Mini projektor – Bäst i test

Vilken mini projektor är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

ViewSonic M1 är den bästa mini projektorn. En projektor som fått många bra betyg av sina användare och är extrem liten & smidig produkt att använda. Ger dig en bra ljudupplevelse likaväl som dess bildkvalitet. En mini projektor är den perfekta maskinen för dig som älskar att kolla på film även när du är ute och reser.

Det mest praktiska med en kompakt projektor är att de vanligtvis är kompatibla med många olika enheter och kan användas på de flesta släta ytor. Du kan alltså ta med den på resan och sedan njuta av en bra filmupplevelse – maskinerna funkar även utmärkt för presentationer och liknande. Vi har därför testat flera olika projektorer för att hjälpa dig göra ett bra val.

BÄST I TEST
1
ViewSonic M1 Mini


ViewSonic M1 Mini

4,1/5 kundbetyg hos viewsonic.com
4,0/5 kundbetyg hos amazon.se
Extremt liten och lätt
Specifikationer +
8.7/10
OMDÖME
Från 2056 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt på första beställningen
Premiumvalet
2
Mini projektor – Bäst i test

ViewSonic M2

Full HD upplösning
Kompakt och stilren design
Horisontell och vertikal korrigering
Specifikationer +
8.2/10
OMDÖME
Från 7990 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt på första beställningen
Prisvärd
3
Mini projektor – Bäst i test

Artlii Enjoy 2

Tillåter storbildsskärm på upp till 300
Anslutning via Wi-Fi, Bluetooth och kabel
55 000 timmar livslängd på lampan
Specifikationer +
7.6/10
Omdöme
Från 1399 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt på första köpet

1

ViewSonic M1 Mini – Bäst i test

Fördelar
 • 4,1/5 kundbetyg hos viewsonic.com
 • 4,0/5 kundbetyg hos amazon.se
 • Extremt liten och lätt
 • Lång batteritid på 2,5 timmar
 • Användarvänlig meny
Nackdelar
 • Saknar Bluetooth
 • Inget hörlursuttag
 • Begränsad bildkvalitet

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Om du är ute efter en så liten och kompakt projektor som möjligt kan ViewSonic M1 Mini vara en modell att titta närmare på. Med sin bredd på 11 cm och vikt på 300 gram är detta helt klart en av de smidigaste portabla projektorerna vi har testat på PriceAdvisor.

Likt LG PH550G använder sig denna enhet av LED-teknik för att erbjuda en trevlig tittarupplevelse. Det uppladdningsbara batteriet ger dig 2,5 timmars användning och enheten har både HDMI- och USB-anslutning.

Hög användarvänlighet

Vi tycker M1 Mini är en utav de minsta projektorerna i sitt slag och kommer utan problem få plats i din jackficka. Trots sin kompakta storlek står modellen stadigt tack vare sina gummifötter och utfällbara stöd som även agerar linsskydd när enheten inte används.

För att börja använda projektorn behöver du bara använda knappen på baksidan. Därefter kommer du direkt till startmenyn där du kan välja mellan olika två olika mediakällor: USB eller HDMI. Tyvärr finns varken plats för SD-kort eller stöd för trådlös uppkoppling.

Tillfredsställande bildkvalitet

Vad gäller kvaliteten i bilden är den vad man kan förvänta sig av en projektor i den lägre prisklassen. Bilden projiceras med hjälp av en LED-lampa, men upplösningen ligger på 854 x 480 och ljusstyrkan på 120 lumen (jämfört med LG PH550G:s 550 lumen).

Allra bäst presterar denna projektor på nära håll, omkring 1,5 meter, i ett relativt mörkt rum. Här finns även ett eco-läge som förlänger batteritiden genom att dra ner ljusstyrkan, dock sker detta bara på bekostnad av bildupplevelsen.

En fördel med denna projektor är dock att den har en liten ratt på sidan som du kan använda för att justera skärpan manuellt. Detta fungerar utmärkt, faktiskt mycket bättre än på många dyrare projektorer.

Bra ljud och lång batteritid 

Produkten är utrustad med en 2 W-högtalare från JBL som trots sin kompakta storlek lyckas överraskande bra. Tyvärr stödjer modellen inte parkoppling med Bluetooth och den saknar dessutom ett hörlursuttag.

Trots att projektorn är en av de minsta projektorerna på marknaden erbjuder den ändå en imponerande batteritid på omkring 2,5 timmar. Dock kan batteritiden variera en aning beroende på vilken media källa du använder. HDMI är aningen mer energisnålt jämfört med USB.

Specifikationer:
– Upplösning: 854×480
– Skärmteknik: DLP
– Ljusstyrka: 50 ANSI

Summering

8.4Omdöme
ViewSonic M1 – Extremt liten och lätt med en användarvänlig meny

ViewSonic M1 Mini en trevlig projektor som sticker ut i mängden tack vare dess kompakta storlek. Enheten får utan problem plats i din jackficka och är därmed en utmärkt modell för dig som ofta är på resande fot och vill packa lätt.

Det vi dock saknar är stöd för fler mediakällor och parkoppling med Bluetooth-enheter. Bildkvaliteten är också begränsad, men samtidigt är detta något man får räkna med med tanke på det låga priset.

Kvalitet
8.5
Design
8.4
Funktioner
8.2
Prestanda
8.8
Pris
8
2

ViewSonic M2 – Premiumvalet

Fördelar
 • Full HD upplösning
 • Utrustad med wi-fi och Bluetooth
 • Kompakt och stilren design
 • Horisontell och vertikal korrigering
Nackdelar
 • Något dyr

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

computersalg.se

 • 90 dagars ångerrätt för konsumenter
 • 20 års erfarenhet inom onlinehandel
 • Säker betalning

Betalningsalternativ

Produktrecension

ViewSonic M2 är en högpresterande miniprojektor med en snygg och modern design. Få en bild som är större än de flesta moderna TV-apparater och njut av en klar upplösning samt en färgskala som gör rättvisa till filmen du kollar på. Den kompakta storleken gör att den är enkel att ta med på resande fot samtidigt som den fantastiska kvaliteten försäkrar att du blir nöjd. 

Letar du efter en kvalitativ projektor som du vill använda för presentationer, bilder, filmer eller annat så är detta alltså en utmärkt produkt. Den högre prislappen kombinerat med utmärkta funktioner och egenskaper har gjort att vi utser ViewSonic M2 till premium valet. Är du redo att betala lite extra för att få en av de bästa produkterna på marknaden så är ViewSonic M2 det självklara valet enligt oss. 

Full HD upplösning

En av de viktigaste egenskaperna hos en mini projektor är upplösningen och färgskalan, du vill få en så bra bild som möjligt. ViewSonic M2 är utrustad med 1920 x 1080p upplösning som gör att du får en skarp bild. Projektorn funkar också utmärkt för alla typer av HD format som 1080i, 1080p och 720p – välj det format som passar bäst för dig. Projektorn har en färgrymd på 125% Rec.709 vilket är en bra färgskala som gör rättvisa för innehållet som spelas upp. 

Enkel anslutning

ViewSonic M2 har trådlös anslutning med sin inbyggda 5Ghz Wi-Fi anslutning så att du enkelt kan spela upp filmer, bilder, musik eller presentationer direkt från din smartphone. Du kan även styra projektorn genom en applikation efter du har anslutit till den med din mobil. Ladda enkelt ned ViewSonic vCastSender appen och använd din enhet som en kontroll för att styra projektorn. 

Förutom att ha trådlös anslutning så stöder även projektorn flera olika uttag så att du kan koppla in en spelkonsol, dator eller annan enhet. Projektorn har stöd för HDMI, USB-C, USB-A, Micro SD samt 3.5mm ljuduttag. Om du inte vill koppla in något ljud så har projektorn två inbyggda högtalare som är gjorda av det välkända företaget Harman Kardon – du får alltså en bra ljudupplevelse oavsett.

Storlek och korrigering

ViewSonic M2 har många funktioner som exempelvis keystone korrigering samt en stor skärm som med skarp bild. Projektorn har både horisontell och vertikal korrigering som gör att bilden blir rät oavsett vilken vinkel du lägger projektorn. Du kan alltså lägga projektorn i ett hörn och bilden kommer fortfarande att vara rät, du slipper krångla för att se till att projektorn är riktad helt rakt mot väggen eller ytan. 

Projektorn kan projicera en bild som är mellan 24 och 100 tum, du kan alltså själv välja den storleken som passar bäst för dig. Short Throw funktionen gör så att du kan få en stor skärm även på kortare avstånd, vilket är perfekt för dig som har ett mindre rum men ändå vill ha en större bild.

Specifikationer:
– Upplösning: 1920 x 1080
– Skärmteknik: DLP
– Ljusstyrka: 1200 ANSI

Summering

8Omdöme
ViewSonic M2 – en kompakt projektor med hög upplösning och bra färgskala

ViewSonic M2 är en högpresterande projektor med en upplösning på 1920 x 1080p. Produkten kan enkelt anslutas till flera olika enheter, både via Wi-Fi och med kabel. Njut av en fantastisk filmupplevelse med denna premium produkt.

Kvalitet
8.4
Design
8.8
Funktioner
7.5
Prestanda
8.2
Pris
7

3

Artlii Enjoy 2

Fördelar
 • Väldigt kompakt
 • Tillåter storbildsskärm på upp till 300”
 • Anslutning via Wi-Fi, Bluetooth och kabel
 • 55 000 timmar livslängd på lampan
Nackdelar
 • Kunde ha bättre standard-upplösning

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Artlii Enjoy 2 är en kompakt liten projektor som säljs för ett rimligt pris. Trots det billiga priset så presterar produkten fortfarande väldigt bra och håller en generellt hög kvalitet. Förhållandet mellan pris och kvalitet gjorde Artlii Enjoy 2 till det självklara budgetvalet för en miniprojektor. Produkten har hög upplösning och många innovativa funktioner som bidrar till en utmärkt upplevelse när man kollar på film eller håller en presentation. 

Projektorn har en ljusstyrka på 120 ansi lumen vilket är betydligt mycket kraftfullare än de flesta andra små projektorer. Detta bidrar till att produkten projicerar en tydlig bild och kan enkelt användas för gaming, filmer, presentationer och mer. 120 ansi lumen är 60% högre ljusstyrka än de vanligaste små projektorerna som brukar ligga på runt 6500 lumen. 

Kompatibel med många enheter

Det mest praktiska med Artlii Enjoy 2 är att den enkelt går att ansluta till många enheter. Man får alltså en enkel och smidig upplevelse och kan börja använda projektorn utan svårigheter. Eftersom enheten enkelt kan anslutas till telefonen via Wi-Fi så slipper du oroa dig för att ha fel adapter. Produkten kan alltså utan problem projicera filmer eller foton direkt från din telefon samtidigt som de håller en hög upplösning.

Denna miniprojektor har även bluetooth så att du enkelt kan ansluta en högtalare eller hörlurar. Anslut telefonen för film och en högtalare så har du en riktigt trevlig upplevelse vare sig du är hemma eller i sommarstugan. 

Om du istället föredrar att ansluta din miniprojektor med en kabel för att använda en bärbar dator eller en spelkonsol så har Artlii Enjoy 2 stöd får både HDMI och USB. Som det framgår så är denna miniprojektor alltså kompatibel med flera olika enheter, utöver HDMI/USB så har produkten också stöd för: VGA, AV, SD-Kort och en 3.5mm ljudutgång.

Hög upplösning och stor skärm

Artlii Enjoy 2 har en standard upplösning på 1280 x 720p vilket innebär att du får en hög upplösning och kan njuta av en klar bild. Hitta en slät yta och visa dina vänner dina bilder eller se på en rolig film tillsammans. Projektorn har även stöd för Full HD (1920 x 1080p) för den som vill ha en ännu skarpare bild. 

Denna projektor har en väldigt stor skärm med en maximal storlek på 300 tum. Det rekommenderade avståndet och storleken ligger dock på 2,4m och 78 tum – denna storlek är alltså optimal för att få den bästa upplevelsen utan att förlora bildkvalitet. Lampan har en livslängd på hela 55 000 timmar vilket bidrar till att produkten kan användas i mer än 10 år!

Eftersom projektorn är utrustad med keystone korrigering så kommer bilden alltid att vara rät oavsett hur projektorn är riktad.

Specifikationer:
– Upplösning: 1280 x 1720
– Skärmteknik: LED
– Ljusstyrka: 120 ANSI

Summering

7.6Omdöme
Artlii Enjoy 2 – en kompakt och smidig projektor med en lampa som räcker i mer än 10 år

Artlii Enjoy 2 är en utmärkt projektor för dig som ofta är på resande fot. Med enkel anslutning och en lampa som räcker i över 10 år så får du en praktisk produkt som du kan använda under en längre tid.

Kvalitet
7.4
Design
7.3
Funktioner
7.2
Prestanda
7.6
Pris
8.4

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en mini projektor?

En mini projektor är en liten projektor som du använder för att projicera film, bilder eller presentationer på en slät yta. Projektorn är kompatibel med i princip alla enheter – från mobiltelefoner och surfplattor till datorer och kameror.
Vad gäller själva projektionstekniken använder miniprojektorer ofta laser- eller LED-teknik, men upplösningen varierar beroende på modell. Större portabla projektorer har till exempel en större lins och kan därför erbjuda både bättre kvalitet och widescreen. Mindre varianter är mer begränsade med ett läge för bildkvalitet.

Vad är fördelen med en miniprojektor mot en vanlig projektor?

Den främsta fördelen med dessa produkter är deras kompakta storlek och låga vikt. Detta gör den enkel att ta med, till exempel om du ska resa eller åkla till sommarstugan. Dessutom drivs miniprojektorer av batterier, vilket innebär att de inte kräver ett eluttag.

Samtidigt bör du komma ihåg att en liten projektor inte erbjuder samma kvalitet som en stor när det gäller upplösning. Om bra bildkvalitet är viktigt för dig vill du lägga lite mer pengar och välja en något större – men fortfarande portabel – projektor.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har undersökt marknaden för att hitta de bästa mini projektorer i några olika kategorier: Bäst i test, premiumvalet och prisvärd.

För att välja produkter så går vi igenom en stor mängd olika mini projektorer och undersöker både recensioner från kunder och även betyg från experter på marknaden och butiker.

Efter detta så tar vi fram en lista av produkter och börjar sedan att noggrant jämföra flera olika egenskaper och funktioner för att se vilka produkter som är bäst. Vi har många olika faktorer i åtanke när vi jämför produkterna som exempelvis:

– Kvalitet
– Funktionalitet
– Pris
– Användarvänlighet
– Hållbarhet

Efter att ha jämfört egenskaper och funktioner på de bästa produkterna så väljer vi ut 1 vinnare i varje kategori och testar dem mot varandra. På detta sätt så kan du enkelt hitta en bra mini projektor oavsett om du är ute efter en prisvärd produkt, premium produkt eller en blandning av kvalitet och prisvärdhet.

UtmärkelseBäst i testPremiumvaletPrisvärd
Produkt:ViewSonic M1 MiniViewSonic M2Artlii Enjoy 2
Upplösning:854 x 4801920 x 10801280 x 720
Skärmteknik:DLPDLPLED
Ljusstyrka:50 ANSI1200 ANSI120 ANSI

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.6 / 5. Omdöme antal: 32

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför