Infravärmare – Bäst i test

Vilken infravärmare är bäst? Vi har testat 4 modeller – 2023

Hortus 211-35 är bäst i test. Produkten blev en tydlig vinnare för att den är väldigt smidig & kraftull till det låga priset, och blivit vinnare hos många olika aktörer. En infravärmare är det perfekta tillskottet till terrassen eller altanen så att man kan njuta av kvällarna medan man håller sig varm.

Om du älskar att sitta ute och ta ett glas vin eller grilla så är en infravärmare ett måste i ditt hem. Infravärmare är elektriska terrassvärmare som avger en skön mängd värme på ett effektivt och relativt miljövänligt sätt. Vi har testat flera olika infravärmare för att du ska kunna hitta en riktigt bra infravärmare (eller IR värmare som de också kallas) som sprider värmen effektivt.

BÄST I TEST
1
Infravärmare – Bäst i test

Hortus 211-352

Testvinnare hos Bäst-i-test.se
Testvinnare hos Pricerunner
Enkel att montera och installera
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 1343 Kr
– 30 dagar öppet köp –
Budgetvalet/Prisvärd
2
Infravärmare – Bäst i test

Termo Pisa 450/900W

Två olika värmelägen
Oscillerande läge med 80 graders rotering
Kompakt, men kraftfull och prisvärd
Specifikationer +
7.8/10
OMDÖME
Från 1020 Kr
– 30 dagar öppet köp –
Premiumvalet
3
Infravärmare – Bäst i test

Bluegaz Bullet Terassvärmare

Testvinnare på Bäst-i-test.se och hos andra aktörer
Brännare med konisk form
Steglös reglering av temperatur
Specifikationer +
8.2/10
Omdöme
Från 6507 Kr
– 30 dagar öppet köp –

1

Hortus 211-352 – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos Bäst-i-test.se
 • Testvinnare hos Pricerunner
 • Enkel att montera och installera
 • Smidig fjärrkontroll medföljer
Nackdelar
 • Något begränsad räckvidd
 • Något begränsad räckvidd

Produktrecension

Hortus 211-352 är en väldigt smidig och behändig terrassvärmare. Detta är en av rätt få modeller som finns som använder kortvågig infrateknik för att skapa värme. Det innebär att denna infravärmare, som kan användas både inomhus och utomhus, omvandlar hela 92 procent av energin i dess omgivning till värme. Den är med andra ord mycket effektiv.  

Om du är ute efter en bra, traditionell och prisvärd infravärmare som bidrar med mycket värme till din terrass kanprodukten vara ett utmärkt alternativ. Detta är av de modeller som monteras enkelt, det inte minst då det finns en smart fjärrkontroll som förenklar styrningen. Vi skulle säga att terrassvärmaren är värd ett köp då du ska bygga (eller redan har) en terass som du vill kunna använda året om.

Vi utsåg Hortus 211-352 till bäst i test eftersom den var oerhört enkel att använda samtidigt som den bidrog till mycket värme. Perfekt för dig som vill ha en infravärmare antingen inomhus eller utomhus – förutom detta så tycker vi även att priset är väldigt rimligt med tanke på kvaliteten som man får.

Väggmonterad terrassvärmare med korta vågor 

Detta är en klassisk infravärmare som du monterar direkt på din vägg, till exempel under en takfot eller markis. Med en bredd på bara 54,5 cm är värmaren relativt kompakt. Trots det är den mycket effektiv när det kommer till uppvärmningsförmåga, inte minst i jämförelse mot andra modeller.

Denna produkt är definitivt den bästa produkten för inomhus användning som vi har testat, men den funkar också oerhört bra utomhus vilket är ännu en orska till varför vi tycker om produkten så mycket! Den är även en testvinnare både hos ”Bäst-i-test.se” och ”Pricerunner” – produkten är alltså omtycket av både kunder och experter.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Tak, Vägg
Effekt: 1500 W

Summering

8.4Omdöme
Hortus 211-352 – Kraftfull och enkelt infravärmare

Hortus 211-352 är en kraftfull och enkel infravärmare som ger dig mycket för pengarna. Det kraftfulla Golden Tube-röret och dess effekt på 1500 W värmer effektivt upp allt som kommer i dess väg inom en radie på 3 – 5 meter. Enheten är dessutom enkel att montera och passar både inomhus och utomhus.

De enda nackdelarna med Hortus 211-352 är att den har en relativt kort, vilket kan bli ett problem på större ytor som dessutom är öppna. Behöver du bara värma upp en mindre terrass är detta dock inget problem, framför allt inte med tanke på enhetens låga pris.

Kvalitet
8.8
Design
8
Funktioner
8.4
Prestanda
8.6
Pris
8.4
2

Opranic THOR20XR

Fördelar
 • Lång brinntid på 10 000 timmar
 • Golvstående och helt portabel
 • Välj mellan fem olika värmelägen
 • Extra bred värmespridning
Nackdelar
 • Ej vattentät
 • Något dyr

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Opranic THOR20XR är en riktig värsting när det kommer till infravärmare och har en medföljande fjärrkontroll. Bortsett från att vara golvstående – en egenskap som tillåter dig att flytta runt värmaren som du själv vill – är produkten utrustad med förbättrad IR-teknik. Det innebär att du som väljer att göra ett köp här väljer en terrassvärmare med en brinntid på hela 10 000 timmar.

Detta är också en av de modeller där själva spridningen av värmen dessutom är rätt bred. Med det sagt ger enheten värme för många personer, och så kan du välja att använda den både inomhus och utomhus enligt det som passar. Tack vare dess IPX4-certifiering tål enheten många olika väder, inte minst strilande vatten. Den är dessutom helt rostfri.

Elegant och portabel 

Värmaren har en elegant och subtil design i svart. Den gör alltså sitt jobb utan att synas allt för mycket. Eftersom enheten är golvstående finns möjligheten för dig att själv flytta omkring den som du önskar, så länge du har tillgång till ett eluttag. Den är dessutom relativt kompakt då den har en höjd på 1 meter och väger ca 4 kg.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Tak, Vägg, Golv
Effekt: 2000 W

Summering

8.1Omdöme
Opranic THOR20XR – Fem olika värmelägen och brinntid på hela 10 000 timmar

Infravärmaren är en utmärkt modell för dig som vill kunna flytta omkring din infravärmare mellan olika uteplatser. Modellen är golvstående och erbjuder en bred värmespridning med en effekt upp till 2 000 W. Här finns fem olika värmelägen och brinntiden ligger på hela 10 000 timmar.

Det finns dock några få brister med enheten som du bör känna till. Framför allt är den inte helt damm- och vattentät, utan tål enbart stilande vatten. Dessutom är den en relativt dyr enhet, men å andra sidan får du mycket för pengarna.

Kvalitet
8.1
Design
8.2
Funktioner
8.4
Prestanda
8.4
Pris
7.5
3

Termo Pisa 450/900W – Budgetvalet

Fördelar
 • Två olika värmelägen
 • Oscillerande läge med 80 graders rotering
 • Inbyggd timer och Cool Touch
 • Kompakt, men kraftfull och prisvärd
Nackdelar
 • Ingen fjärrkontroll

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Om du är ute efter en golvstående infravärmare eller terrassvärmare, men inte vill betala det saftiga priset för Opranic THOR20XR, kan Termo Pisa 450/900W terrassvärmare vara ett bra alternativ. Även denna modell är portabel, men kommer till knappt halva Opranics pris. Förläng sommaren utan att behöva betala skjortan.

Termo Pisa 450/900W är en terrassvärmare godkänd för utomhusbruk. Detta är en av de produkter som har två olika effektlägen för behaglig värme; 450W och 900W. Några finesser som gör att denna infravärmare/ terrassvärmare står ut är den inbyggda timern, det oscillerande läget, samt Cool Touch-teknologin som förhindrar att du bränner dig på gallret.

Vi utsåg Termo Pisa 450/900 W till budgetvalet eftersom den är oerhört effektiv med flera praktiska egenskaper och funktioner samtidigt som den är tillgänglig för ett väldigt billigt pris! Perfekt för dig som är ute efter en utomhus terrassvärmare för ett billigt pris.

Kompakt med god uppvärmningsförmåga 

Termo Pisa 450/900W är en stilren och kompakt terrassvärmare på fot som reser sig drygt 88 cm över golvet. Detta gör den något mindre än Opranic THOR20XR, även om vikten är snarlik på 3,8 kg. Det är med andra ord en lagom stor terrassvärmare som ger väldigt behaglig värme utan att ta för mycket plats.

Dess svarta färg gör att värmaren smälter in bra i omgivningen, samtidigt som det gör att den funkar bra att använda både inomhus och utomhus. Tack vare dess smidiga storlek är Termo Pisa smidig att flytta mellan olika uteplatser, och så är den minst lika enkel att både förvara och ta med sig exempelvis till sommarstugan. Gör detta köp och du kan ta med dig värmen dit du önskar utan problem. Det också till ett bra pris.

Till skillnad från premiumvalet så är denna produkt inte lika kraftfull, men den gör fortfarande ett utmärkt jobb av att värma terrassen och har ett betydligt mycket billigare pris. Termo Pisa 450/900W är alltså ett självklart budgetval om du är ute efter en infravärmare / terrassvärmare.

Specifikationer:
Typ: Infravärmare
Placering: Golv
Effekt: 900 W

Summering

7.8Omdöme
Termo Pisa 450/900W – Prisvärd & många funktioner

Termo Pisa 450/900W är helt klart en infravärmare värd pengarna, särskilt med tanke på alla funktioner du får. Dels är enheten portabel, men den har också en inbyggd timer, avancerad teknologi för att undvika brännskador och ett 80 graders oscillerande läge.

Det enda vi saknar är en fjärrkontroll, vilket Termo Pisa tyvärr saknar. Kan du bortse från detta är Termo Pisa helt klart en av marknadens bästa infravärmare, både enligt kunder och experter.

Kvalitet
7.8
Design
8.2
Funktioner
7.6
Prestanda
7.8
Pris
7.6

4

Bluegaz Bullet Terassvärmare – Premiumvalet

Fördelar
 • Testvinnare på Bäst-i-test.se och hos andra aktörer
 • Brännare med konisk form
 • Enke att förflytta med hjul
 • Steglös reglering av temperatur
Nackdelar
 • Inte lika miljövänlig som infravärmare

Produktrecension

Bluegaz Bullet Terassvärmare är en stilren gasoldriven terrassvärmare med hög effekt. Produkten drivs av gasol, det är enkelt att reglera värmen och den värmer en större yta. Förutom bra värmespridning så har denna golvstående modell också en väldigt snygg och praktisk design i rostfritt stål som gör den till ett perfekt val för dig som vill värma upp luften både luften & dig själv.

Vi på PriceAdvisor utsåg Bluegaz Bullet Terassvärmare till premium valet för att det är en gedigen produkt med en högre prislapp. Vi tyckte att produkten var enkel att använda och värmde på ett väldigt bra sätt samt hade en tilltalande design. Är du ute efter en riktigt bra terassvärmare och är redo att betala lite mer så är premium valet Bluegaz Bullet Terassvärmare rätt för dig.

Snabb och effektiv

När det kommer till att värma upp en större yta så är en gasoldriven terassvärmare svår att slå. Bluegaz Bullet Terassvärmare erbjuder snabb uppvärmning och är helt enkelt ett utmärkt val. En hög effekt på 5-13 kW gör att den kan värma upp ungefär 30 cm² och passar bäst för dig som vill njuta på terrassen med vänner även på vintern. 

Effekten på 5-13 kW gör den betydligt mycket kraftfullare än alla andra produkter i testet och därför värmer den även väldigt mycket effektivare – även fast priset är högt så får man alltså en riktig premium produkt.

Produkten har en högeffektiv rostfri brännare som har en konisk form, detta bidrar till att värmen utstrålas från en optimal vinkel. Det är även enkelt att ställa in temperaturen på grund av steglös reglering, perfekt när du ska värma dig utan att ha en för hög temperatur. 

Design

Bluegaz Bullet Terassvärmare har, som tidigare nämnt, en imponerande och stilren design som definitivt blir snacket hos grannarna. En vikt på 20 kg och två hjul bidrar till enkel förflyttning, vilket är väldigt praktiskt. Produkten har även en gedigen konstruktion som bidrar till en lång livslängd. 

Terassvärmaren ska stå utomhus och har en säkerhetsfunktion som gör att gastillförsel upphör om lågan slocknar – den har även tippsäkring så att den stänger av sig själv om den skulle välta. Det finns dock ett monteringshål för att se till att den står stabilt och säkert för att undvika att den välter!

Till skillnad från de andra produkterna så är Bluegaz Bullet lite större och har en snyggare design som passar perfekt på terassen. Detta är utan tvekan en av de bästa produkterna i testet.

Specifikationer:
Typ: Gasoldriven terassvärmare
Placering: Golv
Effekt: 5-13 kW

Summering

8.2Omdöme
Bluegaz Bullet Terassvärmare – Dyr men väldigt effektiv

Bluegaz Bullet Terassvärmare är en fantastiskt bra produkt som effektivt kan värma en stor yta på upp till 30 kvadratmeter. Denna gasoldrivna terassvärmare funkar minst lika bra som sina eldrivna släktingar även fast den inte kan kopplas in i väggen. Produkten har ett monteringshål så den sitter stadigt samt mått som gör att den passar bra på de festa altaner. Med flera säkerhetsfunktioner, smart design och hög effekt så var detta det självklara premium valet.

Kvalitet
8.3
Design
8.3
Funktioner
8.3
Prestanda
8.7
Pris
7.3

Köpguide – Vanliga frågor om infravärmare

Hur fungerar en infravärmare/ terrassvärmare?

En infravärmare är en eldriven terrassvärmare som kan avge värme med hjälp av infrateknik. Denna infravärme uppkommer genom en naturlig elektromagnetisk strålning, det vill säga samma strålning vi får från solen. Strålningen är inte farlig, utan det är faktiskt en strålning som bland annat används inom hälsovården i samband med rehabilitering.

Moderna infravärmare använder sig av kortvågig teknik som är betydligt mer effektiv än de gamla modellerna, det vill säga de modeller som använde långvågig strålning. Detta eftersom kortvågiga infrastrålar inte värmer upp luften, vilket långvågiga gör. Istället värmer de upp objekten i dess väg, till exempel människor eller möbler.

Faktum är att hela 96 procent av den energi som moderna infravärmare och terrassvärmare avger förvandlas till värme. Värmen är dessutom alltid enkel att rikta åt det håll du själv önskar, och eftersom infrastrålarna inte är beroende av varken väder eller omgivning spelar det ingen större roll om det är regn, blåsigt eller är vindstilla ute.

Infravärmare eller gasolvärmare?

En infravärmare eller terrassvärmare kräver ett eluttag. Därför monteras dessa modeller vanligtvis permanent direkt på väggen eller under ditt tak. Gasolvärmare är istället flyttbara. Detta då de drivs på gasol, där gasolflaskan oftast finns dold i lampans fot. Dessa modeller kan dessutom stå helt oskyddade utomhus, det alltså trots att det är regn, vilket få andra terrassvärmare kan.

Infravärmare är dock betydligt mer energieffektiva, och framförallt säkrare att använda, än gasolvärmare. Detta eftersom du slipper hantera brandfarliga gastuber. Dessutom klarar infravärme vinddrag bättre, och så är det ett miljövänligare alternativ. Vilket köp du ska göra och vad som passar dig bäst får du dock avgöra, för det finns faktiskt för- och nackdelar med både infravärmare och gasolvärmare.

Vad kostar det att driva en infravärmare?

Vad det kostar att driva en infravärmare beror på vilken modell du använder och vad den har för energiförbrukning. Vissa infravärmare drar mindre elektricitet men det finns även många andra äldre modeller som kan dra lite mer – generellt så är de moderna modellerna relativt effektiva dock. Om du vill ha en infravärmare som inte kostar mycket att driva så bör du alltså hitta en modell med låg energiförbrukning.

Om du till exempel skulle betala 1,59 kilo-watt per timme och du kör din värmare på 2000 W så blir det 2 kWh. Det innebär alltså att du skulle betala 318 kronor om du skulle köra din infravärmare i 100 timmar per år – som det framgår så är detta ett relativt prisvänligt sätt att hålla terrassen vid en behaglig temperatur.

Vilken infravärmare är bäst?

Det finns inget svar på vilken som är den bästa infravärmaren, olika produkter kan passa bra för olika behov. Någonting som de allra flesta infravärmare ska ha är dock skydd mot överhettning med tanke på säkerhet. Överväg även om du vill ha en väggmonterad infravärmare som monteras på väggen, en hängande infravärmare eller en stående infravärmare.

Efter att du har bestämt vilken typ av infravärmare så bör du börja jämföra olika modeller för att hitta den som passar bäst för dina behov. Överväga vilka funktioner som är viktiga för dig, det finns till och med infravärmare med inbyggda högtalare. Vad som passar bäst för en enskild person kan alltså variera på deras behov – olika produkter kan passa bra i olika lägen.

Här nedan nämner vi några bra modeller av infravärmare:
Ozona heatflow beat
Opranic Eco 23R 
Opranic thor20xr b
Landmann 12049
Veito CH1800RE

Hur placerar man infravärme?

Infravärmare drivs av LED belysning och kan placeras på flera olika sätt. Hur du placerar din infravärmare beror på vilken typ av infravärmare som du har. Som tidigare nämnt så finns det generellt tre olika typer av infravärmare:

Väggmonterad infravärmare.
Hängande infravärmare.
Stående infravärmare.

Som namnet tyder så är en väggmonterad infravärmare monterad på väggen och är lite mer diskret och lätt att montera. En hängande infravärmare hänger man upp och den passar perfekt över matbordet eller i loungen. En stående infravärmare är lite mer flexibel och kan användas på balkong, terrass och det går även i uterum.

Alla infravärmare måste ha IP klassning 44 eller högre för att få användas utomhus. Tänk dock på att annan IP klassning kan behövas om värmaren är fast installerad under tak, kontakta en behörig elektriker för att få råd gällande just din situation.

Som det framgår så kan man placera infravärmare på flera olika sätt och vilket som passar bäst för dig beror på utrymmet där du ska använda produkten.

Hur har vi genomfört detta testet?

Vi har genomfört detta test genom att noggrant studera marknaden för att få en bra uppfattning om vilka produkter som finns tillgängliga samt vilka som användare och proffsen föredrar. Detta gör vi för att hjälpa dig köpa en produkt som har testats av flera olika människor och fått höga betyg av olika aktörer. 

Vi börjar med att ta reda på vilka produkter som ligger i framkanten av marknaden i de olika prisklasserna. Efter det så går vi igenom de flesta tillgängliga användarrecensioner för att förstå vad kunderna har sagt om produkterna. Sedan så kollar vi betyg från alla aktörer som har testat produkterna och tar åt oss av all information. Till sist så jämför vi hur olika butiker förhåller sig till produkten och samlar åt oss så mycket information som möjligt.

Testet genomförs alltså genom att noggrant studera vilka produkter som finns på marknaden, jämföra deras betyg och egenskaper samt deras priser och funktioner.

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Hortus 211-352Termo Pisa 450/900WBluegaz Bullet Terassvärmare
Pris:1343 Kr1020 Kr6507 Kr
Expertbetyg:8.4/107.8/108.2/10
Effekt:1500 W900 W5-13 kW
Placering:Tak, väggGolvGolv
Typ:InfravärmareInfravärmareGasoldriven terrassvärmare

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför