Frys med ismaskin – Bäst i test

Vilken frys med ismaskin är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

En kyl och frys med ismaskin är kungen av vitvaror, njut av ett stort kylskåp som har en frys med integrerad ismaskin. Kylskåp och frys är någonting som finns i nästan alla hushåll i hela Sverige. När man köper ett kylskåp med frys så vill man ha en produkt som håller väldigt länge, samtidigt som den är effektiv och har praktiska funktioner. Köper man en frys med ismaskin så har man också möjlighet att enkelt njuta av is i sina favorit drycker.

Det är allt vanligare att frysar har inbyggda ismaskiner i vårt moderna samhälle. LG är ett varumärke som erbjuder många kvalitativa produkter, speciellt när det kommer till vitvaror. Eftersom det finns ett stort utbud av kylskåp och frysar från flera olika varumärken så kan det vara svårt att välja. Därför har vi testat tre olika kylar och frysar från LG för att se vilken som är bäst, läs vidare för att ta del av resultatet.

BÄST I TEST
1
Frys med ismaskin – Bäst i test

LG GSXV91MCAF

4.7/5 i kundbetyg hos MediaMarkt
InstaView Door-in-Door funktion
Inbyggd is- och vattenmaskin med vattentank
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 27 494 Kr
– Fri frakt över 500 kr –
Prisvärd
2
Frys med ismaskin – Bäst i test

Samsung RS67A8811S9

Väldigt bra pris
Låg energiförbrukning
Hög kapacitet 
Specifikationer +
8.1/10
Omdöme
Från 15 000 Kr
– Fri frakt över 500 kr –
Premiumvalet
3
Frys med ismaskin – Bäst i test

Electrolux LLI9VF54X0

4.3/5 i kundbetyg hos MediaMarkt
Amerikansk stil på kylskåpet
Flexibel användning
Specifikationer +
7.3/10
OMDÖME
Från 30 156 Kr
– 14 dagar öppet köp – Klimatkompenserad leverans

1

LG GSXV91MCAF – Bäst i test

Fördelar
 • 4.7/5 i kundbetyg hos MediaMarkt
 • InstaView Door-in-Door funktion
 • Många innovativa funktioner
 • Kapacitet på 635 L
 • Inbyggd is- och vattenmaskin med vattentank
Nackdelar
 • Dålig energiklass

mediamarkt.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Drive in – boka online, hämta utanför butik
 • Alltid 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

LG GSXV91MCAF är en riktigt snygg side-by-side kyl/frys som har en stilren modern design i svart färg. Produkten är fullpackad med smarta och innovativa funktioner och det är svårt att hitta en kyl/frys kombination som är bättre än denna! Denna kyl och frys har en hög kapacitet, koppling till Wi-Fi och många fler imponerande egenskaper.

Vi utsåg denna produkt till bäst i test på grund av alla moderna funktioner som de andra produkterna i testet saknar. Även fast produkten har många bra funktioner så har den fortfarande ett rimligt pris. Denna kyl/frys har högre energiförbrukning än ”Budgetvalet” men är definitivt en av de bästa produkterna på marknaden!

Linear cooling

LG GSXV91MCAF är utrustad med ”Inverter Linear Compressor”, en effektiv kompressor som minskar ljudnivån drastiskt samt energiförbrukningen med upp till 32% – detta görs genom en innovativ kompressor som har mindre friktionspunkter. Det finns även en funktion som heter ”Linear Cooling” som minskar temperaturändringar så att maten håller sig fräsch längre och mindre energi slösas.

”Door Cooling+” är en annan funktion som gör att kylskåpet blir kallt snabbare samtidigt som temperaturen också blir jämnare.

InstaView Door-in-Door

LG GSXV91MCAF är utrustad med en innovativ funktion som heter ”InstaView Door-in-Door” som också bidrar till produktens imponerande design. Dörren till kylskåpet är gjord av glas så att man kan se vad som finns i kylen – om man knackar två gånger på rutan så lyser insidan upp och man kan se vad man har utan att öppna dörren. Detta är väldigt snyggt samtidigt som man sparar energi – denna funktion tycker vi på PriceAdvisor att är fantastiskt bra.

Vatten och ismaskin

Denna kyl och frys är utrustad med både vattenmaskin och ismaskin så att man enkelt kan få kallt vatten och is vid begär. Till skillnad från flera andra frysar så behöver man ingen vattenanslutning – det finns en 4 liters vattentank i frysen. Detta innebär att man slipper installation och behöver inte oroa sig för läckage.

Vattenmunstycket är utrustat med ”UVnano” teknologi som minskar bakterierna från munstycket med 99.99% så att man alltid kan njuta av riktigt fräscht vatten.

Kapacitet och andra funktioner

LG GSXV91MCAF har en hög kapacitet på totalt 635 L: 416 L för kylskåp och 219L för frys. Det innebär att det är en rymlig kyl och frys – utöver detta så är produkten också utrustad med flera andra smarta funktioner.

Produkten kan kopplas till Wi-Fi och styras genom röst eller mobilapplikationen, man kan även felsöka med LG:s ”Smart Diagnosis” funktion. Grönsakslådan kallas för ”FRESHBalancer” och håller dina frukter och grönsaker fräscha så länge som möjligt genom att ha en optimal fuktighet.

Om du är ute efter en väldigt modern kyl/frys med de senaste funktionerna och innovativ teknik så kommer du inte bli besviken. Denna produkt passar för dig som är redo att betala ett högre pris för en riktigt bra produkt!

Specifikationer:
– Kapacitet/volym: 635 liter
– Energiklass: F
– Ljudnivå: 36 dB

Summering

8.4Omdöme
LG GSXV91MCAF – utmärkt kyl och frys

LG GSXV91MCAF är ett bra kylskåp som man kan köpa för ett rimligt pris, produkten har en inbyggd ismaskin och många innovativa funktioner.


2

Samsung RS67A8811S9 – Budgetvalet

Fördelar
 • Väldigt bra pris
 • Låg energiförbrukning
 • Hög kapacitet
 • Stilren design i rostfritt stål
Nackdelar
 • Saknar många funktioner

mediamarkt.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Drive in – boka online, hämta utanför butik
 • Alltid 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

Samsung RS67A8811S9 är en kyl och frys kombination med ismaskin som har en total kapacitet på 634 liter, ungefär samma kapacitet som vår ”Bäst i test” produkt. Även denna produkt är utrustad med många smarta och innovativa funktioner, men till skillnad från de andra produkterna i testet så har den ett billigt pris – därför var Samsung RS67A8811S9 det självklara budgetvalet i detta test!

Någonting som får denna produkt att stå ut från mängden är att den drar mindre elektricitet och har en energiklass som är E – bättre än båda andra produkterna i detta test. Produkten passar bra för dig som vill ha en rejäl kyl och frys för ett billigare pris, även om den inte har lika många nya funktioner som de andra kylarna i testet så är det fortfarande en riktigt bra produkt!

Twin cooling plus” och ”Digital inverter” kompressor

Denna kyl/frys från Samsung är utrustad med ”Twin Cooling Plus” – det innebär att det finns två kylsystem, ett för frysen och ett för kylen. Detta gör så att luften i kylen inte blir för torr och flera råvaror håller sig fräscha mycket längre än vad de annars skulle.

Produkten är även utrustad med en digital inverter kompressor som ändrar hastigheten beroende på hur mycket som behöver kylas ned – detta bidrar till en lägre ljudnivå och energiförbrukning. Vi tyckte att energiförbrukningen var ett stort plus med denna produkt jämfört med de andra i testet.

Design och andra funktioner

Samsung RS67A8811S9 har en väldigt stilren design i rostfritt stål som passar utmärkt i moderna kök och får ett utseende som passar in sömlöst med övrig inredning. Produkten är även utrustad med flera andra funktioner som exempelvis ”NoFrost”, ”Power Cool” och ”Power Freeze”. Dessa funktioner gör så att man slipper frost, samt snabbt kan kyla ned råvaror både i kylen och frysen.

Det finns även en funktion som heter ”Precis Chef Cooling” som minskar temperaturförändringar – detta bidrar till en jämn temperatur. Som det framgår så har kylen fortfarande många smarta funktioner, en bra design och ett väldigt rimligt pris. Budgetvalet är för dig som klarar dig utan alla de senaste funktionerna och enbart behöver en snygg produkt som håller dina råvaror kylda!

Specifikationer:
– Kapacitet/volym: 634 liter
– Energiklass: E
– Ljudnivå: 36 dB

Summering

8.1Omdöme
Samsung RS67A8811S9 är en kvalitativ kyl/frys med ismaskin för ett billigt pris

Samsung RS67A8811S9 har låg energiförbrukning, snygg design och många imponerande egenskaper.


3

Electrolux LLI9VF54X0 – Premiumvalet

Fördelar
 • 4.3/5 i kundbetyg hos MediaMarkt
 • Amerikansk stil på kylskåpet
 • Flexibel användning
 • Flera innovativa funktioner
Nackdelar
 • Dålig energiklass

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Electrolux LLI9VF54X0 är en stor kyl/frys med ismaskin och vattendispenser i dörren. Denna produkt har en kapacitet på totalt 618 L vilket är lite mindre än de andra två produkterna som vi har testat. Även fast kapaciteten är lite mindre så håller denna kyl/frys en utomstående kvalitet och har många bra funktioner och egenskaper.

En energiklass på F gör att den har sämre energiförbrukning än ”Budgetvalet” och ungefär samma energiförbrukning som ”Bäst i test”. Denna produkt har även en ljudnivå som är högre än resterande kyl/frys kombinationer i testet.

MultiFlow och TwinTech

Denna kyl/frys är utrustad med MultiFlow teknologi som säkerställer en jämn temperatur och förhindrar temperaturförändringar – de andra produkterna i testet är utrustade med liknande funktioner som har andra namn.

Electrolux LLI9VF54X0 har en imponerande TwinTech NoFrost funktion som automatiskt avfrostar både kyl och frys. Men till skillnad från andra NoFrost funktioner så förlorar dina livsmedel en mindre massa eftersom luftfuktigheten håller sig vid optimala nivåer.

Kapacitet och design

Electrolux LLI9VF54X0 har kylskåp på toppen och frys på botten – du kan dock ändra så att även bottendelen kan användas som frys. Produkten har en snygg design i rostfritt stål som skiljer sig lite från de andra produkterna i testet. Du har också möjlighet att koppla upp kylen till Wi-Fi för att hantera din kyl/frys från en applikation direkt i din mobiltelefon.

Denna produkt är på ungefär samma prisnivå som vår ”Bäst i test” och passar utmärkt för dig som vill ha en rejäl kyl/frys med många bra funktioner. Vi utsåg denna produkt till premiumvalet på grund av den höga kvaliteten, snygga designen och innovativa funktionerna. Priset är relativt högt men du får en riktigt bra produkt som du kommer kunna använda i många år framöver!

Specifikationer:
– Kapacitet/volym: 618 liter
– Energiklass: F
– Ljudnivå: 42 dB

Summering

7.3Omdöme
Electrolux LLI9VF54X0 har en stilren design och många bra funktioner

Electrolux LLI9VF54X0 är en dyrare kyl/frys som håller en fantastiskt hög kvalitet samtidigt som den har en snygg design och kan kopplas till Wi-Fi.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Därför bör du välja en frys med ismaskin

Det finns några uppenbara fördelar att visa när man använder en integrerad ismaskin. Köp en kyl och frys som har ismaskin om du älskar att ha iskallt vatten nära till hands. Den största fördelen med en ismaskin är att man har möjlighet att få isbitar eller krossad is väldigt enkelt, men utöver detta så kan man också njuta av iskallt vatten.

Man bör alltså välja en frys med integrerad ismaskin så att man enkelt kan ta åt sig vatten, isbitar eller krossad is. Logga in på din favorit butik och hitta en frys med integrerad ismaskin för att njuta av iskalla drycker när som helst. Det finns många varumärken som erbjuder kvalitativa produkter som exempelvis Samsung eller LG.

Jämför alltid pris innan du gör ett köp genom en online-butik. Försök även hitta en produkt som har fri frakt och öppet köp. Till sist så är det även bra att se om produkten du letar efter finns i lager så att du slipper vänta onödigt länge. Många butiker låter dig ställa in detta under ”filter”. Genom att följa dessa instruktioner steg per steg så ser man till att just du får en trevlig upplevelse inför ditt köp!

Hur har vi genomfört detta test?

Vi genomför våra tester för att hjälpa dig hitta bra produkter utan att spendera flera timmar på att jämföra och läsa omdömen.

Vi har genomfört vårt test av frys med ismaskin på följande sätt:

1. Vi började med att samla alla de mest populära kyl/frys med ismaskin på marknaden.
2. Vi läste flera tester om produkterna och kollade på kundernas omdömen hos flera olika butiker.
3. Vi placerade alla produkter i tre olika kategorier.
4. Vi jämförde flera viktiga funktioner och egenskaper för att få en bättre förståelse om produkterna. Några faktorer som spelade extra stor roll i dett test för kyl/frys med ismaskin var följande: Pris, energiförbrukning, funktioner, kapacitet och design.
5. Vi utsåg en vinnare i varje kategori baserat på omdömen, egenskaper, funktioner och andra faktorer.

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:LG GSXV91MCAFSamsung RS67A8811S9Electrolux LLI9VF54X0
Pris:Från 29 990 KrFrån 17 990 KrFrån 30 156 Kr
Expertbetyg:8.4/108.1/107.3/10
Konsumentbetyg:4.7/5N / A4.3/5
Kapacitet:635 L634 L618 L
Energiklass:FEF
Ljudnivå:36 dB36 dB42 dB

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför