Bänkspis med ugn – Bäst i test

Vilken bänkspis med ugn är bäst? Test av tre modeller – 2023

Wilfa EMK-218 är bänkspisen med ugn som är bäst i test. Denna produkt har fått flertal höga betyg av flera aktörer och är mångsidig & lätthanterlig med flera kokplattor. Har du svårt att få plats med en riktig spis eller ugn i ditt boende? Eller upplever du att du inte är i behov av en ”riktig” spis eller ugn men behöver samtidigt ha möjlighet att ta del av några av de funktioner som sådana köksapparater erbjuder? Då tipsar vi dig om att kolla in en bänkspis med ugn.

Detta är en variant väldigt många väljer att installera i mindre hem eller kök där man kanske inte har så mycket utrymme och yta över. Vi tipsar om bästa bänkspis med miniugn nedanför.

BÄST I TEST
1
Bänkspis med ugn – Bäst i test

Wilfa EMK-218

Högt kundbetyg hos Whiteaway
Högt kundbetyg hos Netonet
Mångsidig och lätthanterlig bänkspis med 2 kokplattor
Specifikationer +
8.7/10
OMDÖME
Från 2256 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Bänkspis med ugn – Bäst i test

Rommelsbacher KM 3300

Snygg design
Hög effekt
Högpresterande kokplattor och ugn
Specifikationer +
8.1/10
OMDÖME
Från 2399 Kr
Premiumvalet
3
Bänkspis med ugn – Bäst i test

WILFA Brase EMC-3000W

4,6/5 i kundbetyg hos Tretti.se
Utformad med både spis och 2 kokplattor
Keramisk häll som erbjuder mångsidig användning
Specifikationer +
7.4/10
Omdöme
Från 3590 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr

1

Wilfa EMK-218 – Bästa bänkspis

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Netonet
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Mångsidig och lätthanterlig bänkspis med 2 kokplattor
 • Flera inställningar och lägen som kan justeras efter behov
Nackdelar
 • Rätt enkel design i opraktisk färg

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

Produktrecension

Wilfa EMK 218 är ett mycket populärt alternativ när det kommer till bänkspis med en miniugn. Och vi förstår verkligen varför just denna modell är så pass populär. Framförallt beror det på det faktum att det en kombinerad bänkspis och miniugn i sig. Wilfa EMK 218 är utformad med grillelement för både över- och undervärme, och på toppen har du två kokplattor med värme i 6 steg. Smidig, effektiv, lätt att använda och mycket funktionell.

Komplett bänkspis med 2 kokplattor

Det som framförallt gör att vi valde denna modell av bänkspis till vår vinnare är just att den kommer som en kombinerad bänkspis och miniugn. I denna apparat har du både möjlighet att använda ugnens funktion med över- och undervärme samt använda spisens 2 kokplattor med 6 effektssteg.

Du kan alltså både koka och tillaga i ugnen här. Ugnen i sig är lätt att handskas med och använda, samtidigt som den erbjuder flera olika inställningar, program och lägen. Dessa justerar du enkelt genom att vrida på de olika rattarna. Ugnen är nätt men rymmer ändå en del, och du får även plats att ställa in olika formar och plåtar i flera nivåer.

Effektiv och mångsidig användning

En annan väldigt stor fördel med denna bänkspis är att den jobbar mycket effektivt enligt de temperaturer och inställningar du valt. Däremot behöver du inte oroa dig för att matlagningen ska ta längre tid bara för att ungen är liten. Du kan även använda den på många olika sätt och anpassa matlagningen enligt det som passar dig för stunden. Använd produktens grillfunktion för att omvandla din bänkspis till en liten grill.

Stilren men funktionell

Sist men inte minst slår vi ett slag för designen på bänkspisen. Den må kanske inte se så mycket ut för världen, men frågar du oss så är detta en av de mest stilrena och ”klassisk” bänkspisar som finns på marknaden. Dess vita, enkla design gör att denna apparat passar in i de flesta kök och hem utan att den vare sig sticker ut eller tar plats, men ändå ger dig vad du behöver. Dessutom kommer den till ett bra pris, är hållbar och känns tålig.

Specifikationer:
– Effekt: 2500 watt
– Mått: 59x37x34cm
– Volym (ugnen): 22 liter
– Kokplattor: 2 st

Summering

8.5Omdöme
Wilfa EMK-218 – Komplett bänkspis

Produkten har kokplattor som passar in i de flesta kök och hem. Tar minimalt med plats men ger effekten du önskar.

Kvalitet
8.9
Design
7.6
Funktioner
9
Prestanda
8.8
Pris
8

2

Rommelsbacher KM 3300 – Budgetvalet

Fördelar
 • Snygg design
 • Hög effekt
 • Bra belysning
 • Högpresterande kokplattor och ugn
Nackdelar
 • Saknar timerfunktion

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Rommelsbacher KM 3300 är en liten och kompakt bänkspis/miniugn som passar perfekt för dig med ett litet kök. Eftersom produkten är både funktionell, enkel att använda och har ett rimligt pris så utsåg vi på PriceAdvisor denna produkt till budgetvalet. Om du är ute efter en lite billigare produkt som fortfarande presterar väldigt bra så är detta valet för dig. Till skillnad från de andra två produkterna i detta test så har denna bänkspis en lite modernare design.

Produkten har en tilltalande design med en modern touch samtidigt som den presterar väldigt bra och hjälper dig laga en utsökt måltid på en kort tid. Miniugnen är utrustad med flera olika funktioner och kan värmas upp på en kort tid. De 2 kokplattorna på denna spis är relativt stora och även väldigt effektiva.

2 värmeplattor

Rommelsbacher KM 3300 är utrustad med två kvalitativa kokplattor som är gjutna. Du har möjlighet att välja 3 olika steg för värme på båda plattorna som du enkelt kan välja mellan. Spisen värms upp väldigt snabbt eftersom kokplattorna har en effekt på 750 W respektive 1000 W – du får alltså en gedigen spis som snabbt uppnår höga temperaturer. 

Den mindre kokplattan har en diameter på 145 mm medan den större har en diameter på 180 mm. På den större får du alltså plats med de flesta vanliga kastruller och stekpannor medan den mindre passar bättre för mindre kastruller.

Ordentlig ugn med varmluft

På undersidan av spisen finns en gedigen varmluftsugn med en ugnsvolym på 30 liter samt flera olika värmetyper. Ugnen har en steglös temperaturkontroll på upp till 230 C, du kan alltså uppnå lika höga temperaturer som många större ugnar. Vi tyckte att produkten var enkel att använda och att temperaturen blev rätt exakt. De olika värmetyperna är:

 • Över- och undervärme
 • Över- och undervärme med cirkulerande luft
 • Övervärme
 • Undervärme med cirkulerande luft
 • Övervärme med cirkulerande luft

Utöver detta så  finns det också ett motordrivet rotisseri som kan användas i ugnen, perfekt för kyckling och stek. 

Design

Av alla miniugnar och bänkspisar så kan man argumentera att Rommelsbacher KM 3300 har lyckats kombinera modern design med klassiska kokplattor på det bästa sättet. Vi tyckte om denna bänkspis extra mycket för att designen såg mycket bättre ut än de andra 2 vi testat. Denna bänkspis/miniugn har också en non-stick beläggning, bra värmeisolering samt en ugnsdörr i glas som är 2 lager tjock och har specialbeläggning.

Hos PriceAdvisor så tyckte vi att Rommelsbacher KM 3300 var en utmärkt bänkspis med ugn av flera orsaker. Produkten har en högre kapacitet på ugnen än de andra två produkterna i testet samtidigt som den har ett riktigt grymt pris – designen står också ut från de andra modeller och ger en modernare känsla.

Denna produkt passar perfekt för dig som är ute efter en riktigt bra bänkspis med ugn för ett billigt pris.

Specifikationer:
– Effekt: 3250 watt
– Volym (ugnen): 30 liter
– Kokplattor: 2
– Temperatur: 0-230 grader

Summering

8Omdöme
Rommelsbacher KM 3300 – En pålitlig bänkspis med miniugn

Rommelsbacher KM 3300 är kompakt, effektiv och lätt att använda. Den snygga designen gör den till en utmärkt inredningsdetalj.

Kvalitet
7.6
Design
8.3
Funktioner
8.2
Prestanda
7.8
Pris
8.3

3

WILFA Brase EMC-3000W- Premiumvalet

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Tretti.se
 • Utformad med både spis och 2 kokplattor
 • Snygg och stilren design
 • Under- och övervärme samt timer och 6 stegseffekt
 • Keramisk häll som erbjuder mångsidig användning
Nackdelar
 • Rätt dyr

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

Produktrecension

När det kommer till premiumval i detta test av bänkspis och miniugn valde vi av flera anledningar denna modell från Wilfa. Deras Brase EMC-3000W erbjuder en kombination av spis och ugn med hög effekt, justerbar temperatur, över- och undervärme, keramisk häll med 2 kokplattor, samt smart timer. Kort sagt en komplett konstruktion som kan användas i de flesta hem. Det som gör att denna känns extra lyxig är dess snygga design och höga kvalité.

Vi utsåg Wilfa Brase EMC -3000 W till premiumvalet av flera orsaker. Till skillnad från de andra produkterna i testet så har denna bänkspis en keramisk häll med smart timer och flera andra funktioner och egenskaper. Om du är ute efter en riktigt bra bänkspis med ugn som är utrustad med de senaste funktionerna så är detta produkten för dig, var dock redo på att betala ett högre pris!

Smart konstruktion med keramisk häll

Vi anser att detta är en av marknadens absolut bästa och mest lyxiga alternativ när det gäller bänkspis. Det inte minst då den erbjuds i en otroligt smart och praktisk konstruktion med flera olika funktioner och inställningar som innebär anpassningsbar användning.

Där är bland annat den justerbara temperaturen på mellan 50-250 grader, timern på 90 minuter, funktionen för under- och övervärme, samt 6 stegseffekten på kokplattorna några av de bästa. Det som dock gör att denna ugnsspis skiljer sig från många andra liknande modeller på marknaden är att den är utformad med en keramisk häll. Snyggt, smidigt och bra.

Rymlig och effektiv i snygg design

Vi vill även poängtera att denna bänkspisen är en sådan som upplevs som både rymlig och effektiv utan att den tar alls särskilt mycket utrymme. Det underlättar såklart användningen och medför att du kan anpassa din användning efter behov och matlagning för stunden. Trots att den är både praktisk och funktionell så har den en mycket snygg och stilren design. Som pricken över i:et ingår Wilfas 5-års garanti vid köp.

Förutom att vara effektiv och lätt att använda så får man även en lång garanti. Även fast man betalar ett högre pris för denna produkt så får man alltså en gedigen bänkspis med ugn som kommer att hålla oerhört länge.

Specifikationer:
– Effekt (kokplattorna): 1000 och 1500 watt
– Mått: 40×32,5×58,5cm
– Volym (ugnen): 20,5 liter
– Kokplattor: 2 st
– Temperatur: 50-250 grader
– Timer: 0-90 minuter

Summering

8.2Omdöme
WILFA Brase EMC-3000W – Ett lyxigt och stilrent alternativ

Passar för dig som är ute efter en praktisk men nätt ugn med spisfunktion. Lätt att använda i alla lägen.

Kvalitet
8.4
Design
8.2
Funktioner
8.5
Prestanda
8.3
Pris
7.5

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en bänkspis med miniugn?

Vi skulle säga att en bänkspis är ett perfekt alternativ för dig som bor litet och trångt med brist på ytor och utrymme. Med bänkspisen kan du tillaga en mängd olika maträtter utan att du behöver installera en fullskalig och klumpig ugn eller spis. Den kan i princip användas som en vanlig ugnsspis, bara med skillnaden att den är mycket mindre och möjlig att flytta runt. Du kanske till och med föredrar denna smidiga typ om du älskar att spara utrymme.

Istället får du tillgång till både ugnsfunktionen (oftast med både över- och undervärme) och spisplattor på ett smidigt och behändigt sätt. En bänkspis tar upp väldigt lite utrymme men är samtidigt både effektiv, lätthanterlig och mångsidig i sina funktioner. Det bästa är att du själv avgör om bänkspisen ska stå i köket, någon annanstans i hemmet eller i husvagnen.

Bänkspis med ugn eller bänkugn?

I frågan om bänkspis med en miniugn eller bänkugn är bäst skulle vi säga att det beror lite på hur dina behov och önskemål ser ut, samt i vilken situation du befinner dig och hur dina förutsättningar ser ut. De olika modellerna fyller nämligen olika funktioner och passar därmed olika bra för olika behov och olika användning. Inte minst i frågan om var och hur du tänker använda den.

Bänkspis med en ugn skulle vi säga passar bäst för dig som är ute efter att kunna ta del av båda delarna i en och samma enhet. Det är ofta specifikt passande om du har lite mer utrymme där du tänkt placera enheten, eller om du helt enkelt inte har utrymme för bänkugn och separata spisplattor. Det blir en mer komplett enhet.

En bänkugn, alltså en enhet utan kokplattor, gör sig istället oftast bäst om du behöver köpa en minugn med flera funktioner, egenskaper och lägen. Har du utrymme för en miniugn och en separat enhet för kokplatta skulle vi också säga att det av många anledningar kan vara det bättre alternativet. Det är ofta mer effektivt, mångsidigt och anpassningsbart.

Vart kan du använda din nya bänkspis?

En stor fördel med miniugn och bänkspis är att de kan användas till flera olika saker och på en mängd olika platser. En bänkspis kan göra sig lika bra i husvagnen eller båten som den kan göra sig i ditt lilla kök, i vardagsrummet eller i någon annan del av hemmet där du får plats med enheten. I och med att de är så nätta och smidiga att hantera kan de i princip placeras precis där du önskar. De är även väldigt smidiga att förvara och transportera enligt behov.

Viktiga egenskaper & funktioner hos en bänkspis med miniugn

När det kommer till de egenskaper och funktioner som man bör kolla efter i en miniugn skulle vi säga att det finns vissa specifika sådana som är betydligt viktigare än andra. Det finns många olika modeller som Severin TO 2065, Rommelsbacher KM 3300 och Wilfa EMK-218 till exempel. För att göra det så enkelt som möjligt för dig då du vill köpa en miniugn har vi samlat en lista över de viktigaste funktionerna och egenskaperna här nedan:

 • storlek – vad får du plats med där du ska placera miniugnen? Hur mycket yta och utrymme har du att avvara?
 • Kapacitet – hur mycket mat vill du kunna laga samtidigt? Och hur ofta vill du kunna använda miniugnens alla funktioner?
 • funktioner – vad vill du kunna använda din miniugn till? Ska den komma med exempelvis timer, temperaturinställningar, automatisk avstängning och grillvärme?
 • rengöring – det underlättar väldigt om din ugn är enkel och smidig att rengöra!
 • design – passar den miniugn du har tänkt köpa in i ditt hem eller kök, eller i husvagnen eller på båten?

Hur genomförde vi detta test?

Vi genomförde detta test genom att jämföra flertal olika aktörer på marknaden som själv testar liknande produkter & analysera och jämföra olika kundomdömen om respektive produkter från olika källor för se vad konsumenter själva tycker. Vi tittar även på pris, egenskaper, design, kvalité och tillgänglighet för komma fram till till vilka bänkspisar som är de bästa att köpa just nu på marknaden. Testet är oberoende och ingen enskild aktör eller butik kan påverka det slutliga resultatet.

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Wilfa EMK-218Rommelsbacher KM 3300WILFA Brase EMC-3000W Artisan 5KSM175
Pris:2256 Kr2399 Kr3590 Kr
Expertbetyg:8.7/108.1/107.4/10
Volym (ugn):22 L30 L20,5 L
Temperatur:50-260 grader0-230 grader50-250 grader

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför