Babynest – Bäst i test

Vilket babynest är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Bebisar älskar ett mjukt och mysigt utrymme, men världen kan vara skrämmande. Ibland behöver de känna sig trygga när de utforskar sin omgivning. En idealisk lösning för bebisen är ett babynest som ger mjukt stöd och komfort när de ska vila eller sova, samtidigt som det är roligt för din bebis att leka i.

Tack vare höga kanter och en behaglig men stadig botten kommer barnet ligga tryggt på sin plats, vilket i sig kan motverka plötsliga olyckor. Investera i ett babynest till ditt barn redan idag för att få ta del av detta. Det finns många olika produkter att välja mellan, vi har därför testat flera olika riktigt bra modeller för att hjälpa dig hitta bästa babynest som minskar risken att ditt barn skadar sig.

BÄST I TEST
1
Nest 1

Liewood Gro Babynest 

4,9/5 i kundbetyg hos babyworld.se
Högt kundbetyg hos Boozt.com
Topp rankad hos Prisjakt
Specifikationer +
8.7/10
OMDÖME
Från 995 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr
Premiumvalet
2
Babynest – Bäst i test


Najell SleepCarrier Volume 2

4,6/5 i kundbetyg hos babyworld.se
Storlek kan justeras efter barnets längd
Säkerhetstestad och kontrollerad med träplatta och handtag
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 1595 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt & snabb leverans – Svensk design
Prisvärd
3
Babynest – Bäst i test

Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf 

Högt kundbetyg hos Jollyroom.se
Topp rankad hos Babyworld.se
Smidig att ta med sig
Specifikationer +
8/10
Omdöme
Från 699 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr

1

Liewood Gro Babynest – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos babyworld.se
 • Högt kundbetyg hos Boozt.com
 • Topp rankad hos Prisjakt
 • Prisvärd produkt av hög kvalité med stadig botten och rejäla handtag
 • Mjukt men tåligt material som enkelt kan tvättas
Nackdelar
 • Finns inget att klaga på

babyv.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • Prismatchning
 • Öppet köp i 365 dagar

Betalningsalternativ

Produktrecension

Liewood Babynest Gro är utan tvekan babynestet som är bäst i test, Det är otroligt stabilt, känns väldigt tryggt och bekvämt för bebisen, och så är det väldigt smidigt att använda då det kan förflyttas i och med dess stadiga handtag. Du kan med andra ord använda detta som ett babynest och en babylift vid behov. Barnet ligger på sin plats vilket kan förhindra plötslig spädbarnsdöd.

Träplatta och stadiga handtag för trygg användning och smidig hantering

Tack vare att Liewood Babynest Gro har en träplatta i botten, det vill säga under den mjuka, fluffiga madrassen så kan nestet att hålla sig stadigt men ändå vara följsamt. Handtagen är även de stadiga och tåliga. Du kan enkelt och smidigt flytta nestet med barnet i.

100% ekologisk bomull och generös storlek som kan justeras 

Produktens material är av 100% ekologisk bomull – det är otroligt mjukt mot bebisens hud samtidigt som det andas för att det ska kunna ventilera bra. Babynestet i sig kan också justeras något i storlek för utökad användning. Detta babynest kan användas under en längre tid och är lite billigare än premium modellen, du får alltså en riktigt bra produkt till ett bra pris.

Specifikationer:
– Material: 100% ekologisk bomull 
– Mått: 76x32cm 
– Tvättråd: maskintvätt, 30 grader
– Justerbar storlek: Ja
– Botten: träplatta 

Summering

8.7Omdöme
Ett kvalitativt, funktionellt och behagligt babynest som både är fint och tryggt

Produktens material är av 100% ekologisk bomull – det är otroligt mjukt mot bebisens hud.

