Bäst i test

Kaffebryggare – Bäst i test

Test av tre kaffebryggare vilken är vinnaren? – 2022

Om du gillar att dricka varmt, nybryggt kaffe på morgonen när du stiger upp kan vi helt klart rekommendera dig att investera i en kaffebryggare. Med denna kan du inte bara brygga kaffe precis på det sätt du gillar. Utan även genom att ha en kaffebryggare hemma ger du även dig själv möjligheten att kunna dricka riktigt färskt och gott kaffe precis när det passar dig.

Det alltså oavsett om du dricker nybryggt kaffe på morgonen, efter lunchen eller till eftermiddagsfikat. Med kaffebryggaren är det också du som avgör exakt hur många antal koppar du vill brygga!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Moccamaster KBG962 AO – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • 4,9/5 i kundbetyg hos NetonNet
 • Topp rankad hos Prisjakt
 • Brygger upp till 10 koppar kaffe på 6 minuter
 • Inbyggd droppstopp och automatisk avstängning
Nackdelar
 • Något dyr
 • Kan upplevas som aningen otymplig

Produktrecension

Vill du investera i den bästa kaffebryggaren på marknaden? Kolla då in denna prisvinnande modell från Moccamaster! Deras Moccamaster KBG926 AO är en storfavorit bland väldigt många kaffeälskare, och det på grund av flera olika anledningar.

Framförallt är denna kaffebryggare snygg, effektiv och smidig att använda, samt säker och trygg i alla lägen. Du får hög kvalité till ett bra pris!

Snygg design och effektiv bryggning

Som precis nämnt är detta en kaffebryggare som för många blivit en favorit på grund av dess snygga, stilrena design med exklusiva detaljer. Framförallt har dock denna kaffebryggare blivit så populär då den erbjuder dig att brygga hela 10 koppar kaffe, dessutom riktigt gott kaffe, på endast 6 minuter.

Denna maskin jobbar med andra ord väldigt effektivt och kan förse såväl dig som dina gäster med välsmakande kaffe inom ett par minuter. Med det sagt behöver du inte oroa dig för att vare sig fikat eller maten ska kallna, eller för att du ska ha hunnit lämna hemmet innan du har din kaffe i handen.

Smarta funktioner för ökad säkerhet

Andra smarta funktioner som gör Moccamaster KBG962 AO till en självklar bäst i test vinnare är dess droppstopp och dess funktion för automatisk avstängning efter 40 minuter. Dessa två funktioner bidrar till att maskinen både är trygg och säker att använda, samt smidig att hantera utan spill och kladd. Att denna kaffebryggare är värd ett köp finns det med andra ord ingen tvekan om.

Specifikationer:
– Vikt: 3,9kg
– Mått: 325x170x355 mm
– Effekt: 1520 W
– Volym: 1,25 L

Summering

9Omdöme
En av marknadens bästa kaffebryggare med slående effekt och bekväm säkerhet


2

Hamilton Beach The Scoop 2-way – Budget valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • Separat kaffebryggare för extra snabb bryggning
 • Praktisk timerfunktion och droppstopp
Nackdelar
 • Tillverkad av plast
 • Inte den snyggaste designen

Produktrecension

Till skillnad från vår absoluta bäst i test vinnare är denna kaffebryggare från Hamilton Beach – The Scoop 2-way – ett perfekt alternativ för dig som vill köpa en billig kaffebryggare. Trots ett förhållandevis lågt pris får du en maskin som brygger ditt kaffe galant, speciellt för dig som ofta är på språng.

Optimal för dig som är på språng

Här är den mest framstående egenskapen att denna kaffebryggare brygger ditt kaffe (12 liter) otroligt snabbt. Utöver att denna egenskap underlättar för såväl dig själv som då du ska anordna större middagar eller fester, eller då du ska bjuda grannarna på fika, så innebär denna effektiva bryggning också att du aldrig behöver vara utan ditt kaffe bara för att du har bråttom iväg. 

Snarare är det som så att denna kaffebryggare lämnar sig perfekt för dig som ofta är på språng. Det inte bara då den är väldigt effektiv, utan det då denna maskin även har en separat bryggare för din take-away kopp. Du behöver alltså inte dra igång hela din 12-liters kanna om du måste skynda iväg på morgonen. Med de två inställningarna väljer du själv om du vill ha vanligt eller starkt kaffe.

Smart timer och dropp-stopp

Tack vare bryggarens timerfunktion på 24 timmar kan du när du vill ställa in den på att ha nybryggt kaffe redo inför din planerade fika, efter middagen eller till nästa morgon när du ska ta din första kopp. Vill du inte störa timern och den stora kannan kan du såklart använda den separata ”on the go- bryggaren”. Droppstoppet ser till att du undviker spill när du ska servera kaffet.

Smidig hantering även efter användning

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för denna budgetvänliga kaffebryggare och det faktum att den är smidig att hantera även efter det att den använts. Samtliga löstagbara delar kan nämligen diskas i maskinen. Dessutom kan du känna dig trygg då du använder kaffebryggaren – efter 40 minuters inaktivitet kickar dess funktion om automatisk avstängning in.

Specifikationer:
– Material: plast, rostfritt stål
– Mått: 310x280x353 mm
– Volym: 1,5 L

Summering

8.5Omdöme
Ett populärt budgetalternativ som erbjuder smidig användning trots tidsbrist.


3

Wilfa Svart Precision WSP-2A – Premium valet

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Tyst pump för ljudlös bryggning
 • Perfekt bryggning oavsett kunskap
 • PositiveAvtagbar vattenbehållare för smidig påfyllning
Nackdelar
 • Dyr
 • Tung och något osmidig

Produktrecension

Vill du ha möjligheten att brygga kaffe utan att behöva bli störd när maskinen brygger? Då kan vi rekommendera dig att ta en titt på denna kaffebryggare från Wilfa. Deras Precision WSP-2A är nämligen en ljudlös kaffebryggare som därmed är väldigt behaglig att använda oavsett hur du bor. Dessutom kommer denna maskin i en häftig design med smarta funktioner.

Storslagen kaffebryggare utvecklad tillsammans med världsmästaren i barista

Att just denna kaffebryggare blivit ett så populärt val hos många beror inte minst på att den både är utvecklad och designad tillsammans med världsmästaren i barista, Tim Wendelboe. Han skulle aldrig godkänna något annat än den högsta kvalitén, vilket även är precis vad du får här. För det får du betala ett lite högre pris, men samtidigt får du en kaffebryggare som minst sagt håller måtten.

Optimal temperatur, genomrinning och aroma

Några av de främsta kvalitéerna med denna kaffebryggare är att den är utvecklad för att ge dig optimal temperatur såväl som optimal genomrinningshastighet och aromextraktion. Det innebär alltså att du knappt behöver anstränga dig för att du ska kunna brygga riktigt gott kaffe, det alltså oavsett vilka tidigare kunskaper och erfarenheter du har av kaffebryggning.

Ljudlös bryggning för ökad komfort

Något som de allra flesta användare av denna kaffemaskin håller med om är att den dock gör sig allra bäst när det kommer till att brygga kaffe utan störningar. Denna maskin är nämligen utformad med en tyst pump som ger helt ljudlös bryggning. Den kan därmed användas oavsett placering, oavsett tid på dygnet och oavsett vad som pågår runt om. Det är både bekvämt och behagligt.

Specifikationer:
– Vikt: 5,2 kg
– Mått: 404x252x400 mm
– Effekt: 1840 W
– Volym: 1,25 L

Summering

8Omdöme
Ett exklusivt alternativ för dig som vill få perfekt nybryggt kaffe.Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur kokar man kaffe i kaffebryggare?

Att koka kaffe i en kaffebryggare är många gånger väldigt enkelt. För de allra flesta kaffebryggare gör du på följande sätt då du vill använda den:

 1. Fyll din bryggare med vatten i motsvarande mängd för det antal koppar du vill brygga
 2. Tillsätt ett kaffefilter och häll i ditt nymalda kaffe (man brukar räkna 1 msk/ kopp)
 3. Placera din kaffekanna i bryggaren
 4. Kontrollera att alla delar sitter på rätt plats innan du sätter på och startar igång maskinen
 5. Vänta på att ditt kaffe är färdigbryggt.
 6. Njut!

Är det skillnad på kaffebryggare?

Samtidigt som många av de kaffebryggare som finns att tillgå på marknaden idag fungerar på liknande sätt så finns det självklart även en hel del olikheter mellan olika kaffebryggare. Där är framförallt frågan om kvalité, effektivitet, funktioner och design de som brukar skilja olika maskiner åt.

Dessa aspekter är i sin tur avgörande både för hur kaffemaskin upplevs vid användning och hantering och för det resultat du får. För att du ska hitta den bästa kaffebryggaren för dig gäller det att du väger in samtliga aspekter innan du gör ditt köp.

Olika typer av kaffemaskiner

Som sagt så finns det många gånger en hel del skillnader mellan olika typer av kaffemaskiner, däribland kaffebryggare inräknat. Beroende på vilken av alla olika modeller du köper kommer alltså både användning, hantering och resultat variera. Några av de vanligaste typerna av kaffemaskiner är följande:

 1. Elbryggare
 2. Kaffebryggare med kvarn
 3. Perkolator
 4. Kaffekokare
 5. Espressobryggare
 6. Presskanna
 7. Mokabryggare
 8. Filtertratt
 9. Vakuumbryggare

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general