Ölkyl – Bäst i test

Vilken ölkyl är bäst? Vi har testat 3 modeller – 2023

Nedis ölkyl 50 liter är ölkylen som blev bäst i test i vår jämförelse. Kylen har en hög kapacitet där du kan få plats med hela 55 burkar eller 22 flaskor öl, och en LED display med justerbar temperatur. En ölkyl, antingen fristående eller inbyggd, är ett kylskåp som man använder specifikt för att förvara öl. Om du älskar öl så är en ölkyl perfekt att ha i uterummet, vardagsrummet eller garaget.

Bjud över dina vänner och servera en öl som har en perfekt temperatur för servering. Olika öl ska serveras vid olika grader för att man ska få den bästa smakupplevelsen. När det kommer till ölkylar så finns det många olika varumärken och modeller, därför kan det vara svårt att veta vilken som är bäst. Vi har testat olika ölkylar för att hjälpa dig hitta den som är bäst, läs vidare för att ta reda på resultatet.

BÄST I TEST
1
Ölkyl – Bäst i test

Nedis ölkyl 50 liter

4,5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
Hög kapacitet
Snygg design
Specifikationer +
8.6/10
OMDÖME
Från 3990 Kr
Fri frakt över 500 kr
Prisvärd
2
Ölkyl – Bäst i test

Emerio RE-115712

Högt kundbetyg hos Hemmy.se
Högt kundbetyg hos HomeRoom.se
Lätt att ta med sig 
Specifikationer +
7.7/10
Omdöme
Från 1178 Kr
Snabba leveranser från lager i Stockholm
Premiumvalet
3
Ölkyl – Bäst i test

Marshall Fridge 3.2 ölkyl

Hög kapacitet
Innovativ design
Låg ljudnivå
Specifikationer +
8.4/10
OMDÖME
Från 4495 Kr
– Drive in, boka online och hämta utanför butik – Fri frakt över 500 kr

1

Nedis ölkyl 50 liter – Bäst i test

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Hög kapacitet
 • Snygg design
 • LED display
Nackdelar
 • Ingen invändig belysning

webhallen.com

 • Fri frakt över 500 Kr
 • Skickar beställda varor inom 24 timmar om de finns i webblager
 • 30 dagars öppet köp

Betalningsalternativ

Produktrecension

Nedis ölkyl 50 liter är en ordentlig kyl från ett bra varumärke med en oerhört stilren design. Produkten har blivit populär på grund av en populär design kombinerat med funktionalitet. Nedis Ölkyl 50 liter är cylinder formad med en snygg svart färg som ger en modern känsla, det finns även två hjul som gör att den enkelt kan förflyttas. Som namnet tyder så har produkten en kapacitet på hela 50 liter.

Den snygga designen, höga kapaciteten och effektiva nedkylningen gjorde att vi utsåg produkten till bäst i test. Nedis ölkyl har en betydligt mycket högre kapacitet än budgetvalet även fast priset är lite högre. Till skillnad från de andra två produkterna i testet så kan man också ställa in temperaturen mellan 0-16 grader vilket är väldigt praktiskt.

Om du är ute efter en riktigt bra ölkyl som kombinerar funktionalitet, kapacitet och prisvärdhet då är detta produkten för dig!

Temperaturer mellan 0 och 16 grader

Denna modell har ett snyggt glaslock på toppen av kylen som gör det smidigt att lägga in och ta nya drycker. Via en smidig LED-display så har man möjlighet att ställa in temperaturen mellan 0 och 16 grader. Detta innebär att du kan välja den optimala temperaturen för just din favorit öl.

Tystgående och hög kapacitet

Någonting som har varit väldigt uppskattat med Nedis ölkyl är att den är väldigt tystgående. Du slipper alltså ett irriterande kylskåp som låter för mycket. Produkten har en kapacitet på 50 liter vilket innebär att man får plats med hela 55 burkar eller 22 flaskor öl. Produkten är alltså tillräckligt stor för att du ska kunna bjuda dina vänner och familj på en kyld öl.

Även fast de andra produkter i testet också är väldigt bra i sina egna kategorier så tar Nedis Ölkyl 50 liter hem utmärkelsen ”Bäst i test”. Ölkylen har en högre kapacitet och fler funktioner än budgetvalet samtidigt som den är betydligt mycket billigare än premiumvalet – om du vill ha en kombination av funktionalitet och prisvärdhet så är Nedis Ölkyl det självklara valet!

Specifikationer:
– Kapacitet: 50 liter
– Vikt: 20,5 kg
– Energiklass: F
– Höjd x Bredd x Djup (cm): 85 x 50 x 50

Summering

8.6Omdöme
Ordentlig ölkyl med stilren design

Nedis Ölkyl 50 liter är en stilren ölkyl med hjul som passar in i de flesta hushåll. Njut av en hög kapacitet och perfekt temperatur med en snygg ölkyl från Nedis.

Kvalitet
8.8
Design
9
Funktioner
8.2
Prestanda
8.7
Pris
8.2

2

Emerio RE-115712 – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Hemmy.se
 • Högt kundbetyg hos HomeRoom.se
 • Billig
 • Lätt att ta med sig
Nackdelar
 • Låg kapacitet
 • Kan ej ställa in temperatur

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Är du ute efter en modell som är lite billigare så är Emerio RE-115712 ett utmärkt val, därför utsåg vi denna produkt till budgetvalet. Emerio RE-115712 är en smidig och kompakt minikyl med två hyllplan som fungerar utmärkt att använda som ölkyl. Produkten har en snygg design och liknar en resväska, vilket är passande då den är enkel att ta med sig. Ölkylen har ett smidigt handtag som gör den enkel att förflytta och den fungerar väldigt bra.

Vi tyckte att designen var väldigt rolig och unik vilket självklart är ett stort plus. Till skillnad från de andra två produkterna i testet så har denna ölkyl en betydligt mycket mindre kapacitet samtidigt som man inte kan ställa in exakta temperaturer. Även fast den inte är lika funktionell eller har samma kapacitet som de andra produkterna så funkar den fortfarande utmärkt och är tillgänglig för ett mycket billigare pris.

Denna ölkyl passar perfekt för dig som handlar på en budget och vill ha en mindre ölkyl som du enkelt kan ta med dig på resande fot!

12v eller 230V

Emerio RE-115712 är perfekt för att ta med sig på utflykten. Produkten passar alltså utmärkt både om du ska på camping eller utflykt och även i hemmet. Produkten går att koppla in i ett vanligt 230V eluttag i ditt hem, men det går även att koppla in den i ett 12V uttag som du hittar i bilen, båten eller husbilen. Du kan alltså packa med dig denna kyl och njuta av en iskall dryck medan du är på resande fot.

Denna produkt är den enda i testet som är enkel att ta med sig på resan – de andra två produkterna är betydligt mycket större och klumpigare. Därför är detta också den bästa produkten för dig som vill ha en portabel ölkyl.

Minskar med 18-22 grader

Denna modell från Emerio är inte lika effektiv som de andra, men med tanke på den kompakta designen och billiga priset så är det någonting man får acceptera. Ölkylen kan reducera temperaturen mellan 18-22 grader om man jämför med omgivningen. Detta innebär alltså att om det är 22 grader i omgivningen så kan kylen minska temperaturen till mellan 0 och 4 grader.

Specifikationer:
– Kapacitet: 14 liter
– Effekt: 50W

Summering

7.7Omdöme
Perfekt för att ta med sig på utflykten

Emerio RE-115712 är en kompakt liten ölkyl med två hyllplan som är perfekt för att ta med sig på resan.

Kvalitet
7.5
Design
7.5
Funktioner
7.2
Prestanda
7.4
Pris
9

3

Marshall Fridge 3.2 ölkyl – Premiumvalet

Fördelar
 • Hög kapacitet
 • Innovativ design
 • Låg ljudnivå
Nackdelar
 • Dyr
 • Inte perfekt temperatur för öl

hemmy.se

 • 14 dagar öppet köp från leverans
 • 100% klimatkompenserad frakt
 • Snabba leveranser från lager i Stockholm

Betalningsalternativ

Produktrecension

Är du villig att spendera lite extra pengar för att få en utmärkt ölkyl? Då är Marshall Fridge 3.2 det perfekta valet för dig. Marshall Fridge ölkyl är en snygg produkt som liknar en ”Marshall” högtalare. Denna innovativa design är ett måste för den som är intresserad av design och musik. Förgylla ditt vardagsrum med en kyl som håller hög kvalitet och är oerhört snygg.

Vi utsåg Marshall Fridge 3.2 till premiumvalet på grund av den snygga designen, imponerande funktionerna och höga kapaciteten. Ölkylen har nästan dubbelt så hög kapacitet som vår bäst i test kyl, men kostar även betydligt mycket mer. Produkten passar bäst för dig som vill ha en större ölkyl och är beredd att betala ett högre pris för detta.

Hög kapacitet

Marshall Fridge 3.2 har en kapacitet på 92 liter vilket är tillräckligt mycket för de flesta hushåll. Du får plats med en stor mängd öl och andra drycker i detta kylskåp. Ölkylen har en snygg hyllplan med gott om utrymme för många drycker.

Låg ljudnivå och bra temperatur

Förutom den snygga dörren och designen så har denna modell också en väldigt låg ljudnivå på enbart 42 dB, detta innebär att du inte behöver störa dig på ljudet. Kylen kan ställas in på temperaturer mellan 1 till 9 grader, vilket inte är de bästa temperaturerna för öl men fortfarande bra för kall dricka.

Om man jämför med vår bäst i test kyl så kan man inte ställa in temperaturer lika brett – men kylen är fortfarande väldigt effektiv och har både roligare design samt högre kapacitet. Om du vill ha en snygg ölkyl med hög kapacitet som kommer hålla dig i många år så är Marshall Fridge 3.2 det självklara valet för dig!

Specifikationer:
– Kapacitet: 92 liter
– Vikt: 22,1 kg

Summering

8.4Omdöme
Ölkyl som liknar en Marshall högtalare

Marshall Fridge 3.2 ölkyl är en unik ölkyl med en snygg och innovativ design. Njut av en hög kapacitet med denna kyl som kan användas för öl och andra drycker.

Kvalitet
8.6
Design
9.3
Funktioner
8
Prestanda
8.5
Pris
7.8

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en ölkyl?

En ölkyl är ett mindre kylskåp som man använder specifikt för att förvara öl. Det viktigaste med ölkylar är att den kan hålla de bästa temperaturerna för öl. Många vanliga minikylar och liknande produkter kan också användas som ölkylar. Kortfattat kan man alltså säga att en ölkyl är som ett mindre kylskåp man använder för öl.
Andra modeller för ökylar:

Cavin Northern Collection
mQuvée BeerServer

Vilken temperatur är bäst för öl?

Det finns inte en specifik temperatur som är bäst för alla olika typer av öl. Smaken på ölet ändras beroende på temperaturen, därför finns det olika riktlinjer beroende på vilken typ av öl det är frågan om.
Temperaturer för öl:
– Veteöl: 8 grader
– Ljus lager: 8-12 grader
– Ale: 10-12 grader
– Mörk lager: 12 grader
– Porter och stout: 16-18 grader
– En ölkyl ska alltså kunna hålla ölen vid dessa temperaturer

Viktiga egenskaper med en ölkyl

När det kommer till en ölkyl så finns det många egenskaper som är viktiga. De viktigaste egenskaperna är:

– Temperatur: Man bör kunna ställa in temperaturen på en ölkyl mellan 0 och 16 grader för att kunna få optimal temperatur oavsett vilken öl man föredrar.

– Kapacitet: Det är alltid bättre med en större ölkyl som får plats med mer dricka, därför är kapacitet väldigt viktigt.

– Fuktighet och ljus: Om man ska lagra öl så är det viktigt att man har rätt fuktighets nivå och att ölet får stå utan ljus. Humlen i öl kan spricka om ett öl utsätts för mycket ljus. Ska man lagrar öl så är det alltså viktigt att man kan hålla koll på fuktigheten och att man har en glasdörr med UV-skydd.

Sortera igenom de kategorier som är viktigast för dig, vare sig det är temperatur, kapacitet, fuktighetsnivå eller kanske hur många hyllor produkten har. Vissa personer kanske har en annan uppfattning om vad som är viktigt, t.ex att det vill ha en vit färg för att det ska passa med resten av inredningen.

Saker att tänka på inför köp

När du köper produkter via nätet så finns det några enkla tips att följa för att få en trevlig upplevelse:

– Hitta en butik som erbjuder fri frakt, gratis leverans är ett utmärkt sätt att få ett bättre pris.

– Du har alltid rätt till 14 dagars öppet köp när du handlar via nätet, kom ihåg att du kan ångra dig efter beställning genom att kontakta butiken.

– Bli medlem med din e-post och logga in eller prenumerera på butikens nyhetsbrev för att ta del av aktuella erbjudanden och rabatter.

Kan man ha öl i en vinkyl?

Det går väldigt bra att lagra öl i en vinkyl – de flesta vinkylar har en dörr med skydd mot UV vilket också bidrar till bra lagring av öl. Förutom detta så har de ofta lite högre temperaturer och man kan ställa in den som passar bäst för ens specifika dryck.

Vad skiljer en ölkyl från ett vanligt kylskåp?

Den största skillnaden mellan en ölkyl och ett vanligt kylskåp är storleken. Ölkylar är vanligtvis mycket mindre och mer kompakta än ett vanligt kylskåp och kan med fördel placeras i mindre utrymmen. Ölkylen använder man som ett komplement till en vanlig kyl och passar perfekt för en fest – med en ölkyl så ser du till att du får plats med all öl som du vill kyla ned, vanliga kylen är ju oftast full med livsmedel och annat!

Kan man ha ölkyl utomhus?

Det finns flera olika ölkylar som faktiskt är anpassade för att stå utomhus under vissa väderförhållanden. Om din ölkyl kan stå utomhus beror på vilken modell du har köpt. Dubbelkolla därför om den produkten som du har köpt kan stå utomhus eller inte för att undvika skador.

Hur stor är en ölkyl?

Ölkylar kommer i flera olika storlekar, det finns alltså inte en storlek som gäller för alla produkter. Hitta en modell som passar bäst för dina behov. Ska du ha en större fest eller bor i ett stort hushåll så kanske du behöver en större kyl på 92 liter – är det bara för personligt bruk så kanske du klarar dig med en mindre modell.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har genomfört detta test genom att studera marknaden av ölkylar och jämföra alla de senaste produkterna baserat på många olika faktorer – eftersom vi redan har valt ut de bästa produkterna så slipper du spendera timmar på att söka information och jämföra produkter!

Vi genomförde detta test i flera olika steg:

1. Vi började med att välja ut en stor mängd olika ölkylar och jämförde sedan omdömen från både experter och kunder. Här kunde vi sortera ut alla produkter som fått dåliga omdömen.
2. Vi jämförde sedan viktiga egenskaper och funktioner hos produkterna för att placera dem i tre olika kategorier. De egenskaper och funktioner vi kollade på extra mycket när vi testade ölkylar var följande: Pris, kapacitet, möjlighet att kontrollera temperaturen och design.
3. Vi valde sedan ut en vinnare i varje kategori och presenterar dem för dig i testet.

Som det framgår så har vi alltså spenderat mycket tid och energi på att välja ut de bästa produkterna för dig, så att du slipper spendera timmar på att söka information och jämföra produkter!

UtmärkelseBäst i testPrisvärdPremiumvalet
Produkt:Nedis ölkyl 50 literEmerio RE-115712Marshall Fridge 3.2 ölkyl
Pris:Från 3990 KrFrån 1178 KrFrån 4495 Kr
Expertbetyg:8.6/107.7/108.4/10
Konsumentbetyg:4.5/5N/AN/A
Kapacitet:50 L92 L14 L
Temperatur:0-16 graderN / A1-9 grader
Vikt:20.5 kgN / A22.1 kg

Källor & tips:

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.6 / 5. Omdöme antal: 17

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför