Juicepress
Visar alla 3 resultat

Juicepress
Smeg Citruspress
- Material: Aluminium, Tritan, Rostfritt stål
- Motor effekt: 70 W
Viktiga egenskaper med en juicepress
När man köper en juicepress så finns det några viktiga egenskaper att hålla koll på, en viktig del är att du kan pressa citrusfrukter på ett bra sätt. De viktigaste egenskaperna kommer att nämnas här nedan:
Hållbarhet
En av de viktigaste egenskaperna hos en juicepress är hur hållbar den är överlag. När man köper en juicepress är det viktigt att den är tillverkad av hög kvalitet och att motorn fungerar i många år. Försök därför hitta en juicepress som håller länge.
Rengöring
Enkel rengöring är viktigt när man skaffar en juicepress, man vill inte spendera för mycket tid på att rengöra efter användning.
Integrerad behållare eller inte
Vissa juicepressar har integrerade behållare under en hällpip, detta är en viktig egenskap som man kan hålla ögonen öppna för.
Design
En juicepress ska stå i köket väldigt ofta och bör därför ha en tilltalande design.
Vilka frukter kan jag göra juice av?
Med en elektrisk juicepress så kan du enbart göra juice utav citrusfrukter som citron, apelsin, grapefrukt och mandarin. Den funkar på ett sådant sätt att man skär apelsinen i hälften och trycker apelsinen mot toppen av juicepressen. Juicepressen snurrar sedan långsamt och river bort allt fruktkött vilket frigör juicen och låter den rinna ner genom en hällpip.
Apelsiner
Att laga färskpressade apelsiner är nog det vanligaste när det kommer till en elektrisk juicepress. Iskall, färskpressad apelsinjuice är någonting som de flesta uppskattar på morgonen och ger en bra mängd vitaminer och näring. Till skillnad från till exempel en råsaftcentrifug så kommer en juicepress se till att man får all juice som går att få från en citrusfrukt.
Mandariner
Det går utmärkt att använda mandariner på en elektrisk juicepress för den som vill ha en lite sötare juice på morgonen. Det viktigaste här är att själva press delen inte är för stor, så att mandarinen får plats.
Grapefrukt
En syrlig och god juice som är perfekt på morgonen kan man skapa genom att pressa grapefrukter. De är stora och passar perfekt på de allra flesta juicepressar som finns tillgängliga.
Citron
För den som vill ha en färsk citronjuice så går det utmärkt att pressa en citron med en elektrisk juicepress/citruspress. Färskpressad citron juice är perfekt att blanda med ett glas vatten för en nyttig start på dagen.
Vad är en Slow Juicer?
En slow juicer är en maskin som maler frukt och grönsaker till juice. Du kan använda de flesta olika frukter och grönsaker i en slow juicer och få ett fantastiskt resultat med relativt lite skum.
En slow juicer utvinner saft mycket mer effektivt än en råsaftcentrifug eller en juicepress på grund av sättet som en slow juicer fungerar. Frukt och grönsaker pressas långsamt genom en kvarn och sedan genom ett filter och hälls genom en hällpip direkt in i ett glas eller en kanna.
En slow juicer har en hastighet på 40-90 varv i minuten till skillnad från en råsaftcentrifug som kan ha 19 000 varv i minuten. Det är alltså en relativt stor kontrast, den långsamma och skonsamma utvinningsmetoden från en slow juicer ser till så att man får ut mycket mer från de frukter och grönsaker som man använder – resultatet blir också en renare juice med mindre skum.
Som namnet föreslår så går det dock långsammare att använda en slowjuicer än till exempel en råsaftcentrifug, men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge!
Skillnader mellan en juicepress och råsaftcentrifug
En råsaftcentrifug har en kraftfull motor och många små blad som snabbt förvandlar frukten till juice. Men på grund av den höga hastigheten så kommer det mycket syra in i juicen medan den tillagas, detta innebär att juicen oxideras snabbare samt att det blir mer skum. En råsaftcentrifug kan inte heller utvinna så mycket råsaft från bladgrönsaker som en slow juicer kan göra. Man kan använda en råsaftcentrifug för att göra en stor mängd juice väldigt snabbt.
En juicepress kommer långsamt att pressa dina citrusfrukter till juice, detta innebär att man får ut all juice och näring från frukten utan att något går till spillo. Till skillnad från en råsaftcentrifug så arbetar en juicepress på en låg hastighet, vilket innebär att det blir mindre syra och därför enklare att undvika oxidation av juicen.
En slow juicer kan användas till nästan alla frukter och grönsaker på samma sätt som en råsaftcentrifug, men den maler istället sakta grönsakerna och frukterna till juice. Man får alltså ut mycket mer av en slow juicer (som även kallas juicepress ibland). En slow juicer fungerar även utmärkt till bladgrönsaker. Eftersom en slowjuicer sakta maler ner råvarorna till juice så får man ut en större mängd juice från den, det blir även mindre skum och bättre kvalitet eftersom den arbetar på en låg hastighet.