Mjölkskummare
Visar alla 3 resultat

Kaffemaskin
Bodum Latteo 0,25l
- Volym: 0.25 liter,
- Kraftkälla: Manuell,
- Färg/material: Vit, Svart, Glas

Kaffemaskin
Melitta Cremio
- Kapacitet: 250 ml
- Ytbeläggning: non-stick
- Maximal belastning: 450W
Hur får man det bästa mjölkskummet?
För att man ska kunna få till det bästa mjölkskummet är det inte bara nödvändigt att man har tillgång till rätt maskiner, verktyg och redskap. Utan den mjölk som du använder är också i sig avgörande för resultatet. Faktum är att det är mjölkens fetthalt som avgör hur bra mjölkskummet blir, vilken typ av skum det bildar, hur det håller sig, och så vidare.
Värt att nämna är att den metod man använder för att skumma mjölken även den är avgörande. Det krävs nämligen en viss mängd luft och ånga för att skummet ska bli på ett visst sätt. Beroende på vilken typ av mjölkskum man vill uppnå, för vilken produkt och av vilken mjölk passar därmed olika metoder olika bra. Även temperaturen är avgörande.
Skulle du uppleva svårigheter med att få till ett bra skum av din mjölk kan det alltså bero på följande: du har inte rätt apparat eller verktyg, du använder fel mjölk, eller så är temperaturen fel (för hög). Det kan även vara så att diskmedel eller tvål finns kvar i din mjölkskummare, något som i sig påverkar skumningen.
Vilken mjölk skummar bäst?
Det är ett faktum att olika mjölksorter skummar olika bra, och på olika sätt. Somliga ger ett mer fluffigt och rikt skum, andra ger ett lite lättare, mer poröst skum. Om du vill uppnå ett riktigt bra mjölkskum oavsett situation och användning bör du välja en mjölk med så hög fetthalt som möjligt. Dessa har lättare att skumma och underlättar alltså både process och resultat.
Viktiga egenskaper med en mjölkskummare
Innan du köper en mjölkskummare finns det vissa saker du bör tänka på lite extra. Dessa faktorer är nämligen avgörande för hur bra en specifik mjölkskummare kommer passa dig, dina behov och önskemål:
- kapacitet – hur mycket mjölk vill du kunna skumma samtidigt? Ju större kapacitet desto fler kan du skumma mjölk åt samtidigt.
- temperatur – temperaturen är den som påverkar hur god den skummade mjölken blir, där en för hög temperatur riskerar att bränna mjölken. Du bör alltså kunna välja temperatur själv.
- rengöring – för att du ska kunna få till det bästa mjölkskummet är det viktigt att din mjölkskummare är enkel att rengöra, och det ordentligt. Somliga modeller kan diskas i maskin, andra diskas för hand.
- funktioner – hur vill du kunna använda din mjölkskummare? När, hur och till vad? Till både kall och varm mjölk? Vill du att den ska fungera till mycket, eller ska den vara av den lite enklare sorten?
- design – här är det en ren och skär smaksak du ska se över. Hur önskar du att din mjölkskummare ska se ut, vad passar dig och ditt hem?
Varför smakar kaffet bättre med skummad mjölk?
När man skummar mjölken i en mjölkskummare (eller på annat sätt) brukar man också i regel värma upp mjölken. Det är just denna uppvärmning som gör att mjölken får en lite sötare, rundare ton som många gånger gör sig väldigt bra ihop med kaffe. Dessutom känns det lite extra gott och lyxigt att dricka en varm, mjuk, fluffig och fyllig kaffe snarare än en platt, rinnig och halvvarm sådan. Hitta även andra kaffe produkter som perkulator & kaffepress för expandera ditt kök.