Slushmaskin – Bäst i test

Vilken slushmaskin är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Ariete Slush Ice Maskin är bäst i test vinnaren. Maskinen är lätt att använda, ger ett bra resultat & har höga omdömen från sina användare. En slushmaskin är perfekt för en vuxenfest, ett barnkalas eller bara en sommardag när man vill ha kylda drycker. De flesta personerna tänker sig att en så kallad ”ice slush” enbart är någonting som man kan njuta av när man har vägarna förbi en kiosk eller bensinstation.

Detta stämmer absolut inte, att köpa hem en egen slush maskin är ett utmärkt val för den som vill göra det lilla extra på en fest eller bara älskar en härligt god kall dryck. Följ med här så hjälper vi dig välja den slushmaskin som passar bäst för dig.

BÄST I TEST
1
Slushmaskin – Bäst i test


Ariete Slush Ice Maskin

4,4/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
Hållbar
Lätt att använda
Specifikationer +
8.1/10
OMDÖME
Från 556 Kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Slushmaskin – Bäst i test

Rubicson Ishyvel och Slushie-maskin

4,2/5 i kundbetyg hos Kjell&Company
Handhållen
Låter väldigt lite
Specifikationer +
7.8/10
OMDÖME
Från 200 Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr
Premiumvalet
3
Slushmaskin – Bäst i test

Snösmältande slush-ismaskin

Stor behållare på 15 liter
Perfekta temperaturen
Ger ikoniska ice slush smaken
Specifikationer +
7.5/10
Omdöme
Från 18 106 Kr

1

Ariete Slush Ice Maskin – Bäst i test

Fördelar
 • 4,4/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Hållbar
 • Lätt att använda
 • Liten och smidig
Nackdelar
 • Liten behållare
 • Kan ta tid att göra flera drickor

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi valde Ariete Slush Ice Maskin till bäst i test på grund av den snygga retro designen som gör att den passar in i de flesta kök, lättsamma användningen och det attraktiva priset. Denna slushmaskin var ett nöje att använda samt väldigt liten och lätt att lagra när man inte använde den. Hela maskinen är isärtagbar vilket underlättar när man ska rengöra den och enligt oss så finns det ingen slushmaskin i samma prisklass som kan slå Ariete Slush Ice Maskin.

Smidig att använda – bra resultat

Att göra slush hemma har aldrig varit enklare än med denna slushmaskin. Sätt bara in is i behållaren, sätt på maskinen och vips så har du krossad is som är redo att blandas med smaksättning. Du får en uppfriskande iskall dryck på minuten vilket är helt perfekt för en het sommardag eller för att göra det lite extra fint när du har en fest.

Avtagbar hink och hållbar kniv

Kniven i slushmaskinen är gjord av rostfritt stål vilket innebär att den håller hög kvalitet och kombinerat med en motoreffekt på 85W så kan den krossa isen på det bästa sättet – detta innebär också att kniven är hållbar och du behöver inte oroa dig för att din slushmaskin går sönder. Med en avtagbar iskrosshink så kan du enkelt rengöra och se till att ingen is har fastnat.

Specifikationer:
– Vikt: 1,37kg
– Effekt: 85W
– Mått: 230 x 155 x 185 mm

Summering

8.1Omdöme
Snygg retro design & enkel att använda

Kvalitet
8.5
Design
7.8
Funktioner
7.3
Prestanda
7.9
Pris
9

2

Rubicson Ishyvel och Slushie-maskin- Budgetvalet

Fördelar
 • 4,2/5 i kundbetyg hos Kjell&Company
 • Handhållen
 • Låter väldigt lite
Nackdelar
 • Kan fungera långsamt vid för mycket is
 • Ingen behållare

kjell.com

 • Fri frakt från 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • Hämta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

Produktrecension

Rubicson Ishyvel och Slushie-maskin är en handhållen ishyvlare som fungerar perfekt för en margarita eller en kall ice slush. Det billiga priset och smidigheten från att ha en liten handhållen slushmaskin gjorde att vi utsåg Rubicson Ishyvel och Slushie-maskin till budgetvalet. Någonting som är väldigt positivt är att den låter så pass lite att du kan hålla en konversation samtidigt som du hyvlar is och gör en maffig drink på festen.

Frusna frukter och bär

Denna handhållna slushmaskin kan du använda till att hyvla frusna frukter och bär som du kan sätta i dina drinkar, gör din dricka extra fin genom att hyvla ner lite fryst jordgubb. Du kan enkelt använda denna maskin för att göra en kyld dessert samt så fungerar den perfekt för smoothies. Skapa helt nya drinkar eller blanda in hyvlade frukter och bär i din favorit slush – ett billigare pris får du leta efter.

Perfekt konsistens

Med en effekt på 30W så skapar denna maskin en snöliknande konsistens på isen eller frukterna som du hyvlar vilket är den perfekta konsistensen för en god slush. Köp en slushmix för att göra en ikonisk ice slush med en liknande smak som kioskerna har. Motorn har, som tidigare nämnt, en effekt på 30W vilket innebär att den kan ha små problem med större mängder is eller frukter – se därför till att inte överlasta denna handhållna ishyvlare.

Specifikationer:
– Effekt: 30W
– Mått: 100 x 130 x 285 mm

Summering

7.8Omdöme
Fungerar perfekt för en margarita eller en kall ice slush

Kvalitet
7.4
Design
8.2
Funktioner
7.4
Prestanda
7.2
Pris
8.6

3

Snösmältande slush-ismaskin – Premiumvalet

Fördelar
 • Stor behållare på 15 liter
 • Perfekta temperaturen
 • Håller drickan kall
 • Ger ikoniska ice slush smaken
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Väger mycket och är stor
 • Bättre anpassad till kommersiell användning

Produktrecension

För premiumvalet så fanns det ingen tvekan om att vi skulle välja denna slush-ismaskin. Detta monster rymmer hela 15 liter och är en liknande variant som du kan se i kiosker och bensinstationer. Du kan alltså förbereda upp till 15 liter margarita innan festen för att försäkra dig att det räcker till alla gäster, maskinen kommer hålla drickan kall under hela kvällen.

Med en effekt på hela 450W så kan behöver du aldrig oroa dig för att isen inte krossas. Denna sorters slushmaskin håller drycken vid en konstant låg temperatur – omblandaren som håller drycken och isen i konstant rörelse för att undvika att den fryser till is.

Ideala temperaturen

Den perfekta temperaturen för en slush är minus 3 grader celsius, men vänta borde inte det innebära att vätskan fryser till is? Nej, som tidigare nämnt så är det omblandaren som gör att drickan och isen är i konstant rörelse vilket förhindrar den att frysa till is.

Det är även sockret från en vanlig slush mix eller alkoholen som förhindrar att vätskan fryser till is. Med denna maskin kan du alltså servera en slush på den ideala temperaturen som är -3 grader. Njut av den perfekta margaritan, slushien eller den drickan du föredrar med denna maskin.

Specifikationer:
– Vikt: 40 Kg
– Effekt: 450W
– Mått: 740 x B290 x D550 mm

Summering

7.5Omdöme
Ordentlig slushmaskin som används professionellt

Kan laga riktigt goda slushies och håller den perfekta temperaturen.

Kvalitet
7.7
Design
6.8
Funktioner
8.3
Prestanda
8.2
Pris
6.5

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en slushmaskin?

De flesta slushmaskiner för privat bruk krossar eller hyvlar is för att tillverka goda kylda drycker som du kan blanda med olika smaker. Du sätter alltså enkelt in is i slushmaskinen och sedan sätter du på maskinen och får krossad is. Blanda sedan in sirap, saft, sockerlag eller de smaker du vill ha och njut av en härligt god slush, margarita eller liknande.

Många människor använder en blender för att krossa is och göra kalla drycker, smoothies, och liknande. Resultatet blir dock inte samma sak som om du använder dig av en slushmaskin – en slushmaskin krossar isen tills den blir lik snö vilket gör att smakerna blandas in med isen och detta bidrar till den uppfriskande smaken bara en slush kan ha.

En stor slushmaskin som vanligtvis används i kommersiellt bruk fungerar lite annorlunda, de brukar ha en större kapacitet och även hålla drickan på den ideala temperaturen som är -3 grader. Sockret/alkoholen och omblandaren som konstant rör om isen och vätskan ser till att drickan inte fryser till is.

Vart kan man köpa en slushmaskin?

Det finns många olika butiker som säljer slushmaskiner, vilken butik du ska vända dig till beror på dina behov. Om du är ute efter en vanlig slushmaskin för hemmet kan du vända dig till butiker som till exempel ”Kjell & Company”, ”Elgiganten”, ”CDON” eller liknande.

Det finns även butiker som specifikt enbart säljer slushmaskiner och olika smaker. Det kan handla om butiker som till exempel ”Allans.se” eller ”Slushmaskin.se”. Dessa butiker är mer riktade till butiker eller kiosker som erbjuder slush till sina kunder – självklart så kan du dock köpa hem en slushmaskin för privat bruk från dessa hemsidor också.

Vad är det för ingredienser i slush?

Vilka ingredienser det finns i en slush kan variera oerhört mycket och beror mest på dig själv. Det finns slush sirap som är gjorda för slushmaskiner och de är dessa man brukar se i kiosker eller bensinstationer – de vanligaste ingredienserna i dessa slush koncentrat är: socker, syra, vatten, konserveringsmedel, smaksättningsmedel och färgämnen. Kortfattat kan man säga att ingredienserna i en slush är socker, färg och smak.

Självklart så kan du välja helt själv vad du väljer att sätta för smaker om du har en slushmaskin hemma. Vill du använda dig av en standard ”slushmix” så går det utmärkt, men du kan även använda olika sorter sirap, sockerlag, alkohol eller saft. Ingredienserna varierar alltså beroende på vad du själv väljer att använda.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att gå igenom alla de bästa slushmaskinerna på marknaden och välja ut de som sticker ut från mängden.

Vi började med att gå igenom omdömen från kunder och tester från experter. Därefter valde vi ut de bästa slushmaskinerna som har fått positiva omdömen och bra betyg från både experter och kunder.

Efter att ha samlat de bästa produkterna så börjar vi jämföra några viktiga egenskaper för att välja ut de bästa produkterna i tre olika kategorier.

Vi har haft många faktorer i åtanke när vi valt de bästa slushmaskinerna, men följande faktorer har vi kollat på extra mycket i detta test:

– Resultat av slush / margarita / isdryck
– Design
– Pris
– Användarvänlighet
– Funktioner

Vi jämförde alltså dessa egenskaper bland vår lista av slushmaskiner och sorterade in alla produkter i 3 olika kategorier. Vi valde sedan ut 1 vinnare i varje kategori för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden!

UtmärkelseBäst i testBudgetvalet/PrisvärdPremiumvalet
Produkt:Ariete Slush Ice MaskinRubicson Ishyvel och Slushie-maskinSnösmältande slush-ismaskin
Pris:556 Kr200 Kr18 106 Kr
Expertbetyg:8.1/107.8/107.5/10
Effekt:85 W30 W450 W
Mått:230 x 155 x 185 mm100 x 130 x 285 mm740 x 290 x 550 mm

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.5 / 5. Omdöme antal: 12

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför