Väderstation – Bäst i test

Vilken väderstation är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Netatmo Weather Station är vinnare i vårt test. Produkten ger exakta mätningar och kan koppla upp sig mot moln. Du kan även följa vädret direkt i en app. Neatmo har också många positiva omdömen från konsumenter, en bra väderstation att börja med.

I vårt omväxlande klimat uppstår ständigt frågor om vädret – något som en egen väderstation kan ge svar på direkt. Vi på PriceAdvisor har valt ut några av marknadens bästa väderstationer, i ett test för dig som drömt om att vara din egen meteorolog, eller bara vill ha koll på klimatet i hemmiljön.

Genom att jämföra produkter i olika prisklasser har vi korat en vinnare utifrån funktioner som exempelvis vindmätare och regnmätare. Följ med oss och ta del av hur 3 olika väderstationer tacklar nordens varierande årstider, från stränga vintrar till soliga somrar.

BÄST I TEST
1
Netatmo Weather Station

Netatmo Weather Station

Höga kundbetyg på Kjell & Company
Höga kundbetyg hos Elgiganten.se
Exakta mätningar
Specifikationer +
8.6/10
OMDÖME
Från 1590 Kr
– 100 dagar öppet köp – Fri frakt över 499 kr
Budgetvalet/Prisvärd
2
Netatmo Additional indoor Module

Netatmo Additional Indoor Module

Höga kundbetyg på Pricerunner.se
Höga kundbetyg på Amazon.com
Ger dig koll på klimatet inomhus
Specifikationer +
8.1/10
OMDÖME
Från 699 Kr
– Prismatch – Fri frakt över 500 kr
Premiumvalet
3
Väderstation – Bäst i test

PWS Nordic Pro

Högt testbetyg av M3 IDG
Höga betyg på Komplett.se
Inbyggd vindmätare och regnmätare
Specifikationer +
7.7/10
Omdöme

1

Netatmo Weather Station – Bäst i test

Fördelar
 • Höga kundbetyg på Kjell & Company
 • Höga kundbetyg hos Elgiganten.se
 • Exakta mätningar
 • Kopplar upp sig mot moln
Nackdelar
 • Vissa tillägg kan ge mindre störningar

kjell.com

 • Fri frakt från 498 Kr
 • Öppet köp i 100 dagar
 • Hämta i butik, GRATIS

Betalningsalternativ

komplett.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • 60 dagars öppet köp
 • Fri retur

Betalningsalternativ

computersalg.se

 • 90 dagars ångerrätt för konsumenter
 • 20 års erfarenhet inom onlinehandel
 • Säker betalning

Betalningsalternativ

Produktrecension

Netatmo firar 10 år som en av världens ledande tillverkare av väderstationer. Om du också är en vädernörd som undertecknad och vill kunna koppla upp dig mot moln för att följa deras vandring på himlen, är Netatmo Weather Station absolut en väderstation för dig också.

Netatmo Weather Station är en väderstation som har fått bländande recensioner världen över för sina exakta mätningar av både väder- och luftkvalitet, samt förvånansvärt träffsäkra väderleksprognoser.  

En väderstation som ger mycket för pengarna

Tillsammans med en rimlig prissättning tar Netatmo Weather Station även hem förstaplatsen i vårt bäst i test. Och skälen till vinsten är många. Med datavärden i realtid gällande temperatur, luftkvalitet och fuktighet, samtidigt som den kan spå vädret i din omgivning, är Netamo Weather Station en väderstation som sammantaget slår samtliga konkurrenter i vårt test.  

Snygg och smidig

Väderstationen utgörs av två stilrena cylinderformer, med snygga höljen i aluminium. Den ger intrycket av två små torn i olika storlekar, där den längre är ämnad för hemmiljön, medan den lägre placeras utomhus under skydd mot regn. Enheten du placerar inomhus drivs med USB och den yttre motsvarigheten kräver AAA-batterier.

Följ vädret i realtid med telefonen

Netatmo väderstation styrs via en app och efter att den installerats är det bara att sätta igång din väderstation. Med telefonen kan vi med lätthet ta del av hur klimatet förändras i realtid genom en CO2-sensor, något som helt klart är lika spännande som beroendeframkallande att följa. 

Ett spännande tips är att ta med den till platser som du har anknytning till, kanske genom att flytta stationen från stadsmiljön till lantstället, för att upptäcka eventuella skillnader i luftkvalité.

Prognoser med uppkoppling mot andra väderstationer

En riktigt läcker funktion är Netatmo Personal Weather Stations väderprognos, som kan ge ett fullgott alternativ till professionella tjänster, eftersom dess data slås samman med vad flera användare har fångat in. På så vis bidrar även du och din väderstation med data som många användare kan dra nytta av. 

Specifikationer:
·   Kompatibel med Apple Home Kit och Alexa
·   Mäter luftkvalitet och koldioxid
·   Spårar data med hjälp av app
·   Utomhusmodul som övervakar vädret
·   Ger notiser i din mobil när något måste fixas 
·                  Trådlös

Summering

8.6Omdöme
Netatmo Weather Station – Trovärdiga prognoser, snygg & lätthanterlig

Att kunna få relativt tillförlitliga väderprognoser direkt hem är något som vi på PriceAdvisor verkligen golvas av. Den snygga förpackningen är heller inte att förglömma, där aluminiumet verkligen ger en lyxig och gedigen känsla till ett bra pris.

Produkten kan även kompletteras med tillägg, såsom mätare av regn och vindmätare. Vissa tillägg utöver baspaket kan dock medföra vissa mindre störningar, men det är inget som påverkar vår helhetsupplevelse av Netatmo Weather Station.

Kvalitet
8.8
Design
8.8
Funktioner
8.4
Prestanda
8.5
Pris
8.4

2

Netatmo Additional Indoor Module – Budgetvalet

Fördelar
 • Höga kundbetyg på Pricerunner.se
 • Höga kundbetyg på Amazon.com
 • Ger dig koll på klimatet inomhus
 • Skickar notiser i en app när det är dags att vädra
Nackdelar
 • Förhållandevis dyr

computersalg.se

 • 90 dagars ångerrätt för konsumenter
 • 20 års erfarenhet inom onlinehandel
 • Säker betalning

Betalningsalternativ

komplett.se

 • Fri frakt över 500 Kr
 • 60 dagars öppet köp
 • Fri retur

Betalningsalternativ

Produktrecension

Om du slår till på vinnaren i vårt test, Netatmo Weather Station, kan den enligt oss med fördel kompletteras med Netatmo Additional Indoor Module. Till skillnad från många andra väderstationer fokuserar den på klimatet inomhus, vilket kan vara ett hjälpsamt redskap för allergiker och astmatiker, något som även undertecknad lider av under våren. 

Det är en mycket populär trådlös väderstation som fått goda recensioner hos flera stora återförsäljare och fungerar utmärkt. På Elgiganten har kunderna exempelvis gett denna produkt för inomhusbruk 4 av 5 i betyg, något som vi också skriver under på.

Ett komplement till din väderstation

Netatmo Additional Indoor Module är likt Netatmo Weather Station klädd i aluminium, vilket gör den till ett mycket stilrent inredningsobjekt för det moderna hemmet. Tillbehöret har mängder av praktiska funktioner, med sensorer som läser av allt från temperatur och fukt till koldioxid i ditt hem. 

Detta är en trådlös väderstation som, genom notiser i en applikation, rekommenderar när det är dags att vädra, stänga fönstret för skydd mot avgaser och mer. Om du som oss inte nöjer dig med att endast ha koll på klimatet utomhus, är alltså Netatmo Additional Indoor Module ett perfekt tillval.

En väderstation för hela hemmet

Något som vi verkligen uppskattar är att Netatmo Additional Indoor Module mäter klimatet i hela hemmet – och inte endast i det rum där vi valt att placera den. Det är också mycket välkommet att du kan ansluta upp till tre inomhusmoduler till din Netatmo väderstation. Dess app teknologi är självklart kompatibel med iOS, Android och Windows.

Specifikationer:
·   Ger uppdateringar om miljön i alla rum 
·   Mäter temperatur och luftfuktighet
·   Kan kompletteras med ytterligare tre moduler
·   Ger notiser via app 
·   Trådlös
·   Kompatibel med Netatmo Weather Station

Summering

8.1Omdöme
Netatmo Additional Indoor Module – Snygg, praktisk & billig

För människor som är känsliga för dålig luft eller bara vill hålla koll på sitt inomhusklimat i hemmet är Netatmo Additional Indoor Module nästan ett måste enligt oss på PriceAdvisor.

Häftigast är nog avläsningen av CO2 i hemmet, där notiser i appen snabbt indikerar när det är dags att öppna fönstret. En nackdel är att den är relativt dyr i förhållande till den faktiska väderstationen Netatmo Weather Station.

Kvalitet
7.8
Design
8.4
Funktioner
7.5
Prestanda
8.2
Pris
8.5
3

PWS Nordic Pro – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt testbetyg av M3 IDG
 • Höga betyg på Komplett.se
 • Inbyggd vindmätare och regnmätare
 • Ger pålitliga väderleksrapporter direkt i hemmet
 • Kan mäta UV-strålning
Nackdelar
 • Något för avancerad för amatörer
 • Högt pris

Denna produkt har tyvärr utgått vi rekommenderar istället bäst i test Netatmo Weather Station.

Produktrecension

Nordic Pro är tveklöst produkten för den medvetne väderentusiasten, med mängder av funktioner som vi i testpanelen inte ens hunnit få grepp om. Den är något att bita i, helt enkelt, vilket vi alltid uppskattar. 

Då denna produkt är något högre prissatt än många produkter, utses den här som det självklara premiumvalet. Vi rekommenderar att väderstationen monteras på en öppen plats för så precisa värden som det bara går, exempelvis på en stolpe eller en parabol. 

En proffsig väderstation

Nordic Pro är en apparat som mäter långt mer än endast fukt och temperatur. UV-strålning och vindens riktning är bara ett fåtal av alla värden som denna högteknologiska apparat fångar in med sina sensorer. 

Är du känslig för väder och vind kan alltså PWS Nordic Pro ge en förvarning, eftersom dess barometer kan förutse vädret och ge en fingervisning om väderleken. Vi tycker förstås att det är nästintill livsviktigt att känna till eventuellt solljus en sommardag, eller nysnö vintertid – för att inte nämna plötsligt regn som kan ställa till det i vardagen.

Komplett med regnmätare och vindmätare

PWS Nordic Pro sticker ut i vårt test eftersom den har både mättning av regn och vindmätare inbyggd. Detta är en smart väderstation som kommer med en snygg digital display och anslutning via WiFi. För att få ytterligare data kan du koppla upp dig till flera vädernätverk, där andra användare bidrar till en mer komplett bild av väder och vind.

Specifikationer:
·   Mäter temperatur
·   Mäter relativ luftfuktighet
·   Uppfattar vindens styrka och riktning 
·   Ger koll på UV-strålning 
·   Har månfas

Summering

7.7Omdöme
PWS Nordic Pro – Snygg, proffsig & extremt pålitlig

För prylnörden är denna produkt en välkommen utmaning. Med specialfunktioner som UV-mätare och vindmätare ger den data som sträcker sig bortom den ordinära väderstationen.

Att få professionella väderprognoser direkt i hemmet är verkligen en höjdare enligt oss. Om du är beredd att botanisera bland mängder av meteorologiska fenomen är den enda nackdelen egentligen endast det relativt höga priset.

Kvalitet
8.2
Design
7.2
Funktioner
8.2
Prestanda
7.8
Pris
7.3

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en väderstation?

En väderstation håller koll på vädret åt dig och samlar data från väderobservationer. Det kan handla om olika vädermässiga förhållanden som temperatur, regn, lufttryck, fuktighet, vind, med mera. Datan kan sedan ge en samlad bild av väderleken genom så kallade väderprognoser – något som väderstationer i hemmet kan bidra med genom att du kopplar upp dig mot utomstående användare, vilket skapar en mer heltäckande rapport.

I dag är de flesta väderstationerna obemannade och en växande trend är att ha en egen i hemmet. Från att ha varit en teknik förbehållen professionella meteorologer, är numer dessa väderstationer något som de allra flesta har råd att införskaffa för privat bruk. 

Hur installerar man en väderstation?

En väderstation består ofta av åtminstone två separata delar, där huvudenheten presenterar data, medan givaren samlar in information av flera slag. Hur installationen av din produkt ser ut beror helt på vilken modell du väljer. Bör ta under 2 timmar för installationen i långa fall.

Ett vanligt tillvägagångssätt är att huvudenheten placeras i hemmiljön, medan givaren (eller givarna beroende på om du köper tillägg) monteras på en öppen plats utomhus. Det är vanligt att ju mer avancerade produkten är, desto fler sensorer har den. 

Anledningen till att många köper till fler givare är att de kan ha olika användningsområden, såsom en vindmätare som mäter vindens beskaffenhet och en mätning n av regn som har koll på nederbörden. 

Regnmätare placerar naturligtvis under öppen himmel och vindmätare behöver tillgång till vindar. Väderstationerna kommer alltid med en guide som talar om optimal position för respektive del.

Vad är en regnmätare?

Regnmätare eller nederbördsmätare är som namnet antyder en mätare av mängden nederbörd på en viss plats, den visar alltså regnmängd. Många väderstationer har antingen inbyggd mätning av regn eller är anpassade för att kompletteras med tillägg. 

En fördel med att köpa en mätare för regn är att du också får den exakta mängden nederbörd levererad till dig just där du befinner dig och i vissa fall en varning. Det kan underlätta också vid trädgårdsarbete eller bara av praktiska skäl om du vill slippa att bli blöt vid promenader, utflykter och andra ärenden.

Vad är en vindmätare?

Vindmätare är ett instrument som tagits fram i syfte att mäta exempelvis vindhastighet, vindstyrka och vindriktning. Vindmätare kallas också för anemometrar och kommer i en mängd olika varianter, beroende på prisklass.

Vissa väderstationer kommer ha inbyggda vindmätare, medan andra erbjuder möjligheten att komplettera med tillägg. En annan produkt som vi också rekommenderar nu är Ventus W832. Ventus är nu högt rankad på prisjakt.

Viktiga funktioner en väderstation bör ha

Innan du väljer produkt är det viktigt att ha svar på vilka typer av funktioner som du är intresserad av. Avancerade väderstationer kan ha mängder av olika funktioner, från precisa väderleksprognoser på lokal nivå, till mätningar av UV-strålning i atmosfären.

Det finns modeller som samlar in extra data med fokus på exempelvis luftfuktighet, vindens hastighet med hjälp av vindmätare, mängden regn via regnmätare, med mera. Enklare varianter kanske bara avser en fingervisning om temperaturen i ditt hem och den närmaste utomhusmiljön, kombinerat med mer eller mindre pålitliga väderleksrapporter.

Att mäta temperaturen kan vara en väldigt viktig funktion som du kan ta nytta av och vill ha med på din produkt du köper.
Här är det alltså viktigt att även fundera på hur pass mycket tid du är beredd att lägga ned på din väderstation, och vilka funktioner som du faktiskt har någon nytta av. Priset kan också vara en viktig aspekt, där vissa lite billigare väderstationer kan ge väldigt mycket för pengarna, samtidigt som deras funktioner är något färre än hos värstingmodellerna.  

Som alltid när du ska köpa från en butik på nätet så rekommenderar vi att jämföra priser, välj en butik som erbjuder fri frakt och alltid se till att produkten finns på lager online. Lägg i varukorg och klicka vidare så hittar du både leveransvillkor och lagerstatus.

Hur har vi genomfört detta test av väderstationer?

I vårt test har vi granskat utbudet av väderstationer och regnmätare, för att titta närmare på specifika faktorer för att kunna välja ut fem rekommenderade modeller, varav en som är bäst i test. Vi har bland annat utgått från väderstationernas prognoser, displayer, prissättningar, häftiga funktioner, med mera.

Vi har även tagit hänsyn till kundernas egna betyg och experternas tester för att avgöra vilken vertikalskärare som är bäst i test, det vill säga den väderstation som fått högst betyg i genomsnitt.

UtmärkelseBäst i testPremiumvaletPrisvärd
Produkt:Netatmo Weather StationNetatmo Additional Indoor ModulePWS Nordic Pro
Pris:1590 Kr699 KrEj tillgänglig
Expertbetyg:8.6/108.1/107.7/10
Notiser via app:JaJaJa

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 18

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför