Kastruller
Visar alla 6 resultat

Kastruller
Jamie Oliver Everyday Kastrull 1,4 L
- Material: Slitstark aluminium med anodiserad yta
- Färg: Svart
- Kapacitet: 2,1L
- Non stick: Ja

Grytor & stekpannor
Nordkök Pro II Kastrullset
- Material: rostfritt stål
- Antal delar: 3 st
- Tål maskindisk: ja

Kastruller
Scanpan Fusion 5 Kastrull 2,7L
- Material: Aluminium och rostfritt stål
- Färg: Silver
- Kapacitet: 2,7 L
- Non stick: nej

Kastruller
Stenfors Kastrull 1,5 L
- Material: Aluminium med invändig keramik beläggning
- Färg: Svart
- Kapacitet: 1,5 L
- Non stick: Ja

Grytor & stekpannor
WMF Provence Plus Grytset 5 delar
- Material: rostfritt stål
- Antal delar: 5 st
- Tål maskindisk: ja

Grytor & stekpannor
Zwilling True Flow Grytset 5 Delar
- Material: rostfritt stål
- Antal delar: 5 st
- Tål maskindisk: ja
Viktiga egenskaper & funktioner hos en kastrull
Det finns en mängd olika egenskaper och funktioner som man vill ha i en kastrull. En av de allra viktigaste egenskaperna är att materialet ska leda värme väldigt effektivt och att det ska vara en tjock botten. Vissa material är bättre på att leda värme än andra, och vissa material kan du inte använda på en induktionshäll – valet av material är därför viktigt när du funderar på att köpa en kastrull. De mest populära materialen är gjutjärn, aluminium, koppar och rostfritt stål.
En annan egenskap som är viktig hos kastruller är storlek. Om ni är många i hushållet och du behöver laga större portioner så kan det vara värt att köpa en större kastrull. För den mest effektiva uppvärmningen så ska du även försöka hitta en kastrull som passar till din spis.
Till sist så bör man även tänka på kvalitet och hållbarhet. Eftersom att kastruller är någonting man använder vardagligen så är det viktigt att hitta en kastrull av hög kvalitet som kommer hålla i flera år.
Vad händer om man använder fel kastrull på induktionshäll?
Om du använder fel kastrull på induktionshäll så kommer inte kastrullen värmas som den ska. Detta beror på att en induktionshäll använder sig av magnetism för att värma upp kastrullen eller stekpannan. För att en induktionshäll ska kunna värma en kastrull eller en stekpanna så måste den alltså ha en magnetisk botten. Du måste alltså tänka på vilken sorts material kastrullen är gjord på om du har induktionshäll i hemmet. På de flesta kastruller som du kan värma på en induktionshäll är märkta med en induktionssymbol.
Det som bestämmer om en kastrull eller stekpanna kan användas på induktionshäll är alltså materialet, så länge det har en magnetisk botten så går materialet att användas på induktionshäll. Ett tips för att se om dina nuvarande kastruller kan användas på induktionshäll, är att ta en kylskåpsmagnet och se om den fastnar på botten av din kastrull. Skaffa dig ett kastrullset om du vill få flera kastruller som kan fylla olika funktioner i ditt kök.
Material som inte fungerar på induktionshäll:
- Aluminium
- Glas
- Keramik
- Rostfritt stål utan magnetisk botten
Material som fungerar på induktionshäll:
- Gjutjärn
- Titan
- Rostfritt stål med magnetisk botten
Hur gör man popcorn i kastrull?
Att använda en mikrovågsugn för att göra micro-popcorn har blivit allt vanligare eftersom det är enkelt och går väldigt snabbt. Men popcorn som tillverkas i en kastrull tar alltid hem priset när det kommer till smak. Att tillverka popcorn i en kastrull är också enklare och snabbare än vad många människor skulle vilja tro.
Ett tips för att få extra goda popcorn när du tillagar dem i en kastrull är att blanda både smör och rapsolja. Med denna metod får du det bästa från båda världar, krispigheten kommer från oljan och den goda smaken kommer från det smälta smöret.
Tre enkla steg för att göra popcorn i kastrull:
- Sätt på spisen på medelvärme, häll sedan i en matsked smör och en matsked rapsolja.
- Häll i 1dl popcorn (torkade majskorn) i kastrullen och vänta på att de börjar poppa.
- När de flesta popcornen är klara och det är några sekunder mellan varje ”pop” så tar du av kastrullen från plattan och lägger till salt.