Bänkspis & miniugn – Bäst i test

Test av tre bänkspisar & miniugnar vilken är vinnaren? – 2022

Har du svårt att få plats med en riktig spis eller ugn i ditt boende? Eller upplever du att du inte är i behov av en “riktig” spis eller ugn men vill samtidigt ha möjlighet att ta del av några av de funktioner som sådana köksapparater erbjuder? Då vill vi tipsa dig om att kolla in bänkspis och minigugn. Dessa är två apparater som väldigt många väljer att installera i mindre hem eller kök där man kanske inte har så mycket utrymme och yta över.

Trots att både bänkspis och miniugn är rätt små och nätta i storleken kan du med dessa apparater tillaga det mesta i matväg. Samtidigt känns de smidiga och behändiga och tar framförallt inte så mycket plats. Vi tipsar om bästa bänkspis och miniugn nedan!

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Wilfa EMK-218 – Bästa bänkspis med ugn

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Netonet
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Mångsidig och lätthanterlig bänkspis med 2 kokplattor
 • Flera inställningar och lägen som kan justeras efter behov
Nackdelar
 • Rätt enkel design i opraktisk färg

Produktrecension

Wilfa EMK 218 är ett mycket populärt alternativ när det kommer till bänkspis med ugn. Och vi förstår verkligen varför just denna modell är så pass populär! Framförallt beror det på det faktum att det en kombinerad bänkspis och miniugn i sig. Wilfa EMK 218 är utformad med grillelement för både över- och undervärme, och på toppen har du två kokplattor med värme i 6 steg. Smidig, effektiv, lätt att använda och mycket funktionell. Helt klart bäst i test!

Komplett bänkspis med 2 kokplattor

Det som framförallt gör att vi valde denna modell av bänkspis till vår bäst i test vinnare är just att den kommer som en kombinerad bänkspis och miniugn. Det vill säga, i denna apparat har du både möjlighet att använda ugnens funktion med över- och undervärme samt använda spisens 2 kokplattor med 6 effektssteg.

Du kan alltså både koka och tillaga i ugnen här! Ugnen i sig är lätt att handskas med och använda, samtidigt som den erbjuder flera olika inställningar, program och lägen. Dessa justerar du enkelt genom att vrida på de olika rattarna. Ugnen är nätt men rymmer ändå en del, och du får även plats att ställa in olika formar och plåtar i flera nivåer.

Effektiv och mångsidig användning

En annan väldigt stor fördel med denna bänkspis med ugn är att den jobbar mycket effektivt. Det vill säga enligt de temperaturer och inställningar du valt! Däremot behöver du inte oroa dig för att matlagningen ska ta längre tid bara för att ungen är liten. Du kan även använda den på många olika sätt och anpassa matlagningen enligt det som passar dig för stunden.

Stilren men funktionell

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för designen på bänkspisen. Den må kanske inte se så mycket ut för världen, men frågar du oss så är detta en av de mest stilrena och “klassisk” bänkspisar som finns på marknaden. Dess vita, enkla design gör att denna apparat passar in i de flesta kök och hem utan att den vare sig sticker ut eller tar plats, men ändå ger dig vad du vill ha. Dessutom kommer den till ett bra pris, är hållbar och känns tålig!

Specifikationer:
– Effekt: 2500 watt
– Mått: 59x37x34cm
– Volym (ugnen): 22 liter
– Kokplattor: 2 st

Summering

9.2Omdöme
Wilfa EMK-218 – en komplett bänkspis med kokplattor som passar in i de flesta kök och hem. Tar minimalt med plats men ger effekten du önskar


2

Steba KB 28 miniugn – Bästa miniugn

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Tretti.se
 • Högt kundbetyg hos Bagaren & kocken
 • Utformad med 2 värmeelement och smart timerfunktion
 • Belysning och non stick beläggning för enkel och smidig hantering
Nackdelar
 • Saknar kokplattor

Produktrecension

Här är ett riktigt bra alternativ för dig som vill investera i en miniversion av en vanlig ugn, det vill säga en miniugn. Denna modell kommer inte med möjligheten att använda kokplattor, men uppfyller trots det många funktioner och egenskaper som man vill åt.

Miniugnen från Steba är lite rymligare än vanligt, erbjuder ett brett spann av temperaturer, har en timer och belysning inuti, och har den en non-stick beläggning som underlättar rengöring. Allt detta får du till ett mycket bra pris!

Rymlig men samtidigt nätt och smidig

Något som gjorde att vi väldigt snabbt fastnade för denna miniugn, och slutligen valde den som vår bäst i test vinnare, var just att den är rymligare än många andra miniugnar. Det innebär alltså att du får plats med något större formar och plåtar i denna ugn, trots att den fortfarande upplevs som nätt och smidig. Den tar inte så mycket plats utan kan anpassas efter mindre ytor! Du själv avgör om du vill ha denna ugn i ditt hem, i köket eller kanske i husvagnen!?

Justerbar temperatur och smart timer

Andra funktioner som både underlättar och förbättrar användningen av denna minugn. Temperaturen kan du enkelt och smidigt justera från 0-230 grader, vilket är väldigt generöst för att vara en så pass liten konstruktion. Vill du slippa hålla koll på din matlagning kan du använda timern – den kan ställas in på 0-90 minuter.

Smarta funktioner och detaljer

Vi gillar också denna miniugn väldigt mycket då den är utformad med många smarta funktioner och kommer med ett flertal detaljer som gör det hela ännu mer trivsamt och mångsidigt. En sådan funktion är att den har belysning inuti, som tänds när du drar igång ugnen. Insidan har också en non-stick beläggning för att ugnen ska vara lätt att rengöra. Grillspett, bakgaller, bakplåt och smulbricka medföljer vid köp!

Specifikationer:
– Effekt: 1400 watt
– Mått: 20x35x31cm
– Volym (ugnen): 28 liter
– Kokplattor: –
– Värmeelement: 2 st
– Temperatur: 0-230 grader
– Timer: 0-90 minuter
– Vikt: 13,3kg

Summering

8.6Omdöme
Steba KB 28 miniugn: marknadens bästa miniugn. Den är rymlig, enkel att hantera och rengöra, erbjuder justerbar användning och är väldigt smart


3

WILFA Brase EMC-3000W- Premiumvalet

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Tretti.se
 • Utformad med både spis och 2 kokplattor
 • Snygg och stilren design
 • Under- och övervärme samt timer och 6 stegseffekt
 • Keramisk häll som erbjuder mångsidig användning
Nackdelar
 • Rätt dyr

Produktrecension

När det kommer till premiumval i detta test av bänkspis och miniugn valde vi, av flera anledningar, denna modell från Wilfa. Deras Brase EMC-3000W erbjuder en kombination av spis och ugn med hög effekt, justerbar temperatur, över- och undervärme, keramisk häll med 2 kokplattor, samt smart timer. Kort sagt en komplett konstruktion som kan användas i de flesta hem. Det som gör att denna känns extra lyxig är dess snygga design och höga kvalité!

Smart konstruktion med keramisk häll

Vi anser att detta är en av marknadens absolut bästa och mest lyxiga alternativ när det kommer till bänkspis med ugn. Det inte minst då den kommer i en otroligt smarta och praktisk konstruktion med flera olika funktioner och inställningar som innebär anpassningsbar användning.

Där är bland annat den justerbara temperaturen på mellan 50-250 grader, timern på 90 minuter, funktionen för under- och övervärme, samt 6 stegseffekten på kokplattorna några av de bästa. Det som dock gör att denna ugnsspis skiljer sig från många andra liknande modeller på marknaden är att den är utformad med en keramisk häll. Snyggt, smidigt och bra.

Rymlig och effektiv i snygg design

Vi vill även poängtera att denna bänkspisen är en sådan som upplevs som både rymlig och effektiv utan att den tar alls särskilt mycket plats. Det underlättar såklart användningen och medför att du kan anpassa din användning efter behov och matlagning för stunden. Trots att den är både praktisk och funktionell kommer den i en mycket snygg och stilren design. Som pricken över i:et ingår Wilfas 5-års garanti vid köp!

Specifikationer:
– Effekt (kokplattorna): 1000 och 1500 watt
– Mått: 40×32,5×58,5cm
– Volym (ugnen): 20,5 liter
– Kokplattor: 2 st
– Temperatur: 50-250 grader
– Timer: 0-90 minuter

Summering

8Omdöme
WILFA Brase EMC-3000W – Ett lyxigt och stilrent alternativ för dig som vill ha en praktisk men nätt ugn med spisfunktion. Lätt att använda i alla lägen


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en bänkspis?

Vi skulle säga att en bänkspis är ett perfekt alternativ för dig som bor litet och trångt med brist på ytor och utrymme. Med bänkspisen kan du tillaga en mängd olika maträtter utan att du behöver installera en fullskalig och klumpig ugn eller spis. Den kan i princip användas som en vanlig ugnsspis, bara med skillnaden att den är mycket mindre och möjlig att flytta runt.

Istället får du tillgång till både ugnsfunktionen (oftast med både över- och undervärme) och spisplattor på ett smidigt och behändigt sätt. En bänkspis tar upp väldigt liten plats men är samtidigt både effektiv, lätthanterlig och mångsidig i sina funktioner. Det bästa är att du själv avgör om bänkspisen ska stå i köket, någon annanstans i hemmet eller i husvagnen!

Bänkspis med ugn eller bänkugn?

I frågan om bänkspis med ugn eller bänkugn är bäst skulle vi säga att det beror lite på hur dina behov och önskemål ser ut, samt i vilken situation du befinner dig och hur dina förutsättningar ser ut. De olika modellerna fyller nämligen olika funktioner och passar därmed olika bra för olika behov och olika användning. Inte minst i frågan om var och hur du vill använda den!

Bänkspis med ugn, det vill säga kombinerad miniugn och stekhäll, skulle vi säga passar bäst för dig som vill kunna ta del av båda delarna i en och samma enhet. Det är ofta specifikt passande om du har lite mer plats där du tänkt placera enheten, eller om du helt enkelt inte har möjlighet att få plats med både bänkugn och separata spisplattor. Det blir en mer komplett enhet.

En bänkugn, det vill säga en enhet utan kokplattor, gör sig istället oftast bäst om du vill köpa en minugn med flera funktioner, egenskaper och lägen. Har du plats för både en miniugn och en separat enhet för kokplatta skulle vi också säga att det av många anledningar kan vara det bättre alternativet. Det är ofta mer effektivt, mångsidigt och anpassningsbart.

Viktiga egenskaper & funktioner hos en miniugn

När det kommer till de egenskaper och funktioner som man bör kolla efter i en miniugn skulle vi säga att det finns vissa specifika sådana som är betydligt viktigare än andra. För att göra det så enkelt som möjligt för dig då du vill köpa en miniugn har vi samlat en lista över de viktigaste funktionerna och egenskaperna här nedan:

 • storlek – vad får du plats med där du ska placera miniugnen? Hur mycket yta och utrymme har du att avvara?
 • Kapacitet – hur mycket mat vill du kunna laga samtidigt? Och hur ofta vill du kunna använda miniugnens alla funktioner?
 • funktioner – vad vill du kunna använda din miniugn till? Ska den komma med exempelvis timer, temperaturinställningar, automatisk avstängning och grillvärme?
 • rengöring – det underlättar väldigt om din ugn är enkel och smidig att rengöra!
 • design – passar den miniugn du har tänkt köpa in i ditt hem eller kök, eller i husvagnen eller på båten?

Vart kan du använda din nya bänkspis?

En stor fördel med både miniugn och bänkspis är att de kan användas till flera olika saker och på en mängd olika platser. En bänkspis kan göra sig lika bra i husvagnen eller båten som den kan göra sig i ditt lilla kök, i vardagsrummet eller i någon annan del av hemmet där du får plats med enheten. I och med att de är så nätta och smidiga att hantera kan de i princip placeras precis där du önskar. De är även väldigt smidiga att förvara och transportera enligt behov.

Andra relaterade tester: kokplatta

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.8 / 5. Omdöme antal: 9

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

SE - Regular@2x
PriceAdvisor
Logo