Bäst i test

Korvstoppare – Bäst i test

Test av tre korvstoppare vilken är vinnaren? – 2022

Skillnaden på att göra egen korv i en korvstoppare och att köpa korv i butiken är väldigt stor när det kommer till kvalitet. Om man stoppar sin egen korv så kan man välja kött som är hög kvalitet istället för att förlita sig på det man får i butiken.

Många falukorvar som man köper i butiken har till exempel 45% kött, medan om du gör en egen kan du få hela 75% kött – detta påverkar smaken väldigt mycket. Det har blivit allt populärare att stoppa sin egen korv på senaste tiden och därför har vi valt att testa olika korvstoppare för att ta reda på vilken som är bäst! Läs vidare för att ta reda på vad vi kom fram till i detta test.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Kitchen Craft Manuell Korvspruta – Bäst i test

Fördelar
 • + 4,7/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Rimligt pris
 • Enkel att använda
 • Stabil
Nackdelar
 • Manuell vev istället för elektrisk

Produktrecension

Efter att ha testat olika korvstoppare och korvsprutor så utsåg vi Kitchen Craft Manuell Korvspruta till bäst i test! Kitchen Craft Manuell Korvspruta har ett väldigt rimligt pris medan produkten gör sitt jobb utmärkt.

Välj kött och kryddor själv

Välj vilket kött du vill ha i din korv och vilka kryddor du vill använda genom att stoppa din egen korv med denna korvstoppare. Man får med tre olika storlekar på korvhorn med Kitchen Craft Manuell Korvspruta – diametern på de tre korvhornen är 15 mm, 19 mm och 22 mm. Dessa storlekar passar för de flesta fjälster.

Lätt att använda

När man använder Kitchen Craft Manuell Korvspruta så monterar man den enkelt på ett bord, köksbänken eller diskbänken. Du fyller sedan upp korvsprutan med kött, väljer rätt storlek på korvhorn, lägger fast fjälstret och börjar veva. Att göra din egen korv har aldrig varit enklare än med Kitchen Craft Manuell Krovspruta! Denna korvstoppare rymmer ungefär 1kg åt gången och vill man göra mer korv än så får man göra det i flera omgångar.

Specifikationer:
– Korvhorn: 15 mm, 19 mm och 22 mm

Summering

9.2Omdöme
Kitchen Craft Manuell Korvspruta är en enkel korvstoppare med en manuell vev som man kan köpa för ett billigt pris.


2

Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn – Budgetvalet

Fördelar
 • Kvalitativ
 • Snabb rengöring
 • Rimligt pris
 • Smidig användning
Nackdelar
 • Manuell vev så man kan bli trött vid längre användning

Produktrecension

När vi testade olika Korvstoppare så prövade vi även olika köttkvarnar för att mala köttet som vi använde i korven. Budgetvalet blev därför Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn som vi använde för att mala kött till korvstopparna som vi testade!

Enkel och kvalitativ

Detta är en klassisk handvevad köttkvarn som var väldigt enkel att använda. Man fäster denna köttkvarn vid köksbänken eller bordet. Köttkvarnen är tillverkad av förtennad gjutjärn och är enkel att använda, hålskivan som följer med har en storlek på 4,5 mm och funkar perfekt för att mala kött till en korvstoppare.

Specifikationer:
– Material: Gjutjärn

Summering

8.6Omdöme
Detta är en gedigen köttkvarn i gjutjärn som man vevar manuellt, priset är rimligt och produkten fungerar utmärkt för att mala olika typer av fläsk, nötkött och mer.


3

Tellier Korvspruta med 3st korvhorn – Premiumvalet

Fördelar
 • Stora och små korvhorn
 • Behöver ej fästas i bord
 • Hög kapacitet på 3 liter
 • Kvalitativ produkt
Nackdelar
 • Dyr

Produktrecension

Om man är ute efter en korvstoppare av hög kvalitet så är Tellier Korvspruta med 3st korvhorn det rätta valet.

Flera olika korvhorn

Tellier Korvspruta kommer med 3 olika korvhorn som är i olika storlekar. Man får med ett korvhorn som har en diameter på 9 mm som passar perfekt om man vill göra lite tunnare korvar än vanligt. Sedan får man med ett korvhorn med en diameter på 17 mm och ett korvhorn med en diameter på 27 mm. Det spelar ingen roll om man föredrar en tjock chorizo eller en tunn prinskorv, med denna korvstoppare så kan du laga den korven som du föredrar.

Proffesionell kvalitet

Tellier Korvspruta med 3st korvhorn var enkel att använda och är tillverkad av hög kvalitet och tar inte allt för mycket plats så även enkel att förvara. Korvsprutan är proffesionell och hade kunnat användas på en restaurang, man får en väldigt bra produkt för det höga priset.

Specifikationer:
– Korvhorn: 9 mm, 17 mm och 27mm

Summering

8Omdöme
Tellier Korvspruta med 3st korvhorn är någonting för korvfantasten som är villig att betala ett högre pris för att få en gedigen korvstoppare.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en korvstoppare & hur använder man den?

En korvstoppare är ett köksredskap som man använder för att stoppa sin egen korv. Att stoppa sin egen korv har blivit allt populärare med åren och i dagsläget så finns det flera fullbokade kurser om hur man lär sig mala kött till rätt konsistens för att stoppa korv. En korvstoppare är alltså ett köksredskap som du använder med fjälster för att göra malet kött och fett till korvar och de är relativt enkla att använda.

Följ dessa fem enkla steg för att använda en korvstoppare:

 1. Börja med att sätta ett korvhorn på korvstopparen, se till att du använder en diameter som passar ditt fjälster.
 2. Andra steget är att trä på ditt fjälster på korvhornet och sedan knyta en knut i änden på fjälstret. Om det blir en luftbubbla så kan du göra ett hål för att släppa ut luften.
 3. Det tredje steget är att sätta köttet som du ska använda i cylindern och sedan sakta börja veva så att köttet åker in i fjälstret. Se till att hålla upp fjälstret så att köttet åker in på ett enkelt sätt, försök även att undvika luftbubblor.
 4. Fyll hela fjälstret med kött, men se till att du inte fyller för hårt. Om det blir för hårt så kan korvarna spricka medan du lagar dem och det kommer vara svårt att snurra fjälstret när du delar upp varje korv.
 5. När hela fjälstret är fyllt så behöver du knyta andra ändan på fjälstret. Mät sedan hur stor du vill att varje korv ska vara och knyt en bomullstråd i slutet av varje enskild korv.

Det kan verka komplicerat att använda en korvstoppare men efter att man har gjort det några gånger så är det enklare än vad många skulle tro! Det kan vara en väldigt stor skillnad på korv som man köper i affären och korv som man stoppar själv. Många säger att den godaste korven är den man stoppar själv!

Viktiga egenskaper & funktioner hos en korvstoppare

När det kommer till manuella korvstoppare så är det viktigaste att de fungerar som de ska. Den viktigaste egenskapen är hur många korvhorn man får med och vad storleken på korvhornen är. En bra korvstoppare har flera olika korvhorn i olika storlekar för att möta alla olika behov, självklart så ska de även vara hållbara och lätta att använda.

Vilka råvaror kan man använda i en korvstoppare?

Det är vanligt att använda fläskkött som man maler och blandar med fett för at skapa en bra konsistens och god smak, men när det kommer till korvstoppare så kan man egentligen använda vilka råvaror som helst. Du kan alltså välja helt och hållet vilka råvaror du vill använda, detta är den positiva delen med korvstoppare.

Vill du mala ditt egna kött och blanda det med fett så kan du göra detta, vill du istället använda dig av vegetariska alternativ så kan du göra det också. Man kan experimentera mycket och den största konsten med att stoppa korv är att mala rätt råvaror att använda som stoppning!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general