Raclettegrill – Bäst i test

Vilken raclettegrill är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Princess Raclettejärn Pure är bäst i test vinnaren. Raclettejärnet är en produkt av hög kvalite & kan laga mat upp till 8 personer. Produkten har non stick beläggning på grillplattorna vilket innebär att man inte ens behöver något stekfett för på denna grill.

Om man älskar att äta god mat och socialisera med familj, vänner eller kollegor så är en Raclettegrill det perfekta köpet. En Raclettegrill är ett redskap som man använder för att smälta Racletteost och äta med olika tillbehör som charkuterivaror, potatis och grönsaker – men egentligen kan man använda de råvaror som man föredrar och tycker att passar bra.

Att laga en måltid med ett raclettejärn är inte bara gott, utan även en trevlig upplevelse som ska avnjutas tillsammans med sällskap. Vi har svarat på de vanligaste frågorna om Raclettegrillar samt testat olika modeller för att hjälpa dig hitta bästa raclettegrillen, läs vidare för att se resultaten.

BÄST I TEST
1
Raclettegrill – Bäst i test


Princess Raclettejärn Pure 8 personer

Testvinnare hos flera aktörer
Högt kundbetyg hos Cdon.se
Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 834 Kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Raclettegrill – Bäst i test

Severin Raclette 8 pers RG 9645

4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Väldigt billig
Snabb rengöring
Specifikationer +
8.0/10
OMDÖME
Från 551 Kr
– 30 dagar öppet köp –
Premiumvalet
3
Raclettegrill – Bäst i test

WMF Lono Raclette

Kraftfull
Tål tvätt i diskmaskin
Snygg design
Specifikationer +
8.2/10
Omdöme
Från 1378 Kr

1

Princess Raclettejärn Pure 8 personer – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • Högt kundbetyg hos Cdon.se
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Värms upp snabbt
 • Snygg Design
Nackdelar
 • Inte lika bra värmefördelning som stenplattor

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Princess Raclettejärn Pure 8 personer är en fantastisk Racalettegrill som har snygg design, var enkel att rengöra och viktigast av allt så fungerade den utmärkt.

Princess Raclettejärn Pure 8 personer är en fyrkantig grill som är tillverkad av bambumaterial med svarta grillplattor. Materialet i bambu kombinerat med de svarta grillplattorna och silvriga detaljer ger denna grillen än väldigt tilltalande design – grillen ser exklusiv och kvalitativ ut vilket är positivt.

Vi utsåg Princess Raclettejärn till bäst i test på grund av flera orsaker:

 • Produkten håller en väldigt hög kvalitet samtidigt som priset är rimligt
 • Väldigt användarvänlig produkt som är enkel att använda
 • Passar för 8 personer med kvalitativa non-stick grillpattor
 • Oerhört snygg design i bambu som passar perfekt i moderna kök
 • Testvinnare hos flera aktörer – omtyckt av både experter och kunder

Detta är alltså den perfekta produkten för dig som är ute efter en prisvärd raclettegrill som håller en riktigt hög kvalitet. Vill du ha riktigt bra värde för pengarna så bör du välja Princess Raclettejärn som blev utsedd till bäst i test! Det som gör att den skiljer sig från de andra produkterna är främst designen och den höga kvaliteten.

Passar för 8 personer

Raclettejärnet har 8 pannor och som namnet antyder så är den anpassad för ett sällskap på 8 personer, men passar 5-6 personer bäst då man slipper vänta. Grillplattorna på denna produkt är tillverkade av gjuten aluminium som håller hög kvalitet. Självklart så är det en non stick beläggning på grillplattorna vilket innebär att man inte ens behöver något stekfett för på denna grill.

Egenskaperna som förhindrar att mat fastnar på grillplattorn underlättar rengöringen väldigt mycket vilket är positivt. Om man inte rengör en Raclettegrill ordentligt så kan det finnas kvar bismaker från föregående måltid, enkel rengöring är alltså en viktig egenskap som Princess Raclettejärn Pure 8 personer har.

Med en effekt på 1200 W och grillplattor som är gjorda av metall så värms denna kraftfulla Raclettegrillen upp på nolltid. Det finns också en termostat för att kunna välja vilken temperatur man vill ha grillen. Princess Raclettejärn Pure 8 personer gick snabbt att värma upp till en bra temperatur och maten blev utmärkt god utan stekfett.

Specifikationer:
– Effekt: 1200 W
– Grillplattor: Aluminium med non stick beläggning
– Storlek: 8 Personer

Summering

8.4Omdöme
En prisvärd Raclettegrill som är perfekt för middagsbjudningar

Kvalitet
8.9
Design
7.8
Funktioner
8.2
Prestanda
9
Pris
8.2

2

Severin Raclette 8 pers RG 9645 – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Väldigt billig
 • Snabb rengöring
Nackdelar
 • Inte lika tilltalande design som de andra vi testat

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

computersalg.se

 • 90 dagars ångerrätt för konsumenter
 • 20 års erfarenhet inom onlinehandel
 • Säker betalning

Betalningsalternativ

Produktrecension

Severin Raclette 8 pers RG 9645 är en utmärkt grill med en snygg design, effekt på 1200W som snabbt värmer grillen och de flesta grillplattor har non stick beläggning. Allt detta för ett extremt billigt pris och därför utsåg vi Severin Raclette 8 pers RG9645 till budgetvalet.

Även fast produkten har ett billigt pris så har den fortfarande lika hög kapacitet som våran bäst i test produkt och kan servera 8 personer. Produkten är även enkel att använda och håller en förvånansvärt hög kvalitet med tanke på det billiga priset. Detta raclettejärn passar utmärkt för dig som vill kunna njuta av en trevlig raclettegrill utan att behöva spendera för mycket pengar.

Grillplatta i två delar

Severin Raclette 8 pers RG 9645 kombinerar en grillplatta av natursten och en grillplatta av metall med non stick beläggning. När man använder en grillplatta med natursten så fördelas värmen jämnare samt så håller värmen bättre, nackdelen är dock att det tar längre tid att värma upp stenen och den är svårare att rengöra. Med Severin Raclette RG 9645 så kan man nyttja plattan av metall medan sten plattan värms upp, på så sätt får man njuta av det bästa från båda varianterna.

Severin Raclette RG 9645 har 8 små grillplattor för osten som alla är gjorda av metall med egenskaper för att maten inte ska fastna, detta innebär att de är lätta att rengöra vilket alltid är positivt. Raclettegrillen har också en termostat med en vridknapp vilket innebär att man enkelt kan ställa in den önskade temperaturen. Med en kraftfull effekt på 1200 W så värms denna Raclettegrillen upp effektivt.

Severin Raclette RG 9645 har fått en snygg, svart design som passar utmärkt med grillplattorna som är gjorda av sten och metall. När det kommer till design så föredrar vi Raclettegrillen som vi utsåg till testvinnaren, men Severin Raclette RG 9645 är fortfarande en fantastiskt bra produkt som man får för ett väldigt bra pris.

Specifikationer:
– Effekt: 1200W
– Grillplattor: Grillsten och non stick grillplatta av metall
– Storlek: 8 Personer

Summering

8Omdöme
Ett bra raclettejärn som värms upp snabbt och smälter osten på ett bra sätt

Raclettegrillen är även enkel att rengöra, praktisk och håller en hög kvalitet.

Kvalitet
7.9
Design
7.8
Funktioner
7.7
Prestanda
7.7
Pris
9

3

WMF Lono Raclette – Premiumvalet

Fördelar
 • Kraftfull
 • Tål tvätt i diskmaskin
 • Snygg design
Nackdelar
 • Dyr

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

kitchentime.se

 • Fri frakt över 499 Kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Snabb leverans

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi hade nöjet att testa WMF Lono Raclette som är en fantastisk produkt med en stor grillyta, därför utsåg vi WMF Lono Raclette till premiumvalet.

Lono Raclette är en väldigt attraktiv Raclettegrill som kombinerar en stilren svart färg från grillplattorna med en silvrig finish. Denna designen är tilltalande och den stora grillytan ger WMF Lono Raclette en snygg helhets känsla.

Grillplattan på Lono Raclette är större än de andra som vi har testat och med en effekt på hela 1500W så värms den stora grillplattan upp på nolltid. Grillplattan är gjord av metall och den har även en non stick beläggning som de andra grillar vi testat. Någonting som är unikt med denna grillplatta är att den är avtagbar, reptålig och tål även maskindisk.

Det ingår 8 pannor och paletter som alla är tillverkade av samma material och alla raclettepannor tål maskindisk. Detta är alltså ingen liten grill och den klarar av en större middagsbjudning eller annan tillställning. Denna produkt är alltså oerhört lätt att rengöra, man behöver enbart se till att den har svalnat ordentligt och sedan kan man stoppa hela grillplattan samt alla plattor i diskmaskinen.

Denna grill fungerar utmärkt till att grilla det mesta och man kan till och med steka pannkakor på den stora grillytan. Lono Raclette har även en lite termostat och en vridbar knapp där man enkelt kan ställa in den perfekta temperaturen för det man vill tillaga.

Den höga effekten som WMF Lono Raclette har innebär att den kan uppnå högre temperaturer än de andra grillar som vi testat, detta upplevde vi som mycket positivt och gjorde hela matlagnings processen snabbare och bättre.

Specifikationer:
– Effekt: 1500W
– Grillplattor: Metall med non stick beläggning
– Storlek: 8 Pers

Summering

8.2Omdöme
WMF Lono Raclette är en kraftfull grill med en snygg design

Är du ute efter en utmärkt produkt så behöver du inte leta längre än WMF Lono Raclette.

Kvalitet
8
Design
8.8
Funktioner
8.6
Prestanda
8.6
Pris
7.2

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en raclettegrill & varför behöver man en?

En raclettegrill är en elektrisk grill som används för att laga Racletteost och tillbehör. Det finns mycket plockmat som har blivit populärt i Sverige som tapas, tacos, fondue och liknande. En Raclettegrill används för att långsamt laga maten tillsammans med familjen och gästerna, helst så sitter man flera timmar runt bordet med en Raclettegrill och socialiserar och äter.

Grillen består av en underdel där man ska grilla Racletteost till en len och krämig konsistens, medan ovandelen av en Raclettegrill används för att grilla tillbehören som kan bestå av till exempel potatis, korv, grönsaker eller annat.
När man gör en middag med en Raclettegrill så kan man lätt anpassa maten till allergier och människors preferenser.

Mest spelar ingen roll om någon inte äter kött, eller någon inte äter fisk – man kan bruka de råvaror som man tycker om och grilla dem på en Raclettegrill tillsammans med vänner och familj. De flesta råvaror passar bra med dessa grillar, det är bara fantasin som sätter gränser.

Man behöver en Raclettegrill om man älskar sociala träffar där man i flera timmar sitter och umgås, pratar och äter mat tillsammans. Att äta mat med en Raclettegrill är en oerhört trevlig upplevelse och ett fantastiskt sätt att underhålla sina gäster – en Raclettegrill erbjuder alltså inte bara god mat, utan även en härlig social upplevelse. Många varumärken erbjuder dessa grillar bland annat Tefal, Severin och Princess.

Vilka råvaror är bäst att använda till Raclette?

När det kommer till att välja råvaror som man ska använda till en Raclettegrill så finns det inga gränser, man kan välja helt och hållet själv vilka råvaror man använder – detta är en av de största fördelarna med en Raclettegrill. Alla kan göra någonting som de tycker om och njuta av en fantastisk måltid tillsammans.

Med det sagt så finns det fortfarande olika råvaror som går bra ihop med Raclette. Traditionellt med en Raclettegrill så använder man Raclette ost och tillbehör som till exempel potatis, cornichoner, syltlök och körsbärstomater. Alla dessa tillbehör passar väldigt bra med Raclette ost och därför är dessa de vanligaste råvarorna som används i en Raclettegrill.

Det finns även en stor mängd andra tillbehör som är normala att använda utöver de som vi nämnt här ovan. Olika charkuterivaror som till exempel salami, korv och annat går utmärkt att användas till Raclette. Många grönsaker som till exempel champinjoner, purjolök, gul lök eller paprika är också bra råvaror som fungerar väldigt bra till Raclette.

Men som tidigare nämnt så finns det inga gränser för vilka råvaror man kan använda till Raclettegrillen. Man får testa sig fram och hitta de smaker som man föredrar. De flesta grönsaker funkar perfekt som tillbehör till Raclette, man kan även använda sig av andra tillbehör som till exempel kyckling, lövbiff, fläskfilé, kassler, skinka och bröd.
Väldigt många olika råvaror kan fungera bra till Raclette.

Vilken ost ska jag använda i min Raclette?

Namnet på grillen säger vilken ost man ska ha i sin Raclettegrill – traditionellt så används alltså Racletteost som får en len och krämig konsistens när den smälter. Självklart så behöver man inte Racletteost i sin Raclettegrill, men osten får som sagt en väldigt bra konsistens när den smälter och passar utmärkt till detta syfte. Racletteost ursprungar från Schweiz och har en god mild smak och karaktär, en perfekt smält ost helt enkelt och den som används mest.

Vill man testa med andra ostar så kan man experimentera så mycket man vill! Det viktigaste är att osten får en bra konsistens när den smälter. Om man vill testa med svenska ostar så ska man försöka hitta en ost som har en fetthalt som är högre än 25%, några svenska ostar som fungerar är grädd-, präst-, herrgård-, grevé- och svecia ost.Osten är det viktigaste när man lagar en middag i sin Raclettegrill och resten är bara tillbehör, självklart så utgör tillbehören även en stor del av måltiden men det är viktigt att man har en bra ost till sin Raclettegrill.

Väljer man Racletteost så försäkrar man sig att man får rätt krämiga konsistens och kan njuta av en fantastiskt god måltid tillsammans med vänner och familj. Att äta tillbehör som potatis, salami, fläskfilé tillsammans med en perfekt smält Racletteost är någonting som är svårt att slå.

Hur rengör man grillen?

Hur man rengör sin Raclettegrill beror på vilken typ av Raclettegrill man använder. Det finns många olika modeller och självklart så rengör man inte alla grillar på samma sätt. Några generella råd gällande rengöring av en Raclettegrill är dock att alltid låta grillen svalna innan man påbörjar att rengöra Raclettegrillen.

Det finns generellt två olika typer av Raclettegrillar, ena har grillplattor i metall eller rostfritt stål och den andra har grillplattor i natursten. Båda två varianter har olika fördelar, men när det kommer till rengöring så är det mycket enklare att rengöra grillplattor som är gjorda av metall eller rostfritt stål.

Många grillplattor som är gjorda av metall har non stick beläggning vilket underlättar rengöringen.

Använder man en platta av metall med non stick beläggning så börjar man enkelt med att stänga av och koppla ut sin Raclettegrill. Efter detta låter man den svalna helt och hållet före man påbörjar rengöring. När Raclettegrillen är sval så kan man använda något milt medel och en fuktig trasa för att rengöra varje platta.
Man ska tänka på att inte ha stålull, stekspade i metall eller annat för att tvätta grillplattan då detta kan skada och repa grillen. Använder man en Raclettegrill med en platta av natursten så är rengöringen en svårare process men fungerar på ungefär samma sätt. Med natursten så kan maten fastna mycket enklare än om man använder en av metall som har non stick beläggning, därför är det enklare att tvätta en Raclettegrill med metall grillplattor.

Viktiga egenskaper & funktioner med en Raclettegrill

Det finns många viktiga egenskaper & funktioner med en Raclettegrill som man bör ha i åtanke om man ska köpa en ny grill. Här nedan kommer vi gå igenom de allra viktigaste egenskaperna och funktionerna samt förklara varför varje egenskap är viktig. Det finns många viktiga egenskaper & funktioner med en Raclettegrill som man bör ha i åtanke om man ska köpa en ny grill. Här nedan kommer vi gå igenom de allra viktigaste egenskaperna och funktionerna samt förklara varför varje egenskap är viktig. En av de viktigaste egenskaperna med en raclettegrill är grillplattan.
Som tidigare nämnt så finns det två olika typer av Raclettegrillar att välja mellan: En av natursten och en av metall. De olika typerna av grillplattor har olika fördelar.

När det kommer till en platta av metall så värms de upp snabbare och brukar generellt vara enklare att tvätta, med en non stick beläggning så fastnar inte heller någon mat. Om grillplattan är gjord av metall så väger grillen även mindre och grillen förbrukar även mindre energi eftersom metallen värms upp enklare. När det kommer till en grillplatta av sten så fördelas värmen jämt vilket är utmärkt när man ska grilla, man vill att all mat ska värmas upp jämt.

En grillplatta av sten håller sig även varm längre än en grillplatta av metall. Nackdelarna är att det tar längre tid att värma upp, det är jobbigare att rengöra sten och sten väger mer.
Det finns alltså fördelar och nackdelar med båda varianter och man bör överväga vilken typ av grillplatta man vill ha på sin Raclettegrill.

Design
Design är en viktig egenskap eftersom man gärna njuter av en fin middag, en Raclettegrill med en snygg design förbättrar hela matupplevelsen.
Termostat
Det är viktigt att en grillen har en termostat så att man kan ändra temperatur för att uppnå den perfekta temperaturen på det man tillagar.
Effekt
När man köper en Raclettegrill så är det viktigt att den har en hög effekt så att den kan värma upp grillen snabbt samt uppnå höga temperaturer. Osten måste också smältas på ett bra sätt och därför vill man gärna ha en kraftfull grill. Vi rekommenderar att man köper en grill som har en effekt på minst 1200 W, kraftfullare innebär snabbare uppvärmning och högre temperaturer.

Hur har vi genomfört detta test av raclettejärn?

Som de flesta tester så är vårat mål att hitta fram de bästa produkterna för dig i flera olika kategorier. Därför spenderade vi väldigt mycket tid och energi på att undersöka olika raclettejärn.

Vi har gått igenom en stor mängd olika omdömen från kunder och tester av experter för att göra en lista med de allra bästa produkterna. Efter detta har vi jämfört flera olika egenskaper och funktioner hos raclettegrillarna för att välja ut de allra bästa produkterna.

De faktorer som vi har kollat på extra mycket när det kommer till raclettejärn är:

– Pris
– Design
– Hur många personer som kan använda järnet samtidigt
– Kvalitet på grillplattor
– Uppvärmning och temperatur

Efter att ha plockat fram de bästa produkterna på marknaden så jämförde vi alltså de viktigaste egenskaperna hos raclettegrillar för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna i 3 olika kategorier.

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Princess Raclettejärn Pure 8 personerSeverin Raclette 8 pers RG 9645WMF Lono Raclette
Pris:834 Kr551 Kr1378 Kr
Expertbetyg:8.4/108.0/108.2/10
Effekt:1200 W1200 W1500 W
Storlek:8 personer8 personer8 personer

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför