Bäst i test

Babynest – Bäst i test

Test av fem babynest vilken är vinnaren? – 2022

Bebisar älskar ett mjukt och mysigt utrymme, men världen kan vara skrämmande. Ibland behöver de känna sig trygga när de utforskar sin omgivning. En idealisk lösning för bebisen är ett babynest som ger mjukt stöd och komfort när de ska vila eller sova, samtidigt som det är roligt för din bebis att leka i.

Tack vare höga kanter och en behaglig men stadig botten kommer barnet ligga tryggt på sin plats, vilket i sig kan motverka plötsliga olyckor. Investera i ett babynest till ditt barn redan idag för att få ta del av detta!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Liewood Babynest – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos babyworld.se
 • Högt kundbetyg hos Boozt.com
 • Topp rankad hos Prisjakt
 • Prisvärd produkt av hög kvalité med stadig botten och rejäla handtag
 • Mjukt men tåligt material som enkelt kan tvättas
Nackdelar
 • Finns inget att klaga på

Produktrecension

Liewood Babynest är utan tvekan babynest bäst i test! Det är otroligt stabilt, känns väldigt tryggt och bekvämt för bebisen, och så är det väldigt smidigt att använda då det kan förflyttas i och med dess stadiga handtag. Du kan med andra ord använda detta som ett baby nest och en babylift vid behov. Barnet ligger på sin plats vilket kan förhindra plötslig spädbarnsdöd.

Träplatta och stadiga handtag för trygg användning och smidig hantering

Tack vare att babynestet har en träplatta i botten, det vill säga under den mjuka, fluffiga madrassen kommer nestet att hålla sig stadigt men ändå vara följsamt. Handtagen är även de stadiga och tåliga. Du kan enkelt och smidigt flytta nestet med barnet i. 

100% ekologisk bomull och generös storlek som kan justeras 

Produktens material är av 100% ekologisk bomull – det är otroligt mjukt mot bebisens hud samtidigt som det andas för att det ska kunna ventilera bra. Babynestet i sig kan också justeras något i storlek för utökad användning.

Specifikationer:
– Material: 100% ekologisk bomull 
– Mått: 76x32cm 
– Tvättråd: maskintvätt, 30 grader
– Justerbar storlek: Ja
– Botten: träplatta 

Summering

8.8Omdöme
Ett kvalitativt, funktionellt och behagligt babynest som både är fint och tryggt


2

Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Jollyroom.se
 • Topp rankad hos Babyworld.se
 • Billigt babynest med knytband för mångsidig användning
 • Mycket mjukt och mysigt material som är helt ofarligt
 • Smidig att ta med sig
Nackdelar
 • Önskar något mer stadga i botten
 • Lite litet

Produktrecension

Vill du ha möjligheten att köpa ett kvalitativt och välfungerande babynest billigt? Då kan vi rekommendera vår bäst i test vinnare i budgetkategorin, Vinter & Bloom Babynest. Denna modell kommer i flera fina färger och mönster, men är samtidigt väldigt praktiskt och tryggt. 

Babynest som enkelt öppnas och stängs med knytband

Framförallt är detta väldigt mjukt och mysigt att ligga i för bebisen då materialet är av 100% ringspunnen bomull. Tack vare att dess botten enkelt kan öppnas och stängas med knytband kan detta babynest användas som babynest, skötbädd och insats där du önskar. Dess flexibla storlek gör att det smidigt kan tas med och användas länge. 

Du får mycket för pengarna 

Det är också väldigt enkelt att tvätta i maskin. Helt klart ett av de bästa babynesten som finns på marknaden, inte minst i förhållande till dess pris. Det enda vi skulle önska är en något mer stadig botten, samt att det skulle vara lite större.

Specifikationer:
– Material: 100% ringspunnen bomull 
– Mått (inre): 62x28cm 
– Tvättråd: maskintvätt, 40 grader
– Justerbar storlek: Ja

Summering

8.2Omdöme
Ett prisvärt och praktiskt babynest som håller en hög kvalitet och ser bra ut.


3

Najell SleepCarrier Volume 2 – Premiumvalet

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos babyworld.se
 • Något längre men smalare modell för mångsidig användning
 • Storlek kan justeras efter barnets längd
 • Säkerhetstestad och kontrollerad med träplatta och handtag
Nackdelar
 • Rätt dyr
 • Kan upplevas som lite stort

Produktrecension

Najell SleepCarrier Volume 2 är det bästa alternativet i premiumkategorin. Trots att det kommer till ett dyrare pris får du väldigt mycket för pengarna, inte minst när det kommer till trygghet och säkerhet för barnet i och med dess höga kanter och stadiga form. 

Smidigt att bära med sig överallt

En av de främsta egenskaperna är att babynestet är utformat för att vara smidigt att ta med överallt. Dess storlek gör att du kan placera det såväl i sängen som i vagnen, samtidigt som de stadiga handtagen möjliggör användning som babylift. Du kan fälla sidorna och använda den integrerade selen. 

Generös storlek som kan justeras och göras om 

I och med att det har en smal design som mäter hela 80cm i längd, men som även kan förkortas, kan det också användas länge. Tack vare produktens botten av trä är det mycket stadigt.

Specifikationer:
– Material: bomull, polyester 
– Mått: 80cm (längd) 
– Tvättråd: maskintvätt, 40 grader
– Justerbar storlek: Ja
– Botten: träplatta

Summering

8Omdöme
Säkerhetstestad babynest med justerbar storlek för barnets längd


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en babynest?

Ett babynest är kort sagt som en mindre säng för bebisar, men som även kan användas som lek,- mys,- och ombytesplats beroende på dess utformning. Detta då många babynest kan öppnas upp i den nedre delen och därmed erbjuda justerbar form och mångsidig användning.

Babynestet kan användas som det är, placeras i sängen eller i vagnen, och även användas som skötbädd. Det är smidigt att förflytta och lätt att hantera. Tack vare höga kanter, fast men mjuk botten och bra material kan barnet sova trygga i ett babynest.

När ska man börja använda en babynest?

Ett babynest kan användes direkt från det att din bebis har fötts till att det uppnår rekommenderad maxvikt eller längd för babynestet i fråga. Kan du justera storleken kan barnet använda babynestet längre. Låt din bebis sova, vila, mysa och leka där i från den dagen du vill!

När ska man sluta med en babynest?

Du bör sluta använda ett babynest när barnet har vuxit ur det eller när barnet överskridit rekommenderad maxvikt. Då är babynestet för litet för bebisen, vilket innebär att ditt barn inte kommer ligga bekvämt eller tryggt. Rekommenderat är att man slutar använda det vid 4-6 månaders ålder och därmed går över till spjälsäng, men det är såklart upp till er.

Är Babynest farliga?

Det finns inga exakta riktlinjer på vad som är “helt säkert” när det kommer till babynest. Så länge storleken är bra, och så länge babynestet är stabilt och ser till att bebisen ligger kvar på rygg utan att rulla över är risken för olyckor dock rätt liten. Det enda läskiga är om barnet skulle kunna rulla över och därmed kvävas. Du bör alltid ha översikt över din baby i ett babynest.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

SE - Regular@2x
PriceAdvisor
Logo