Pizzaspade
Varför behöver du en pizzaspade?
För att laga en ordentlig pizza så behöver man en pizzaspade så att man på rätt sätt kan sätta pizzan i ugnen. Utan en pizzaspade så är det väldigt enkelt att pizzan förstörs när man ska lyfta den från köksbänken till ugnen. Vanligtvis så är pizzaspadar gjorda av trä men på senare tid har det även blivit vanligt med pizzaspadar som är gjorda av stål eller metall.
Visar alla 10 resultat

Grillar och tillbehör
Eppicotispai Pizzaspade Björkträ
- Material: Björkträ
- Längd: 41 cm

Grillar och tillbehör
Kamado Sumo Pizzaspade
- Material: Aluminium och akaciaträ
- Längd: 66 cm
- Bredd av spaden: 30×30 cm

Pizzaspade
Gourmetstål Pizzaspade i aluminium
- Tillverkad av aluminium
- Praktiskt handtag
- Användarvänlig design
- Handtag: 58 cm

Pizzaspade
Ooni Pizzavändare
- Material: Andoniserad aluminium, glasförstärkt nylon
- Längd: 80 cm

Grillar och tillbehör
Ooni 12 perforerad pizzaspade
- Material: Perofererad aluminium och glasförstärkt nylon
- Längd: 65.9 cm
- Bredd av spaden: 30×30 cm

Pizzaspade
Ooni Perforerad Pizzaspade
- Material: Hårdanodiserad aluminium, glasförstärkt nylon
- Storlek: 14″
- Längd: 70 cm

Pizzaspade
Dangrill Pizzaspade Stor
- Material: Aluminium, trä
- Storlek: 30 x 30 cm
- Längd: 65 cm

Pizzaspade
Nordwik Classic Pizzaspade
- Material: Björkträ
- Storlek (diameter): 33 cm
- Längd: 49 cm
Du behöver alltså använda en bra pizzaspade med ett ordentligt handtag om du vill laga pizza på rätt sätt. Pizzaspadar är speciellt tillverkade för att kunna lyfta upp pizzor och så att de enkelt kan skjutsa in i pizzan i ugnen.
Egentligen så måste man inte använda en pizzaspade och man kan klara sig med andra verktyg, men om du vill laga pizza på ett enkelt sätt och få ett perfekt resultat så är en pizzaspade en bra investering.
Viktiga egenskaper med en pizzaspade
Det finns flera olika egenskaper som är viktiga med en pizzaspade. Material är en av de viktigaste egenskaperna, men det går vi in på här nedan. Utöver material så är de viktigaste egenskaperna:
- Storlek
- Längd
Storleken på spaden är viktig eftersom den bestämmer hur stora pizzor du kan hantera med den. Är den för liten så kommer det vara jobbigt att hantera större pizzor, tänk därför efter vilken storlek som passar bäst för dig.
En spade ska vara tillräckligt lång för att den ska vara bekväm, man vill inte bränna sig när man sätter in den i ugnen. Därför ska man satsa på att skaffa längre pizzaspadar som har ett stabilt handtag. Man vill att en spade ska vara längre än 55 cm för att försäkra sig att man inte bränner sig.
Det bästa materialet för pizzaspadar
När det kommer till pizzaspadar så är den viktigaste egenskapen materialet. Generellt så finns det tre olika material som används för pizzaspadar, de tre materialen är: Trä, rostfritt stål och aluminium. De olika materialen har olika fördelar, det viktigaste är att de enkelt kan lyfta pizzan in/ut från ugnen.
Trä
Traditionellt så har pizzaspadar alltid varit tillverkade av trä. Träspadar har använts sedan de första pizzorna lagades och är därför ansett som det ”vanliga” när det kommer till pizzaspadar. Trä är ett bra material då det är svårare för pizzan att fastna i botten och det är även svårare att bränna en pizzaspade som är gjord av trä. Det är även estetiskt tilltalande att ha en spade av trä och funkar utmärkt att servera pizzan direkt från pizzaspaden.
Med detta sagt så har även trä sina nackdelar. En pizzaspade av trä måste rengöras mycket ordentligare då materialet kan absorbera fukt och bakterier, det är även svårare att rengöra en pizzaspade av trä. En träspade slits också lättare vilket innebär att de har kortare livslängd.
Rostfritt stål och aluminium
Pizzaspade av rostfritt stål och aluminium har blivit populärare med tiden. Även fast trä traditionellt har använts så finns det många fördelar med att använda en pizzaspade av metall. Generellt sätt så väger de mindre och är tunnare vilket bidrar till att det blir lättare att få pizzan på och av spaden. Det är även mycket enklare att rengöra en metallspade och många anser att det är enklare att snurra pizzan med en metallspade.
En av de största nackdelarna med en pizzaspade av metall är att de kan bränna mycket enklare. Handtaget kan bli väldigt varmt vilket orsakar i att man bränner sig, därför bör man vara försiktig och snabb när man använder https://priceadvisor.se/pizzasten/en metallspade. Välj/visa varukorg i butik och se mer av dina produkter.
Andra viktiga pizzatillbehör för ditt kök: