Ångkokare – Bäst i test

Vilken ångkokare är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Russell Hobbs 19270 är utvald som bäst i test av oss. En väldigt prisvärd & kvalitativ produkt som kan hjälpa dig i köket. Maskinen har fått höga kundbetyg & vinnare i flera test. Med en ångkokare kan du laga mat på ett snabbt, smidigt och väldigt enkelt sätt. Oavsett om du vill tillaga grönsaker, kött, fisk, rotfrukter, dumplings eller någon annan typ av råvara eller maträtt kan du använda dig av en ångkokare.

En stor fördel är inte bara att det går väldigt snabbt och smidigt, utan i och med att maten ångas med vatten blir resultatet även mer fettsnålt. Samtidigt kommer denna tillagningsmetod att ta fram och kapsla in råvarornas smak, och även framhäva de näringsämnen som finns att ta del av. Däremot kommer matens härliga konsistens och textur att bibehållas. Det är med andra ord en väldigt bra matlagningsmetod som kan komma till stor användning i köket.

BÄST I TEST
1
Ångkokare – Bäst i test

Russell Hobbs 19270

4,7/5 i kundbetyg hos Kitchentime
Topp rankad hos prisjakt
Praktiskt utformad med ingångar på sidan
Specifikationer +
8.8/10
OMDÖME
Från 546 Kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Ångkokare – Bäst i test

Kitchen Craft Bambu 20 cm

4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Lätthanterlig och praktisk ångkokare i bambu
Kommer till ett väldigt bra pris
Specifikationer +
7.7/10
OMDÖME
Från 216 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Ångkokare – Bäst i test


Cuisinart STM1000

5/5 i kundbetyg hos Cervera
5 förinställda program samt 3 funktioner för uppvärmning
Rymlig och stadig 
Specifikationer +
8.0/10
Omdöme
Från 1874 Kr

1

Russell Hobbs 19270 – Bäst i test

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Köketsfavoriter
 • Topp rankad hos prisjakt
 • Praktiskt utformad med ingångar på sidan
 • Rymmer 9 liter i 3 separata 3-liters korgar
Nackdelar
 • Tråkig design

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

Produktrecension

När det kommer till de ångkokare som finns på marknaden idag skulle vi utan tvekan vilja säga att denna variant från Russell Hobbs är den absolut bästa. Den är inte bara otroligt prisvärd, utan den är även utformad med tre olika korgar för att du ska kunna variera men samtidigt kombinera din matlagning precis på det sätt som passar dig. Smidig att använda.

Mångsidig användning och gott om plats

En av de främsta fördelarna med just denna kokare från Russell hobbs är just att den är utformad för att kunna användas på ett mycket mångsidigt och varierande sätt. I denna kokare får du tre hela korgar som vardera rymmer 3 L, vilket alltså innebär att ångkokaren totalt rymmer 9L mat. Du får även med en specifik risskål som rymmer 1L.

Praktiska funktioner för enkel hantering

Vi uppskattar också att denna ångkokare är utformad med ett flertal smarta funktioner som underlättar användning rätt rejält. Några av dessa funktioner är sidohålen där du kan tillsätta vatten under matlagningen, timern på 60 minuter (som efter avslutad tid ser till att maskinen stängs av automatiskt), dropp bricka, samt att korgarna kan staplas vid förvaring.

Väldigt prisvärd och kvalitativ produkt

Det som dock framförallt bidrog till att vi valde denna ångkokare som vår bäst i test vinnare var att du får en mycket kvalitativ, praktisk och lättanvänd ångkokare till ett väldigt bra pris. I och med att den är tillverkad med en bas av rostfritt stål är den också rätt tålig och hållbar, samt enkel att rengöra och underhålla. Du får med andra ord väldigt många uppskattade egenskaper i en och samma produkt.

Specifikationer:
– Effekt: 800W
– Kapacitet: 9L
– Timer: 60 minuter
– Automatisk avstängning: ja
– Material: rostfritt stål och plast

Summering

8.8Omdöme
Mångsidig, lättanvänd ångkokare som rymmer mycket och är smidig att handskas med

Kvalitet
9
Design
9
Funktioner
8.4
Prestanda
8.6
Pris
9

2

Kitchen Craft Bambu 20 cm – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Lätthanterlig och praktisk ångkokare i bambu
 • Snygg design
 • Gör sig extra bra vid tillagning av dumplings och liknande
 • Kommer till ett väldigt bra pris
Nackdelar
 • Manuell användning

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

Produktrecension

Här har du en riktig klassiker när det kommer till asiatisk ångkokare. Detta är nämligen en ångkokare i bambu som är specifikt utformad för att användas då du ska ånga dumplings, bao buns och liknande.

Trots dess lite mer specifika användningsområde kan kokaren utan problem användas vid tillagning av en variation av mat. Du kanske använder den för att ångkoka grönsaker eller andra typer av mat. Lätt att använda, nätt och smidig att hantera, snygg design och bra pris. Det finns mycket som talar för att detta är vår självklara budgetvinnare.

Det perfekta valet för det asiatiska köket

Det går inte att komma undan med att denna produkten är specifikt anpassad för att användas vid just asiatisk matlagning. Det är nämligen från den asiatiska kulturen som denna ångkokare ursprungar ifrån. Den gör sig bland annat riktigt bra om du ska ånga dumplings, bao buns och liknande maträtter, men den kan även användas då du exempelvis vill ånga grönsaker och fisk.

Smak och näring framhävs och bevaras

En stor fördel med denna ångkokare är att den är lätt och smidigt att hantera. Det inte minst på grund av dess nätta, lätta design som gör att den utan problem kan placeras på ett kokkärl eller användas till bords som serveringsdon. När du ångar maten i denna kokare så framhävs råvarornas smak och näringsämnen.

Snygg design

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att denna ångkokare bambu har en snygg design i alla delar. Den må vara enkel och diskret, men det är just det som gör att den känns genuint och äkta. Du kommer inte bli missnöjd om du väljer att investera i denna produkt. Snarare tvärtom kan den användas vid många tillfällen och ge riktigt bra resultat. Detta är en bra ångkokare med flera våningar som snabbt och smidigt kokar din mat.

Specifikationer:
– Material: bambu
– Diameter: 20cm

Summering

7.7Omdöme
Kitchen Craft – det perfekta budgetvalet för dig som vill ha en nätt och lätthanterlig ångkokare i en äkta asiatisk design

Kvalitet
7.6
Design
7.5
Funktioner
6.6
Prestanda
7.4
Pris
9.2

3

Cuisinart STM1000 – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • 5 förinställda program samt 3 funktioner för uppvärmning
 • Tillverkad av rostfritt stål och glas för trygg användning
 • Handtag som håller sig svala oavsett temperatur
 • Rymlig och stadig
Nackdelar
 • Dyr
 • Kan upplevas som något stor och klumpig

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Som vårt premiumval i detta test av ångkokare valde vi denna modell från Cuisinart, deras STM1000. Detta var för oss ett rätt självklart val av många anledningar, inte minst att detta prismässigt är en av de mest exklusiva modellerna på marknaden. Dess pris motsvarar dock vad produkten ger dig, för här får du en kokare som har allt och lite till.

Enkel och snabb matlagning

Det som framförallt gör denna ångkokare till ett så otroligt uppskattat val är att den erbjuder dig att tillaga din mat på ett enkelt och snabbt sätt. Tack vare att den ångar maten med vatten och tack vare att all ånga stängs in i kokaren blir din tillagade mat att både smaka bättre och vara nyttigare. Allt bevaras och framhävs med denna tillagningsmetod.

Mängder av valmöjligheter med 5 olika program

En annan fördel med Cuisinart STM1000 är att den har med 5 olika förinställda program som du kan använda dig av då du ska ångkoka dina råvaror. Dessa program är anpassade för den vanligaste matlagningen med ångkokare, just för att det ska gå ännu snabbare och vara ännu enklare för dig att få den goda och nyttiga maten på bordet.

Smarta tillbehör och funktioner som underlättar

Denna produkt kommer även med ett flertal smarta tillbehör som underlättar användning, däribland behållaren som du kan välja att servera maten direkt i. Den är både snygg, rymlig (5 liter) och enkel att rengöra. Dessutom är dess handtag svala för att den ska vara enkel och trygg att hantera.

Andra funktioner som gör användningen av ångkokaren ännu lite mer funktionell är dess tydliga display, där du kan välja mellan de 5 olika programmen såväl som välja mellan 3 olika funktioner för att hålla värmen. Du har dessutom en avtagbar vattentank som rymmer 1,4 liter och ett lock av glas. Vi är otroligt nöjda med kokaren och anser att det är en solklar premiumvinnare.

Specifikationer:
– Effekt: 1800 w
– Kapacitet: 5L
– Timer: ja
– Material: rostfritt stål och glas

Summering

8Omdöme
Ordentlig skotork som monteras på väggen i hemmet

Kan torka två par skor på en och samma gång. Produkten passar perfekt för en barnfamilj.

Kvalitet
8.4
Design
8.2
Funktioner
8.5
Prestanda
8.5
Pris
6.5

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en ångkokare & varför behöver du en?

En ångkokare är en typ av köksredskap, eller köksapparat, som erbjuder dig att tillaga dina råvaror med ånga från vatten. Skulle du vilja kan du dock även välja att ångkoka maten i ånga från buljong, vin eller liknande, det beroende på önskemål och typ av matlagning.

I de allra flesta fall är en ångkokare utformad som en behållare med flera olika korgar som staplas på varandra. Dessa olika korgar släpper igenom ångan och ser därmed till att råvarorna tillagas enligt den tid eller det program du ställt in. Väldigt smidigt, enkelt och effektivt.

Vi skulle säga att en ångkokare är en köksapparat som du bör investera i om du vill ha möjligheten att tillaga dina råvaror på detta sätt. Fördelarna är inte bara att det går snabbt och är smidigt. Utan tillagar du maten i en ångkokare så bevaras både sm även både smak, vitaminer och näringsämnen att framhävas och bevaras. Konsistens bevaras också, och du slipper tillsätta fett. Ångkokning fungerar alltså som ett perfekt sätt att koka mat utan att förlora näringsämnen och vitaminer.

Vad är skillnaden på att använda ångkokare eller tryckkokare?

Den absolut främsta skillnaden mellan att tillaga mat i en ångkokare och att tillaga mat i en tryckkokare är att du i ångkokaren tillagar maten i ångan av exempelvis vatten eller buljong. I tryckkokaren tillagas maten direkt i exempelvis vattnet eller buljongen. Beroende på hur man föredrar att tillaga sin mat, vilka råvaror man tillagar och vad man önskar få ut av matlagningen kommer en tryckkokare eller ångkokare göra sig mer eller mindre bra.

Hur använder man en ångkokare i bambu?

Att använda en ångkokare i bambu är enkelt och smidigt. Du placerar det du ska tillaga, exempelvis dina dumplings, grönsaker, fisk, bao buns eller andra degknyten, i de korgar som ingår i köpet. Vanligt är att man placerar olika typer av råvaror eller maträtter i separata korgar.

Därefter ser du till att stapla dessa korgar på varandra (om du använder dig av flera) och placerar hela konstruktionen över ett kokkärl med kokande vatten i. Efter x antal minuter så är din mat att vara färdiglagad och redo att avnjutas. Så enkelt är det.

Viktiga egenskaper & funktioner hos en ångkokare

Idag finns det ett flertal olika varianter av ångkokare på marknaden. Det innebär att alla som vill köpa en ångkokare har möjligheten att hitta en modell som passar både önskemål och behov. Samtidigt finns det vissa varianter som passar en viss användare bättre, och det beroende på egenskaper och funktioner.

För att du ska ha lättare att hitta den bästa ångkokaren för dig kommer här en lista över de viktigaste egenskaperna och funktionerna hos ångkokare:

 • Kapacitet – hur mycket vill du att din ångkokare ska rymma?
 • Antalet fack/ korgar – hur många olika råvaror vill du kunna tillaga samtidigt?
 • Förinställda program – vill du kunna starta igång ett redan förinställt program eller endast anpassa tillagning helt efter behov för stunden?
 • Förvaring – hur är ångkokaren när det kommer till förvaring? Står den vertikalt eller horisontellt?
 • Timer och automatiska avstängning – gör användningen enklare och säkrare!
 • Material – är materialet tåligt och hållbart? Hur är det med rengöring?

Hur har vi genomfört detta test av ångkokare?

Vi har genomfört detta test genom att undersöka några av marknadens mest populära ångkokare. Efter detta har vi valt ut de bästa produkterna i tre olika kategorier.

Testet genomförs på följande sätt:

 1. Vi gick igenom en stor mängd olika ångkokare och jämförde omdömen från kunder och experter. Vi spenderade extra mycket tid på att se vad experter har sagt om produkterna i deras tester.
 2. Därefter så samlade vi ihop en lista av de bästa ångkokarna på marknaden när det kommer till omdömen från kunder och experter.
 3. Till sist så studerade vi noggrant vilka egenskaper som är viktigast för ångkokare och jämförde varje produkt. De faktorer som vi kollade på mest är : Pris, kapacitet, design, konstruktion och användarvänlighet.
 4. Efter att ha jämfört de mest populära produkterna så valde vi ut de bästa produkterna i tre olika kategorier.

Vi har alltså spenderat väldigt mycket tid och energi på att studera marknaden av ångkokare – på detta sätt kan vi göra det enkelt för dig att hitta de bästa ångkokarna utan att behöva ta reda på all information själv!

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Russell Hobbs 19270Kitchen Craft Bambu 20 cmCuisinart STM1000
Pris:546 Kr216 Kr1874 Kr
Expertbetyg:8.8/107.7/108.0/10
Kapacitet:9 LN / A5 L
Effekt:800 WN / A1800 W

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.9 / 5. Omdöme antal: 24

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför