Bäst i test

Skinnförkläde – Bäst i test

Skinnförkläde test – vilket är det bästa skinnförklädet? – 2022

Med ett skinnförkläde blir du både skyddad och snygg under din matlagning. Oavsett om du ska vispa ihop en sås, steka kött, grilla, slunga en sallad eller vad du nu än ska pyssla med i köket kan ett skinnförkläde göra sig riktigt bra. Det håller dina kläder rena och fina samtidigt som det gör att du ser både snygg och proffsig ut. Det bästa är att ett skinnförkläde även kan användas om du ska jobba med något slitsamt eller genomföra ett arbete där du vill skydda dina kläder.

Självklart kan man använda sig av ett vanligt förkläde. Men skillnaden mellan vanliga förkläden och skinnförkläden är att ett skinnförkläde ofta skyddar lite bättre mot exempelvis väta och svårare smuts. Det är också ofta mer rejält och gediget, och så blir det bara snyggare med åren.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Scandinavian Home Skinnförkläde – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Testvinnare hos andra aktörer
 • Riktigt bekväm och följsam passform
 • Har 2 generösa fickor och ett ögla för handduk
 • Snygg och stilren design som åldras bra
Nackdelar
 • Rätt dyrt
 • Kan krävas att man ”bär in det” för att det ska bli följsamt

Produktrecension

Enligt oss är detta skinnförkläde det absolut bästa, och snyggaste, på marknaden. Scandinavian Home skinnförkläde är tillverkat i vaxat buffelläder, vilket för designens skull har kombinerats med ett rutigt flanellfoder på baksidan. Utöver denna snygga design i hållbara och bekväma material kan du finna många smarta funktioner hos detta förkläde.

Det har bland annat 2 fickor, en ögla där du kan hänga din handduk, samt ett justerbart band i nacken. Tar du hand om detta förkläde på rätt sätt kommer det att hålla, och hålla sig fint, i många många år!

Skinn kombinerat med flanell

En av de absolut främsta egenskaperna hos detta förkläde är just dess design. Vi anser att kombinationen av skinn och flanell är otroligt smakfull. Oavsett vad just du har för stil och preferenser när det kommer till såväl kläder som köksredskap kan vi nästan garantera dig att du kommer trivas i detta skinnförkläde.

Det är riktigt snyggt, och även väldigt praktiskt och bekvämt. Trots att skinnet är hållbart och tåligt känns det inte sådär hårt eller svårformat som vissa skinn kan göra. Utan tack vare att det är rätt följsamt, och tack vare flanellen på baksidan, är detta faktiskt skönt att bära oavsett om du ska laga mat i köket eller om du ska arbeta med något.

Praktisk design för smidig användning

Något som såklart underlättar väldigt mycket, och gör användning mer trivsam, är att detta förkläde är utformat för att vara väldigt praktiskt. Och det på många sätt och vis. Några av de främsta egenskaperna här är förklädets två generösa fickor framtill, som är lätta att komma åt och som rymmer det du kan tänkas behöva.

Andra smarta funktioner är att förklädet har en ögla där du kan fästa din handduk, samt ett justerbart band i nacken så att du kan anpassa passformen efter din egen storlek och form. Snörena som du knyter runt midjan är långa, men robusta, och kan därmed också anpassas efter behov.

Bra underhåll ger fin ålder

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att detta är en sån produkt som bara blir snyggare och snyggare mer tiden. Det vill säga, om du tar hand om ditt förkläde på rätt sätt och underhåller det kommer det bara att bli finare i takt med att det åldras. Det är ju en stor fördel om du frågar oss. Helt klart vår bäst i test vinnare – trots hög kvalité kommer förkläder till ett bra pris!

Specifikationer:
– Material: buffelskinn och flanell
– Mått: 78x66cm
– Fickor: 2 st
– Justerbart band i nacken: ja

Summering

9.2Omdöme
En självklar bäst i test vinnare av otrolig kvalité. Snygg, följsamt, bekvämt och praktiskt.


2

Outset Förkläde i Skinn – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Tål tuffare arbeten och tag trots fint material
 • Väldigt mjukt och följsamt
 • Går att anpassa passform efter behov
Nackdelar
 • Finns endast i en storlek

Produktrecension

För dig som är på jakt efter ett behagligt och snyggt skinnförkläde av den lite mjukare sorten kan vi verkligen rekommendera denna modell, Outset förkläde i Skinn. Detta är tillverkat av koläder, samt fodrat med bomullstyg, där ”mockasidan” är vänd framåt. Snyggt och bra!

I och med materialet känns skinnförklädet tåligt och hållbart men lägger sig samtidigt väldigt bra och skönt runt kroppen. En stor fördel med just detta förkläde är att det är väldigt skyddande och tåligt, vilket gör sig perfekt som grillförkläde eller utföra något lite mer slitsamt arbete.

Mjukt och följsamt

Om du inte vill köpa ett ”typiskt” skinnförkläde som är sådär hårt och svårt att forma efter kroppen kommer du verkligen tycka om denna modell. Detta förkläde är nämligen lite mjukare än vanligt då framsidan har ”mockadelen” av skinnet.

Trots att mocka ofta anses vara ett känsligt material så är detta väldigt tåligt. Det tål tuffare tag och kan utan problem tvättas under rinnande vatten. I och med att det är fodrat med ett väldigt mjukt och skönt bomullstyg på insidan kommer det vara väldigt skönt att bära oavsett kropp.

Fickor och justerbart band

Något som bidrar till att detta förkläde kan användas av de allra flesta är att bandet i nacken går att justera rätt rikligt efter behov. Detta skinnförkläde har dessutom två praktiska fickor som du kan förvara föremål av olika storlek i. Banden som du knyter runt midjan är sköna och sitter bra på sin plats. Ett väldigt bra val när det kommer till lite ”billiga” förkläden av skinn!

Specifikationer:
– Material: mocka och bomull
– Mått: 75x66cm
– Fickor: 2 st
– Justerbart band i nacken: ja

Summering

8.6Omdöme
Ett riktigt bra och kvalitativt budgetval i snygg och följsam design


3

Nordwik Läder Förkläde – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Köketsfavoriter
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Toppsäljare hos flera butiker
 • Håller riktigt hög kvalité och erbjuder långvarig hållbarhet
 • Riktigt rustikt men samtidigt väldigt följsamt
Nackdelar
 • Rätt dyrt
 • Kan kännas något tungt

Produktrecension

Vill du istället investera i ett mycket lyxigt, kvalitativt och hållbart förkläde i läder? Ta då en titt på denna modell från Nordwik. Deras Läder förkläde erbjuder allt som du kan tänkas vilja ha i just ett sådant förkläde, det vill säga allt när det kommer från design och funktioner till passform och komfort. Detta förkläde är verkligen äkta vara!

Rustikt och rejält

Två ord som väldigt bra beskriver just detta förkläde är rustikt och rejält. Det är tillverkat av äkta koskinn och erbjuder därmed den där härliga, äkta känslan av häftigt läder. Det känns dock inte hårt eller obekvämt, utan är behagligt att bära samtidigt som det ger riktigt bra skydd.

Vi uppskattar också extra mycket att det är tillverkad i Sverige. Designen är också så snygg och kommer hålla sig fint väldigt länge! Det inte minst tack vare att det vid tillverkningen behandlades med olja. Det ger både en fin finish och en bra tålighet.

Magficka och sidoögla

Funktioner som vi anser är väldigt praktiska här är den väl tilltagna magfickan, som ger dig mer utrymme än vanligt att förvara olika saker som du kan tänkas behöva när du lagar mat eller arbetar. Det finns även en smart ögla för att hänga handduken i. Snörena som du knyter runt magen är behagliga och långa. Vi är väldigt nöjda med detta skinnförkläde från Nordwik. Trots högt pris känns det mycket prisvärt.

Specifikationer:
– Material: koskinn
– Mått: 93x67cm
– Fickor: 1 st
– Justerbart band i nacken: ja

Summering

8Omdöme
Premiumprodukten som osar kvalité, i en snygg design med praktiska detaljer


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du ett skinnförkläde?

Vi skulle säga att man behöver ett skinnförkläde för att det är snyggt, praktiskt, tåligt och hållbart. Investerar du i ett skinnförkläde, använder det på rätt sätt och tar bra hand om det kommer du att ha ett riktigt snyggts, skyddande och välfungerande förkläde i många år framöver.

Nämnde vi att vi tycker att du ska köpa ett förkläde i skinn för att det är så snyggt?! Så är det nämligen, skinnförkläden både ser och känns riktigt lyxiga och gedigna ut. En fördel är att de med rätt handtag också bara blir snyggare med åren. Samtidigt som de har en snygg design och ger bra skydd under ditt arbete är de ofta väldigt följsamma och bekväma att bära.

Det finns med andra ord många fördelar med att investera i ett skinn- eller läderförkläde. Om inte annat så kommer du genom att sätta på dig det känna dig som en proffs i köket. Och det gör ju alltid matlagningen lite roligare!

Är förkläden av läder bättre än vanligt tyg?

Det finns för- 0ch nackdelar med både läderförkläden och med förkläden av vanligt tyg. Ett skinnförkläde är ofta lite enklare att hålla rena då det bara är för dig att torka av smutsen. Det till skillnad från förkläden i tyg som måste tvättas för att bli rena.

Förkläden i läder känns också mer gedigna, skyddar dig bättre, och så håller de ofta längre. De utger även en mindre brandrisk om du ska grilla eller stå nära eld vilket ju både är säkert och praktiskt. Samtidigt ska man vara medveten om att förkläden i tyg ofta är mycket lättare, mycket mjukare och även lite enklare att hantera.

Viktiga egenskaper & funktioner med ett skinnförkläde

För att du ska hitta det bästa skinnförklädet för dig finns det vissa egenskaper och funktioner du bör hålla utkik efter. Nedan listar vi de egenskaper och funktioner som vi anser är absolut viktigast!

Passform & komfort

Det är viktigt att det förkläde du ska använda har en bra passform, för sitter det inte bra runt din kropp kommer det inte heller vare sig kännas skönt eller vara smidigt att jobba i. Som tur är så är många av dagens skinnförkläden både mjuka, följsamma, anpassningsbara och robusta. Det innebär att de ofta sitter bra (enligt din kropp) och känns bekväma.

Med eller utan fickor

Vi skulle även vilja påstå att frågan om förklädet har fickor eller inte är avgörande. Enligt oss är fickor på förkläde nästan ett måste. Man vet aldrig vad man vill kunna ta med sig ut till grillen, eller vad man vill ha nära till hands när man lagar mat. I fickorna kan du lägga en vinöppnare, eller kanske din telefon, samt fästa olika grillredskap, hänga olika föremål, och så vidare.

Material

Även materialet är viktigt. För att ditt skinnförkläde ska hålla sig fint, rent och behagligt under många år framöver är det avgörande att du köper en modell där materialet är kvalitativt och hållbart. Beroende på vilket material förklädet är tillverkat av och hur det är behandlat kommer du också behöva lägga ner mer eller mindre tid på underhåll.

Storlek

Du bör också se till att tänka på storleken då du ska köpa ett skinnförkläde. Det alltså både när det kommer till längd och bredd. Är förklädet för kort kommer det inte att ge dig det skydd du önskar, och är det för långt kommer det vara i vägen och inte kännas så smidigt att röra sig i. Beroende på hur din kropp ser ut kan du behöva ett smalare eller bredare förkläde.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general