Bästa kaffet – Bäst i test

Vilket kaffe är bäst? (Bästa kaffebönorna) – Vi har testat 3 modeller – 2023

Caffe Mauro de Luxe är de kaffebönorna som blev utvald som vinnare i vårt test. En produkt som har en blandning av bönor med mycket hög kvalite. De brasilianska Arabicabönorna kombinerat med indiska robustabönorna skapar ett kaffe med en hög karaktär. Om du vill kunna dricka gott kaffe hemma ska du absolut satsa lite extra både tid, energi och pengar på att köpa det bästa kaffet.

Det är kanske inte så många som vet om det, men faktum är att olika kaffebönor kan ge enormt olika kaffe – du får även mer smak genom att köpa bönor istället för malet kaffe. Det speciellt när det kommer till smaken, något som i sin tur påverkar helhetsupplevelsen stort. För att underlätta för dig har vi listat några av de bästa kaffesorterna på marknaden.

BÄST I TEST
1
Bästa kaffet – Bäst i test

Caffe Mauro de Luxe 1kg

Högt testbetyg
5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Innehåller den mest kvalitativa blandningen av bönor
Specifikationer +
8.6/10
OMDÖME
Från 299 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Prisvärd
2
Bästa kaffet – Bäst i test


Melitta BellaCrema kaffebönor Espresso

Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
Högt kundbetyg hos Netonnet.se
Innehåller 100% högkvalitativa Arabicabönor
Specifikationer +
8.4/10
Omdöme
Från 179 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Bästa kaffet – Bäst i test

Johan & Nyström Espresso La Bomba 0,5kg

5/5 i kundbetyg hos Kaffebröderna
4,3/5 i kundbetyg hos Cremashop.se
Ger kaffe som smakar precis som i Italien
Specifikationer +
8.5/10
OMDÖME
Från 179 Kr
– 365 dagars öppet köp – Fri frakt över 500 kr

1

Caffe Mauro de Luxe 1kg – Bäst i test

Fördelar
 • Högt testbetyg
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 5/5 i kundbetyg hos Magasin11.se
 • Topprankad hos Prisjakt
 • Innehåller den mest kvalitativa blandningen av bönor
Nackdelar
 • Inte ekologisk blend

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

De absolut bästa kaffebönorna på marknaden är enligt oss, och väldigt många andra, denna variant från Caffe Mauro. Deras de Luxe bönor är nämligen de absolut bästa bönorna som de har i sitt sortiment. Detta är en lyxig, kvalitativ och elegant blandning av de bästa brasilianska Arabicabönorna kombinerat med de bästa indiska Robustabönorna. Gillar du kaffe med stor karaktär är detta för dig.

Vi utsåg Cafe Mauro De Luxe 1 kg till bäst i test av flera orsaker. Smaken är den största orsaken till att vi utsåg dessa bönor till bäst i test – de är väldigt lyxiga med en aromatisk smak. Utöver detta så har bönorna fått riktigt höga testbetyg från experter samt högsta betyg av kunder hos flera butiker och är även topprankade hos Prisjakt.

Om du är ute efter lyxiga arabica och robusta kaffebönor med en balanserad smak så är detta ett bra val för dig. Även fast det är lyxiga kaffebönor så är priset väldigt rimligt. Lite dyrare än budgetvalet och lite billigare än premiumvalet, men en oerhört god smak som är svår att glömma!

Mörka, kraftiga och kryddiga toner

Det som gör att dessa bönor känns lite extra lyxiga och bra är inte bara att blandningen består av de mest kvalitativa bönorna på marknaden. Utan denna lyxiga känsla kommer även från att bönorna ger ett kaffe med mörka, härliga toner av choklad och kryddor.

En sammetslen, perfekt balanserad blandning

Det bästa är dock att dessa bönor har en kombination med en fruktighet, sötma och syra för perfekt balans. Detta ger dig en smakupplevelse som slår mycket annat – det känns aromatiskt och påtagligt på så många sätt, samtidigt som kaffet blir sådär härligt sammetslent och stor på samma gång.

Bäst för espresso och drinkar

Är du ett fan av att dricka kaffe hemma i form av espresso, eller gillar du att göra exklusiva kaffedrinkar? Då kommer dessa bönor från Caffe Mauro att passa för dig. Här får du också en påse med 1 kg hela bönor för ett mycket bra pris i förhållande till dess kvalité. Genom att göra malet kaffe av dessa bönor så kommer du med största sannolikhet inte att bli besviken.

Om du väljer Vaffe Mauro De Luxe 1 kg som vi utsåg till bäst i test kommer du inte bli besviken!

Specifikationer:
– Varumärke: Caffe Mauro
– Ekologiskt: nej
– Böntyp: Arabica och Robusta
– Storlek: 1 kg
– Lämplig till: espresso och kaffedrinkar

Summering

8.6Omdöme
Exklusiva kaffebönor där man får ett bra pris för en stor mängd som håller hög kvalitet

Kvalitet
9.1
Pris
8

2

Melitta BellaCrema kaffebönor Espresso – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Högt kundbetyg hos Netonnet.se
 • Innehåller 100% högkvalitativa Arabicabönor
 • Ger riktigt intensiv och kraftfull smak med stort djup
Nackdelar
 • Kan bli för starkt för vissa

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Detta är ett val av kaffebönor som lämpar sig extra bra för dig som gillar att dricka en aromatisk, smakfull och intensiv espresso. Melitta BellaCrema är dock, trots dess kraftfulla underton, passande att använda som en rejäl bas även för andra kaffesorter, exempelvis för macchiato och latte. I och med att bönorna är så kraftigt rostade finns det mycket djup att hämta här.

Vi utsåg Melitta BellaCrema till budgetvalet för att de har en oerhört god smak samtidigt som man kan köpa dem för ett rimligt pris. Om du älskar espresso och vill hitta bra kaffebönor som har en kombination av billigt pris och aromatisk smak så är detta kaffebönorna för dig!

Till skillnad från de andra kaffebönorna som vi har testat så är dessa lite starkare även om premiumvalet också passar utmärkt för espresso. Vi tycker att smaken på dessa bönor var väldigt imponerande med tanke på det billiga priset.

100% kvalitativ Arabica

En stor fördel med just detta kaffe är att de endast innehåller 100% Arabica bönor. Det innebär inte bara att smaken blir mer intensiv och klar, utan det innebär även att smaken blir mer kryddig och färgstark. Du kan också känna dig säker på att bönorna här är av högsta kvalité, och att de bidrar till att du kan njuta av en kopp riktigt gott kaffe hemma.

Kraftigt rostade bönor

I och med att dessa bönor är så pass kraftigt rostade kommer kaffet att smaka sådär extra fylligt och gott. Du som gillar smakstarkt kaffe, där bönornas djup kommer fram riktigt tydligt, kommer minst sagt gilla dessa bönor. Bönornas styrka mäts i 4,5/5 vilket ju säger en del av vad du kan förvänta dig. För en påse högkvalitativa bönor är priset dessa säljs för väldigt generöst. Helt klart bästa budgetalternativet.

Specifikationer:
– Varumärke: Melitta
– Böntyp: Arabica
– Storlek: 1 kg
– Lämplig till: espresso och kaffe

Summering

8.4Omdöme
Kaffe med 100% Arabicabönor

Kvalitet
8.2
Pris
8.5

3

Johan & Nyström Espresso La Bomba 0,5kg – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Kaffebröderna
 • 4,3/5 i kundbetyg hos Cremashop.se
 • Ger kaffe som smakar precis som i Italien
 • Känns otroligt kvalitativt och lyxigt
Nackdelar
 • Rätt dyrt
 • Kräver noggrann bryggning för att bli så bra som möjligt

bagarenochkocken.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Snabba leveranser
 • Trygg E-handel

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vill du unna dig några extra lyxiga och exklusiva kaffebönor? Då kan vi tipsa dig om dessa från Johan & Nyström. Deras bönor Espresso La Bomba gör sig riktigt bra för just espresso, där deras karaktär bidrar till att du kan uppnå samma smak på din espresso som de som serveras i södra Italien. Bönorna har alltså mörk och jordig med en varm och djup smak. Kanske kan detta bli dina nya favoritbönor?

Vi utsåg Johan & Nyström Espresso La Bamba 0,5 kg till premiumvalet på grund av den autentiska italienska smaken som man får från en espresso med detta kaffe. Till skillnad från de andra kaffebönorna som vi har testat så har dessa mindre syre vilket ger en godare smak för espresso. Priset är dock dyrare än båda andra kaffebönor som vi har testat – men om du är ute efter en riktigt god smak och redo att betala extra så är dessa kaffebönor det självklara valet!

Drick espresso som i Italien

Kan du precis som vi drömma dig tillbaka till den där enkla, men samtidigt så otroligt smakrik och explosiva espresson du blev serverad under din semester i Italien? Eller skulle du bara vilja ha möjligheten att göra kaffe hemma som påminner om denna typ? Då ska du ta en vidare titt på Espresso La Bomba. Dessa kommer nämligen ge dig espressos som smakar sådär mörkt och jordigt som de gör där.

Kaffe utan syra

Det är framförallt avsaknaden av syra som gör att dessa bönor ger den där typiska italienska smaken. Detta har vi den höga andelen Robustabönor att tacka för. Om du önskar att få en något lättare, lite mer rundare smak kan du utan problem addera lite socker till din kopp. Detta är till och med något som italienarna brukar göra själva. Trots att bönorna är rätt dyra är de helt värda priset. Dessa bönor säljs alltså som hela bönor.

Specifikationer:
– Varumärke: Johan & Nyström 
– Böntyp: Uganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate och Nicaragua Royal
– Storlek: 0,5 kg
– Lämplig till: espresso och kaffedrinkar

Summering

8.5Omdöme
Lyxiga kaffebönor som håller högsta kvalitet och är värda det höga priset

Kvalitet
8.4
Pris
8.5

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vilken är den bästa kaffebönan?

Vilken som är den bästa kaffebönan beror på vilken kaffedrickare du frågar. Olika bönor gör sig ju mer eller mindre bra för olika kaffesorter, för olika smak och tycke, och för olika bryggmetoder och maskiner. En viss böna kanske lämpar sig som bäst för den som gillar kraftfulla, smakrika och intensiva espressos, medan andra bönor gör sig bättre för den som är ute efter lite fräschare, mer lättsamt bryggkaffe. De flesta bönor som man köper i sveriges butiker har ett ursprung i Brasilien, Indien, Indonesien eller Vietnam.

För att hitta den bästa kaffebönan gäller det alltså att du utgår från dig själv och vad du gillar. Hur brukar du tillreda ditt kaffe? Hur föredrar du att det smakar? Och vad vill du att det ska ge dig? Vill du ha mellanrost eller mörkrost? Ljusare kaffe som är rostat med en god smak och fin arom eller någon annan typ av kaffe-dryck? Som det framgår så finns det många smaker att välja mellan och din godaste kaffe kan skilja sig från någon annans godaste kaffe.

När du har svaret på dessa frågor kan du gå vidare och hitta de bästa kaffebönorna! Vi hoppas att de bönor vi tipsat om ovan kan de dig lite inspiration kring vilka som skulle passa just dig.

Hur brygger man det bästa kaffet hemma?

Värt att tänka på är att det inte bara är de kaffebönor du använder dig av som är avgörande för hur kaffet smakar och blir. Utan för att de bönor du använder ska komma till sin fulla rätt är det nödvändigt att du tar tillvara på bönorna på rätt sätt. Genom att göra fräscht malet kaffe från bönor istället för färdig malet bryggkaffe så kommer du vara steget närmre det bästa kaffet.

När det kommer till bryggkaffe specifikt är det nödvändigt att man tänker på vissa saker. Här är våra bästa tips och råd för dig som enkelt vill brygga det bästa kaffet hemma:

– tänk på att rengöra och avkalka dina kaffebryggare med jämna mellanrum
– använd dig av vita kaffefilter, som du ser till att skölja igenom innan du doserar kaffet
– satsa på att köpa kaffebönor eller färdigmalt bryggkaffe av hög kvalité
– var inte snål med doseringen per del vatten
– se gärna till att alltid använda färskt, kallt och rent vatten
– tänk på att förvara ditt kaffe på en torr, sval och mörk plats, helst i en lufttät förpackning
– servera kaffet i en kopp avsedd för den specifika kaffesorten
– det är viktigt att din kaffebryggare kan brygga med rätt temperatur

Vilket kaffe är vanligast i Sverige?

Det kanske inte kommer som någon chock att vi i Sverige är stora fan av bryggkaffe? Faktum är att denna kaffesort är det som allra flest svenskar dricker, och det inte i särskilt små mängder. Något som dock är lite tråkigt med detta är att det är rätt vanligt att man ”nöjer sig” med bönor eller malt kaffe av en okej kvalité just för att man tänker att bryggkaffe inte kräver så mycket mer.

Men, skulle man satsa på riktigt bra kaffe och ha en ordentlig kaffebryggare kan man få till ett väldigt smakrikt och njutbart kaffe även där. Det blir ju såklart inte samma som en espresso, cappuccino eller liknande, men skillnaden mellan bryggkaffe och bryggkaffe kan faktiskt vara stor. Därför rekommenderar vi att hitta kvalitativt kaffe, eftersom skillnaden mellan coffee och coffee kan vara så stor. Arvid Nordquist är en stor favorit här bland svenskarna.

Viktiga egenskaper när du ska välja rätt kaffe

För att hitta de bästa kaffet för dig är det som sagt viktigt att du utgår från vad du själv gillar och de ämnen du tycker om. Du bör även anpassa valet av bönor efter hur du tillreder ditt kaffe, vad du önskar få ut av det, samt hur mycket kaffe du dricker och hur ofta. Nedan ger vi dig några mer konkreta egenskaper som är viktiga att se till för att välja det bästa kaffet:

Förpackning

Det är nästan ett måste att förvara kaffet torrt, svalt och mörkt om det ska hålla sig fräscht och ge dig dess fulla potential. Där är det då viktigt att förpackningen som kaffet ligger i är lufttät och säker.

Gör dem inte det finns det en risk för att bönorna får en tråkig, illaluktande och unken doft, vilket i sin tur kommer påverka kaffesmaken negativt. Välj bönor som kommer i en ordentlig, tät förpackning. Det kommer vara avgörande för hur länge bönorna håller sig goda och fräscha. 

Mängd

Du bör även se till att välja en förpackning med bönor som kommer i en rimlig mängd i förhållande till ditt kaffedrickande. Dricker du en eller flera koppar kaffe om dagen kan det vara nödvändigt att du köper ett par kilo åt gången, medan du som dricker kaffe lite mer sällan ofta kan nöja dig med några hundra gram.

Värt att nämna är att kaffet som säljs i påsar med mindre mängd är perfekta att köpa hem då du vill testa på flera sorter. Detta är speciellt passande för dig som kanske ännu inte riktigt hittat en favorit bland alla kaffebönor, eller om du vill köpa hem flera sorter för att jämföra. När du väl hittat en favorit som går åt mycket kan du slå på lite större. 

Smak

Smaken är såklart en av de viktigaste egenskaperna att se till när du väljer kaffe. Smaken kan nämligen skilja sig väldigt mycket åt mellan olika bönor. Här är det helt upp till dig att avgöra vad du själv gillar – är du en sådan som föredrar riktiga mörkt, djupt och intensivt kaffe, eller föredrar du mer friska och fräscha toner? Vill du att kaffet ska vara lite rivigt, eller vill du ha det mer lent? 

Miljömärkningar

Sist men inte minst kan det vara smart att välja kaffe med vissa miljömärkningar, så som ekologiskt och fairtrade. Dessa miljömärkningar är nämligen det som indikerar på om kaffet är framställt på ett rättvist och miljövänligt sätt.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att noggrant studera olika kaffebönor, deras smaker samt betyg från både kunder och experter.

Som i alla våra test så har vi börjat med att samla en stor lista av populära kaffebönor av olika typer. Därefter så har vi noggrant studerat flera tester som har utförts av experter, vi kollade sedan på omdömen från kunder för att få en bättre förståelse för kaffebönorna och smakerna.

Sedan så har vi jämfört flera olika egenskaper hos alla kaffebönor för att se vilka som är bäst. När vi testade kaffebönor så tittade vi extra mycket på: Smak, mängd, pris och förpackning. Till slut så valde vi ut en vinnare i varje kategori: ”Bäst i test”, ”Budgetvalet” och ”Premiumvalet”.

Vi har alltså spenderat mycket tid på att studera marknaden för att hjälpa dig att hitta goda kaffebönor!

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:Caffe Mauro de Luxe 1kgMelitta BellaCrema kaffebönor EspressoJohan & Nyström Espresso La Bomba 0,5kg
Pris:Från 299 KrFrån 179 KrFrån 179 Kr
Expertbetyg:8.6/108.4/108.5/10
Konsumentbetyg:5/5N / A4.6/5
Mängd:1 kg1 kg0.5 kg
Böntyp:Arabica och RobustaArabicaUganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate och Nicaragua Royal

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför