Le Creuset Ugnsformar
Visar alla 3 resultat

Le Creuset Ugnsformar
Le Creuset Heritage Ugnsform 25+32cm
- Material: Glaserad stengods
- Mått: Stor form 32 x 23,5 cm. Liten form 25 x 16 cm
- Form: Rektangulär
- Diskmaskinstålig: Ja

Le Creuset Ugnsformar
Le Creuset Heritage Ugnsform Rund 24cm
- Serie: Heritage
- Material: Glaserad stengods
- Mått: 24 cm
- Form: Rund
- Diskmaskinstålig: Ja

Le Creuset Ugnsformar
Le Creuset Ugnsformset 23+13 cm
- Serie: Signature
- Material: Glaserad stengods
- Mått: Stor form 23 x 23 cm, liten form 13 x 13 cm
- Form: Fyrkantig
- Diskmaskinstålig: Ja
Viktiga egenskaper för en Le creuset ugnsform
Som med alla ugnsformar så finns det en mängd egenskaper som är viktiga för Le Creuset ugnsformar. Värmekapacitet är någonting som är viktigt, om du planerar att använda höga temperaturer på över 260 grader så är det viktigt att ugnsformarna klarar av temperaturerna. Storlek är en annan egenskap för ugnsformar, med storlek så gäller det att ta någonting som möter dina behov. Den allra viktigaste egenskapen hos ugnsformar är dock material.
Material
Det finns flera olika material som är vanliga bland ugnsformar, främst keramik/stengods, glas, aluminium och gjutjärn. Alla material har sina för- och nackdelar som jag kommer nämna här nedan.
- Keramik/stengods: Keramik och stengods värms upp långsamt men fördelar värmen på ett väldigt effektivt sätt och behåller värmen väldigt bra.
- Glas: Som keramik så fördelar glas värmen på ett bra sätt och kan även hålla ugnsformen varm. Glas är dock väldigt känsligt för värmechock, se därför till att ugnsformen är kall före du lägger den i vatten.
- Aluminium: Aluminium värms upp väldigt snabbt och väger även mycket mindre än både glas och keramik – nackdelen är främst att materialet inte är lika hållbart.
- Gjutjärn: Gjutjärn är det starkaste materialet och kan hålla allra längst, men för att inte tappa sin kvalitet så behöver gjutjärns ugnsformar underhållas regelbundet. De väger även väldigt mycket.
Andra relaterade texter: