Köttkvarn
Endast ett sökresultat

Köttkvarn
Ankarsrum köttkvarn
- Material: stål, plast
- Passar till: ankarsrum assistent original köksmaskiner
- Hålskivor: 4,5 mm
- Ingår vid köp: hålskiva, matarbord, matarpropp, kvarnhus, kvarnhals, 4-bladig kniv, stänkskydd och 3 korvhorn
Manuell köttkvarn
Fördelarna med att använda en manuell köttkvarn framför en elektrisk köttkvarn är att en manuell köttkvarn är mindre och väldigt enkelt att använda. Det är vanligt att du kan fästa en manuell köttkvarn vid bordskanten eller att de har gummifötter för att ge dem stabilitet. Med en manuell köttkvarn så sätter du in köttet i kvarnen och vevar i veven för att mala kött, riva grönsaker eller spritsa kakdeg beroende på vilket tillbehör du använder i din manuella köttkvarn.
En manuell köttkvarn fungerar alltså på samma vis som en elektronisk köttkvarn – vid köttkvarn manuell så använder du handen för att mala istället för en elektrisk motor. En elektrisk köttkvarn kan alltså hantera större mängder och möjligtvis få jobbet gjort snabbare, men en manuell köttkvarn får jobbet gjort minst lika bra!
Vad ska man använda en köttkvarn till?
Man använder en köttkvarn främst till att mala, men med andra tillbehör så går det också bra att använda en köttkvarn till bakning, riva grönsaker och annat. Den största orsaken till att människor använder sig av köttkvarnar är på grund av den stora skillnaden på smaken från att mala ditt eget kött. Att mala sitt eget kött smakar, enligt de flesta, väldigt mycket bättre än det som är köpt i butiken – därför maler också de flesta fina restauranger sitt eget kött istället för att köpa färdigmalt. Förutom detta så vet du exakt vad som finns i maten du äter vilket alltid är ett stort plus, speciellt när det handlar om till exempel korvar. En köttkvarn fungerar även bra som en korvstoppare för mala kött till korvar.
Man använder alltså en köttkvarn för att öka kvaliteten på maten som man äter samtidigt som man får en bättre uppfattning om vad som finns i maten. Olika malskivor låter dig även bestämma hur grovt du vill mala ditt kött, vilket gör att du kan anpassa köttet efter måltiden du lagar. Alternativ är att använda en skärmaskin för skiva ditt kött fint.