Smeg kaffebryggare – Test

Test av Smeg Retro kaffemaskin – SMEG DCF02 – 2023

En Smeg kaffebryggare kan var en riktigt bra investering för dig som vill ha möjligheten att brygga gott kaffe på ett enkelt sätt hemma. Denna kaffebryggare från Smeg är bara smidig att använda, utan den känns också trygg och säker att hantera.

Ett extra plus i kanten med denna kaffebryggare, som med andra liknande produkter från Smeg, är att de är otroligt snygga, inte minst de i färg. Du kan med andra ord ha din bryggare framme som en piffig inredningsdetalj. Ta del av vår recension av bästa kaffebryggare från smeg för att se om denna produkt kan vara något för dig.


1

Smeg Retro kaffemaskin – DCF02

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Högt kundbetyg hos NetonNet
 • Högt kundbetyg hos Cervera
 • Brygger upp till 10 koppar snabbt
 • Timer och keep warm- funktion
Nackdelar
 • Något dyr

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

Produktrecension

Är du ett fan av retro-produkter, och samtidigt på jakt efter en kaffebryggare? Då ska du sluta leta nu. Smeg 50 s Style kaffemaskin DCF02 erbjuder dig nämligen just det. En kaffemaskin som både är snygg, lätt att använda, kan brygga upp till 10 koppar kaffe samtidigt, och har många smarta funktioner. Det finns med andra ord ingen tvekan om att denna kaffebryggare kan bli en het produkt i ditt hem. Är du ute efter nybryggt kaffe från en ordentlig maskin så är detta produkten för dig.

Brygg många koppar samtidigt

En av de främsta fördelarna med denna Smeg kaffebryggare enligt oss är att du kan brygga upp till 10 koppar kaffe samtidigt, och det väldigt snabbt och smidigt. Det enda du behöver göra är att ställa in maskinen på det antalet koppar du vill brygga, ange önskad temperatur (upp till 90 grader) och vattenhårdhet, och sen bara klicka igång den. Det tar bara ett par minuter tills du kan njuta av ett riktigt gott kaffe.

Behöver du inte brygga en hel kanna kan du också välja att brygga 1- 4 koppar – det går lika smidigt och resultatet blir lika bra. Bryggtiden, temperaturen och vattnets hårdhet är variabla så att du enkelt ska kunna anpassa resultat efter personlig smak och tycke.

Funktioner som underlättar

Maskinen har också ett flertal smarta funktioner som underlättar användningen. Du har till exempel en timer där du kan ställa in vilken tid kaffet ska vara färdigbryggt, samt en ”keep warm” funktion (varmhållning) som ser till att det nybryggda kaffet hålls varmt tills det ska serveras.

Dessa funktioner når du enkelt via maskinens tydliga och användarvänliga LED display. Det är också via denna led display som du ställer in önskad temperatur, antalet koppar, och så vidare.

Maskinen har även en smart anti-drop funktion som minskar spill. Vid köp får du även med ett återvinningsbart kaffefilter i plast samt ett praktisk kaffemått för malet kaffe. Detta filter diskar du enkelt för hand. Du behöver alltså inte köpa engångsfilter och slösa på varken pengar eller vår miljö vilket är en stor fördel om du frågar oss.

Hållbart material och snygg design

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för denna DCF02 50 s Style kaffebryggare och dess konstruktion i sin helhet. Inte nog med att den är tillverkad av rostfritt stål för att den ska vara extra hållbar och tålig, och därmed även en bra investering för dess pris. Utan denna bryggare kommer även i en otroligt snygg design.

Dess häftiga 50-tals retrostil är både cool, stilren och unik på samma gång. Välj om du vill göra ett köp i form av en stilren vit eller svart modell, eller köp en lite mer färgglad variant i exempelvis blå, rosa eller mintgröna för att få in lite mer färg i hemmet. Helt klart en riktigt bra och pålitlig kaffebryggare som de allra flesta kan få stor användning av varje dag i hemmet.

Specifikationer:
– Vikt: 3,4kg
– Mått: 36,1×24,5×25,6 cm
– Kapacitet: 1,25 liter
– Display: LED
– Effekt: 1050 W
– Sladdlängd 1 m
– Varmhållningsfunktion: automatisk avstängning

Summering

8.3Omdöme
Smeg Retro kaffemaskin

DCF02 en häftig retro kaffebryggare för den som uppskattar komfort och mångsidighet varje dag.Kan torka två par skor på en och samma gång. Produkten passar perfekt för en barnfamilj.

Kvalitet
8.7
Design
8.5
Funktioner
8.2
Prestanda
8.4
Pris
7.6

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Viktiga egenskaper hos en Smeg kaffebryggare

Att ha en kaffebryggare hemma är något som alla kaffedrickare kan få stor glädje av. Oavsett om du gärna dricker flera koppar kaffe varje dag, och därmed använder din maskin väldigt ofta, eller om du bara gillar att dricka kaffe någon enstaka gång finns det ingen tvekan om att en kaffebryggare är en praktisk produkt att ha tillgång till.

Brygger många koppar (10) i stor vattentank

Med en kaffebryggare hemma kan du själv bestämma när, var och hur du ska brygga ditt kaffe. Får du gäster på besök kommer denna kaffebryggare från Smeg se till att du kan servera gott, nybryggt kaffe på nolltid till hela sällskapet. Att bryggaren har kapacitet för att brygga kaffe till hela 10 koppar samtidigt, men även för 1-4 koppar, är en av de främsta egenskaperna hos just denna modell. Dess vattentank rymmer 1,25 liter.

Varmhållning och timer

Andra funktioner som verkligen uppskattas och är viktiga hos denna kaffemaskin är dess varmhållning och timer. Tack vare bryggarens klocka kan du ställa in vilken tid du önskar att ditt kaffe är färdigbryggt. Skulle du sen behöva vänta på att servera kaffet, eller om du vill dricka flera koppar efter varandra, hålls kaffet tack vare varmhållningen rykande varmt i upp till 60 minuter.

Lätthanterlig och tydlig led display

Vi anser även att maskinens lättanvända och tydliga led display är en viktig egenskap. Det är nämligen denna led display tillsammans med maskinens tydliga knappar som gör att du använder den så enkelt. Vid köp får du också med tillbehör som kaffemått och kaffefilter i plast. Skulle du inte känna dig nöjd med just denna del har du ofta möjligheten att köpa kaffebryggaren på öppet köp så att du kan ångra dig.

Hållbar konstruktion och stilren design

I alla recensioner som man kan läsa om denna kaffemaskin nämns det faktum att denna modell kommer i en så otroligt snygg och häftig retro design. Det tycker vi utmärker bra med kaffebryggaren dcf02 från andra liknande produkter. Designen är både stilren och hållbar, och  du kan själv välja vilken färg du vill att den ska ha. Glöm inte att avkalka & rengöra din kaffebryggare mellanåt förhindra bildning av kalk.

Tips inför köp

Det finns några saker som kan vara bra att ha i åtanke när du ska köpa från en online-butik. Här nedan kommer vi visa dig de bästa tipsen när du handlar från butiker på nätet:

 • Sök upp så mycket information som du kan om butiken innan du gör ett beslut, kolla även recensioner och omdömen.
 • Jämför frakt och leverans alternativ melan olika butiker, på fler butiker behöver du trycka på ”lägg i kundvagn” och gå vidare för att hitta leveransvillkor.
 • Se till att produkten finns på lager innan du gör en beställning, hos många aktörer kan du även välja att hämta produkten på plats.
 • Många butiker har rabatter och erbjudanden som du kan ta del av genom att bli medlem och logga in.

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför