare då dessa kvarnar är tillverkade av det exklusiva, slittåliga och hållbara materialet rostfritt stål. Det är inte bara praktiskt utan även snyggt.

En annan egenskap som vi verkligen gillar är att du själv kan justera hur finkornigt ditt salt eller peppar blir. Tack vare glasparitet på kvarnen kan du också direkt se om kryddorna börjar ta slut. En elektrisk pepparkvarn och en elektrisk saltkvarn är kvarnar som är väldigt enkla att använda – du trycker bara på en knapp och vips så får du salt och peppar på tallriken. Lamporna lyser upp och ger dig guidning i hur mycket du har malt ner i maten.

Vi utsåg Champion set m. salt- och pepparkvarn till budgetvalet av flera orsaker. Produkterna hade ett väldigt billigt pris för elektriska kvarnar – de var även enkla att använda samtidigt som lamporna var en bra touch. Om du handlar på budget och är ute efter ett set med elektriska kvarnar för salt och peppar så är detta ett riktigt bra val för dig.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål

Summering

8.3Omdöme
Prisvärd kvarn med smarta funktioner

En av de bättre budgetalternativen på marknaden.

Kvalitet
8
Design
8.2
Prestanda
8.1
Pris
9

3

Peugeot Paris Duo Peppar & Saltkvarn – Premium valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Slitstarkt malverk som håller länge
 • Justerbar malningsgrad i 6 steg
 • Smidiga att hantera
Nackdelar
 • Rätt dyra

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Peugeot Paris Duo Peppar & saltkvarn är det bästa setet av kryddkvarnar i premiumklassen. Trots att de kostar lite mer än andra salt/pepparkvarnar skulle vi säga att de är värda ett köp. Här får du nämligen ett par kvalitativa och slittåliga kryddkvarnar i snygg design i trä som du kommer kunna använda livet ut.

Framförallt är dessa designade med ett slitstarkt malverk som helt klart kommer ställa upp i vått och torrt. Detta malsystem är även utformat för att du ska kunna justera malningsgraden på 6 olika sätt. Vi skulle säga att dessa är ett av de bästa alternativen av varumärken du hittar på marknaden. De är smidiga att hantera och erbjuder mångsidig användning för de flesta.

Dessa kvarnar är gjorda av trä vilket ger en otroligt skön känsla och får produkterna att stå ut från övriga i testet. Vi tyckte att känslan av trä passade perfekt för dessa kvarnar samtidigt som designen var imponerande. Om du är ute efter ett gediget set med salt- och pepparkvarn och är villig att betala ett högre pris, då är detta valet för dig!

Specifikationer:
– Material: trä
– Höjd: 18 cm

Summering

8.1Omdöme
Exklusivt set av kryddkvarnar för effektiv användning

Kryddkvarnar som är smidiga att hantera och erbjuder mångsidig användning.

Kvalitet
8.3
Design
8.5
Prestanda
8.4
Pris
7.2

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en pepparkvarn?

Pepparkvarnen tar hjälp av knivarna inuti själva kvarnen, som sen börjar snurra och krossar/ mosar pepparkornen till små flingor när du vrider på kvarnen. Hela processen med en kryddkvarn är snabb vilket gör det till en enkel upplevelse att mala saltet.

Med det sagt så slipper du med en pepparkvarn själv mosa eller krossa din peppar. Utan istället är det bara för dig att dra några varv i kvarnen och se på när de finmalda kornen kommer ut. Många gånger kan en pepparkvarn även användas till andra liknande kryddor. Salt är dock något som inte bör hällas där i för att undvika rost, såvida kvarnen inte är av rostfritt stål.

Populära varumärken för salt och pepparkvarn

Några av de mest populära varumärken när det kommer till just salt/pepparkvarnar är Le Creuset, Peugeot och Zassenhaus. Det finns fler varumärken och färger att välja mellan när det kommer till en kryddkvarn, hitta den färg och modell som passar bäst för dig.

Gillar du att investera i prylar och redskap av hög kvalité ska du absolut kolla in olika produkter från just dessa varumärken. De erbjuder framförallt riktigt kvalitativa pepparkvarnar, samt kvarnar för andra kryddor, i hållbara och tåliga material. Samtidigt är deras design väldigt snygg – med sådana kryddor i hemmet behöver du inte skämmas för att ha dem stående framme.

Tips vid köp:
Tänk på att leta efter en butik som erbjuder fri frakt och öppet köp, leveransvillkor hittar du ofta vid din varukorg på online-butiken.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi genomförde detta test för att hjälpa dig hitta de bästa salt- och pepparkvarnar på marknaden.

Testet genomfördes i några olika steg:

– Vi började med att samla de bästa salt- och pepparkvarnar och jämförde sedan omdömen från både kunder och experter.
– Efter att ha valt ut de bästa produkterna enligt kunder och experter så jämförde vi några viktiga egenskaper som: Design, pris, material och användarvänlighet.
– Till sist så valde vi ut de bästa produkterna i tre oliga kategorier och presenterar dem för dig så att du enkelt kan välja den produkt som passar bäst för dig.

Vi har alltså studerat marknaden och jämfört en stor mängd olika salt- och pepparkvarnar för att välja de bästa produkterna baserat på många olika faktorer.

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:Le Creuset Salt & Pepparkvarn 21 cmChampion Set m. salt- och pepparkvarnPeugeot Paris Duo Peppar & Saltkvarn
Pris:Från 599 KrFrån 189 KrFrån 821 Kr
Expertbetyg:8.8/108.3/108.1/10
Konsumentbetyg:4.6/54.8/54.9/5
Material:PlastRostfritt stål, glasTrä
Typ:ManuellElektriskManuell

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 63

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför