Bäst i test

Honda elverk – Bäst i test

Vilket honda elverk är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Honda elverk EU22i är bäst i test i vår jämförelse av honda elverk. Produkten har en låg bränsleförbrukning & många bra funktioner, du kan använda den till många av dina elektroniska apparater utan problem.

Alla har blivit av med sin elektricitet någon gång, det kan vara strömavbrott för att det stormar eller någon annan orsak. Om du har fått strömavbrott under en längre tid så vet du hur jobbigt det kan vara, man kan inte använda någonting i hemmet – inte ens värmen. En smidig lösning för att kunna behålla sin elektricitet är att skaffa ett elverk. Vi har testat flera olika Honda elverk för att se vilket som är bäst, läs vidare för att ta del av resultaten från vårt test.

BÄST I TEST
1
Honda elverk – Bäst i test

Honda elverk EU22i

Relativt hög effekt
Låg bränsleförbrukning
Inverter
Specifikationer +
8.0/10
OMDÖME
Från 20797 Kr7379Kr
– 30 dagars öppet köp – Fri frakt över 625 kr
Budgetvalet
2
Honda elverk – Bäst i test

Honda elverk EU10i

Väldigt kompakt
Låg bränsleförbrukning
Bra för resor
Specifikationer +
7.6/10
OMDÖME
Från 14027 Kr
Premiumvalet
3
Honda elverk – Bäst i test

Honda EM 5500 CXS

Hög effekt
Lång driftlängd
Används professionellt t.ex i byggindustrin
Specifikationer +
7.1/10
Omdöme
Från 32049 Kr6629Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 625 kr

1

Honda elverk EU22i – Bäst i test

Fördelar
 • Relativt hög effekt
 • Låg bränsleförbrukning
 • Inverter
 • Många bra funktioner
 • Tyst
Nackdelar
 • Inte så lång driftlängd
 • Lite tung på 21kg även fast produkten är kompakt

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

verktygsproffsen.se

 • Fri frakt över 625 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Över 30 000 produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi hade nöjet att testa Honda EU22i som var en av de bästa och mest prisvärda elverk som vi testade – därför utsåg vi Honda EU22i till bäst i test. Detta elverk drivs av bensin och är enkelt att förflytta med tanke på den relativt låga vikten. Produkten har mer kraft än sin föregångare utan att ha så mycket större mått.

Effekt

Honda EU22i är ett 1-fas elverk som har en hög max effekt på 2200 W och en kontinuerlig effekt på 1800 W. Detta räcker mycket väl för att använda många elektroniska apparater samtidigt utan några konstigheter. Den höga effekten jämfört med det rimliga priset är en av orsakerna till att vi älskar detta elverket.

Oljevakt och Eco-Throttle

EU 22i har en inbyggd oljevakt som automatiskt stänger av enheten om oljan sjunker under en säker nivå. Oil alert funktionen innebär alltså att du inte behöver oroa dig för att produkten drivs utan tillräckligt med olja. Utöver detta så har också en funktion sokm heter Eco-Throttle som sparar bränsle, förlänger motorns dirftlängd och i slutändan sparar dig pengar. Om det enbart drivs en låg belastning på EU 22I så kommer denna motor alltså automatiskt att dra mindre bränsle.

Digital inverter

Med Honda EU 22I så behöver du inte oroa dig för att använda känslig elektronik. Du kan utan konstigheter koppla in TV-apparater eller datorer. EU 22I har senaste inverter-tekniken vilket innebär att du får elektricitet av hög kvalitet utan strömsvängningar. Med Eco-Throttle funktionen och smart konstruktion så kan man också njuta av en behaglig ljudnivå med Honda EU 22I. Eco läget justerar motorns varvtal kontinuerligt så att belastningen matchas exakt. Tack vare denna inverterteknik så får man tystare drift och den låga ljudnivån, den förlänger även motorns livslängd och sparar bränsle när max uteffekt inte används.

Specifikationer:
– Maxeffekt: 2200W
– Kontinuerlig effekt: 1800W
– Bränsle: Bensin
– Driftlängd: 3.5 timmar vid 60% användning
– Inverter: Ja
– Tankvolym: 3,6 liter
– Vikt: 21kg
– Faser: 1-fas

Summering

8Omdöme
Honda EU22I är ett kompakt, effektivt elverk med hög maxeffekt och smarta funktioner som begränsar bränsleanvändningen

Kvalitet
8.6
Design
7.6
Funktioner
8.2
Prestanda
8.5
Pris
7.2

2

Honda elverk EU10i – Budgetvalet

Fördelar
 • Väldigt kompakt
 • Låg bränsleförbrukning
 • Bra för resor
 • Väldigt tyst
Nackdelar
 • Låg effekt
 • Inte så lång driftlängd

soderstroms.nu

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Hemleverans till din dörr
 • 25 års erfarenhet

Betalningsalternativ

Produktrecension

När vi testade olika elverk så var Honda EU10I ett självklart val för någon som följer en budget och ska köpa ett elverk. Kompakt med en vikt på enbart 13kg så är denna produkt perfekt för att ta med i husbilen, ut på båten, till sommarstugan eller vart man än kan tänka sig. Produkten har många smarta funktioner och är enkel och smidig att använda! Elverket är portabelt och har en motor som ger ordentig kraft. För mer kraft så går det att koppla ihop fler enheter av samma typ,

Effekt

Honda EU10i har en betydligt lägre effekt än EU22i som vi utsåg till bäst i test. Elverket har en maxeffekt på 1000W och kontinuerlig effekt på 900W, detta funkar dock fortfarande bra för att driva några elektroniska apparater. Med tanke på priset och hur kompakt produkten är så är detta definitivt inte en dålig effekt.

Funktioner

Som produkten vi utsåg till bäst i test så är även honda elverk EU 10i utrustad med flera innovativa funktioner. Elverket har Eco-Throttle som minskar bränsleanvändningen vid mindre belastning, detta hjälper dig att spara bränsle. Produkten har även oil alert, en oljevakt som stänger av elverket automatiskt om oljan sjunker under en säker nivå.

Även detta elverk är utrustat med en inverter som försäkrar elektricitet av hög kvalitet utan strömsvängningar, detta innebär att du kan driva känslig elektronik utan att behöva oroa dig!

Specifikationer:
– Maxeffekt: 1000W
– Kontinuerlig effekt: 900W
– Bränsle: Bensin
– Driftlängd: 3.5 timmar vid 60% användning
– Inverter: Ja
– Tankvolym: 2,1 liter
– Vikt: 13kg

Summering

7.6Omdöme
EU 10i är ett mindre elverk med en lite lägre effekt, men det är väldigt kompakt och billigt. Funkar perfekt att använda i husbilen, på båten eller i sommarstugan

Kvalitet
8
Design
7.4
Funktioner
7.7
Prestanda
7.2
Pris
7.8

3

Honda EM 5500 CXS – Premiumvalet

Fördelar
 • Hög effekt
 • Lång driftlängd
 • i-AVR teknik
 • Används professionellt t.ex i byggindustrin
Nackdelar
 • Väger mycket
 • Hög ljudnivå
 • Väldigt högt pris

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

verktygsproffsen.se

 • Fri frakt över 625 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Över 30 000 produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Är man ute efter gediget elverk som kan generera el i flera timmar så är Honda EM 5500 CXS det perfekta valet – därför utsåg vi produkten till premiumvalet! Detta elverk är anpassat för professionellt bruk. Elverket är utrustat med en 4-takt motor och använder därmed 4-takts motorlja, du kan använda nyckel för start men även snörstart.

Lång drifttid

EM 5500 CXS har en väldigt stor bränsletank som rymmer hela 23,5 liter. Detta innebär också att driftlängden är betydligt högre än de andra elverk som vi testat. Detta elverk har en driftlängd på hela 8 timmar vilket är tillräckligt länge för att täcka de flesta strömavbrott.

Hög effekt och i-AVR teknik

Detta honda elverk har en maxeffekt på hela 5500W som är oerhört högt. Detta bör täcka de flesta elektroniska apparater som man kan tänka sig använda. Med en kontinuerlig effekt på 5000W så klarar den alltså av att driva det mesta. I-AVR tekniken innebär också att man får en konstant utspänning och gör att elverket även kan driva känsligare elektronik. Självklart så besitter även denna jätte oil alert funktionen!

Specifikationer:
– Maxeffekt: 5500W
– Kontinuerlig effekt: 5000W
– Bränsle: Bensin
– Driftlängd: 8 timmar
– Tankvolym: 23,5 liter
– Vikt: 108,8kg

Summering

7.1Omdöme
Ett gediget elverk med lång drifttid och en väldigt hög effekt

Kvalitet
7.4
Design
7.1
Funktioner
6.8
Prestanda
7.4
Pris
6.6

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Viktiga egenskaper & funktioner hos ett Honda elverk

Det finns flera viktiga egenskaper & funktioner hos ett elverk som man bör ha i åtanke innan köp. Här nedan kommer vi gå igenom de viktigaste funktionerna och egenskaperna för att hjälpa dig innan köpet. Lägg alltid tid på att få så mycket information som möjligt om produkten samt butiken. Sök och jämför alltid när du köper utrustning på en online-butik, det finns flera hemsidor som är snabba på att jämföra produkter som exempelvis PriceAdvisor. Tänk även på att moms alltid är inkluderat och välj butiker som erbjuder fri frakt och öppet köp.

De fyra viktigaste egenskaper & funktioner hos ett Honda elverk är max effekt, digital inverter, driftlängd och om det är diesel eller bensin.

Max effekt
En av de viktigaste egenskaperna hos ett elverk är max effekt. Den mäter den högsta effekten som elverket klarar av att producera. Som regel så är större elverk med högre max effekt dyrare, därför bör du inte köpa en större maskin än vad du behöver. Kontrollera hur mycket ström du behöver och försök skaffa ett elverk som har en max effekt som är ungefär 20% högre.

Diesel eller bensin
Som regel så används två olika typer av elverk – diesel och bensin. Generellt så är ett elverk som drar bensin billigare att köpa men dyrare i driften, planerar du alltså att använda elverket regelbundet så kan det vara bättre att köpa diesel. Även fast du betalar mer för en produkt som drivs av diesel så är drift kostnaderna mindre vilket kan göra att du i slutändan sparar på att välja diesel.

Driftlängd
Driftlängden visar hur länge du kommer kunna driva elverket och detta kan variera väldigt mycket. Vissa kan generera el i 30 timmar medan andra bara klarar av att generera el i några timmar. Tänk därför efter hur länge du vill att ditt elverk ska kunna generera el och håll ett öga öppet för driftlängden på elverket du köper.

Digital inverter
För att ditt elverk ska kunna driva känsliga produkter eller känslig elektronik som datorer eller TV-apparater så krävs en digital inverter. Med en inverter så skyddas elektroniken från kraftiga strömsvängningar och detta är ett måste om du ska driva känslig elektronik.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att undersöka vilka Honda Elverk som finns på marknaden och sedan jämfört de olika elverken för att ta fram några av de bästa produkterna i olika kategorier.

När vi har jämfört Honda Elverk har vi kollat extra mycket på följande egenskaper:

– Driftlängd
– Max effekt
– Kontinuerlig effekt
– Funktioner som digital inverter
– Bränsletyp
– Portabilitet
– Pris

Självklart så har vi även gått igenom omdömen från kunder samt undersökt experters åsikter och andra tester där de har testat olika produkter. Efter detta har vi tagit fram de bästa elverken från Honda i 3 olika kategorier: Bäst i test, budgetvalet och premiumvalet.

UtmärkelseBäst i testBudgetvaletPremiumvalet
Produkt:Honda elverk EU22iHonda elverk EU10iHonda EM 5500 CXS
Max. Effekt:2200 W1000 W5500 W
Kontinuerlig effekt:1800 W900 W5000 W
Driftlängd:3.5 timmar vid 60% användning3.5 timmar vid 60% användning8 timmar
Vikt:21 kg13 kg108,8 kg

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför