Elscooter fatbike bäst i test – Topp 3 bästa

Test av tre elscooter fatbikes vilken är vinnaren? – 2022

De senaste åren har elscooter efter elscooter översköljt marknaden. Och det absolut häftigaste alternativet enligt oss på PriceAdvisor är tveklöst en elscooter fatbike. En elscooter av modellen fat bike drivs som namnet antyder med el, utan att förlora sin tuffa attityd – något som många andra elsparkcyklar saknar.

I vårt test hjälper vi dig att hitta en perfekt eldriven fatbike, även kallad fat scooter, som tar dig fram på vägarna med både pondus och miljömedvetenhet.

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter

1

Elscooter Fatbike 1000W – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos hemfint.se
 • Toppsäljande produkt
 • Relativt lång räckvidd
 • Miljövänlig med snabb laddningstid
 • Mycket stabil med möjlighet att lasta tungt
Nackdelar
 • Något enkel design

Produktrecension

Elscooter Fatbike 1000W är ingen vanlig elsparkcykel. Den påminner snarare om en mindre motorcykel med lågt tillbakalutat säte som på en motorcykel av typen lowrider.

Möjligheten att sitta ner gör denna fat elscooter till ett miljövänligt såväl som oerhört bekvämt val för något längre resor, kanske till skolan eller som i vårt fall jobbet. Att slippa kollektivtrafiken i covid-tider är såklart ytterligare en fördel med Elscooter Fatbike 1000W, även om det gäller alla andra modeller på marknaden.

Extremt mycket för pengarna

Med en prislapp på under 10 000 kronor är el scooter Fatbike 1000W enligt oss ett riktigt kap. Den väger 61 kg och har en maxlast på hela 180 kg! Produkten har skivbromsar både fram och bak, något som ger hojen både mer stabilitet och en härlig tyngd på vägarna.

Det är mil från en vanlig elsparkcykel där du ofta står på en relativt svajig platå. Även om du bara vill ha Elscooter Fatbike 1000W som leksak, kan den med fördel användas för praktiska ändamål.

I stadsmiljöer är numer fatbike en vanlig syn, och Elscooter Fatbike 1000W är en av de mest populära modellerna. Scootern hittar du för bästa pris hos hemfint.se för nuvarande.

Specifikationer:
· Maxvikt: 180 kg
· Laddning: 1 till 2 timmar
· Maxhastighet: 30 till 35 km/h
· Räckvidd på låg växel: 25 till 30km
· Räckvidd på hög växel max: 15 till 20 km
· Bromsar: Skivbromsar både fram och bak

Summering

8.7Omdöme
Elscooter Fatbike – 1000w – Stabil, cool & prisvärd


2

Elscooter 800W – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg av användare
 • Lång räckvidd
 • Borstlös navmotor
 • Anti-halkfritt läder
Nackdelar
 • Lång laddningstid
 • Något låg maxhastighet

Elscooter 800W är en fatbike elscooter som omedelbart drar blickarna till sig. Dess design kontrasterar mellan mattsvart och blanksvart, vilket ger den mycket attityd.

Detta är en fatbike som drivs med el, alltså ett mycket miljövänligt alternativ till bensinslukande mopeder och motorcyklar. Med sitt låga säte och sina långa framgafflar uppe på dubbeldäcken, glider du garanterat på vägarna utan att skämmas.

Riktigt prisvärd budget fatbike

Det går troligtvis inte att hitta en fatbike som ger lika mycket för pengarna. Prislappen på strax under 10 000 kronor gör Elscooter 800W av modellen elscooter fatbike till vårt självklara budgetval.

Den har dessutom en riktigt skön och gedigen tyngd på vägarna vilket gör den riktigt bekväm, något som vanliga elsparkcyklar knappast erbjuder, för att inte nämna elcyklar och många billigare mopeder. Denna modell passar bra för dig som tänker på priset, den håller även väldigt länge samtidigt som den kör snabbt utan att kompromissa på säkerhet.

Specifikationer:
Motor: 800W borstlös navmotor
Batteri: 48V,10AH Litium batteri
Max. hastighet: 32km/h
Laddtid: Cirka 4h-6h
Räckvidd (full laddning): 30 km

Summering

8.2Omdöme
Snygg & prisvärd med möjlighet till långkörning


3

OBG Rides scooter V1 1000w 12Ah – Premium valet

Fördelar
 • Höga betyg på CDON.se
 • Ram av högsta kvalitet
 • Elegant design
Nackdelar
 • Relativt lång laddningstid
 • Något högt pris

OBG Rides fatbike V1 har svetsats i ett stycke och designen är därför mycket sparsmakad. Det är en bättre fatbike för dig som vill glida elegant på vägarna utan att du behöver väcka allt för stor uppmärksamhet. Däcken är stora och breda vilket ger mer stabilitet samt en snygg känsla runt hjulen.

Den kommer i olika färger, men vår favorit är tveklöst den svarta varianten. Det här är en fat scooter av högsta kvalitet, med lång hållbarhet som alltid levererar en skön upplevelse.

Varnar för stöld

OBG Rides scooter V1 1000w 12Ah har en larmfunktion vars siren på 90 decibel tjuter när tjuven är framme – samtidigt som bakhjulet har ett automatiskt lås. Med Keyless Go kan du dessutom starta din eldrivna fatbike med dess medföljande fjärrkontroll.

Nästan lika snabb som en EU-moped

OBG Rides scooter V1 kommer spärrad med en maxhastighet på 25 kilometer i timmen, men vill du ha den ospärrad kan du ange det vid ordern hos många återförsäljare.

Scootern når ända upp till 45 kilometer i timmen – ett självklart val för oss på PriceAdvisor som älskar fart och racing. Om du skippar spärren har du även 3 valbara maxhastigheter på styret, vilket underlättar när du pendlar mellan höga hastigheter och lugnare söndagsåkning. Sedan använder produkten ett batteri på 1000w 12AH vilket underlättar för längre körning, detta batteriet klarar enkelt av fler turer än de flesta.

Där sticker OBG Rides V1 verkligen ut bland konkurrenterna. Laddningstiden på 5 timmar är kanske något lång, men med tanke på prestandan anser vi den vara högst överkomlig.

Specifikationer:
· Borstlöst motor med en effekt på 1000W
· Batteri på 12Ah 60V
· Lastkapacitet på 200kg
· Laddning på omkring 5 timmar
· Maxhastighet på 45 km/h
· Räckvidd på uppemot 30 km
· Vikt: 51 kg

Summering

7.5Omdöme
Stilren, gedigen kvalitet och mycket hög maxhastighet


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en Elscooter Fatbike eller så kallad fat scooter?

Fatbike är en elscooter, även kallad elsparkcykel på svenska. Deras design och allmänna prestanda skiljer sig dock väldigt mycket från gemene sparkcykel. Med feta däck, långa framgafflar, låga säten och vikter på över 50 kilo påminner de snarare om lowriders av MC-typ, snarare än en vanlig elscooter.

Därför kallas dessa modeller också för el-chopper, elscooter och fatglider. De kommer i mängder av olika skepnader, med maxhastigheter som ofta överstiger vanliga mopeder.

Vad för regler bör du känna till innan du köper en?

En fatscooter får högst köras i 25 km h med en motor effekt på 250W. Då går de under samma regler som för elcyklar. I annat fall får en elscooter fatbike inte köra på, utan endast framföras i inhägnat område, vilket har lett till att flera tillverkare spärrar sina motorer.

Bryter du mot reglerna med ett elfordon är det straffbart. Utöver dessa regler finns krav på att fordon klassade som moped klass 1 eller klass 2 ska trafikförsäkras.

En elcykel med trampors motor får som högst komma upp i 25 km h, medan en eldriven cykel utan trampor, såsom en elscooter fatbike, max får köras i 20 kilometer i timmen.

En elscooter får alltså inte att ha en kraft på motorn som är högre än 250W, annars ändras klassificeringen från elfordon till elmoped. Trots detta så finns det många produkter att köpa som har motorer på 1500W, 2000W samt 3000W, dessa får dock inte köras på allmän väg, enbart inhägnat område.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 4

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

SE - Regular@2x
PriceAdvisor
Logo