Bäst i test

Infravärmare – Bäst i test

Test av tre infravärmare & terassvärmare vilken är vinnaren? – 2022

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Termo Pisa 450/900W – bäst i test

Fördelar
 • Två olika värmelägen
 • Oscillerande läge med 80 graders rotering
 • Inbyggd timer och Cool Touch
 • Kompakt, men kraftfull och prisvärd
Nackdelar
 • Ingen fjärrkontroll

Produktrecension

Om du är ute efter en golvstående infravärmare eller terrassvärmare, men inte vill betala det saftiga priset för Opranic THOR20XR, kan Termo Pisa 450/900W terrassvärmare vara ett bra alternativ. Även denna modell är portabel, men kommer till knappt halva Opranics pris. Förläng sommaren utan att behöva betala skjortan!

Termo Pisa 450/900W är en terrassvärmare godkänd för utomhusbruk. Detta är en av de produkter som har två olika effektlägen för behaglig värme; 450W och 900W. Några finesser som får denna infravärmare/ terrassvärmare att sticka ut är den inbyggda timern, det oscillerande läget, samt Cool Touch-teknologin som förhindrar att du bränner dig på gallret.

Kompakt med god uppvärmningsförmåga 

Termo Pisa 450/900W är en stilren och kompakt terrassvärmare på fot som reser sig drygt 88 cm över golvet. Detta gör den något mindre än Opranic THOR20XR, även om vikten är snarlik på 3,8 kg. Det är med andra ord en lagom stor terrassvärmare som ger väldigt behaglig värme utan att ta för mycket plats.

Dess svarta färg gör att värmaren smälter in bra i omgivningen, samtidigt som det gör att den funkar bra att använda både inomhus och utomhus. Tack vare dess smidiga storlek är Termo Pisa smidig att flytta mellan olika uteplatser, och så är den minst lika enkel att både förvara och ta med sig exempelvis till sommarstugan. Gör detta köp och du kan ta med dig värmen dit du önskar utan problem. Det också till ett bra pris.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Golv
Effekt: 900 W

Summering

8.4Omdöme
Termo Pisa 450/900W – Prisvärd & många funktioner

Termo Pisa 450/900W är helt klart en infravärmare värd pengarna, särskilt med tanke på alla funktioner du får. Dels är enheten portabel, men den har också en inbyggd timer, avancerad teknologi för att undvika brännskador och ett 80 graders oscillerande läge.

Det enda vi saknar är en fjärrkontroll, vilket Termo Pisa tyvärr saknar. Kan du bortse från detta är Termo Pisa helt klart en av marknadens bästa infravärmare, både enligt kunder och experter.


2

Hortus 211-352

Fu00f6rdelar
 • Hög prestanda till lågt pris
 • Kraftfullt Golden Tube-rör med kortvågig infrateknik
 • Enkel att montera och installera
 • Smidig fjärrkontroll medföljer
Nackdelar
 • Något begränsad räckvidd
 • Något begränsad räckvidd

Produktrecension

Hortus 211-352 är en väldigt smidig och behändig terrassvärmare. Detta är en av rätt få modeller som finns som använder kortvågig infrateknik för att skapa värme. Det innebär att denna infravärmare, som kan användas både inomhus och utomhus, omvandlar hela 92 procent av energin i dess omgivning till värme. Den är med andra ord mycket effektiv.  

Om du är ute efter en bra, traditionell och prisvärd infravärmare som bidrar med mycket värme till din terrass kan Hortus 211-352 vara ett utmärkt alternativ. Detta är av de modeller som monteras enkelt, det inte minst då det finns en smart fjärrkontroll som förenklar styrningen. Vi skulle säga att terrassvärmaren är värd ett köp då du ska bygga (eller redan har) en terass som du vill kunna använda året om!

Väggmonterad terrassvärmare med korta vågor 

Hortus 211-352 är en klassisk infravärmare som du monterar direkt på din vägg, till exempel under en takfot eller markis. Med en bredd på bara 54,5 cm är värmaren relativt kompakt. Trots det är den mycket effektiv när det kommer till uppvärmningsförmåga, inte minst i jämförelse mot andra modeller.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Tak, Vägg
Effekt: 1500 W

Summering

7.8Omdöme
Hortus 211-352 – Kraftfull och enkelt infravärmare

Hortus 211-352 är en kraftfull och enkel infravärmare som ger dig mycket för pengarna. Det kraftfulla Golden Tube-röret och dess effekt på 1500 W värmer effektivt upp allt som kommer i dess väg inom en radie på 3 – 5 meter. Enheten är dessutom enkel att montera och passar både inomhus och utomhus.

De enda nackdelarna med Hortus 211-352 är att den har en relativt kort, vilket kan bli ett problem på större ytor som dessutom är öppna. Behöver du bara värma upp en mindre terrass är detta dock inget problem, framför allt inte med tanke på enhetens låga pris.


3

Opranic THOR20XR

Fördelar
 • Lång brinntid på 10 000 timmar
 • Golvstående och helt portabel
 • Välj mellan fem olika värmelägen
 • Extra bred värmespridning
Nackdelar
 • Ej vattentät
 • Något dyr

Produktrecension

Opranic THOR20XR är en riktig värsting när det kommer till infravärmare. Bortsett från att vara golvstående – en egenskap som tillåter dig att flytta runt värmaren som du själv vill – är Opranic THOR20XR utrustad med förbättrad IR-teknik. Det innebär att du som väljer att göra ett köp här får en terrassvärmare med en brinntid på hela 10 000 timmar.

Detta är också en av de modeller där själva spridningen av värmen dessutom är rätt bred. Med det sagt ger enheten värme för många personer, och så kan du välja att använda den både inomhus och utomhus enligt det som passar. Tack vare dess IPX4-certifiering tål enheten många olika väder, inte minst strilande vatten. Den är dessutom helt rostfri.

Elegant och portabel 

Opranic THOR20XR har en elegant och subtil design i svart. Den gör alltså sitt jobb utan att synas allt för mycket. Eftersom enheten är golvstående finns möjligheten för dig att själv flytta omkring den som du önskar, så länge du har tillgång till ett eluttag. Den är dessutom relativt kompakt då den har en höjd på 1 meter och väger ca 4 kg.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Tak, Vägg, Golv
Effekt: 2000 W

Summering

7.4Omdöme
Opranic THOR20XR – Fem olika värmelägen och brinntid på hela 10 000 timmar

Opranic THOR20XR är en utmärkt modell för dig som vill kunna flytta omkring din infravärmare mellan olika uteplatser. Modellen är golvstående och erbjuder en bred värmespridning med en effekt upp till 2 000 W. Här finns fem olika värmelägen och brinntiden ligger på hela 10 000 timmar.

Det finns dock några få brister med enheten som du bör känna till. Framför allt är den inte helt damm- och vattentät, utan tål enbart stilande vatten. Dessutom är den en relativt dyr enhet, men å andra sidan får du mycket för pengarna.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en infravärmare/ terrassvärmare?

En infravärmare är en eldriven terrassvärmare som kan avge värme med hjälp av infrateknik. Denna infravärme uppkommer genom en naturlig elektromagnetisk strålning, det vill säga samma strålning vi får från solen. Strålningen är inte farlig, utan det är faktiskt en strålning som bland annat används inom hälsovården i samband med rehabilitering.

Moderna infravärmare använder sig av kortvågig teknik som är betydligt mer effektiv än de gamla modellerna, det vill säga de modeller som använde långvågig strålning. Detta eftersom kortvågiga infrastrålar inte värmer upp luften, vilket långvågiga gör. Istället värmer de upp objekten i dess väg, till exempel människor eller möbler.

Faktum är att hela 96 procent av den energi som moderna infravärmare och terrassvärmare avger förvandlas till värme. Värmen är dessutom alltid enkel att rikta åt det håll du själv önskar, och eftersom infrastrålarna inte är beroende av varken väder eller omgivning spelar det ingen större roll om det är regn, blåsigt eller är vindstilla ute.  

Infravärmare eller gasolvärmare?

En infravärmare eller terrassvärmare kräver ett eluttag. Därför monteras dessa modeller vanligtvis permanent direkt på väggen eller under ditt tak. Gasolvärmare är istället flyttbara. Detta då de drivs på gasol, där gasolflaskan oftast finns dold i lampans fot. Dessa modeller kan dessutom stå helt oskyddade utomhus, det alltså trots att det är regn, vilket få andra terrassvärmare kan.

Infravärmare är dock betydligt mer energieffektiva, och framförallt säkrare att använda, än gasolvärmare. Detta eftersom du slipper hantera brandfarliga gastuber. Dessutom klarar infravärme vinddrag bättre, och så är det ett miljövänligare alternativ. Vilket köp du ska göra och vad som passar dig bäst får du dock avgöra, för det finns faktiskt för- och nackdelar med både infravärmare och gasolvärmare.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general