Kvalitet
9
Design
8.2
Funktioner
8.4
Pris
9

2

Najell SleepCarrier Volume 2 – Premiumvalet

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos babyworld.se
 • Något längre men smalare modell för mångsidig användning
 • Storlek kan justeras efter barnets längd
 • Säkerhetstestad och kontrollerad med träplatta och handtag
Nackdelar
 • Rätt dyr
 • Kan upplevas som lite stort

babyv.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • Prismatchning
 • Öppet köp i 365 dagar

Betalningsalternativ

Produktrecension

Najell SleepCarrier Volume 2 är det bästa alternativet i premiumkategorin. Trots att det kommer till ett dyrare pris får du väldigt mycket för pengarna, inte minst när det kommer till trygghet och säkerhet för barnet i och med dess höga kanter och stadiga form. 

Smidigt att bära med sig överallt

En av de främsta egenskaperna är att Najell Babynest SleepCarrier är utformat för att vara smidigt att ta med överallt. Dess storlek gör att du kan placera det såväl i sängen som i vagnen, samtidigt som de stadiga handtagen möjliggör användning som babylift. Du kan fälla sidorna och använda den integrerade selen. Det går att ta med detta babynest till de flesta ställen vilket gör det enkelt när man är på resande fot därför tycker vi att detta är ett av de bästa premium varianter av babynest som vi har testat.

Generös storlek som kan justeras och göras om 

I och med att det har en smal design som mäter hela 80cm i längd, men som även kan förkortas, kan det också användas länge. Tack vare produktens botten av trä är det mycket stadigt. Najell Babynest SleepCarrier Volume 2 är alltså ett stort och stabilt babynest som gör att barnet sover tryggt – produkten har många utmärkta egenskaper och en utmärkt längd som kan justeras. Även fast detta babynest finns i butiker för lite extra pengar än de andra produkterna så märker man att det är högre kvalitet eftersom kanterna och bädden är fantastiska.

Specifikationer:
– Material: bomull, polyester 
– Mått: 80cm (längd) 
– Tvättråd: maskintvätt, 40 grader
– Justerbar storlek: Ja
– Botten: träplatta

Summering

8.4Omdöme
Säkerhetstestad babynest med justerbar storlek för barnets längd

En stor och stabil babynest som gör att barnet sover tryggt

Kvalitet
8.8
Design
8.8
Funktioner
8.3
Pris
7.5

3

Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Jollyroom.se
 • Topp rankad hos Babyworld.se
 • Billigt babynest med knytband för mångsidig användning
 • Mycket mjukt och mysigt material som är helt ofarligt
 • Smidig att ta med sig
Nackdelar
 • Önskar något mer stadga i botten
 • Lite litet

babyv.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • Prismatchning
 • Öppet köp i 365 dagar

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vill du ha möjligheten att köpa ett kvalitativt och välfungerande babynest billigt? Då kan vi rekommendera vår vinnare i budgetkategorin, vinter & Bloom Babynest. Denna modell kommer i flera fina färger och mönster, men är samtidigt väldigt praktiskt och tryggt. 

Babynest som enkelt öppnas och stängs med knytband

Framförallt är detta väldigt mjukt och mysigt att ligga i för bebisen då materialet är av 100% ringspunnen bomull. Tack vare att dess botten enkelt kan öppnas och stängas med knytband kan detta babynest användas som babynest, skötbädd och insats där du önskar. Dess flexibla storlek gör att det smidigt kan tas med och användas länge. 

Du får mycket för pengarna 

Det är går att tvätta i maskin vilket är lite mer praktiskt än för hand samtidigt som priset är bra. Helt klart ett av de bästa babynesten som finns på marknaden, inte minst i förhållande till dess pris. Det enda vi skulle önska är en något mer stadig botten, samt att det skulle vara lite större.

Specifikationer:
– Material: 100% ringspunnen bomull 
– Mått (inre): 62x28cm 
– Tvättråd: maskintvätt, 40 grader
– Justerbar storlek: Ja

Summering

8Omdöme
Ett prisvärt och praktiskt babynest som håller en hög kvalitet och ser bra ut.

Produktens flexibla storlek gör att det smidigt kan tas med och användas länge. 

Kvalitet
7.7
Design
7.4
Funktioner
8
Pris
8.8

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är ett babynest?

Ett babynest är kort sagt som en mindre säng för bebisar, men som även kan användas som lek,- mys,- och ombytesplats beroende på dess utformning. Detta då många babynest kan öppnas upp i den nedre delen och därmed erbjuda justerbar form och mångsidig användning.

Babynestet kan användas som det är, placeras i sängen eller i vagnen, och även användas som skötbädd. Det är smidigt att förflytta och lätt att hantera. Tack vare höga kanter, fast men mjuk botten och bra material kan barnet sova trygga i ett babynest.

När ska man börja använda en babynest?

Ett babynest kan användes direkt från det att din bebis har fötts till att det uppnår rekommenderad maxvikt eller längd för babynestet i fråga. Kan du justera storleken kan barnet använda babynestet längre. Låt din bebis sova, vila, mysa och leka där i från den dagen du vill!

När ska man sluta med en babynest?

Du bör sluta använda ett babynest när barnet har vuxit ur det eller när barnet överskridit rekommenderad maxvikt. Då är babynestet för litet för bebisen, vilket innebär att ditt barn inte kommer ligga bekvämt eller tryggt. Rekommenderat är att man slutar använda det vid 4-6 månaders ålder och därmed går över till spjälsäng, men det är såklart upp till er. Till exempel Kaxholmen Babynest kan användas från att barnet är nyfött till att det är 3-6 månader gammalt.

Är Babynest farliga?

Det finns inga exakta riktlinjer på vad som är ”helt säkert” när det kommer till babynest. Så länge storleken är bra, och så länge babynestet är stabilt och ser till att bebisen ligger kvar på rygg utan att rulla över är risken för olyckor dock rätt liten. Det enda läskiga är om barnet skulle kunna rulla över och därmed kvävas. Du bör alltid ha översikt över din baby i ett babynest.

Det bästa babynestet ska finnas där för att skydda din bebis och minska risken att det skadar sig, därför anser vi generellt att babynest inte är farliga. Produkten är tillverkad för att använda istället för spjälsängen och de flesta modeller finns bara för att skydda barnet på ett bra sätt. Många produkter använder 3d mesh material och är även certifierade genom standard 100. Doomoo är ett exempel på ett bra varumärke som vi inte har med i våran recension.

Hur har vi genomfört detta test?

När vi genomför våra test så samlar vi så mycket information som möjligt från flera olika källor och sorterar sedan ut de bästa produkterna i flera olika kategorier. Vi började med att gå igenom recensioner från kunder samt betyg och omdömen från butiker och experter.

Efter detta så jämförde vi egenskaperna av alla olika babynest och sorterade in dem i tre olika kategorier. Några egenskaper som vi hade i åtanke när vi valde babynest var följande:

– Kvalitet och hållbarhet: Vi jämförde materialet och konstruktionen på produkterna och valde ut de babynest som hade bäst kvalitet.
– Pris: Pris är en viktig faktor och vi försökte hitta de mest prisvärda produkterna i olika kategorier.
– Funktionalitet: Vi jämförde hur alla babynest funkade och funderade över om de tålde maskintvätt samt hur mjuka och bekväma de var för bebisen.

Vi har alltså noggrant valt ut alla produkter baserat på betyg från nationella och internationella aktörer samt egenskaper och användarrecensioner. På detta sätt hjälper vi dig att hitta de bästa produkterna i 3 olika kategorier så att du enkelt kan hitta det babynest som passar bäst för dig!

Jämförelse av produkternas specifikationer:

UtmärkelseBäst i testPremiumvaletBudgetvalet
Produkt:Liewood Gro Babynest Najell SleepCarrier Volume 2Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf 
Material:100% ekologisk bomullbomull, polyester100% ringspunnen bomull 
Justerbar storlek:JaJaJa
Tvättråd:Maskintvätt, 30 graderMaskintvätt, 40 graderMaskintvätt, 40 grader
Mått:76x32cm  80cm (längd) (inre): 62x28cm 

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför