Äggkläckningsmaskin – Bäst i test

Vilken äggkläckningsmaskin är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg är bäst i test. Produkten har höga kundbetyg, bra funktionell display & är lätt att använda, produkten har även en automatiskt vändning vilket gör den väldigt användarvänlig. En bra maskin att börja med för komma igång att kläcka dina ägg.

En äggkläckningsmaskin är ett redskap som hjälper dig att föda upp kycklingar och andra fåglar på ett smidigt och enkelt sätt. Äggkläckningsmaskiner finns i alla olika sorters storlekar, både för privat bruk och industriellt. Industriella äggkläckningsmaskiner kan ruva flera tusen ägg på en och samma gång, medan en privat äggkläckningsmaskin kanske ruvar 20-50 ägg åt gången.Vi har testat flera olika äggkläckningsmaskiner, läs vidare för att ta del av resultatet.

BÄST I TEST
1
Äggkläckningsmaskin – Bäst i test

Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg

4,0/5 i kundbetyg hos Granngården
Automatisk vändning
Relativt hög kapacitet
Specifikationer +
8.3/10
OMDÖME
Från 2199 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt till butik
Premiumvalet
2
Äggkläckningsmaskin – Bäst i test


Äggkläckningsmaskin Brinsea Ovation 28 Advance

Högt kundbetyg hos Granngården
Hög kapacitet
Ordentlig konstruktion
Specifikationer +
7.6/10
OMDÖME
Från 4449 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt till butik
Prisvärd
3
Äggkläckningsmaskin – Bäst i test

Äggkläckningsmaskin Ryom Helautomatisk vändning

Väldigt billig
Relativt hög kapacitet
Automatisk vändning
Specifikationer +
7.0/10
Omdöme

1

Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg – Bäst i test

Fördelar
 • 4,0/5 i kundbetyg hos Granngården
 • Automatisk vändning
 • Relativt hög kapacitet
 • Bra display
 • Lätt att använda
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg är en rejäl äggkläckningsmaskin som kan hantera många ägg på en och samma gång. Maskinen är väldigt lättanvänd och tystgående, vilket har varit uppskattat av många användare. Denna äggkläckningsmaskin har många praktiska funktioner som gör den väldigt enkel att använda. Om du har höns och vill skaffa en gedigen äggkläckningsmaskin så rekommenderar vi varmt att du väljer Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg.

Vi valde Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg till bäst i test för att den var enkel att använda, hade hög kapacitet samt utrustad med automatisk användning. Produkten passar perfekt för dig som är ute efter en prisvärd produkt med medelstor kapacitet.

Smarta funktioner

Detta är en helautomatisk äggkläckningsmaskin som kan vända äggen automatiskt. När man använder en äggkläckningsmaskin så måste man se till att äggen vänds varje dag. Vissa äggkläckningsmaskiner har en spak som man kan dra i för att vända äggen, medan andra maskiner som denna ser till att äggen vänds automatiskt. Denna maskin ser alltså till att dina ägg vänds vid rätt tider utan att du behöver göra någonting själv.

Vi föredrar denna typ av funktion som vänder äggen helt automatiskt utan att man behöver dra i en spak eller liknande.

Många ägg samtidigt

Äggkläckningsmaskin Willab 22 ägg har, som namnet tyder, en kapacitet på hela 22 hönsägg samtidigt. Maskinen klarar alltså upp till 22 hönsägg, 16-22 ankägg eller 22 fasanägg på en och samma gång. Produkten har en inbyggd LED ägglampa som ser till att maskinen håller en optimal temperatur för ruvning, det finns även en digital display för temperaturen och fuktigheten. Maskinen har också ett genomskinligt lock så att man enkelt kan hålla koll på äggen under kläckningsprocessen och vatten fylls på utvändigt.

Någonting som vi älskade med Äggkläckningsmaskin WIllab 22 ägg var att den fortfarande hade en relativt hög kapacitet även om priset var lågt – produkten är även enkel att använda.

Specifikationer:
– Effekt: 50 W
– Kapacitet: 22 hönsägg

Summering

8.3Omdöme
Rejäl äggkläckningsmaskin som kan hantera många ägg

Äggkläckningsmaskin Willab 22 är en helautomatisk maskin som klarar av 22 hönsägg på en och samma gång.

Kvalitet
8.6
Design
8.5
Funktioner
8.4
Prestanda
8.2
Pris
7.6

2

Äggkläckningsmaskin Brinsea Ovation 28 Advance – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Granngården
 • Hög kapacitet
 • Ordentlig konstruktion
 • Lätt att använda
Nackdelar
 • Väldigt dyr

Produktrecension

Sist men verkligen inte minst så testade vi Äggkläckningsmaskin Brinsea Ovation 28 Advance. Är du ute efter en medelstor maskin med en gedigen konstruktion så är detta produkten för dig. Denna maskin funkar lika bra för nybörjaren som för den erfarna äggkläckaren.

Funktioner

Självklart så är också denna äggkläckare utrustad med helautomatisk vändning så att man slipper vända manuellt. Produkten har en kapacitet för antingen 28 ank/hönsägg eller 48 fasan/vaktelägg. Detta är alltså en lite större äggkläckare än de tidigare två vi testat. Denna äggkläckningsmaskin har också en digital display som hjälper dig att kontrollera temperatur och luftfuktighet för att försäkra att äggen kläcks.

Specifikationer:
– Material: trä
– Höjd: 18 cm

Summering

7.6Omdöme
Digital display som hjälper dig att kontrollera temperatur och luftfuktighet

Äggkläckningsmaskin Brinsea Ovation 28 Advance är en gedigen äggkläckare som klarar av upp till 48 fasan eller vaktelägg.

Kvalitet
8.4
Design
7.5
Funktioner
7.6
Prestanda
7.7
Pris
6.6

3

Äggkläckningsmaskin Ryom Helautomatisk vändning – Budgetvalet

Fördelar
 • Väldigt billig
 • Relativt hög kapacitet
 • Automatisk vändning
 • Jämn temperatur fördelning
Nackdelar
 • Enkel konstruktion

Denna produkt har tyvärr utgått, vi rekommenderar istället bäst i test eller premiumvalet.

Produktrecension

Är du ute efter en bra äggkläckningsmaskin för ett billigare pris så är Ryom Helautomatisk Vändning ett utmärkt val. Detta är en maskin med en simpel konstruktion som bidrar till ett billigt pris. Även fast denna produkt är billigare så funkar den fortfarande utmärkt och därför utsåg vi Ryom maskinen till budgetvalet.

Vänder äggen automatiskt

Även denna maskin har helautomatisk vändning vilket är mycket mer praktiskt än manuell vändning. Med manuell vändning måste man själv komma ihåg att vända äggen varje dag så att de kläcks ordentligt, detta slipper du med en maskin som denna. Även fast Ryom kläckningsmaskin är billig så har de alltså lyckats få med de allra viktigaste funktionerna.

Design och kapacitet

Maskinen från Ryom har en lite enklare design som liknar en plastlåda. Den får plats med hela 24 vanliga hönsägg, vilket är väldigt bra med tanke på priset. Även denna produkt har ett genomskinligt plasthölje så att man kan hålla koll på äggen. Värmen fördelas jämnt över hela maskinen via en fläkt längst upp och maskinen har vattenkanaler inbyggda i botten som ansvarar för luftfuktigheten. Det finns också ett plastgaller i botten och självklart en inbyggd LED-genomlysningslampa som ser till att temperaturen är korrekt.

Specifikationer:
– Kapacitet: 24 vanliga hönsägg

Summering

7Omdöme
Vänder äggen automatiskt

Äggkläckningsmaskin Ryom Helautomatisk vändning är en billig och effektiv maskin med enkel design. Får även plats med hela 24 vanliga hönsägg, vilket är väldigt bra med tanke på priset.

Kvalitet
7
Design
7
Funktioner
6.6
Prestanda
7.1
Pris
7.1

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur använder man en äggkläckningsmaskin?

De flesta äggkläckningsmaskiner är väldigt enkla att använda och genom att följa några enkla steg så ska det vara enkelt att komma igång. För att äggen ska kläckas så krävs det att man håller rätt fuktighet, rätt temperatur och även att de vänds regelbundet. Du använder en äggkläckningsmaskin genom att följa dessa enkla steg:

1.Köp nyvärpta ägg som inte är äldre än 7 dagar gamla, är äggen äldre så blir det mindre chans att de kläcks.

2.Läs kläckarens instruktioner och ställ in temperaturen på 37.5 eller 38 grader, det är viktigt att temperaturen håller sig stabil. Ställ därför inte kläckaren i solen då det kan bli för varmt. Ställ även in luftfuktigheten – i början av äggkläckningsprocessen så bör fuktigheten hållas vid 35-45% och mot slutet kan den höjas till 50-65% så att kycklingen lättare gör hål i ägget.

3.Sätt ett X på varje ägg med en blyertspenna så att du kan hålla koll på att de vänds ordentligt. Sedan är det bara att öppna maskinen, sätta in äggen och stäng sedan maskinen igen.
4.Kläckning av ägg tar minst tre veckor, under denna tiden är det viktigt att du håller koll på temperaturen, luftfuktigheten och vändningen av äggen.

5.De sista 3 dagarna behöver äggen inte vändas, vänta tills kycklingen gör hål i ägget och låt den sedan ligga kvar i äggkläckningsmaskinen tills den har blivit torr och fluffig.

Att tänka på vid köp av äggkläckningsmaskin

När du köper en äggkläckningsmaskin så finns det ett fåtal saker att tänka på. Du behöver främst tänka på följande:
Kapacitet: Hur många ägg vill du kläcka på en och samma gång? Olika maskiner har olika kapacitet, hitta en som passar dina behov.
Automatisk eller manuell: Det finns maskiner där man vänder äggen manuellt och det finns automatiska äggkläckningsmaskiner. Är du beredd att betala lite extra för att äggen ska vändas automatiskt eller är du nöjd med att vända äggen manuellt?
Lätt övervakning: Det är viktigt att det är enkelt att hålla koll på äggen. En digital display som visar temperatur och luftfuktighet är därför viktigt. Hitta en maskin som är enkel att övervaka.

Hur mycket kostar en äggkläckningsmaskin?

Det finns flera olika sorters äggkläckningsmaskiner som har olika priser. Om du är ute efter en stor industriell äggkläckare så for du betala betydligt mer än om du köper en mindre privat äggkläckare.
Priserna varierar alltså och beror på vilken typ av produkt du vill köpa. Vi har testat 3 olika äggkläckningsmaskiner för privat bruk, dessa maskiner kostar från 1 000kr till 4 000kr.

Hur har vi genomfört testet?

Vi har genomfört detta test genom att jämföra en stor mängd olika äggkläckningsmaskiner och välja ut de produkterna som är bäst.

När vi valde ut vilka äggkläckningsmaskiner som vi skulle testa så kikade vi extra mycket på följande faktorer:

– Pris
– Manuell eller automatisk vändning
– Kapacitet
– Användarvänlighet
– Display

Utöver dessa faktorer så kollade vi även på flera andra saker som exempelvis design, men detta var de viktigaste faktorerna som vi hade i åtanke under testet.

Självklart så har vi även gått igenom omdömen från kunder samt nationella och internationella experter i ämnet.

Vi har valt de bästa äggkläckningsmaskinerna i tre olika kategorier: Bäst i test, premiumvalet och budgetvalet/prisvärd.

1. Bäst i test: En blandning på kvalitet, funktionalitet och bra pris.
2. Premiumvalet: Fokus på egenskaper och funktioner även om priset är dyrt.
3. Budgetvalet/Prisvärd: Fokus på billigare priser samtidigt som produkten funkar bra och håller en bra kvalitet.

UtmärkelseBäst i testPremiumvaletPrisvärd
Produkt:Äggkläckningsmaskin Willab 22 äggÄggkläckningsmaskin Brinsea Ovation 28 AdvanceÄggkläckningsmaskin Ryom Helautomatisk vändning
Pris:2199 Kr4449 KrEj tillgänglig
Expertbetyg:8.3/107.6/107.0/10
Kapacitet:22 hönsägg28 hönsägg24 hönsägg

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför