Liten tvättmaskin – Bäst i test

Vilken liten tvättmaskin är bäst? Test av tre tvättmaskiner – 2023

Whirlpool TDLR 6240L EU/N är bäst i test. En produkt med höga kundbetyg hos flera butiker. Den är väldigt liten & smidig för en mindre bostad, utrustad med 6th sense teknologi lägger den också i framkant. Ett vanligt problem som man kan stöta på om man bor i lägenhet, har en sommarstuga eller helt enkelt har begränsat utrymme är att man inte får plats med en tvättmaskin.

De flesta människor föredrar att kunna tvätta när de vill utan att behöva förlita sig på att tvättstugan är ledig. Den enklaste lösningen på detta problem är att köpa en liten tvättmaskin. Det finns små tvättmaskiner som rymmer i de flesta utrymmen samt är bra och effektiva när det kommer till att tvätta kläder. Läs vidare i vårt test för hitta din vinnare.

BÄST I TEST
1
Liten tvättmaskin – Bäst i test

Whirlpool TDLR 6240L

5/5 I kundbetyg hos mediamarkt.se
4/5 kundbetyg hos power.se
Hög kvalitet & stark motor
Specifikationer +
8.3/10
OMDÖME
Från 4188 Kr
Prisvärd
2
Liten tvättmaskin – Bäst i test

CYLINDA TT251D Toppmatad tvättmaskin

5/5 i kundbetyg hos Mediamarkt
6th Sense teknologi
Specifikationer +
7.8/10
OMDÖME
Från 5990 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Liten tvättmaskin – Bäst i test

Whirlpool TDLR 65230

Väldigt låg höjd
Låg vattenförbrukning
Specifikationer +
8.0/10
Omdöme
Från 6190 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

Whirlpool TDLR 6240L EU/N – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 kundbetyg hos mediamarkt.se
 • 4/5 kundbetyg hos power.se
 • 6th Sense teknologi
 • Liten och smidig
 • Hög kapacitet på 6kg
Nackdelar
 • Något mer högljudd än andra modeller

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

I vårt test så utsåg vi Whirlpool TDLR 6240L EU/N till bäst i test på grund av 6th sense tekonlogin, den höga kapaciteten och kraftfulla centrifugeringen på 951 varv i minuten. Whirlpool TDLR 6240L är en kompakt tvättmaskin som passar i de allra minsta utrymmena – tvättmaskinen är toppmatad och har en kapacitet på 6 kg tvätt per tvättcykel. Tvättmaskinen kommer i vit färg och har en snygg neutral design som matchar de flesta badrum.

Till skillnad från de andra två produkterna i testet så har denna tvättmaskin ett väldigt rimligt pris med tanke på kvaliteten och funktionerna. Om du är ute efter en riktigt bra liten tvättmaskin som kombinerar kvalitet med ett rimligt pris så är detta ett bra val för dig. Designen skiljer sig inte så mycket från de andra produkterna men produktens kapacitet på 6kg är nästan lika hög som premiumvalet samtidigt som den har ett bättre pris.

6th Sense teknologi

Whirlpool TDLR 6240L EU/N är utrustad med 6th Sense smarta sensorer som känner av vilken typ av tvätt och även hur mycket tvätt som är i maskinen. Denna banbrytande teknologi erbjuder upp till 50% besparing på energi, vatten och tid.

Tvättcykeln anpassas alltså automatiskt efter hur många kilo tvätt som är i maskinen och vilken typ av textiler, detta innebär att du kan vara säker på att dina kläder får en effektiv tvätt oavsett vilket läge du använder.

Whirlpool TDLR 6240L EU/N har alltså en högre kapacitet än vårt ”Budgetval” samtidigt som den har imponerande funktioner och ett mycket bättre pris än vårt ”Premiumval”. Om du väljer vår ”Bäst i test” tvättmaskin så kommer du inte att bli besviken – vi tyckte att denna tvättmaskin var det självklara valet!

Specifikationer:
– Energiklass: D
– Centrifugering: 951 varv per minut
– Höjd: 90 cm
– Bredd: 40 Cm
– Djup: 60 cm

Summering

8.3Omdöme
En liten och kompakt tvättmaskin med många funktioner – perfekt för den som bor i en mindre lägenhet

Kvalitet
8.8
Design
8
Funktioner
8.2
Prestanda
8.6
Pris
8

2

CYLINDA TT251D Toppmatad tvättmaskin – Prisvärd

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Mediamarkt
 • 6th Sense teknologi
Nackdelar
 • Kort vattenanslutning
 • Förbrukar lite mer vatten än bäst i test maskinen

mediamarkt.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Drive in – boka online, hämta utanför butik
 • Alltid 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

CYLINDA TT251D Toppmatad tvättmaskin är en annan fantastisk liten tvättmaskin som passar in i de flesta utrymmena och har en centrifugering på hela 1151 varv i minuten som försäkrar att kläderna blir tvättade ordentligt.

Många komponenter från denna maskin liknar den som vi valde till bäst i test och efter att ha testat båda maskinerna så kan vi lungt påstå att det inte finns mycket att klaga på. Även denna tvättmaskin kommer med 6th Sense teknologi som känner av vilken typ av textil och hur många kg tvätt som är i maskinen. Tvättmaskinen har en kapacitet på 5kg, detta räcker för de flesta människor.

Vi utsåg denna produkt till budgetvalet eftersom den håller en väldigt hög kvalitet samtidigt som den också har ett rimligt pris. Produkten är kraftfullare än vår ”Bäst i test”-maskin och är även utrustad med samma imponerande funktioner och egenskaper.

Olika program

CYLINDA TT251D Toppmatad tvättmaskin 5 har en mängd olika program för att kunna tillgodose dina behov oavsett vad du behöver tvätta. Med en snabbprogram kan du se till att tvätten blir klar på nolltid, detta programmet passar alltså perfekt om du har bråttom.

Det finns även ett baby program som tvättar ditt barns kläder extra noggrant för att se till att det inte börjar klia eller framkommer några obehag hos din bebis. De olika programmen kombinerat med 6th Sense teknologin säkerställer att du alltid tvättar på det optimala sättet.

Om du är ute efter en riktigt bra tvättmaskin för ett rimligt pris så rekommenderar vi budgetvalet CYLINDA TT251D. Den är också perfekt för dig som har barn med känslig hud då det finns specifika program som säkerställer ett bra resultat.

Specifikationer:
– Energiklass: D
– Centrifugering: 1151 varv per minut
– Höjd: 90 cm
– Bredd: 40 cm
– Djup: 60 cm

Summering

7.8Omdöme
En liten maskin med kraftfull centrifugering som kan köpas för ett rimligt pris

Kvalitet
7.6
Design
8
Funktioner
7.3
Prestanda
7.6
Pris
8.5

3

Whirlpool TDLR 65230 – Premiumvalet

Fördelar
 • 4,0/5 i kundbetyg hos Mediamarkt.se
 • Väldigt låg höjd
 • Låg vattenförbrukning
Nackdelar
 • Dålig energiklass (F)
 • Låg kapacitet

mediamarkt.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Drive in – boka online, hämta utanför butik
 • Alltid 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi testade Whirlpool TDLR 65230 och utsåg denna utmärkta frontmatade maskinen till premiumvalet. Denna tvättmaskin har en centrifugering på 1300 varv per minut och är oerhört kompakt för att passa in i de mindre utrymmena, maskinen går även väldigt tyst samtidigt som den tar lite plats.

Maskinen är lite bredare än sina toppmatade släktingar men betydligt mycket lägre. Whirlpool TDLR 65230 är en av de mindre varianterna och har en kapacitet på 6.5kg vilket fortfarande räcker åt många människor som bor ensamma. Med en snygg design som liknar de frontmatade tvättmaskinerna som är vanlig storlek så blir denna maskin ett attraktivt tillägg till ditt badrum.

Låg vattenförbrukning

Något som står ut på denna kompakta tvättmaskin är den låga vattenförbrukningen som enbart ligger på 36L per tvättcykel. Detta är betydligt lägre än de andra två modellerna som vi har testat här och gör att denna maskin har ett bra övertag när det kommer till hållbarhet. Denna maskin passar perfekt för den som bor ensam och inte vill förbruka mer vatten än det som behövs för att få rent kläderna.

Till skillnad från de andra tvättmaskinerna i testet så är detta en frontmatad maskin vilket gör att den passar bäst för dig som har lite mer utrymme i ditt hem. Produkten är även mycket kraftfullare och har högre kapacitet än resterande produkter i testet och blev därför utsedd till premiumvalet. Om du är beredd att betala ett högre pris för en riktigt bra produkt så är Whirlpool TDLR 65230 ett bra val för dig. Den låga vattenförbrukningen är också ett stort plus enligt oss.

Specifikationer:
-Tvättkapacitet: 6.5 kg
-Frontmatad
-Fördröjd start:Steglös
-Vikt:57 kg

Summering

8Omdöme
En liten frontmatad tvättmaskin som är kraftfull och effektiv

Kvalitet
8.4
Design
8.2
Funktioner
7.8
Prestanda
8.2
Pris
7.5

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en liten & kompakt tvättmaskin?

Det finns många orsaker till varför man skulle välja en liten & kompakt tvättmaskin istället för en stor bulkig tvättmaskin. Den uppenbara orsaken är ju att de är mindre och får plats i små utrymmen. En liten tvättmaskin passar perfekt för sommar stugan, lägenheten eller om du har lite utrymme i tvättstugan/badrummet.

Någonting annat som är fördelaktigt hos mindre tvättmaskiner är att de vanligtvis förbrukar mindre elektricitet och vatten. Bor du ensam så behöver du inte en stor tvättmaskin och då kan en liten tvättmaskin vara det bästa valet för dig samtidigt som du sparar pengar på elektricitet och vatten. Kompakta tvättmaskiner brukar också vara väldigt mycket tystare än deras större släktingar, vilket innebär att du kan ha en liten tvättmaskin i lägenheten utan att störa dina grannar.

För flera människor så är det väldigt viktigt att kunna tvätta när man vill och inte behöva boka tvätt tid i en tvättstuga. Detta gäller speciellt för aktiva människor som sysslar med olika sporter eller andra fysiska aktiviteter då de kan behöva tvätta sina kläder lite oftare. Detta är en annan orsak till att man kan behöva en liten tvättmaskin.

Toppmatad tvättmaskin eller frontmatad?

Det finns två olika typer av tvättmaskiner som man kan köpa, vare sig det gäller en liten tvättmaskin eller stor tvättmaskin. Antingen kan du köpa en toppmatad tvättmaskin som har tvättluckan på ovansidan eller så kan du välja en frontmatad tvättmaskin som har luckan på framsidan.

Vilken tvättmaskin som är bäst för dig beror helt och hållet på dina behov. Många människor väljer att ”stapla” tvättmaskin och torktumlare på varandra och då är det viktigt att man har en frontmatad tvättmaskin så att man kan öppna luckan.

Frontmatade tvättmaskiner brukar generellt ha fler olika program, lite högre kapacitet och högre centrifugeringseffekt. Fördelarna med att ha en toppmatad tvättmaskin är att de kräver mycket mindre plats och är lättare att fylla på med tvätt. En toppmatad tvättmaskin behöver inte vara så bred och brukar passa in i de flesta små utrymmen.

Hur mycket tvätt kan man tvätta i en mindre modell?

När du köper en mindre tvättmaskin så kan kapaciteten variera. En stor tvättmaskin har en standard kapacitet på ungefär 8-10kg vilket brukar vara tillräckligt för en liten barnfamilj.

Kapaciteten på de mindre modellerna kan variera och det finns många små tvättmaskiner som fortfarande kan hantera 6kg tvätt vilket är relativt mycket. Sedan finns det även små tvättmaskiner som har en kapacitet på 3kg så man kan säga att mängden tvätt på en mindre modell kan variera mellan 3-6kg.

Något som är värt att ha i åtanke är att även fast tvättmaskinen har en kapacitet på 6kg så blir det mer slitage på tyget om du fyller upp maskinen helt och hållet. Det kan därför vara värt att tvätta lite oftare utan att fylla upp tvättmaskinen helt och hållet då detta ser till att dina kläder håller längre.

Viktiga egenskaper hos en liten tvättmaskin

När du planerar att köpa en liten tvättmaskin så finns det några viktiga egenskaper som man bör lägga märke till.

 1. Det första du ska göra när du funderar på att köpa en liten tvättmaskin är mäta utrymmet där tvättmaskinen ska stå. En av de största orsakerna som människor brukar köpa små tvättmaskiner är som tidigare nämnt på grund av brist på plats. Mät därför upp badrummet eller platsen där tvättmaskinen ska stå och kolla sedan måtten på tvättmaskinen du köper.
 2. Det andra man ska tänka på är energiklass, vilket mäter hur effektiv din tvättmaskin är på att förbruka elektricitet. Energiklass mäts på en skala från A till G. En tvättmaskin som är i klassen A är väldigt effektiv och förbrukar lite elektricitet medan en tvättmaskin som är i klassen G förbrukar mycket elektricitet och är oeffektiv.
 3. Det sista som du bör ha i åtanke när du köper en liten tvättmaskin är kapaciteten. Även fast tvättmaskinen är liten så kan du hitta en tvättmaskin som har en tillräckligt hög tvättkapacitet för att möta dina behov. Exempel på olika tvättkapaciteter 7 kg 4 kg.

Hitta rätt höjd, djup och bredd

När du köper en liten tvättmaskin så ska du fokusera på att hitta rätt höjd, djup och bredd. En toppmatad tvättmaskin är inte lika bred som en frontmatad tvättmaskin men den kan vara mycket högre.

Mät upp ditt utrymme för att hitta höjden, djupet och bredden som möter dina behov, oavsett vart du ska installera din tvättmaskin så finns det en modell som passar för dig. Om du vill ha en tvättmaskin som inte är för hög så kan du kolla på en kompakt frontmatad tvättmaskin, men om du vill ha en tvättmaskin som inte är för bred så kan du istället försöka hitta en smal toppmatad tvättmaskin.

Djupet, bredden och höjden kan du väldigt enkelt hitta på de tekniska specifikationerna på en hemsida eller så kan du fråga i butiken för att försäkra dig om att du hittar den storleken som du behöver.

Tips inför köp

När du ska handla produkter på butiker online så finns det några tips att följa för att få en trevlig upplevelse. Bli medlem och logga in på din butik för att ta del av nya erbjudanden och rabatter. Se även till att produkten finns i lager så att du slipper vänta onödigt länge. Det är också bra om du jämför olika butiker, detta är ett smart sätt att spara pengar.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att jämföra flera olika produkter och samla information om små tvättmaskiner.

 • Vi började med att söka upp alla de mest populära små tvättmaskiner på marknaden och sparade alla i en lista.
 • Därefter så undersökte vi vad experter hade skrivit om produkterna i olika tester. Vi jämförde även kundernas omdömen för att se vad de har sagt om produkterna.
 • Sedan jämförde vi flera viktiga egenskaper och funktioner för små tvättmaskiner och delade upp alla produkter i tre olika kategorier. De egenskaper som vi har kollat på extra mycket när vi testade små tvättmaksiner var följande: Pris, kapacitet, design, elförbrukning, vattenförbrukning, funktioner och program.
 • Till sist så gjorde vi en ordentlig jämförelse av alla produkter och valde ut en vinnare i varje kategori.

Efter att ha valt en vinnare i varje kategori så sammanställer vi informationen och presenterar den för dig så att du enkelt kan hitta de bästa produkterna utan att spendera timmar på att jämföra egenskaper, funktioner och omdömen!

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:Whirlpool TDLR 6240LCYLINDA TT251D Toppmatad tvättmaskinWhirlpool TDLR 65230
Pris:Från 4378 KrFrån 5790 KrFrån 6190 Kr
Expertbetyg:8.3/107.8/108/10
Konsumentbetyg:5/55/5N / A
Kapacitet:6 kg5 kg6.5 kg
Centrifugering:951 varv per minut1151 varv per minut1300 varv per minut
Typ:ToppmatadToppmatadFrontmatad

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.3 / 5. Omdöme antal: 23

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför