Wifi förstärkare – Bäst i test

Vilken wifi förstärkare är bäst? Vi har testat 4 modeller – 2023

TP-Link RE450 är utvald som bäst i test av förstärkare i vårt test. Den klarar höga hastigheter i ditt hem & ger en stabil signal och kan lätt konfigureras enkelt via en app. Den är en wifi förstärkare som passar bra för en nybörjare, även en mycket prisvärd produkt.

Är du trött på räckvidden för ditt nuvarande Wifi nätverk? Uppgradera ditt hem med en Wifi förstärkare eller ny accesspunkt som tar dig till nästa nivå, häng med i vårt test där vi har analyserat många olika produkter på marknaden för att hitta de bästa Wifi förstärkare så att du kan få den bästa Wifi signalen.

BÄST I TEST
1
Wifi förstärkare – Bäst i test

TP-Link RE450

4,3/5 i kundbetyg hos kjell.com
Klarar höga hastigheter och ger stabil signal
Konfigureras enkelt via app
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 799 Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr
Premiumvalet
2
Wifi förstärkare – Bäst i test


Ubiquiti Networks UniFi Flex HD

Riktigt snabba hastigheter
Liten, stilren och vattentät
Sömlös hantering via UniFi Network Solution
Specifikationer +
7.3/10
OMDÖME
Från 2199 Kr
– Fri frakt över 500 kr –
Prisvärd
3
Wifi förstärkare – Bäst i test

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO

4,7/5 i kundbetyg hos kjell.com
En av marknadens mest kompententa accesspunkter
Kan användas utomhus då den är vattentät
Specifikationer +
8.2/10
Omdöme
Från 1990 Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr

1
Fördelar
 • 4,3/5 i kundbetyg hos kjell.com
 • Klarar höga hastigheter och ger stabil signal
 • Konfigureras enkelt via app
 • Kan användas som accesspunkt med kabel
Nackdelar
 • Saknar stöd för WPA3
 • Täcker två eluttag 
 • Enbart avsedd för inomhusbruk

kjell.com

 • Fri frakt från 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • Hämta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

Produktrecension

TP-Link RE450 är en populär nätverksförlängare som ger din wifi-signal en förbättrad räckvidd. Här får du stöd för hastigheter på upp till 1750 Mb/sekund såväl som för dual-band (2,4 GHz och 5 GHz) med möjlighet för nätverks repetering på båda frekvensbanden på samma gång.

Att installera wifi förstärkaren tar inte mer än någon minut – tack vare dess WPS-funktion kan du nämligen hämta alla nödvändiga inställningar från din router med bara ett knapptryck. Genom appen, TP-Link Tether, kan du dessutom göra konfigureringar direkt i din mobil.

Förbättrad signal med höga hastigheter 

Med TP-Link RE450 kan du enkelt utöka räckvidden av ditt trådlösa nätverk. Denna extender är utrustad med tre hopfällbara antenner som hjälper till att förstärka signalen. Enheten fungerar som trådlös accesspunkt, men kan också anslutas till din dator via en ethernet-kabel som ger dig hastigheter på upp till 1 000 Mb/s.

TP-Link har stöd för den senaste wifi-standarden, Wireless AC (802.11 AC), som erbjuder riktigt höga hastigheter på upp till 1750 Mb/s. Enheten har dessutom stöd för dual-band och kan repetera nätverk med frekvenser på både 2,4 GHz och 5 GHz samtidigt.

Enkel installation

Det enda du behöver göra för att installera wifi förstärkaren är att stoppa in den i ett eluttag. På baksidan finns nämligen en adapter som passar ett vanligt svenskt eluttag, vilket gör den enkel att flytta runt vid behov. För att starta enheten klickar du på power-knappen på sidan. Därefter kommer TP-Link RE450 automatiskt att hämta alla nödvändiga inställningar från din router, under förutsättning att den finns inom det trådlösa nätverkets räckhåll.

Smidig konfiguration och hög säkerhet

Om du behöver konfigurera signalförstärkaren manuellt kan du göra detta på två sätt: via webbgränssnittet (som dyker upp när du ansluter din dator till enheten via wifi) eller via den tillhörande appen. Appen, TP-Link Tether, är kostnadsfri att ladda ner och kompatibel med både iOS och Android.

TP-Link RE450 använder WPA- och WPA2-kryptering för att garantera säkra anslutningar som är omöjliga att avlyssna. Tyvärr finns här inget stöd för WPA3, som är det allra senaste säkerhets protokollet, men WPA2 brukar vara mer än tillräckligt för hemmanätverk.

Specifikationer
1 st LAN-port
Extern antenn
Stöd för 2.4GHz & 5GHz
1750 Mb/s överföringshastighet
Ja
Stöd för WPA, WEP, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK

Summering

8.4Omdöme
TP-Link RE450 – Stabil och prisvärd wifi förstärkare

TP-Link RE450 är en stabil och prisvärd wifi förstärkare som enligt majoriteten av kunderna gör sitt jobb utmärkt. Bortsett från att ha stöd för riktigt snabba hastigheter och dual-band är enheten dessutom enkel att installera och konfigurera.

De enda bristerna vi kan hitta är att TP-link RE450 saknar stöd för det senaste säkerhetsprotokollet WPA3 (även om WPA2 räcker gott och väl, framför allt för hemmanätverk) och att enheten tar upp två eluttag.

Kvalitet
8.5
Design
8
Funktioner
8.3
Prestanda
8.4
Pris
9

2

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO – Prisvärd

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO
Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos kjell.com
 • En av marknadens mest kompententa accesspunkter
 • Kan användas utomhus då den är vattentät
 • Ger dig möjlighet att skapa mesh-nättverk
Nackdelar
 • För avancerad för hemmanätverk
 • Saknar stöd för WPA3

kjell.com

 • Fri frakt från 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • Hämta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

Produktrecension

Med Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO kan du få snabbare och stabilare uppkoppling i hela huset. Bortsett från att förse dig med höga hastigheter via den senaste wifi-standarden är denna förstärkare både trådlös och vattentät. Detta innebär att den kan användas både inomhus och utomhus.

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO stödjer dual-band och ansluts enkelt genom POE (Power Over Ethernet) via den medföljande kabeln. Extra bra passar enheten för företag eftersom det finns möjlighet att övervaka nätverken och även skapa gästportaler.

Kompakt och lättmonterad

Med en diameter på strax över 19 cm och en vikt på 350 gram är Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO lätt att gömma undan. Dess enkla design gör dock att den smälter in bra i de flesta miljöer och eftersom den är trådlös kräver den inget vägguttag som traditionella extenders gör.

En fördel med Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO är att den kan monteras både på väggar och i taket. Eftersom enheten är helt vattentät kan den dessutom användas både inomhus och utomhus och den klarar temperaturer mellan -10 och 70 grader.

Stabil uppkoppling med höga hastigheter.

Med Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO kan du effektivt förstärka routerns signal och skapa stabila uppkopplingar. Enhetens tre inbyggda antenner fångar effektivt upp signalen och den maximala räckvidden (på öppen plats) ligger på strax över 120 meter.

Tack vare dess stöd för den senaste wifi-tekniken (802.11AC) kan du förvänta dig höga hastigheter upp till 1750 Mb/sekund. Självklart stödjer UniFi AP AC PRO dual-band (2,4 GHz och 5 GHz).

Perfekt för företag

UniFi AP AC PRO är en extra bra lösning för företag som vill bredda sitt nätverk. Här kan du nämligen köpa till flera enheter för att skapa ett omfattande mesh-nätverk. Du kan även skapa gästnätverk med särskilda begränsningar och gästnätsportaler. Vad gäller säkerhet använder enheten bland annat WPA2, men saknar stöd för WPA3.

All konfiguration sker genom Ubiquitis egen mjukvara som gör det enkelt att installera samt hantera alla accesspunkter på ett ställe. Här får du full kontroll över all konfiguration, även om detta – enligt kunderna själva – kräver en del kunskap.

Specifikationer
2 st LAN-portar
Stöd för 2.4GHz & 5GHz
1750 Mb/s överföringshastighet
Stöd för WPA, WEP, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA2-Enterprise

Summering

8.2Omdöme
UniFi AP AC PRO – Mångsidig wifi extender

UniFi AP AC PRO är en prisvärd och mångsidig wifi extender som kan användas både för inomhus- och utomhusbruk. Enheten är liten, kräver inget eluttag och ger dig höga hastigheter med den senaste wifi-tekniken. Du kan dessutom köpa till flera enheter för att skapa ett omfattande mesh-nätverk.

Värt att nämna är att UniFi AP AC PRO främst passar dig som har kunskap gällande wifi-konfiguration eftersom den kan vara en aning svår att installera och hantera. Därför är enheten främst lämpad för företag där experter kan sköta all konfigurering.

Kvalitet
8.5
Design
8.5
Funktioner
8.1
Prestanda
8.5
Pris
7.2

3

Ubiquiti Networks UniFi AP AC Lite

Ubiquiti Networks c AP AC Lite
Fördelar
 • Mycket kompakt med en diameter på 16 cm
 • Stödjer senaste wifi-standarden
 • Enkel att installera och hantera
 • PoLång räckvidd och tillfredsställande hastighetersitive
Nackdelar
 • Kan enbart användas inomhus
 • Inte lika snabb som Pro-versionen

kjell.com

 • Fri frakt från 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • Hämta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

Produktrecension

Ubiquiti Networks UniFi AP AC Lite är ytterligare en wifi förstärkare från Ubiquiti som levererar kvalitet rakt igenom. Precis som namnet antyder är detta en lite-variant av Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO som ger dig något lägre hastigheter till ett betydligt lägre pris.

Jämfört med Pro-varianten är UniFi AP AC Lite betydligt mindre och den är dessutom enbart avsedd för inomhus bruk. I övrigt är skillnaderna minimala – båda modellerna stödjer den senaste wifi-tekniken och ger dig stabil uppkoppling med höga hastigheter.

Kompakt och lättmonterad

UniFi AP AC Lite är som tidigare nämnt en avskalad version av UniFi AP AC Pro. Därför är det föga förvånande att även storleken har komprimerats. Medan Pro-versionen mäter dryga 19 cm är har UniFi AP AC Lite en diameter på bara 16 cm, trots dess kraftfulla inre.

Båda modellerna har en identisk design i vitt som gör dem i princip osynliga för ögat. Likt sin storebror kan UniFi AP AC Lite monteras både på väggar och tak, men en viktig skillnad är att den enbart är anpassad för inomhus bruk.  

Tillfredställande hastighet och lång räckvidd

UniFi AP AC Lite erbjuder en stabil uppkoppling och har stöd för både dual-band och Wifi 802.11 AC, vilket garanterar snabba hastigheter. Totalt kan du surfa i upp till 1 167 Mb/s (300 Mb/s på 2,4 GHz-bandet och 867 Mb/s på 5 Ghz-bandet). Detta kan jämföras med UniFi AP AC Pro med hastigheter upp till 1 750 Mb/s.

Tack vare sina två inbyggda antenner kan UniFi AP AC Lite erbjuda en imponerande räckvidd på upp till 120 meter. Ha dock i åtanke att räckvidden kan variera beroende på de hinder som finns i förstärkarens väg. 

Enkel hantering via webbgränssnitt

Likt många andra modeller från Ubiquiti erbjuder UniFi AP AC Lite enkel hantering via den tillhörande mjukvaran UniFi Controller v4. Det användarvänliga gränssnittet är enkelt att förstå och tillåter dig att göra alla nödvändiga konfigurationer för ditt nätverk direkt i din dator.

Här finns även möjlighet att fjärrstyra och övervaka olika enheter direkt via programmet samt hålla ett öga på signalstyrkan.

Specifikationer:
Antal LAN-Portar
Extern antenn
Trådlös säkerhet
1
Nej
WPA, WEP, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA2-Enterprise, WPA-Enterprise

Summering

7.6Omdöme
UniFi AP AC – Stilren förstärkare som sköter sitt jobb

UniFi AP AC Lite är en stilren och prisvärd wifi förstärkare som sköter sitt jobb galant. Trots dess kompakta storlek på bara 16 cm rymmer enheten avancerad teknologi som ger dig höga hastigheter, stabil uppkoppling samt en räckvidd på över 120 meter.

I och med att detta är en Lite-version får du dock vara beredd på en del kompromisser. Till exempel är UniFi AP AC Lite enbart avsedd för inomhusbruk och hastigheterna är inte lika imponerande som dess storebror (1 167 Mb/sekund jämfört med 1 750 Mb/sekund).

Kvalitet
7.4
Design
7.7
Funktioner
8.2
Prestanda
7.4
Pris
7.4

4

Ubiquiti Networks UniFi Flex HD – Premiumvalet

Ubiquiti Networks UniFi Flex HD
Fördelar
 • Riktigt snabba hastigheter
 • Liten, stilren och vattentät
 • Sömlös hantering via UniFi Network Solution
 • Stödjer den senaste wifi-standarden
Nackdelar
 • En aning dyr
 • Kan vara svår att förstå sig på till en början

webhallen.com

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Skickar beställda varor inom 24 timmar om de finns i webblager
 • 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

Ubiquiti Networks UniFi Flex HD är en stilren och elegant wifi förstärkare som passar lika bra till hemmet som den gör till kontoret. Här får du stöd för den senaste wifi-standarden med Wave 2, dual-band samt krypteringstekniken WPA2 för extra hög säkerhet.

Tack vare Mimo-teknik kan UniFi Flex HD erbjuda stabil uppkoppling med en hastighet upp till 2 033 Mb/s. Modellen är dessutom vattentät och kan därmed användas både inomhus och utomhus.

Tålig, men kompakt konstruktion

Ubiquiti UniFi Flex HD är en kompakt och stilren enhet med en höjd på 15,9 cm och vikt på 315 gram. Dess snygga och diskreta design i vitt gör att den utan problem kan placeras nära klienter och smälta in i omgivningen. 

Även om konstruktionen inte ser mycket ut för världen är den tåligare än vad man kan tro. Ubiquiti UniFi Flex HD är nämligen helt vattentät, vilket gör att du kan placera den både inomhus och utomhus. Enheten tål dessutom temperaturer mellan -30 och 70 grader.

Höga hastigheter med den senaste wifi-tekniken

Ubiquiti UniFi Flex HD har stöd för den senaste wifi-standarden, 802.11AC med Wave 2-teknik, och därmed även Mu-mimo, en teknologi som gör det möjligt för enheten att kommunicera med fler enheter samtidigt. Den förbättrade prestandan gör det dessutom enklare att hantera och skicka tunga filer.   

Av alla modeller i vårt wifi repeater test är UniFi Flex HD faktiskt en av de snabbaste. Här kan du nämligen få hastigheter upp till 2 033 Mb/s, men ha i åtanke att det finns flera faktorer som påverkar hastigheten, inte minst placering av enheten.

Sömlös hantering

UniFi Flex HD är en utmärkt förstärkare som passar bra i både hushåll och på kontor. Bortsett från att använda avancerade krypteringsalgoritmer, bland annat WPA2-Enterprise, kan du hantera dina nätverk sömlöst via UniFi Network Solution.

Via plattformen kan du enkelt hålla ett öga på dina nätverk och hur de presterar. Du kan även göra alla nödvändiga konfigureringar och skapa gästnätverk för att förbättra säkerheten ytterligare (vilket gör enheten extra passande för företag). 

Specifikationer:
Antal an-portar
Extern antenn
Frekvensband
1 st
Nej
2.4GHz, 5GHz

Summering

7.3Omdöme
UniFi Flex HD – Subtil design och en riktig värsting

Trots dess kompakta storlek och subtila design är UniFi Flex HD från Ubiquiti en riktig värsting i sin genre. Här får du en wifi-förstärkare med utmärkt prestanda som ger lång räckvidd och riktigt höga hastigheter. Enheten kan även användas utomhus och klarar det svenska klimatet utan problem.

Det finns inte mycket negativt att säga om Ubiquiti UniFi Flex HD, bortsett från att det kan vara en aning svårt att förstå sig på gränssnittet till en början. Det är dessutom en ganska dyr modell, även om den enligt både kunder och experter är värd varenda krona.

Kvalitet
7.1
Design
7.6
Funktioner
7.2
Prestanda
7.7
Pris
7.1

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en WiFi-repeater?

Om du har ett stort hem finns risken att signalen från din router inte täcker hela bostaden alternativ att signalen blir mycket svag. Då kan det vara en god idé att investera i en wifi förstärkare, även kallad wifi repeater eller wifi extender.
En wifi förstärkare är precis vad det låter som, en enhet som förstärker din wifi signal så att den ska kunna täcka större ytor.

Förstärkaren fångar helt enkelt upp signalen från din vanliga router och omarbetar den för att sedan förlänga den till ett större område.
På senare tid har wifi-tekniken utvecklats i en rasande fart, vilket innebär att det finns goda möjligheter att förstärka täckningen i hemmet. En wifi förstärkare behöver inte heller kosta särskilt mycket, även om priset såklart varierar beroende på modell och prestanda.

Hur man använder en WiFi förstärkare eller repeater

Du som är intresserad av en signalförstärkare för wifi har två olika alternativ: du kan antingen köpa en ren repeater eller ett set innehållande både förstärkare och en router.
Medan en ren repeater ofta är billig och enkel att använda ger den sällan lika bra signal som ett set med både extenders och router som skapar en helt ny accesspunkt. En repeater förbättrar dessutom inte hastigheter – vilket en accesspunkt gör – utan den förlänger enbart täckningen.
Miniprojektor
Att använda en repeater är enkelt, det enda du behöver göra är att koppla den till ett vägguttag och ansluta den till din router. Det är dock viktigt att du placerar den på rätt avstånd mellan routern och den plats där klienterna brukar befinna sig. Ska du skapa en ny accesspunkt, till exempel i ett gästhus, ska du istället installera både routrar och förstärkare.

Om du efter ett riktigt bra trådlöst nätverk så är en Wifi förstärkare mer eller mindre det bästa sättet att få bättre täckning.

Hur vi sammanställde vinnarna i testet

För att välja ut vinnaren och övriga rekommenderade modeller i vårt wifi extender test har vi utgått från en rad olika källor. Vi har bland annat läst experternas egna tester och tagit hänsyn till deras rekommendationer vad gäller prestanda, användarvänlighet och funktionalitet.

Bortsett från det har vi läst kundernas egna recensioner av respektive modell för att ta reda på hur de olika förstärkarna presterar i det vardagliga livet. I vårt eget test har vi därefter valt att titta närmare på faktorer såsom som hastighetskapacitet, räckvidd, design, prisklass och användarvänlighet.

UtmärkelseBäst i testPremiumvaletPrisvärd
Produkt:TP-Link RE450Ubiquiti Networks UniFi Flex HDUbiquiti Networks UniFi AP AC PRO
Max trådlös hastighet:Upp till 1750 MbpsUpp till 2033 MbpsUpp till 1750 Mbps
Stöd för 2,4 GHz:JaJaJa
Stöd för 5 GHz:JaJaJa
Antal LAN-Portar:1 st1 st2 st

Källor & tips:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför