BĂ€st i test

Skotork – BĂ€st i test

Vilken skotork Ă€r bĂ€st? Vi har testat 3 modeller – 2023

Rubicson skotork Àr bÀst i test i vÄr jÀmförelse. Produkten har en hög kvalitet samtidigt som den Àr tillgÀnglig för ett rimligt pris. Den ger en snabb torktid pÄ endast 2 timmar & tar bort lukt. Alla har varit med om den osköna kÀnslan av att ha blöta skor, det Àr nÄgonting som de flesta ogillar. Efter att ha varit utomhus nÀr det har regnat eller snöat sÄ Àr det vanligt att Àven de bÀsta skorna kan bli blöta.

En skotork Àr ett smart redskap som torkar skor pÄ ett snabbt och effektivt sÀtt samtidigt som de blir varma och sköna för nÀr man ska ge sig ut igen. Att torka ett par skor utan en skotork kan vara omstÀndigt och tidskrÀvande, varesig man anvÀnder ett element eller en hÄrtork sÄ Àr det inte vÀldigt effektivt. Vi har testat flera skotorkar för ge dig ett bra resultat.

BÄST I TEST
1
Skotork – BĂ€st i test

Rubicson Skotork

Högt kundbetyg hos Kjell & Company
Bra för kÀnsligt material
Tar bort lukt
Specifikationer +
8.2/10
OMDÖME
FrÄn 200 Kr
– Snabb leverans – Fri frakt över 499 kr
PrisvÀrd
2
Skotork – BĂ€st i test

Alpenheat AD6 Skotork

Innovativ cirkulations teknik
Passar till alla olika typer av skor
Ljudlös produkt
Specifikationer +
7.7/10
OMDÖME
FrÄn 353 Kr
Premiumvalet
3
Skotork – BĂ€st i test

Adax ST12T Basic Skotork

4,5/5 i kundbetyg hos Proffsmagasinet
Kan torka 2 skor samtidigt
Torkar Àven strumpor och handskar 
Specifikationer +
7.2/10
Omdöme
FrÄn 340 Kr
– Fri över 625 kr –

1

Rubicson Skotork – BĂ€st i test

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Kjell & Company
 • Bra för kĂ€nsligt material
 • Tar bort lukt
 • Billig
Nackdelar
 • Ingen timer funktion

kjell.com

 • Fri frakt frĂ„n 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • HĂ€mta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

Produktrecension

Vi hade nöjet att testa Rubicson Skotork, en skotork som hÄller en vÀldigt hög kvalitet samtidigt som den Àr tillgÀnglig för ett rimligt pris. Rubicson Skotork har en snygg svart fÀrg och passar perfekt i de flesta skor, stövlar, kÀngor och pjÀxor. Denna skotork har ett 230 v uttag vilket innebÀr att man enkelt kopplar in skotorken i ett vanligt strömuttag. Med denna produkt sÄ slipper du blöta skor, den Àr vÀldigt smidig och enkel att anvÀnda.

Perfekt för kÀnsligare skor

Rubicson Skotork Àr gjord för att torka blöta skor pÄ ett skonsamt sÀtt som skyddar materialet. Om du har spenderat mycket pengar pÄ att köpa ett par fina skor frÄn ett populÀrt mÀrke sÄ vill man vara försiktig om skorna. Att bara slÀnga in vilken skotork som helst Àr dÄ inget alternativ. Rubicson Skotork anvÀnder en temperatur pÄ 55 grader som skyddar kÀnsliga material. Du behöver alltsÄ inte oroa dig för att skorna blir skadade.

Produkten har en torktid pÄ 2 timmar, vilket innebÀr att du Àr redo att ge dig ut i backen igen efter en kort paus i skidstugan. Man kan Àven kÀnna sig vÀldigt trygg med Rubicson Skotork pÄ grund av det inbyggda överhettningsskyddet. Denna skotork motverkar ocksÄ dÄlig lukt vilket de flesta uppskattar. Torra skor hÄller Àven lÀngre, sÄ det Àr bra för skorna att du torkar dem efter de har blivit blöta.

Specifikationer:
– Laddning: 230 v

Summering

8.2Omdöme
Perfekt för kÀnsligare skor & torktid pÄ 2 timmar

Rubicson Skotork Àr en billig men effektiv skotork som motverkar dÄlig lukt och torkar skorna pÄ enbart 2 timmar.

Pris
8.9
Kvalitet
8.7
Design
7.7
Funktioner
7.7
Prestanda
8.2

2

Alpenheat AD6 Skotork – PrisvĂ€rd

Fördelar
 • Innovativ cirkulations teknik
 • Passar till alla olika typer av skor
 • Billig
 • Ljudlös produkt
Nackdelar
 • Torkar enbart 1 par skor Ă„t gĂ„ngen

amazon.se

 • Gratis leverans med amazon prime
 • Snabba leveranser
 • Stort utbud av produkter

Betalningsalternativ

Produktrecension

Alpenheat AD6 Skotork Ă€r en bra och prisvĂ€rd skotork som hĂ„ller en hög kvalitet. Är du ute efter en billigare produkt som fortfarande kan leverera ett utmĂ€rkt resultat sĂ„ Ă€r detta ett bra val för dig. Alpenheat Ă€r en av vĂ€rldens frĂ€msta specialister inom elektriska vĂ€rmeklĂ€der och skotorkar system. Företaget Ă€r frĂ„n Österrike och med ett vĂ€lkĂ€nt varumĂ€rke som Alpenheat sĂ„ garanterar de hĂ„llbarhet och pĂ„litlighet i form av hög kvalitet.

UV-ljus och cirkulation

Alpenheat AD6 skotork Àr en liten och kompakt skotork som passar för alla olika typer av skor, kÀngor, pjÀxor och stövlar. Produkten anvÀnder sig av ett unikt torksystem som suger upp kall luft frÄn skon och sedan gör det till varm luft som trycks ut ur skons ovansida. Denna teknik av att anvÀnda cirkulation gör att skorna torkar snabbare utan att maskinen gör sÄ mycket ljud.

Produkten erbjuds med bÄde 12 v och 230 v laddning, man kan alltsÄ sjÀlv vÀlja om man vill ha en skotork till bilen/bÄten eller till hemmet. VÀljer man skotorken med 230 v laddning sÄ finns det Àven UV-ljus som dödar bakterier och motverkar dÄlig lukt. Detta Àr en billig och prisvÀrd produkt som Àr enkel och smidig att anvÀnda. Torktiden varierar beroende pÄ hur blöta skorna Àr, men slutresultatet Àr alltid torra och bekvÀma skor.

Specifikationer:
– Laddning: 12 v eller 230 v

Summering

7.7Omdöme
Billig och prisvÀrd produkt

Alpenhead AD6 Skotork Àr en prisvÀrd produkt som motverkar lukt och bakterier, torken kan anvÀndas i bÄde vanliga uttag och bÄten eller bilen.

Kvalitet
7.4
Design
8.2
Funktioner
7.4
Prestanda
7.9

3

Adax ST12T Basic Skotork – Premiumvalet

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Proffsmagasinet
 • Kan torka 2 skor samtidigt
 • Torkar Ă€ven strumpor och handskar
 • Skonsam torkning
Nackdelar
 • NĂ„got högljudd
 • NĂ„got dyr

proffsmagasinet.se

 • Gratis frakt över 625 Kr
 • Snabba leveranser
 • Över 100 000 produkter i sortimentet

Betalningsalternativ

computersalg.se

 • 90 dagars Ă„ngerrĂ€tt för konsumenter
 • 20 Ă„rs erfarenhet inom onlinehandel
 • SĂ€ker betalning

Betalningsalternativ

Produktrecension

Är du ute efter en ordentligare skotork och Ă€r beredd att lĂ€gga lite mer pengar sĂ„ Ă€r Adax ST12T Basic Skotork ett utmĂ€rkt val för dig. Detta Ă€r en ordentlig skotork som monteras pĂ„ vĂ€ggen i hemmet och kan sedan torka tvĂ„ par skor pĂ„ en och samma gĂ„ng. Produkten passar perfekt för en barnfamilj och passar till alla typer av skor. Köp Adax ST12T om du vill torka dina skor pĂ„ ett skonsamt sĂ€tt.

Timerfunktion och torka mer Àn bara skor

Adax ST12T Ă€r utrustad med en timerfunktion, vilket innebĂ€r att man kan driva produkten antingen genom kontinuerlig drift eller med en timer pĂ„ max 120 minuter. Man kan alltsĂ„ sĂ€tta skorna pĂ„ torkning över natten och sĂ„ stĂ€nger maskinen av sig sjĂ€lv sĂ„ fort timer-funktionen Ă€r klar. Även denna produkt har överhettningsskydd sĂ„ att man kan kĂ€nna sig trygg med sin skotork.

NÄgonting som Àr unikt för denna skotork Àr att den Àr oerhört skonsam och funkar pÄ en temperatur mellan 42-45 grader. Detta innebÀr att man kan anvÀnda produkten till att torka skinn-skor och liknande, men ocksÄ att man kan torka handskar, strumpor och annat utöver bara skor. Detta Àr en utmÀrkt produkt som krÀver lite mer plats Àn de andra tvÄ, produkten har en effekt pÄ 300 W.

Specifikationer:
– Effekt: 290 W
– Laddning: 230 V

Summering

7.2Omdöme
Ordentlig skotork som monteras pÄ vÀggen i hemmet

Kan torka tvÄ par skor pÄ en och samma gÄng. Produkten passar perfekt för en barnfamilj.

Kvalitet
7.4
Design
7.1
Funktioner
6.9
Prestanda
7.4
Pris
7.4

Köpguide – Viktigt att tĂ€nka pĂ„ innan du köper

Vad Àr en skotork?

En skotork Àr, som tidigare nÀmnt, ett enkelt redskap man anvÀnder för att torka sina blöta skor. Att fÄ blöta skor Àr vanligt i Sverige under vintern, det kan vara en vÀldigt obekvÀm kÀnsla. En skotork anvÀnder man för att göra sina skor torra, detta bidrar ocksÄ till att skorna hÄller lÀngre och blir bekvÀmare att anvÀnda.

Det finns flera olika typer av skotorkar, vissa som passar i bilen och andra som passar i hemmet. NÄgra skotorkar kan anvÀndas till handskar och strumpor utöver bara skor, medan andra anvÀnder UV-ljus för att fÄ bort bakterier och lukt. En skotork Àr alltsÄ en apparat man anvÀnder för att torka skor och fÄ bort dÄlig lukt.

Varför ska du köpa en skotork?

Det finns nÄgra orsaker till varför du ska köpa en skotork. För det första sÄ hÄller torra skor lÀngre, vilket innebÀr att det Àr bra för dig som tar vÀl hand om dina skor.
För det andra sÄ Àr torra och varma skor oerhört bekvÀmt pÄ en kall morgon innan man ska ge sig ut i snön. De största orsakerna till att köpa en skotork Àr alltsÄ för att de fÄr dina skor att hÄlla lÀngre, samt för att de Àr vÀldigt bekvÀma.

Hur har vi genomfört detta test?

Detta test har genomförts i flera steg och det Àr mÄnga faktorer som pÄverkar vilka produkter vi vÀljer att jÀmföra.

Vi börjar med att undersöka flera olika produkter och undersöker bÄde kunder och experters omdöme om produkten för att fÄ en uppfattning om vilka de bÀsta produkterna pÄ marknaden Àr.

I detta test sÄg vi över flera olika skotorkar och jÀmförde olika egenskaper som till exempel funktionalitet, pris, anvÀndarvÀnlighet och design. Efter att ha jÀmfört en mÀngd olika produkter sÄ vÀljer vi ut de bÀsta produkterna i 3 olika kategorier. De 3 kategorierna Àr: BÀst i test, prisvÀrd och premiumvalet.

De produkterna som vi har valt skiljer sig Ă„t pĂ„ flera olika sĂ€tt eftersom de Ă€r i olika kategorier – nĂ„gonting som alla produkter har gemensamt Ă€r att de har fĂ„tt bra betyg frĂ„n bĂ„de kunder och experter pĂ„ marknaden.

UtmÀrkelseBÀst i testPremiumvaletPrisvÀrd
Produkt:Rubicson SkotorkAlpenheat AD6 SkotorkAdax ST12T Basic Skotork
Laddning:230 v12 v eller 230 v230 V
Effekt:N/A6, 5 watt290 W
Grader:50 °C30 °C42-45° C

KĂ€llor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den hÀr artikeln?

Klicka pÄ en stjÀrna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 7

Ingen har lÀmnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson Àr en copywriter med flera Ärs erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & Àlskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver Àven inom flera andra kategorier som hushÄll, kök & trÀdgÄrds relaterade produkter. Han besitter en lÄng erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bÀsta erbjudanden och blir notifierad nÀr vi slÀpper alla stora produkt tÀvlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se Àr en prisjÀmförelsesajt som skapades för att hjÀlpa konsumenter att ta de rÀtta besluten före ett köp pÄ nÀtet.

Vi Àr hÀr för att hjÀlpa alla att hitta de bÀsta produkterna till dom bÀsta priserna helt utan krÄngel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rÀttigheter reserverade.

Som amazon-associate tjÀnar priceadvisor.se pengar pÄ kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
JÀmför produkter
 • Total (0)
JÀmför