Korvstoppare – Bäst i test

Vilken korvstoppare är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Skillnaden på att göra egen korv i en korvstoppare och att köpa korv i butiken är väldigt stor när det kommer till kvalitet. Om man stoppar sin egen korv så kan man välja kött som är hög kvalitet istället för att förlita sig på det man får i butiken.

Många falukorvar som man köper i butiken har till exempel 45% kött, medan om du gör en egen kan du få hela 75% kött – detta påverkar smaken väldigt mycket. Det har blivit allt populärare att stoppa sin egen korv på senaste tiden och därför har vi valt att testa olika korvstoppare för att ta reda på vilken som är bäst! Läs vidare för att ta reda på vad vi kom fram till i detta test.

BÄST I TEST
1
Korvstoppare – Bäst i test

Bosch MFW66020

4.9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Används för att mala kött och stoppa korv
Hög effekt
Specifikationer +
8.7/10
OMDÖME
Från 1390 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Prisvärd
2
Korvstoppare – Bäst i test


Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn

5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Rimligt pris
Smidig användning
Specifikationer +
7.3/10
Omdöme
Från 1077 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Korvstoppare – Bäst i test

Tellier Korvspruta med 3st korvhorn

5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Hög kapacitet på 3 liter
Stora och små korvhorn
Specifikationer +
7.6/10
OMDÖME
Från 4110 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

Bosch MFW66020 – Bäst i test

Fördelar
 • 4.9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Används för att mala kött och stoppa korv
 • Hög effekt
 • Stabil
Nackdelar
 • Något klumpig

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Bosch MFW66020 är en rejäl och mångsidig köttkvarn som är praktisk och enkel att använda. Självklart så kommer det även med ett korvhorn och maskinen kan användas som korvstoppare på ett väldigt effektivt sätt. Till skillnad från de andra produkterna i detta test så har denna köttkvarn mångsidig användning och försäkrar en trevlig upplevelse när man ska göra korv hemma.

Vi utsåg Bosch MFW66020 till bäst i test av flera olika orsaker. Maskinen kan användas både som en effektiv köttkvarn och för att göra egen korv eller kebbe! De andra produkterna i testet är en köttkvarn och en korvstoppare medan denna produkt från Bosch sköter båda jobben på en och samma gång. Även fast den har mångsidig användning så kommer den till ett väldigt rimligt pris.

Denna produkt passar bäst för dig som är ute efter en rejäl köttkvarn som låter dig mala köttet och sedan använda ett korvhorn direkt efter för att göra korv!

Hög effekt och effektiv

Bosch MFW66020 har en hög effekt på 600 W och kan mala 3 kg kött på enbart en minut. Detta är alltså en kraftfull köttkvarn som är effektiv och enkel att använda. Man får med tre medföljande hålskivor i storlekarna: 8,0, 4,8 och 3,0 mm. Du kan alltså själv välja hur grovt du vill mala ditt kött som du ska använda för korvar.

Till skillnad från budgetvalet så är detta en automatisk köttkvarn som man inte måste veva manuellt och den är betydligt mycket effektivare samtidigt som den också kan användas till annat. Vi tycker att maskinen malde kött väldigt jämnt och effektivt samt var enkel att använda.

Design

Köttkvarnen har en klassisk design som passar bra med många vitvaror. Den har även gummifötter så att den står stadigt och ett praktiskt handtag som gör den enkel att flytta. Produkten är även utrustad med säkerhetsåtgärder vilket vi tycker att är väldigt viktigt. Det finns en backfunktion som man kan använda om det skulle bli stopp när man maler kött – motorblock slår också i vid en belastning på 1800 W. Detta kombinerat med säkerhetssnabbkoppling gör att man kan känna sig helt säker när man använder maskinen.

Bosch MFW66020 är alltså en praktisk köttkvarn med mångsidig användning som är enkel att använda. Om du är ute efter en funktionell produkt som du kan använda för att stoppa korv så är detta det självklara valet för dig – du får även med ett tillbehör för att enkelt kunna laga kebbe.

Vi tycker att detta är en självklar bäst i test som också har fått höga omdömen från kunder och är omtyckt av experter!

Specifikationer:
– Typ: Köttkvarn, korvstoppare
– Effekt: 600 W

Summering

8.7Omdöme
En rejäl köttkvarn som man kan använda för att stoppa korv och laga kebbe


2

Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn – Budgetvalet

Fördelar
 • Kvalitativ
 • Snabb rengöring
 • Rimligt pris
 • Smidig användning
Nackdelar
 • Manuell vev så man kan bli trött vid längre användning

cervera.se

 • Fri frakt över 599 Kr
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri retur i butik

Betalningsalternativ

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

När vi testade olika Korvstoppare så prövade vi även olika köttkvarnar för att mala köttet som vi använde i korven. Budgetvalet blev därför Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn som vi använde för att mala kött till korvstopparna som vi testade.

Till skillnad från de andra produkterna i testet så kan Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn inte användas för att stoppa korv. Produkten är fortfarande ett utmärkt tillbehör för den som köper en korvstoppare och behöver en rejäl köttkvarn för att mala köttet. Vi tyckte att köttkvarnen var stabil och enkel att använda samtidigt som resultatet blev superbra. Det billiga priset och enkla användningen gjorde att vi utsåg denna produkt till budgetvalet!

Enkel och kvalitativ

Detta är en klassisk handvevad köttkvarn som var väldigt enkel att använda. Man fäster denna köttkvarn vid köksbänken eller bordet. Köttkvarnen är tillverkad av förtennad gjutjärn och är enkel att använda, hålskivan som följer med har en storlek på 4,5 mm och funkar perfekt för att mala kött till en korvstoppare.

Denna köttkvarn passar utmärkt för dig som har en korvstoppare och vill ha en billig men effektiv köttkvarn till när du lagar korv!

Specifikationer:
– Material: Gjutjärn

Summering

7.3Omdöme
Gedigen köttkvarn i gjutjärn

Detta är en gedigen köttkvarn i gjutjärn som man vevar manuellt, priset är rimligt och produkten fungerar utmärkt för att mala olika typer av fläsk, nötkött och mer.

Kvalitet
7.6
Design
7
Funktioner
6.2
Prestanda
7.3
Pris
8.5

3

Tellier Korvspruta med 3st korvhorn – Premiumvalet

Fördelar
 • Stora och små korvhorn
 • Behöver ej fästas i bord
 • Hög kapacitet på 3 liter
 • Kvalitativ produkt
Nackdelar
 • Dyr

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Om man är ute efter en korvstoppare av hög kvalitet så är Tellier Korvspruta med 3st korvhorn det rätta valet. Vi utsåg denna korvstoppare till premiumvalet eftersom den var riktigt bra för att stoppa korv. Till skillnad från de andra två produkterna i testet så får man med korvhorn i flera olika storlekar så att man kan välja hur tjocka korvar man vill göra.

Priset är lite dyrare men denna produkt passar perfekt för dig som älskar att stoppa korv och vill kunna experimentera med olika storlekar. Denna produkt funkar enbart som en korvstoppare och kan inte användas som köttkvarn, om du vill mala ditt eget kött så rekommenderar vi därför att köpa köttkvarnen som vi utsåg till ”budgetvalet” – det är ett bra tillbehör till denna korvstoppare!

Flera olika korvhorn

Tellier Korvspruta kommer med 3 olika korvhorn som är i olika storlekar. Man får med ett korvhorn som har en diameter på 9 mm som passar perfekt om man vill göra lite tunnare korvar än vanligt. Sedan får man med ett korvhorn med en diameter på 17 mm och ett korvhorn med en diameter på 27 mm. Det spelar ingen roll om man föredrar en tjock chorizo eller en tunn prinskorv, med denna korvstoppare så kan du laga den korven som du föredrar.

Proffesionell kvalitet

Tellier Korvspruta med 3st korvhorn var enkel att använda och är tillverkad av hög kvalitet och tar inte allt för mycket plats så även enkel att förvara. Korvsprutan är proffesionell och hade kunnat användas på en restaurang, man får en väldigt bra produkt för det höga priset.

Vi tycker att detta var en av de bästa korvstoppare som vi har provat och korvhorn i olika storlekar gör att man får möjligheten att pröva flera olika typer av korvar – du kommer inte bli besviken med Telier Korvspruta om du älskar att stoppa korv!

Specifikationer:
– Korvhorn: 9 mm, 17 mm och 27mm

Summering

7.6Omdöme
Tellier Korvspruta med 3st korvhorn är någonting för korvfantasten som är villig att betala ett högre pris för att få en gedigen korvstoppare

Kvalitet
8.4
Design
7.4
Funktioner
7.2
Prestanda
7.8
Pris
7

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en korvstoppare & hur använder man den?

En korvstoppare är ett köksredskap som man använder för att stoppa sin egen korv. Att stoppa sin egen korv har blivit allt populärare med åren och i dagsläget så finns det flera fullbokade kurser om hur man lär sig mala kött till rätt konsistens för att stoppa korv. En korvstoppare är alltså ett köksredskap som du använder med fjälster för att göra malet kött och fett till korvar och de är relativt enkla att använda.

Vilka råvaror kan man använda i en korvstoppare?

Det är vanligt att använda fläskkött som man maler och blandar med fett för att skapa en bra konsistens och god smak, men när det kommer till korvstoppare så kan man egentligen använda vilka råvaror som helst. Du kan alltså välja helt och hållet vilka råvaror du vill använda, detta är den positiva delen med korvstoppare.

Vill du mala ditt egna kött och blanda det med fett så kan du göra detta, vill du istället använda dig av vegetariska alternativ så kan du göra det också. Man kan experimentera mycket och den största konsten med att stoppa korv är att mala rätt råvaror att använda som stoppning

Följ dessa fem enkla steg för att använda en korvstoppare:

 1. Börja med att sätta ett korvhorn på korvstopparen, se till att du använder en diameter som passar ditt fjälster.
 2. Andra steget är att trä på ditt fjälster på korvhornet och sedan knyta en knut i änden på fjälstret. Om det blir en luftbubbla så kan du göra ett hål för att släppa ut luften.
 3. Det tredje steget är att sätta köttet som du ska använda i cylindern och sedan sakta börja veva så att köttet åker in i fjälstret. Se till att hålla upp fjälstret så att köttet åker in på ett enkelt sätt, försök även att undvika luftbubblor.
 4. Fyll hela fjälstret med kött, men se till att du inte fyller för hårt. Om det blir för hårt så kan korvarna spricka medan du lagar dem och det kommer vara svårt att snurra fjälstret när du delar upp varje korv.
 5. När hela fjälstret är fyllt så behöver du knyta andra ändan på fjälstret. Mät sedan hur stor du vill att varje korv ska vara och knyt en bomullstråd i slutet av varje enskild korv.

Det kan verka komplicerat att använda en korvstoppare men efter att man har gjort det några gånger så är det enklare än vad många skulle tro! Det kan vara en väldigt stor skillnad på korv som man köper i affären och korv som man stoppar själv. Många säger att den godaste korven är den man stoppar själv.

Viktiga egenskaper & funktioner hos en korvstoppare

När det kommer till manuella korvstoppare så är det viktigaste att de fungerar som de ska. Den viktigaste egenskapen är hur många korvhorn man får med och vad storleken på korvhornen är. En bra korvstoppare har flera olika korvhorn i olika storlekar för att möta alla olika behov, självklart så ska de även vara hållbara och lätta att använda.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att studera vilka korvstoppare och köttkvarnar som finns tillgängliga på marknaden. Efter detta så skapade vi en lista och läste tester från experter samt flera omdömen från kunder hos olika butiker. Därefter så sorterade vi alla produkter och placerade dem i tre olika kategorier: Bäst i test, Budgetvalet och Premiumvalet.

Efter att vi hade en stor mängd olika korvstoppare och köttkvarnar med bra omdömen av kunder som också är omtyckta av experter så började vi jämföra olika egenskaper. De egenskaperna som vi kollade extra mycket på i detta test var: Design, pris, storlek på korvhorn och andra användningsområden.

Till sist så utser vi en vinnare i varje kategori och presenterar dem för dig i detta test så att du enkelt kan hitta en riktigt bra korvstoppare eller köttkvarn!

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:Bosch MFW66020Westmark Köttkvarn Manuell GjutjärnTellier Korvspruta med 3st korvhorn
Pris:Från 1390 KrFrån 1077 KrFrån 4110 Kr
Expertbetyg:8.7/107.3/107.6/10
Konsumentbetyg:4.9/55/55/5
Typ:Köttkvarn, korvstoppareKöttkvarnKorvstoppare

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför