Kaffepressar
Visar alla 3 resultat

Kaffemaskin
Bodum Chambord
- Kapacitet (antal koppar): 8 koppar
- Kapacitet (liter): 1 liter
- Höjd: 24,6cm
- Bredd: 10,6cm

Kaffemaskin
Horwood Cafetiere 2 cup Doublewall
- Kapacitet: 2 koppar kaffe
- Material: rostfritt stål
Vad är en kaffepress & hur använder man den?
En kaffepress är en apparat som du kan använda då du vill brygga kaffe på ett snabbt, smidigt och enkelt sätt. Kaffet bryggs helt under vatten, där kaffet i fråga filtreras genom ett metallfilter. Detta innebär att kaffet kommer smaka väldigt mycket (och gott) då dess fulla aromer framhävs på ett väldigt bra sätt i och med bryggningsprocessen.
Det enda som krävs för att du ska kunna brygga ditt kaffe med denna apparat är att du kokar vatten. Därefter doserar du kaffet du ska använda i pressen, häller i rätt mängd vatten och rör om i ett par minuter. Du fäster sen locket på kaffepressen och låter kaffet stå och dra i x antal minuter beroende på önskad styrka och smak. Tryck sen ner locket och servera kaffet.
Vilket kaffe passar till kaffepress?
Vilket kaffe som passar bäst att använda till kaffepress beror lite på vem du frågar. Det vill säga, det beror på vilken typ av kaffe du föredrar att dricka och vad du önskar att det ska smaka. Något man däremot bör gå efter generellt sätt när man väljer kaffe till kaffepress är att det inte bör vara finmalet.
Är det finmalet kommer nämligen kaffesumpen att rinna igenom pressen och istället hamna i det kaffe du ska dricka. Utöver detta direktiv är det fritt fram för dig att välja vilket kaffe just du gillar!
Hur länge ska kaffet dra i en kaffepress?
Även detta beror på hur du vill att ditt kaffe ska smaka, hur starkt du vill ha det, samt vilken typ av kaffe du använder. Generellt sätt brukar man dock säga att kaffet ska dra i åtminstone 3-4 minuter för att du ska få den optimala smaken, men det kan även vara fler eller färre minuter beroende på vilket kaffe du använder. Detta finns det ofta rekommendationer om för varje enstaka kaffe.
Skillnaden mellan vanligt bryggkaffe och presskaffe
I och med att en kaffebryggare och en presskanna är lite liknande apparater för kaffebryggning kan man kanske tro att det inte finns särskilt stora skillnader mellan bryggkaffe och presskaffe. Faktum är dock att det finns framförallt en rätt stor skillnad mellan de två olika kaffetyperna, och det även mellan de olika apparaterna.
Den främsta skillnaden är att bryggkaffe mals lite finare, medan presskaffe mals lite grövre. Det påverkar såklart både servering, resultat och smak, samt tillredningssätt. Detta är det som till mångt och mycket skiljer bryggkaffe och presskaffe åt.
Så lyckas du bäst med ditt presskaffe
Att lyckas med tillredningen av presskaffe är inte alls särskilt svårt. Det gäller bara att man vet hur man ska gå tillväga för att tillreda det, det vill säga att man vet hur man använder sig av presskannan. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips som du kan använda dig av då du vill lyckas bäst med ditt presskaffe!
- mät upp den mängd kaffe du ska använda direkt i kannan
- doseringen av kaffe är det som påverkar resultatet absolut mest
- det är ofta bättre att hälla i lite ”för mycket” kaffe än att riskera att det blir för lite
- använd inte för varmt vatten, utan var noggrann med temperaturen
- rör om försiktigt i kannan när du har hällt i vattnet på kaffet
- tänk på att pressa ner pressen långsamt och försiktigt