Elverk – Bäst i test

Vilket elverk är bäst? Vi har testat 5 modeller – 2023

Champion 92001I-SC är elverket som blev vinnaren i vår test. En högkvalitativ produkt som fått höga betyg från flera konsumenter & aktörer och är extrem lätt och behändig att använda. En högpresterande produkt i förhållande till den låga vikten den har.

Ett elverk i hemmet skyddar du dig inte bara mot obehagliga strömavbrott, utan kan också driva mängder av elektronik – var du än befinner dig. Garaget, jobbet, landet eller campingen. Valmöjligheterna är otaliga, så länge du har tillgång till bensin eller diesel. Följ med i vårt test av elverk där bästa elverket utses.

BÄST I TEST
1
Elverk – Bäst i test

Champion 92001I-SC Inverter Champion Elverk

5/5 i kundbetyg på getcamping.se
4,6/5 i kundbetyg på bauhaus.se
Toppsäljande produkt
Specifikationer +
8.8/10
OMDÖME
Från 6995 Kr
Budgetvalet
2
Elverk – Bäst i test

AL-KO 2500

Högt testbetyg hos flera aktörer
Snygg design
Svensk klassiker
Specifikationer +
7.8/10
OMDÖME
Från 5215 Kr
– 30 dagar öppet köp – Fri frakt över 625 kr
Premiumvalet
3
Elverk – Bäst i test

AL-KO 2000i

Höga betyg på Proffsmagasinet.se
Höga betyg Bygghemma.se
Hög ranking på PriceRunner
Specifikationer +
7.6/10
Omdöme
Från 8342 Kr

1


Champion 92001I-SC Inverter Champion Elverk – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg på getcamping.se
 • 4,6/5 i kundbetyg på bauhaus.se
 • Toppsäljande produkt
 • Extremt lätt och behändig
 • Hög prestanda i förhållande till vikten
 • Perfekt för resor och utflykter
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Champion 92001I-SC utses som elverk bäst i test av oss och anledningar är många. ”Tystgående och smidigt i förhållande till effekten. Perfekt för fricamping på vintern då man också ska ha ström till att valla skidor”. Det är ett av alla positiva omdömen av Champion 2200W Inverterelverk, på den nischade sajten GetCamping.  Där får detta elverk hela 5 av 5 i snittbetyg, vilket är särskilt pålitligt eftersom GetCamping lockar många erfarna campare. 

Ett elverk med snygg förpackning

Något som slår oss på PriceAdvisor är att Champion 2200W The Mighty Atom har en riktigt tuff design – förmodligen snyggast i vårt test av elverk. Färgerna går i svart och gult, med Champions snygga logga på höljet. 

Världens lättaste 2200W Inverterelverk

Med en vikt på endast 17,6 kilo lanserar tillverkaren Champion 2200W The Mighty Atom som världens lättaste inverterelverk, med en effekt på 2000W. Inverterelverk är små och smidiga elverk som lämpar sig utmärkt för exempelvis båtturer, fritids-kåkar och campingplatser. 

Inverterteknik möjliggör också för tillförsel av ström till känsligare utrustning, såsom datorer, mobiler, TV-apparater. Anledningen är att Champion 2200W The Mighty Atom ger ren sinus i uttagen, perfekt för olika typer av laster. Med elektrisk last menas den del av den elektriska kretsen där nytto-effekten uppstår ­- elektroniken som drivs, helt enkelt. 

Den lätta vikten kommer sig av Champions nyutvecklade 79 cc-motor, som också garanterar en drifttid på hela 10,5 timmar. 

Ett tyst mycket tyst elverk

Champion 2200W The Mighty Atom har en maximal ljudnivå på 58 decibel, vilket är godkänt enligt miljöklass EU5 och betydligt lägre än hos samtliga konkurrenter. Det gör att den lämpar sig för hemmabruk, såväl som sociala sammanhang likt utflykter och resor. 

Dess maximala effekt på 2200W och 16A gör att du med enkelhet får igång produkter som hör semestern till, likt AC, mikrovågsugnar, kylboxar, fläktar och lättare el-verktyg – för att bara nämna några exempel.

Med ett praktiskt och ergonomiskt handtag är Champion 2200W The Mighty Atom dessutom väldigt lätt att bära, med en vikt som motsvarar en normal hantel på gymmet. 

Svårt att hitta nackdelar

Det enda som egentligen talar emot Inverterelverk Champion 2200W The Mighty Atom är att den av naturliga skäl inte kommer upp i effekt nog att driva tyngre elektronik. För dig som söker ett extremt portabelt elverk, med mycket hög prestanda i förhållande till storleken, är valet dock enkelt. 

Denna generator är dessutom relativt dyr, med en prislapp på över 6000 kronor.

Specifikationer:
· Max. Effekt: 2200 watt
· Vikt: 17,6 kilo
· Ljudnivå: 58 decibel
· Kontinuerlig effekt: 1900 watt
· Motor: 79cc
· Drifttid: 10,5 timmar

Summering

8.8Omdöme
Extremt lätt och behändig, hög prestanda men något dyr

Inverterelverk Champion 2200W The Mighty Atom förenar snygg design med hög prestanda, och är därför uppe och nosar på topplaceringarna i vårt test av elverk. Den genererar väldigt hög effekt i förhållande till vikten på ynka 17,6 kilo, men priset på över 6000 kronor drar ner betyget en aning.

Kvalitet
8.6
Design
8.6
Funktioner
8.8
Prestanda
8.8
Pris
9
2

AL-KO 2500 – Budgetvalet

Fördelar
 • Lätt och behändig
 • Hög prestanda
 • Enkel att använda
 • Liten och kompakt
Nackdelar
 • Hög ljudvolym

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

Produktrecension

Med ett pris på drygt över 4000 kronor är AL-KO 2500 ett strålande val i budgetsegmentet. Därför är denna generator även bästa budgetval i vårt test av elverk. 

Lätt och kompakt elverk

AL-KO 2500 väger endast 45 kilo, vilket är väldigt lite i sammanhanget. Därför är den ett mycket smart alternativ för hemmabruk, då dess prestanda täcker upp för en hel del elektronik i hemmet. 

Låter en del

Du ska dock tänka på att den har en ljudnivå på 95 dB – att jämföra med exempelvis en startande långtradare på 10 till 15 meters avstånd. 

Då denna generator är av det mindre slaget, tar bensintanken endast in 15 liter, samtidigt som drifttiden på 14 timmar ca är mycket konkurrenskraftigt – även om den till viss del kan variera beroende på belastning.

Flera olika uttag

Den har en konstant drift på 2000 W. Innanför det svart-röda höljet är AL-KO utrustad med en 4-taktsmotor med två standarduttag på 230 V och analog voltmeter. 

Ett litet elverk med hög prestanda

Effekten räcker för relativt krävande elektronik, inte bara för privat bruk utan även för lättare proffsjobb. Därutöver finns ett mindre uttag på 12V, exempelvis för mindre apparater och batterier, med strömingång upp till 60 W. 

Hög säkerhet

För att garantera säkerheten är bägge uttag även skyddade mot överbelastning. AL-KO är en tillverkare som är kända för produkter av hög kvalitet – alltid till mycket låga priser. 

Man är specialiserat på trädgårdsprodukter och AL-KO 2500 är en generator som verkligen passar mängder av olika eldrivna verktyg för dig med gröna fingrar. Exempelvis passar den utmärkt för flera olika elgräsklippare, vilket är positivt eftersom åtkomst av eluttag kan vara ett problem för många tomtägare.

Specifikationer:
· Max. effekt: 3000 W
· Vikt: 39 kilo
· Ljudnivå: 90 dB
· Drifttid: 15 timmar
· Bensintank: 15 liter
· Motor: 4-takt

Summering

7.8Omdöme
Extremt billig, hög prestanda & relativt lätt

AL-KO 2500 levererar hög prestanda till ett överkomligt pris – något som alltid ger höga betyg här på PriceAdvisor. Så bra att detta elverk faktiskt är vårt självklara budgetval.

Vi uppskattar framförallt den lätta vikten, vilket möjliggör för enkla förflyttningar och därmed användbar el i exempelvis trädgården. Samtidigt är ljudnivån på hela 95 decibel väldigt högt om du har tänkt använda AL-KO i hemmet.

Kvalitet
8.4
Design
7.4
Funktioner
7.7
Prestanda
8.2
Pris
7.2

3

AL-KO 2000i – Premiumvalet

Fördelar
 • Höga betyg på Proffsmagasinet.se
 • Höga betyg Bygghemma.se
 • Hög ranking på PriceRunner
 • Bra pris
 • Enkel att flytta
Nackdelar
 • Låg drifttid
 • Saknar jordfelsbrytare

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

verktygsproffsen.se

 • Fri frakt över 625 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Över 30 000 produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Med skyhöga betyg på Proffsmagasinet.se, såväl som Bygghemma.se, är AL-KO 2000i ett mycket pålitligt elverk. Den är dessutom rankad på 29 plats på PriceRunners lista över elverk, vilket är mer än godkänt!

Optimalt elverk för utflykter och camping

”Det här elverket var det bästa jag använt. Hade det med på campingen och det var så tyst och bra! Kanon elverk till kanoners!”. Så skriver en mycket nöjd kund på Proffsmagasinet om AL-KO 2000i. 

Anpassad för lite känsligare teknik 

AL-KO 2000i är ett inverterelverk, något som gör att produkten lämpar sig mycket väl för tillförsel av el till känslig elektronik, såsom datorer och TV-apparater.

Inverter elverk ger faktiskt liknande elektricitet som du får hemma i vanliga vägguttag. 

Tystlåtet elverk – perfekt för hemmiljön

Konstruktionen är lätt och kompakt. Eftersom AL-KO 2000i är försedd med ett smidgt handtag, är detta elverk också mycket lätt att bära med sig på utflykter och resor. Den väger 21 kilo och tanken rymmer fyra liter bensin, vilket ger en drifttid på 5 timmar – helt okej, men inte bättre. 

Med en maximal ljudnivå på 64 decibel är AL-KO 2000i ett relativt tyst elverk. Dess heltäckande kåpa bidrar till att ljudvolymen aldrig stör i någon större utsträckning, men eftersom Champion 2200W The Mighty Atom är ännu tystare, rankar vi den högre. 

Lägre effekt än huvudkonkurrenten

AL-KO 2000i har en effekt på 1600 W, även det sämre än generatorn på fjärde plats i vårt test av elverk, Champion 2200W The Mighty Atom – samtidigt som priset är några tusenlappar lägre. AL-KO 2000i är alltså väldigt prisvärd, men med sämre prestanda. 

Ett annat minus är att uttaget inte är skyddat av jordfelsbrytare, något som exempelvis en i övrigt nöjd kund på Proffsmagasinet.se tar upp. Där får AL-KO 2000i hela 4,7 av 5 i betyg, och att det är en habil produkt på det stora hela råder ingen tvekan om.

Specifikationer:
· Effekt: 1600 W
· Vikt: 21 kg
· Drifttid: 5 timmar
· Maximal ljudnivå: 64 decibel
· Bensintank: 4 liter
· Spänning uttag: 230 V

Summering

7.6Omdöme
Portabel, lågt pris men låg drifttid

Som produkter från den tyska tillverkaren AL-KO i allmänhet, håller elverket AL-KO 2000i hög kvalitet. Ett lågt pris kombinerat med relativt hög prestanda, ger alltid bra omdömen på PriceAdvisor.

Samtidigt är drifttiden på 5 timmar sämst i vårt test av elverk, vilket drar ner betyget en aning. Men på det stora hela är det en generator som vi rekommenderar varmt, på grund av dess låga ljudnivå och flyttbarhet.

Kvalitet
8
Design
7.2
Funktioner
8
Prestanda
7.4
Pris
7.4
4

ATLAS COPCO P6500T

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Proffsmagasinet.se
 • Stor bensintank
 • Kompakt design
 • Enkel att använda
 • Elstart med ett knapptryck
Nackdelar
 • Något dyr

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

Produktrecension

”Fantastiskt elverk”. Så beskriver en kund på Proffsmagasinet.se Atlas Copco P6500T. Den får hela 5 av 5 i betyg av mängder av nöjda konsumenter på sajten.

Ett elverk för proffs såväl som hemmafixare

Atlas Copco P6500T är en portabel generator med 3-fast uttag, som kan få igång allt från hemelektronik till belysningsmaster. Den klarar således mindre uppdrag ute på arbetsplatser, samtidigt som den täcker det allra mesta gällande elprylar innanför väggarna i ditt hem. 

Med en vikt på 79 kilo kommer den med avtagbara hjul, för ökad mobilitet. ”Gått hittills som ett urverk” skriver en av alla positiva köpare på Proffsmagasinet.se. 

Lätt att använda

Andra lyfter fram hur lätt detta elverk är att använda. Atlas Copco P6500T har rekylstart och elstartknapp på 12 V. Bränsletanken är på 25 liter, vilket ger stabil eltillförsel under lång tid. Drifttiden ligger på 10 timmar, närmare bestämt. 

Dessutom är Atlas Copco P6500T utrustad med timräknare, för optimal översikt av energitillförseln. 

Snygg och kompakt design

Designen är kompakt och proffsig, med gult chassi och svart ram. Atlas Copco är en pålitlig storspelare inom industribranschen, och att företaget är svenskt tycker vi på PriceAdvisor är särskilt kul. Robust är ett ord som dyker upp hos oss, när vi betraktar Atlas Copco P6500T. 

Ett tryggt och säkert elverk

Spänningen ligger på 230 v, där automatisk spänningsreglering innebär en trygghet, med skydd mot spänningsfall och överspänning. Att ha ett eget elverk i hemmet kan kännas lite riskabelt för vissa, men med Atlas Copco P6500T får du en produkt med hög säkerhet. 

Uttagen möjliggör för en trygg användning för dagligt bruk, såväl som enstaka insatser bortom hemmiljön.

Specifikationer:
· kVA: 6,2
· Vikt: 79 kg
· Spänning: 230 v
· Bensintank: 25 liter
· Ljudnivå: dB(A) @N7m: 76
· Motor: Steg 5 bensin

Summering

7.4Omdöme
Hög prestanda, kompakt & pålitlig

Atlas Copco P6500T är ett pålitligt elverk som med en kompakt design levererar hög prestanda – utan att ta för mycket plats.Vikten på 79 kilo kan verka avskräckande för hemmabruk, men du skyddar dig samtidigt mot plötsliga strömavbrott – något som drabbar många människor utanför tätorter då och då.

Att hitta något negativt med denna generator är svårt, men priset på över 10 000 kronor är så klart en relativt stor investering, som kan kräva lite betänketid.

Kvalitet
7.4
Design
7
Funktioner
7.9
Prestanda
7.9
Pris
7

5

AL-KO 6500D-C

Fördelar
 • Högt betyg på Bygghemma.se
 • Höga kundbetyg på Proffsmagasinet.se
 • Godkänd ranking på PriceRunner
 • Hög och konstant strömtillförsel
 • Enkel att använda
Nackdelar
 • Låter väldigt mycket

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

Produktrecension

AL-KO 6500D-C är en riktig värsting på marknaden över elverk. Den har fått mycket höga betyg på Proffsmagasinet.se (4 av 5 i snittbetyg), där omdömena vanligtvis är väldigt pålitliga. 

Den är även det solklara premium valet i vårt test över elverk, mycket på grund av dess rejäla effekt. 

Ett elverk med väldigt hög prestanda

AL-KO 6500D-C är en generator som verkligen klarar riktigt tuffa uppgifter. Detta på grund av dess maxeffekt på hela 5000 W, något som får igång elektronik av rätt stora mått. 

Innanför det röd-svarta höljet döljer sig en 4-taktsmotor som får bränsle via en tank på hela 25 liter. Drifttiden är dock av det kortare slaget, med 8,5 timmar som är lägre än hos många konkurrenter – samtidigt som effekten är vida överlägsen. 

Garanterad oavbruten ström

Om du vill hålla ryggen fri från otäcka strömavbrott, är AL-KO 6500D-C ett utmärkt elverk, eftersom den i stort sett kan hålla i gång hela hemmets enskilda el-produkter. Den genererar nämligen 5000 w konstant ström, mycket pålitligt med andra ord om krisen skulle vara framme. 

Vikten på 88 kilo är förvisso tung, men eftersom AL-KO erbjuder ett tillbehör i form av ett hjulset med handtag, nästan som en skottkärra, finns möjlighet att göra AL-KO 6500D-C till en mobil generator. 

Hjul-setet passar dessutom andra elverk från AL-KO, såsom 2500 D-C och 3500 D-C.En mycket nöjd kund på Bauhaus.se beskriver tillbehöret med följande ord: ”Med hjulen kan man vara lite överallt på tomten och med hjulen på gör allt så mycket bättre.Så det bästa köp jag gjort faktiskt” – något som talar sitt tydliga språk enligt oss på PriceAdvisor. 

En generator som passar lika bra i hemmet som på arbetsplatsen

Med hjulen på kan du använda AL-KO 6500D-C var helst du vill. Många återförsäljare lyfter fram campingplatsen, trädgården, byggen och lantstället, för att endast nämna några exempel. 

Detta elverk är utrustat med två uttag à 230 v, samt ett eluttag på 12 v med elstart. 

Ljudnivån en nackdel

Med dess höga prestanda kommer också en relativt hög ljudnivå när AL-KO 6500D-C är igång. 97 decibel innebär mer oväsen än hos många konkurrenter, samtidigt som detta elverk presterar utöver det vanliga. Är det effekten som står i centrum för dig, är valet alltså enkelt.

Specifikationer:
· Vikt: 88 kilo
· Effekt: 5000 w
· Bensintank: 25 liter
· Drifttid: 8,5 timmar
· Motor: 4-takt 389 cc
· Ljudnivå: 97 decibel

Summering

7.3Omdöme
AL-KO 6500D-C Premium valet – Extremt hög prestanda, generös tank & rullande tillbehör

Vårt premiumval AL-KO 6500D-C är ett högklassigt elverk, som håller ett helt hushåll igång vid långa strömavbrott. 
Den har en generator som ger konstant ström på hela 5000 W, vilket också innebär relativt hög ljudnivå. Med en prislapp på under 10 000 kronor, kan du inte få en mycket bättre produkt för pengarna, enligt oss på PriceAdvisor där priset är centralt för bedömningen.

Kvalitet
7.4
Design
7.1
Funktioner
7
Prestanda
7.4
Pris
7.7

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är ett elverk?

Elverk kommer i många olika utföranden, beroende på användningsområde, effekt och drivmedel, med mera. I vårt test av elverk förekommer endast bensindrivna modeller, anpassade för situationer där du av någon anledning står utan annan strömtillförsel. 

Egentligen är en mer korrekt benämning bensinelverk, men eftersom de upptar en stor del av marknaden, kan de sägas ha blivit standard. 
Den vanligaste typen av elverk är en elgenerator, som består av en motor med stålram runt omkring. 
En annan variant är inverterelverk, som lämpar sig väl för tillförsel av el till känslig elektronik, såsom datorer och TV-apparater. Interver Elverk ger nämligen samma typ av el som du får hemma i ditt vanliga vägguttag. 

Hur fungerar ett elverk?

Ett reservelverk drivs antingen genom bensin eller diesel. Vissa går exempelvis att sammankoppla med andra elverk, för större effekt. Elverkens prestanda mäts vanligtvis i watt och måttet indikerar dessutom storleken på generatorn. 
Eftersom vissa produkter som du kopplar till ditt elverk drar som mest el i startögonblicket, brukar starteffekt respektive kontinuerlig effekt indikeras i de flesta produktbeskrivningar.

För att hålla igång laster (elektronik som kopplas till ditt elverk) bör du alltså ta höjd för deras starteffekt, och inte kontinuerlig effekt, som i stället handlar om en ofta mycket lägre effekt när produkten väl har startats. 
Alla elverk har därför både en ”starteffekt” och ”kontinuerlig effekt”. Elverk kan antingen startas med startsnöre eller via elstart, även om många elverk av mindre slag erbjuder båda alternativen. 
Startsnöre kräver en viss teknik, att jämföra med att exempelvis starta vissa båtmotorer.

Hur stort elverk behöver jag? 

Med storleken på elverk menas vanligen vad det drar i watt. Därför finns ofta detta mått angivet i produktens namn.  Jämför olika elverk för se vad som passar dig bäst.
Gällande maskiner på generell nivå rekommenderas en prestanda som är något högre än vad dina laster (inkopplad elektronik) kräver. Detta eftersom det av naturliga är slitsamt för ett elverk att hela tiden ligga på maxnivå. 

Innan du köper ett elverk bör du alltså fundera på vilka typer av produkter som du vill driva med din generator. 
En stor del av all elektronik har induktiv last, vilket innebär att de kräver betydligt mer watt vid uppstart. Vissa produkter drar faktiskt uppemot fem gånger så mycket watt, i förhållande till den kontinuerliga effekten som vanligtvis flaggas för i produktbeskrivningen. 

Vilken olja behöver man till ett elverk? 

Det finns en typ av olja som kallas för elverksolja eller kompressorolja. Den gör exempelvis så att du lättare startar ditt elverk. Vilken typ av olja som passar bäst har också att göra med motorns beskaffenhet. 
Med en tvåtaktsmotor väljer du med fördel tvåtaktsolja, medan fyrtaktsmotorer naturligtvis funkar bäst med fyrtaktsolja. 

Tvåtaktsmotorer måste exempelvis ha vissa tillsatser av smörjolja i bränslet, till skillnad från fyrtaktsmotorer som bör fyllas med olja innan första uppstart. 
Alla produkter av kända tillverkare anger vilken typ av olja som passar bäst för ditt specifika elverk i manual eller annan typ av produktbeskrivning. 

Hur fungerar ett bensindrivet elverk?

Ett elverk som drivs med bensin har ofta både 230 V uttag och ett 12 V uttag. Med reservation för hur länge du har igång ditt elverk, brukar det räcka med att fylla på bensin en eller par gånger per dygn. 

Bensindrivna elverk har alltså en bensinmotor innanför höljet, som driver en generator i syfte att producera el. Dessa produkter kallas också bensinelverk, och är den vanligaste modellen på marknaden. 
Mindre bensindrivna elverk ligger vanligtvis någonstans mellan 2000 och 3000W, att jämföra med ditt vanliga eluttag i hemmet som har kapacitet för 2300W.

Elverk diesel

Vanligtvis har dieselmotorer lägre förbrukning av bränsle än bensindrivna motorer. Det innebär alltså att dieselelverk drar mindre soppa, helt enkelt. 
Däremot krävs ofta mer kraft för att starta en dieselmotor och de anses vara mer pålitliga, samtidigt som de väger mer än bensinmotorer. 

Ett elverk som drivs med diesel kan därför vara en dyrare investering på kort sikt, emedan de är mer ekonomiska i ett längre perspektiv, eftersom de går med fullt varvtal på låg belastning. 
Dieselmotorer ger därför en mer stabil drift och lämpar sig bäst för större laster (elektronik).

Vad för apparater kan man ansluta till ett elverk?

Beroende på vilken effekt ditt elverk har & vad du vill använda elverket till kan i princip all elektronik drivas med hjälp av en generator. Du kan även driva känslig elektronik.
I hemmet kan det handla om tvättmaskiner, datorer, TV-apparater, kyl och frys, AC, spis, osv – listan kan i princip göras oändlig. 

Elektronik är alltid märkt med dess förbrukning i Watt, och om flera produkter ska vara igång samtidigt är det bara att räkna ihop deras sammanlagda behov. 
Viss elektronik har induktiv last, något som kräver betydligt mer watt vid uppstart. Det finns faktiskt produkter som drar uppemot fem gånger så mycket watt, jämfört med den kontinuerliga effekten. 
Exempel på elektriska produkter med induktiv last (det finns otaliga) är vitvaror, kompressorer, mikrovågsugnar, AC, fläktar, dammsugare, med mera. 

Hur många watt behöver elgeneratorn? 

Det beror helt på vilka typer av produkter som du tänkt koppla till din elgenerator. För privat bruk i hemmet räcker det vanligtvis att ditt elverk kan generera 2500W, eftersom ett vanligt uttag ger 2300W. 
Om du däremot vill köra många laster samtidigt, måste du antingen ha ett betydligt kraftigare elverk, eller sammankoppla flera modeller för ökad effekt. Kontrollera därför alltid maskinerna som du ska använda, med fokus på deras förbrukning i Watt, samt deras startström. 

Det är även en god idé att ta höjd för ditt elverks effekt i Watt, eftersom maskiner inte trivs med att hela tiden ligga på max. Den pålitliga tillverkaren av elverk, Champion, rekommenderar exempelvis en effekt som överstiger produkternas förbrukning av Watt med 20 procent.
Här gäller det inte bara elektronikens kontinuerliga effekt som ofta anges i produktbeskrivningen, utan också start-effekten, som kan vara mycket högre. 

Hur har vi genomfört detta test?

I vårt test har vi granskat utbudet av elverk och tittat närmare på specifika faktorer för att kunna välja ut fem rekommenderade modeller, varav en som är bäst i test. Vi har bland annat utgått från elverkens effekt, vikt, storlek på bensintank, pris, portabilitet, med mera.

Vi har även tagit hänsyn till kundernas egna betyg och experternas tester för att avgöra vilket elverk som är bäst i test, det vill säga det elverk som fått högst betyg i genomsnitt.

UtmärkelseBäst i testBudgetvaletPremiumvalet
Produkt:Champion 92001I-SC Inverter Champion ElverkAL-KO 2500AL-KO 2000i
Max. Effekt:2200 W3000 W1600 W
Drifttid:10.5 timmar15 timmar5 timmar
Ljudnivå:58 dB90 dB64 dB

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför