Partycooler – Bäst i test

Vilken partycooler är bäst? Test av 5 produkter – 2023

NOD Party Cooler 50 liter är bäst i test. Denna produkt tar hem priset med att vara tystgående vid användning, justerbar temperatur och rymmer många flaskor för sommaren, även en produkt som har flertal goda kundbetyg, en stark produkt inom partykylar.

Sommartid lyfter iskalla drycker varje fest och en partycooler ger garanterat svalka i hettan. Med en partykyl bär du med dig kylskåpet vart du vill, oavsett om det gäller balkongen, terrassen eller utomhusfesten. Du slipper folk som ränner ut och in genom dörren och blir festens drottning eller kung, när du kan erbjuda kylslagna förfriskningar under blå himmel eller kvällning. Med vårt test hittar du rätt party cooler till just din heta fest.

BÄST I TEST
1
Partycooler – Bäst i test

NOD Party Cooler 50 liter

Stilren och modern design
Temperatur mellan 0-16°C
Hög kapacitet på 50 liter
Specifikationer +
8.7/10
OMDÖME
Från 2490 Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
2
Cylinda Party Cooler

Cylinda Party Cooler Flaskkylare

5/5 i kundbetyg hos tretti.se
Utrustad med flaskhållare
Stabila hjul
Specifikationer +
8.2/10
OMDÖME
Från 5990 Kr
Prisvärd
3
Partycooler – Bäst i test

Nedis Party Cooler ölkyl 50 liter

4,3/5 kundbetyg hos Bagaren&Kocken
Rymmer 55 burkar eller 22 flaskor
Kyler ner drycker snabbt 
Specifikationer +
8.7/10
Omdöme
Från 3990Kr
– 365 dagar öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

NOD Party Cooler 50 liter – Bäst i test

Fördelar
 • Stilren och modern design
 • Enkel att förflytta
 • Tystgående
 • Hög kapacitet på 50 liter
 • Temperatur mellan 0-16°C
 • Blir kall snabbt
Nackdelar
 • Energiklass E

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

NOD Party Cooler är en självklar favorit efter att ha testat flera olika ölkylar/partycoolers. Vi tyckte att ölkylen hade en riktigt snygg design med en modern och avskalad känsla. Förutom detta så var produkten även väldigt praktisk med flera bra funktioner och imponerande egenskaper. 

0-16 grader

NOD Party Cooler kan ställas in mellan temperaturerna 0-16 grader vilket gör den perfekt för de flesta öl och även andra drycker. Partycoolern har en kapacitet på 50 liter vilket är tillräckligt stort för de flesta hushållen och man får plats med upp till 55 burkar (33 cl) på en och samma gång. 

Någonting som vi älskade med denna partycooler är att den var enkel att använda och ställa in – produkten har en smidig liten display där man ser temperaturen och med några enkla knapptryck så kan man ställa in den önskade temperaturen. 

Låg ljudnivå

Någonting som också fick NOD Party Cooler att stå ut från mängden var den låga ljudnivån. En ljudnivå på enbart 43 dB gör att man inte störs av ljudet från denna partycooler. Förutom detta så är den även utrustad med hjul så att man enkelt kan flytta den vid behov.

Vi utsåg NOD Party Cooler till bäst i test eftersom den hade ett rimligt pris kombinerat med funktionalitet, design och många bra omdömen!

Specifikationer:
Kapacitet: 50 liter
Temperatur: 0-16 grader
Vikt: 17 kg

Summering

8.7Omdöme
Snygg design och bra pris

NOD Party Cooler håller en fantastiskt hög kvalitet och blev därför utsedd till bäst i test! Vi tyckte att produkten var användarvänlig med snygg design samtidigt som den höll en väldigt hög kvalitet för ett relativt lågt pris.

Kvalitet
8.6
Design
8.7
Funktioner
8.3
Prestanda
8.7
Pris
9
2

Cylinda Party Cooler Flaskkylare – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos tretti.se
 • Toppsäljande produkt
 • Topprankad på prisjakt
 • Sidobord i trä
 • Stabila hjul
 • Utrustad med flaskhållare
Nackdelar
 • Relativt dyr

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Det första som slår oss är att Cylinda Party Cooler Flaskkylare ger ett mycket högt kvalitetsmässigt intryck. Den påminner om en drinkvagn på hjul – något som undertecknad har hemma i sin lägenhet och uppskattar väldigt mycket.

En partycooler med eleganta trädetaljer

Intill dess gedigna lock är produkten utrustad med två eleganta sideboards i trä, där du tveklöst blandar drinkar med stil. Denna produkt gör sig lika bra under sommarlunchen och grillfesten, som på finare tillställningar. 

Kylen har en kapacitet på 45 liter och kommer i tidlöst svart eller industriell silverfärg. Varför inte kyla ner några flaskor skumpa när det vankas fest, något som verkligen passar denna premiumprodukt.

Partykyl som är lätt att hålla ren

Partykylen är med sin cylinderform både elegant och praktisk, eftersom dess botten är löstagbar vilket gör rengöringen mycket enkel – ett stort plus enligt oss på PriceAdvisor.

Med dess mycket stabila hjul rullas den lätt ut på balkongen, terrassen eller trädgården, där det finns stort behov och den garanterat blir festens mittpunkt. Vid festliga tillfällen kommer också den avtagbara flaskhållaren verkligen till användning.

Arbetar under tystnad

Cylinda Cooler Flaskkylare kommer heller inte att störa, eftersom den arbetar med en ljudnivå på 39 decibel, vilket motsvarar ett bakgrundsljud i en vanlig bostad – med andra ord i stort sett tyst när det vankas fest. Vid lite högre ljudvolymer hörs den alltså inte alls.

Party cooler passar till bastun

Eftersom Cylinda Flaskkylare är vårt premiumval i detta test, föreslår vi ett köp för den som har bastu och kan lägga en slant för att få hög kvalitet. En nöjd kund på Tretti.se gav exempelvis bort produkten till en vän med bastu, något som verkligen gick hem.

Inte minst eftersomkylen både är lätthanterlig, rymlig och således perfekt till bastu festen eller som stående inslag på terrassen eller altanen sommartid – då alla gäster garanterad törstar efter något kallt att dricka.

Relativt högt prissatt

Även om premiumprodukter vanligtvis kommer med ett högt pris, är kylen betydligt dyrare än exempelvis Andersson PYC 3.3, som också är av god kvalitet. 

Cylindas partykyl är mer än dubbelt så dyr och tar därför inte hem förstaplatsen denna gång, även om vi verkligen gillar den lyxiga känslan i trädetaljerna. Välj dock gärna denna utmärkta partykyl om du vill ha en rejäl kyl som håller drycken kall.

Specifikationer:
· Höjd: 82 cm
· Bredd: 46 cm
· Vikt: 24 kg
· Färg: Silver eller svart
· Ljudnivå: 39 dB
· Energiklass: D
· 2 sidobord i trä
· Avtagbart ställ för flaskor

Summering

8.2Omdöme
Cylinda Party Cooler Flaskkylare – Stabil, lyxig men dyr

För dig som gillar lyxiga produkter oavsett pris är Cylinda Party Cooler Flaskkylare det perfekta alternativet. Med den avtagbara flaskhållaren är denna partykyl optimal för finare tillställningar, även om den fungerar också som ölkyl vid enklare korvgrillning.

Vi på PriceAdvisor uppskattar framförallt sideboarden i trä, som sticker ut bland konkurrenterna. En nackdel för den som inte vill lägga så mycket pengar på en partykyl, är att Cylinda Party Cooler Flaskkylare är relativt dyr.

Kvalitet
8.2
Design
8.2
Funktioner
8.4
Prestanda
8.6
Pris
7.4
3

Nedis Party Cooler ölkyl 50 liter – Prisvärd

Fördelar
 • 4,3/5 kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • 5/5 kundbetyg hos Bauhaus
 • Tystgående
 • Rymmer 55 burkar eller 22 flaskor
 • Justerbar temperatur mellan 0-16°C
 • Kyler ner drycker snabbt
Nackdelar
 • Begränsat utbud på nätet

webhallen.com

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Skickar beställda varor inom 24 timmar om de finns i webblager
 • 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi har testat Nedis Party Cooler och det är inget snack om att produkten är oerhört prisvärd med många bra funktioner och därför utsåg vi den till ”prisvärd”. Denna partykyl kyler snabbt ner hela 55 stycken 33 cl burkar eller 22 flaskor och passar därför perfekt vid en grillkväll med kompisgänget eller familjen.

En party cooler för alla tillfällen

Nedis partykyl är stilren och har ett genomskinligt lock som garanterat drar blickarna till sig heta dagar och sommarnätter, när en kall öl eller cola slår det mesta. Denna modell håller temperaturer på mellan 0 och 16 grader, där allt indikeras på kylens snygga display.

Även om en iskall dricka ofta står i fokus sommartid, går det lika bra att hålla råvaror fräscha i denna kyl, kanske inför grillning eller småplock till sommarlunchen.

Kyler snabbt med ställbar temperatur

Något som enligt oss på PriceAdvisor är mycket positivt är att Party Coolern blir kall väldigt snabbt.  Temperaturen ställs dessutom enkelt in på kontrollpanelen och du väljer naturligtvis rätt grad beroende på dryck. Det röda vinet ska kanske inte serveras lika kallt som ett vitt, för att nämna ett exempel.

En partycooler med bra vikt för din uteplats

Med en vikt på knappt 17 kilo är Nedis flaskkylare lättare än många konkurrenter. Den är således lätt att flytta, utan att ta allt för stor plats på exempelvis altanen, balkongen, i vardagsrummet eller hemmiljön när den kanske inte används. Den är enkel att ta fram när man vill ha den.

Denna partykyl är 85 cm hög och rullar på mycket tåliga hjul, vilket ytterligare förenklar dess rörlighet. Observera dock att innan du drar igång din kyl första gången måste den stå upp i minst 24 timmar, för att undvika att den går sönder på grund av sitt kylaggregat.

Mycket prisvärd partycooler

Produkten kostar ca 3000kr och måste därför ses som en schysst investering inför sommarens fester, då kall cola eller öl troligtvis välkomnas av samtliga gäster. Är du ute efter en billigare partycooler som fortfarande håller väldigt hög kvalitet, då är ”Nedis Party Cooler” ett utmärkt val för dig.

Specifikationer:
Kapacitet: 50 liter
Färg/material: Svart
Kraftkälla: 250V

Summering

8.7Omdöme
Enkel, smidig och billig

Det går inte att komma runt det billiga priset när Nedis partykyl bedöms. Den är lättare än sina konkurrenter och passar därför ypperligt att förvara i hemmiljön, där den inte tar mycket plats alls. För den som vill ge bort något fint i present sommartid är denna produkt enligt oss ett mycket bra alternativ.

Kvalitet
8.6
Design
8.7
Funktioner
8.3
Prestanda
8.7
Pris
9
4

Scandomestic TK 42 B

Fördelar
 • Kyler dricka snabbt
 • Lätt att flytta
 • Snygg design
Nackdelar
 • Inte den högsta kapaciteten

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Scandomestic TK 42 B är en utmärkt partykyl för dig som älskar kylda drycker. Vi på PriceAdvisor tycker nämligen att det är en fantastisk kyl som man kan få för ett väldigt rimligt pris.

Imponera dina vänner på nästa fest med en snygg partykyl som passar perfekt i garaget, uteplatsen eller i vardagsrummet. Kylen funkar perfekt för öl men även för läsk och andra drycker som man vill kyla ned. Denna produkt har bra egenskaper, en snygg design och kan kyla ned många drycker på en och samma gång.

Även fast den har en hög kapacitet så har kylen en kompakt design så att den får plats på de mesta platser. Den är även väldigt enkel att förflytta och man kan därför välja att använda den på flera olika platser. En ljudnivå på enbart 42 dB försäkrar att den inte blir ett störande moment.

Hög kapacitet

Scandomestic TK 42 B har en relativt hög kapacitet på 40 liter med tanke på den kompakta storleken, detta är tillräckligt för ett större sällskap. Du får plats med hela 60 – 65 burkar på 330 ml. Detta innebär att du kan kyla ned tillräckligt med dricka åt hela festen direkt i din nya kyl. Du behöver inte oroa dig för varma drycker som inte får plats i kylskåpet utan kan enkelt avnjuta en iskall dricka när du än vill. 

Den höga kapaciteten är en av orsakerna till att produkten är så populär och varför vårt team utsåg denna produkt till prisvärd. En av de viktigaste egenskaperna hos en partykyl är att den får plats med tillräckligt med dricka åt hela sällskapet. 

Design och justerbar temperatur

Scandomestic TK 42 B har en justerbar temperatur som kan ställas in mellan 2 och 10 grader. Välj det som passar bäst för din egen smak eller det som passar bäst för en specifik dricka. Produkten har en modern och avskalad design som är svart, på toppen finns det ett glaslock – en snygg detalj som också gör att man kan se vad som finns i kylen.

Designen liknar vår bäst i test produkt och är både avskalad samt stilren. Dock så har den en kapacitet som är 10 liter mindre men passar fortfarande utmärkt som ett lite billigare alternativ. Vi rekommenderar denna produkt för den personen som har lite lägre budget.

Specifikationer:
· Vikt: 17 kg
· Energiförbrukning: 142 kWh /år
·  Kapacitet: 40 L
· Temperatur: Mellan 2 och 10 grader.

Summering

7.6Omdöme
Scandomestic TK 42 B – snygg och praktisk design

Scandomestic TK 42 B är en stilren partykyl som snabbt blir festens hög punkt – njut av en stor mängd iskalla burkar då produkten kan kyla ned 60-65 burkar på en och samma gång.

Kvalitet
7.5
Design
7.4
Funktioner
7.3
Prestanda
7.6
Pris
8

5

Scandomestic TK 86 BE

Fördelar
 • Enorm kapacitet
 • Hjul för enkel förflyttning
 • Temperatur reglering
 • Kyler ner drycker snabbt
Nackdelar
 • Något stor

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Scandomestic TK 86 BE är en väldigt stor partykyl som passar perfekt för större tillställningar i hemmet eller bara för att kyla ned flera öl eller läskar. Hos PriceAdvisor tyckte vi att detta var en utmärkt uppgradering om man vill ha ett större dyrare alternativ till våran ”Prisvärda” produkt.

Om du söker en gedigen kyl som inte låter så mycket och kan kyla ned väldigt många drycker på en och samma gång så behöver du inte leta längre, detta är kylen för dig. 

Produkten har en stilren design som smälter in med modern inredning. Designen är avskalad med ett snyggt lock i glas kan man enkelt välja dricka utan att öppna locket – detta sparar el och gör det enkelt för dig. Designen liknar alltså både Nedis partycooler och den andra kylen från Scandomestic.

Volym på 90 liter

Som tidigare nämnt så är Scandomestic TK 86 BE en enorm partykyl som har en volym på hela 90 liter. Den höga kapaciteten är någonting som vi verkligen uppskattade. Detta är alltså en av de större modellerna som du kan hitta och den får plats med väldigt mycket på en och samma gång. En volym på 90 liter säkerställer att du får plats med upp till 140 burkar som är 33 cl stora.

Andra egenskaper

Scandomestic TK 86 BE är fullpackad med imponerande egenskaper. Produkten har en elektronisk temperaturreglering som låter dig välja mellan 2 och 10 grader. Perfekt om du ska ställa in en specifik temperatur för olika drycker. Utöver detta så har den en imponerande energiklass (B) och en ljudnivå på enbart 42 dB så att den inte stör dig medan den är igång. En vikt på 25kg gör det till en relativt stor partykyl dock så har den fyra hjul som gör det till en enkel uppgift att flytta den.

Denna produkt passar bäst för dig som är redo att spendera lite mer pengar för att få en större kyl. Om du är intresserad av Nedis partycooler eller Scandomestic TK 42 B fast vill ha en högre kapacitet, då är detta valet för dig.

Specifikationer:
· Kapacitet: 90 liter.
· Temperatur: mellan 0 och 10 grader.
· Genomskinligt lock med handtag
· Rullar på stabila hjul

Summering

7.3Omdöme
Scandomestic TK 86 BE – Fullpackad med imponerande egenskaper

Stor volym på hela 90 liter och elektronisk temperaturreglering som låter dig välja mellan 2 och 10 grader.

Kvalitet
7.2
Design
7
Funktioner
7
Prestanda
7.3
Pris
8

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en partycooler?

En partycooler är en mobil kyl som är anpassad för utomhusfester i anslutning till hemmet. Det kan handla om allt från festligheter på balkongen och terrassen till trädgården och verandan – du väljer själv, helt enkelt.
Ofta är en party cooler försedd med hjul och medtagbara tillbehör, så att den lätt ska kunna rullas in och ut ur ditt hem.

Även om många partycoolers har tillbehör som framförallt lämpar sig för drycker, fungerar de naturligtvis lika bra till att hålla råvaror kalla och fräscha inför exempelvis sommarlunchen eller grillkvällen.
Väljer du en lite dyrare variant av party cooler så är designen ofta stilen, vilket gör att du kan förvara den innanför dörren utan att skämmas – tvärtom. Vissa party kylar påminner om moderna drinkbord och kan på så vis fungera även innanför väggarna, som utomhus i det fria.

Med en partycooler utomhus slipper du och dina vänner kryssa mellan festen och inomhus kylen, vilket kan innebära både mindre städning och nöjdare gäster. Att kunna servera en iskall dricka på heta sommardagar är naturligtvis en stor lyx som hart när varenda människa uppskattar. Du kan hitta flera olika partycoolers hos netonnet med öppet köp eller liknande butiker de är noga av de butiker som har störst utbud just nu.
Andra intressanta produkter:
Scandomestic TK 86
Scandomestic TK 42 B

När passar en partycooler?

En partycooler passar för många olika tillfällen där man vill ha kalla drycker. Några exempel på när en partycooler passar:
En partycooler passar utmärkt att ställa utanför bastun. När du badar bastu med familj eller vänner så kan ni snabbt ta en öl eller läsk utan att gå till kylskåpet.
Många använder partycoolers på terrassen eller altanen på sommaren under dagen – på kvällarna rullar de in sina kylar inomhus.
Spenderar du mycket tid i garaget så passar en partycooler utmärkt – hämta iskalla drycker utan att gå in till kylskåpet.
Du kan använda en partycooler på kontoret för att se till att alla har tillgång till kall dricka. 

Viktigt att tänka på när du väljer partykyl

När du köper en partykyl så finns det många viktiga egenskaper och funktioner som du bör ha i åtanke. Några viktiga egenskaper och funktioner hos en partykyl är:

Kapacitet: När det kommer till en partykyl så är kapacitet en av de viktigaste egenskaperna. Kapaciteten bestämmer hur många drycker du får plats med i din partykyl. Du bör därför överväga när du kommer använda partykylen och försöka tänka ut hur stor kapacitet du vill ha. Klarar du dig med en kapacitet på 30 liter? Eller behöver du kanske den större partykylen med en 50 liters kapacitet? 

Ställbar temperatur: En viktig funktion med partykylar är även att kunna ställa in temperaturen. När du har en partykyl så vill du kunna välja rätt temperatur för drickan som är i kylen. Försök därför att hitta en partykyl med ställbar temperatur så att du själv kan anpassa temperaturen efter dina behov.

Design: Man använder ofta partycoolers på terrassen, altanen eller inomhus i hemmet. Eftersom de alltid står framme så är design en viktig egenskap hos partycoolers. De dyrare varianterna har ofta en attraktiv design.

När kan man använda en partycooler?

En partycooler kan användas i flera olika tillfällen. Om du är på en utomhusfest, festival, festlokal eller annan tillställning så kan du använda en partycooler. Självklart så går det lika bra att använda en partycooler i hemmet eller på kontoret för att få smidig tillgång till kalla drycker. 

Vad kostar en partycooler?

Det finns flera olika varumärken som erbjuder olika modeller av partycoolers. Vad de kostar beror på vilken modell du väljer att köpa. Det finns både billiga och dyra partycoolers och vilken modell som passar bäst för dig beror på dina behov. Priset på en partycooler varierar alltså beroende på vilket varumärke och vilken modell du väljer.

Hur mycket ström drar en partykyl?

Hur mycket ström en partykyl drar beror på vilken modell du använder. Det finns energisnåla modeller som drar mindre ström och så finns det andra modeller som drar mer ström. En större partycooler drar som regel mer ström än en mindre partycooler. Alla partycoolers drar olika mängder ström – hur mycket ström en partykyl drar beror alltså på vilken modell du väljer.

Hur stor partykyl behöver jag?

Hur stor partykyl du behöver beror på vad du ska använda den till. Om du enbart ska ha den i vardagsrummet för dig själv så klarar du dig troligtvis med en liten partykyl. Ska du dock använda kylen i en festlokal som är fullpackad med människor så kanske du behöver en större partykyl. Hur stor partykyl du behöver beror alltså på dina behov.

Hur genomförde vi detta test?

För sammanställa det här testet av partycoolers så var vi tvungna djupdyka och se över alla olika partkylare på marknaden idag. Vi har jämfört olika produkter utifrån deras egenskaper som kvalitet, design & pris. Vi har även kollat på tester av andra aktörer och analyserat flertal olika kundrecensioner från konsumenter för sedan kommer fram till ett bra result. Vi tittar på följande egenskaper för utser våra bästa produkter:

 • Volym
 • Temperatur
 • Ljudnivå
 • Energiklass
 • Design
 • Kvalitet
 • Pris
 • Kundrecensioner
UtmärkelseBäst i testPremiumvaletPrisvärd
Produkt:NOD Party Cooler 50 literCylinda Party Cooler FlaskkylareNedis Party Cooler ölkyl 50 liter
Betyg:8.7/108.2/108.7/10
Kapacitet:50 L45 L50 L
Tempeartur:0-16 graderN / A0-16 grader
Hjul:JaJaJa
Vikt:17 kg24 kg17

Källor & tips:

Andra releterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför