Bäst i test

Handdammsugare bäst i test – Topp 5 bästa

Test av fem handdammsugare vilken är vinnaren – 2021?

Trött på dammsuga själv? Redo att göra ditt hem lite smartare? I det här testet jämför vi de bästa handdammsugaren på marknaden. Vi har endast valt ut de allra bästa som utmärker sig i mängden, och de som kommer hjälpa dig det lilla extra i hemmet. Vi har analyserat flertal tester & omdömen för få fram ett bra resultat

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Dyson V11 Absolute Extra – Bäst i test

Fördelar
 • Kraftfull V11-motor
 • Stark sugkraft på 220 AW
 • Enkel att anpassa
 • Tre olika lägen (Eco, Auto och Boost)
Nackdelar
 • Dyrast i testet
 • Något tung
Bevaka för prissänkning
×
Notifiera mig när priset har sänkts
Bevaka prissänkning för: Dyson V11 Absolute Extra - 6 390 kr
Prishistorik
×
Prishistorik för Dyson V11 Absolute Extra
Senaste uppdateringar:
 • 6 390 kr - 25 juni, 2021
 • 6 490 kr - 18 juni, 2021
Sedan: 18 juni, 2021
 • Högsta priset: 6 490 kr - 18 juni, 2021
 • Lägsta priset: 6 390 kr - 25 juni, 2021

Produktrecension

Dyson V11 Absolute Extra är en handdammsugare i premiumklassen som ger dig upp till 60 minuters drifttid. Den kraftfulla V11-motorn ger dig en imponerande sugförmåga och med åtta medföljande munstycken kan du enkelt anpassa städningen efter behov.

Dammsugarens innovativa High Torque-munstycke rengör på djupet och är dessutom utrustad med kolfibertrådar som effektivt avlägsnar damm från sprickor i golvet. Du kan självklart använda din Dyson V11 både med och utan skaft och du laddar den enkelt i den väggmonterade dockan.

Imponerande sugkraft

Dyson V11 Absolute Extra är utrustad med en kraftfull V11-motor med imponerande sugförmåga på 220 AW tack vare dess 14 cykloner. Detta gör att dammsugare fångar upp all smuts, damm och pollen, oavsett underlag.Dammsugaren har dessutom ett av marknadens mest kraftfulla munstycken med High Torque-teknologi som går ner på djupet för en grundlig rengöring. Munstycket har dessutom antistatiska trådar av kolfiber som effektivt suger upp smuts ur sprickor i golvet.

Åtta munstycken och enkel tömning

När du köper Dyson V11 får du bland annat med ett kombinationsmunstycke, ett elektriskt mini munstycke, en dammborste för känsliga möbler och ett fogmunstycke för rengöring mellan kuddar och säten. Du får även med en borste anpassad för ingrodd smuts, det effektiva High Torque-munstycket och ett Soft Roller-munstycke som passar extra bra för känsliga, hårda golv.

All smuts som sugs upp samlas i dammsugarens behållare som rymmer 0,76 liter och det allergivänliga filtret ser till att fånga upp små dammpartiklar. På så sätt lämnas luften alltid ren och fräsch, vilket är extra viktigt för dig som är allergisk eller känslig. Du tömmer behållaren enkelt med en enda rörelse så att du inte behöver röra smutsen.

Lång drifttid och tre olika lägen

Dyson V11 har en drifttid på upp till 60 minuter, vilket är 20 minuter längre jämfört med Dyson V8. Hur länge batteriet räcker beror dock på vilket läge du dammsuger i: Eco, Auto eller Boost. Eco ger dig längst batteritid, medan Boost drar mest batteri.

Via handtagets LCD-display ser du enkelt hur mycket batteri som återstår. När det är dags att ladda behöver du bara placera Dyson V11 i den tillhörande laddningsdockan som du enkelt monterar på väggen, till exempel bakom en gardin. En full laddning tar 4,5 timmar.

Specifikationer:
Typ av dammsugare: Skaftdammsugare
Dammbehållare: Utan påse
Ljudnivå: 82 dB

Summering

9.2Omdöme
Dyson V11 – Kraftfull V11-motor och stark sugkraft på 220 AW

I vårt sladdlös dammsugare test är Dyson V11 helt klart den kraftfullaste modellen. Här får du en rejäl V11-motor som med hjälp av starka cykloner ger dig en imponerande sugförmåga. Du kan dessutom välja mellan tre olika lägen beroende på hur effektiv du vill att dammsugaren ska vara och behållaren är stor samt enkel att tömma.Dyson V11 är den dyraste modellen i vårt test, men samtidigt får du vad du betalar för.

Det enda vi kan klaga på är att batteri- och laddningstid kunde varit något bättre med tanke på det höga priset. Det är dessutom en ganska tung modell på strax över 3 kg.


2

Xiaomi Dreame V10

Fördelar
 • Elegant och lättviktig handdammsugare
 • Många tillbehör medföljer
 • Upp till 60 minuters drifttid
 • Allergivänligt HEPA-filter
Nackdelar
 • Hög ljudnivå
 • Kort batteritid på hög effekt
Bevaka för prissänkning
×
Notifiera mig när priset har sänkts
Bevaka prissänkning för: Dreame V10 - Dammsugare - skaft/handhållen (2-i-1) - utan påse - sladdlös - 1 877 kr
Prishistorik
×
Prishistorik för Dreame V10 - Dammsugare - skaft/handhållen (2-i-1) - utan påse - sladdlös
Senaste uppdateringar:
 • 1 877 kr - 14 september, 2021
 • 1 965 kr - 11 september, 2021
 • 2 065 kr - 9 september, 2021
 • 2 087 kr - 7 september, 2021
 • 2 105 kr - 5 september, 2021
 • 2 065 kr - 1 september, 2021
 • 1 984 kr - 29 augusti, 2021
 • 2 065 kr - 21 augusti, 2021
Sedan: 18 juni, 2021
 • Högsta priset: 2 509 kr - 18 juni, 2021
 • Lägsta priset: 1 877 kr - 14 september, 2021

Produktrecension

Dreame V10 är en elegant och mångsidig handdammsugare från Xiaomi som hjälper dig att hålla hemmet rent och fräscht. Trots dess höga kapacitet på 450 W är Dreame V10 en mycket nätt dammsugare med en vikt på bara 1,5 kg som är enkel att gömma undan.

Sugeffekten ligger på tillfredsställande 140 W och all smuts samlas i behållaren som rymmer 0,5 liter. Drifttiden ligger på 60 minuter och att ladda upp enheten tar 3,5 timmar. Är du ute efter en allsidig handdammsugare kan Dreame V10 vara ett passande alternativ.

Stilren och mångsidig

Dreame V10 är en stilren handdammsugare i vitt med detaljer i borstad aluminium. Enheten är helt påslös, vilket innebär att all smuts samlas i en smidig behållare. Behållaren rymmer 0,5 liter och när du dammsugit klart är det bara att tömma den inför nästa användning

.Med en vikt på bara 1,5 kg är Dreame V10 en mycket lätt modell som är enkel att ta fram vid behov. Eftersom den dessutom är helt sladdlös passar modellen lika bra för att suga upp matrester i köket som för att ta bort grus i bilen.

Allergivänligt filter och många tillbehör

Tack vare det allergivänliga HEPA-filtret passar Xiaomi Dreame V10 dig som är allergisk eller känslig mot damm. Filtret fångar nämligen upp hela 99,9 procent av alla dammpartiklar och håller kvar dem i behållaren under hela dammsugningen. Filtret är dessutom tvättbart, vilket innebär att du inte behöver köpa nytt med jämna mellanrum.När du köper Xiaomi Dreame V10 får du med en rad smarta tillbehör som gör modellen extra mångsidig.

Du får till exempel med en rullborste som passar alla underlag, en kvalsterborste för extra hygienisk städning och ett långsmalt munstycke för dammsugning mellan säten.Du får även med ett platt munstycke och en böjbar borste som du kan använda för att rengöra känsligare möbler och säten.

Kraftfullt batteri

Dreame V10 är en kraftfull handdammsugare som drivs av ett uppladdningsbart 2500 mAh-batteri. Batteriet har en effekt på 450 W och du kan välja mellan två olika inställningar – hög och låg – beroende på hur kraftig smuts du behöver ta bort. Låg effekt ger dig 60 minuters drifttid och hög effekt ger dig 10 minuter.

Att ladda upp batteriet fullt tar 3,5 timmar. Dock medföljer ett monterbart väggfäste med strömadapter som du placerar dammsugaren i när du inte använder den. Med andra ord kommer det alltid att finnas batteri i dammsugaren när du behöver den.

Specifikationer:
Typ av dammsugare: Skaftdammsugare
Dammbehållare: Utan påse
Ljudnivå: 85 dB

Summering

8.9Omdöme
Dreame V10 – Elegant och lättviktig handdammsugare med ett allergivänligt HEPA-filter

Dreame V10 är en allsidig och stilren handdammsugare som gör sitt jobb utan problem. Enheten är ovanligt lätt med sina 1,5 kg och kommer med en rad tillbehör som gör den extra mångsidig. Du får även en generös drifttid på upp till 60 minuter efter en full laddning.

Det finns dock vissa brister med Dreame V10. Om du till exempel dammsuger på hög effekt räcker batteriet enbart i 10 minuter. Dessutom är den ovanligt högljudd med en ljudnivå på hela 76 dB.


3

Roborock Mace H6

Fördelar
 • Lätt och enkel att manövrera
 • Ökar sugkraften automatiskt på mattor
 • Lång drifttid
 • Många tillbehör medföljer
Nackdelar
 • Liten dammbehållare
 • Relativt dyr
Bevaka för prissänkning
×
Notifiera mig när priset har sänkts
Bevaka prissänkning för: Roborock Mace H6 Space - 3 790 kr
Prishistorik
×
Prishistorik för Roborock Mace H6 Space
Senaste uppdateringar:
 • 3 790 kr - 9 september, 2021
 • 3 490 kr - 18 juni, 2021
Sedan: 18 juni, 2021
 • Högsta priset: 3 790 kr - 9 september, 2021
 • Lägsta priset: 3 490 kr - 18 juni, 2021

Produktrecension

Roborock Mace H6 är en kraftfull och smidig handdammsugare med en drifttid upp till 90 minuter. Den borstlösa motorn har ljuddämpade kammare för att filtrera bort obehagligt ljud och tack vare dess imponerande sugförmåga suger Mace H6 upp det mesta som kommer i dess väg.

Trots dess kraftfulla inre är Mace H6 ändå en mycket kompakt handdammsugare – faktiskt en av de lättaste i sin klass. Dess låga vikt på bara 1,4 kg och förbättrade manövrering gör enheten enkel att använda, både i hemmet, båten och bilen.

Liten och lättmanövrerad 

Roborock Mace H6 är en kompakt, silverfärgad handdammsugare med röda detaljer som är smidig att förvara och ta fram vid behov. Med en vikt på bara 1,4 kg är Mace H6 faktiskt en av de lättaste sladdlösa dammsugarna i sin klass och dess enkla manövreringssystem gör den enkel att använda.

Med Mace H6 kommer du åt i alla hörn och kanter. Du får dessutom med en rad tillbehör som tillåter dig att anpassa städningen, bland annat en mattborste, en motoriserad borste och ett smalt munstycke för extra trånga utrymmen (till exempel mellan soffkuddar eller bilsäten).

Extra effektiv på mattor

Roborock Mace H6 har en kraftig sugförmåga på 140W (25 kPa) som suger upp det mesta i dess väg. All smuts och damm samlas sedan i en behållare med kapacitet på 0,4 liter, vilket är något mindre jämfört med Dreame V10 från Xiaomi. Det tvättbara och allergivänliga HEPA-filtret ser till att 99,96 procent av alla dammpartiklar stannar kvar i behållaren.

En extra finess med Roborock Mace H6 är att modellen automatiskt ökar sugförmågan när den känner av en matta. Detta i kombination med den elektriska borsten ger dig extra djupgående rengöring, oavsett underlag.

Lång drifttid med ECO-läge

Roborock Mace H6 är utrustad med ett extra kraftfullt batteri med en kapacitet på 3610 mA. En full laddning ger dig en drifttid på upp till hela 90 minuter i ECO-läget. Med maximal effekt räcker dock batteriet i 10 minuter.Laddningstiden är något längre jämfört med Xiaomi Dreame V10 – 4 timmar istället för 3,5 timmar.

Detta är dock inte så konstigt med tanke på att batteriet är kraftfullare och räcker 30 minuter längre. Du laddar enkelt upp dammsugaren i det medföljande laddningsstället där den kan förvaras till nästa användning.

Specifikationer:
Typ av dammsugare: Skaftdammsugare
Dammbehållare: Utan påse
Ljudnivå: 68 dB

Summering

9.1Omdöme
Roborock Mace H6 – Imponerande drifttid på upp till 90 minuter & ökar sugkraften automatiskt på mattor

Roborock Mace H6 är helt klart en favorit i vårt handdammsugare test, dels på grund av dess höga prestanda, men också på grund av dess kompakta storlek. Trots sin vikt på 1,4 kg har enheten ett kraftfullt batteri med en imponerande drifttid på upp till 90 minuter.

Behållaren är något mindre jämfört med liknande modeller och laddningstiden ligger på 4 timmar. Detta är dock inga större problem med tanke på att behållaren är enkel att tömma och att dammsugaren alltid står i laddningsstället.


4

Dyson V8 Absolute

Fördelar
 • Kraftfull V8-motor och rejäl sugförmåga
 • Flera munstycken medföljer
 • MAX-läge för extra kraftfull städning
 • Passar alla underlag
Nackdelar
 • En dyrare modell
 • Kort drifttid
Bevaka för prissänkning
×
Notifiera mig när priset har sänkts
Bevaka prissänkning för: Dyson V8 Absolute Plus - 4 190 kr

Produktrecension

Dyson V8 Absolute är en effektiv handdammsugare som blivit en favorit bland många hushåll världen över. Dess kraftfulla motor och höga sugförmåga gör att modellen passar för alla typer av underlag – från känsliga golv till tjocka mattor.Med Dyson V8 Absolute får du 40 minuters drifttid och du kan dessutom växla mellan två olika effektlägen. Med hjälp av de medföljande tillbehören kan du förvandla Dyson V8 Absolute till en handhållen dammsugare och behållaren tömmer du enkelt med ett klick.

Djuprengöring på alla underlag 

Med Dyson V8 Absolute är utrustad med en kraftfull V8-motor med upp till 110 000 varv/minut. Här finns dessutom 15 små cykloner med starka g-krafter som ger dammsugaren extra stark sugförmåga.

Tack vare det allergivänliga filtret fångar handdammsugaren effektivt upp dammpartiklar som sedan förvaras i den rymliga dammbehållaren med en kapacitet på 0,53 liter. Att tömma behållaren är dessutom enkelt såväl som hygieniskt, du behöver bara dra i spaken för att tömma innehållet i soptunnan.

Mångsidig med åtta olika munstycken 

Med Dyson V8 kan du rengöra hem såväl som bil och båt. Den suger effektivt upp smuts från golv såväl som mattor, utan att orsaka skador på underlaget. Du kan dessutom gå från skaftdammsugare till handhållen dammsugare med bara ett klick.När du köper Dyson V8 får du med en rad olika munstycken för optimal städning, oavsett miljö och underlag.

Du får bland annat ett kombinations- och mini munstycke med quick-release och ett Soft Roller-munstycke. Fog-munstycket med LED-lampa hjälper dig att se vad du dammsuger och den mjuka mini-borsten passar utmärkt för känsliga möbler.

Drifttid och laddning

Dyson V8 har en drifttid på 40 minuter med oförändrad sugförmåga. Med MAX-läget får du extra hög sugförmåga, men här förkortas drifttiden ner till 7 minuter. Laddning sker i det medföljande landningsstället och en full laddning tar 5 timmar.

Jämfört med andra sladdlösa dammsugare har Dyson en relativt kort drifttid, vilket är lite utav en nackdel, särskilt med tanke på dess höga pris. Dessutom är laddningstiden extra lång – hela 5 timmar – vilket förstås har att göra med dammsugarens kraftfulla V8-motor. Detta är dock inget större problem eftersom du alltid kommer att ha dammsugaren placerad i landningsstället.

Specifikationer:
Typ av dammsugare: Skaftdammsugare
Dammbehållare: Utan påse
Ljudnivå: 82 dB

Summering

9Omdöme
Dyson V8 – Kraftfull V8-motor och rejäl sugförmåga med flera munstycken

Dyson V8 är en imponerande handdammsugare som är en favorit hos både konsumenter och experter. Dess kraftiga V8-motor i kombination med dess sugförmåga gör att modellen klarar av de flesta städ utmaningar. Du får dessutom med flera munstycken, bland annat ett fogmunstycke med LED-belysning.

Det finns dock vissa nackdelar med Dyson V8 som är viktiga att ta hänsyn till. Framför allt är det en ganska klumpig modell, i alla fall i jämförelse med övriga sladdlösa dammsugare i vårt test. Den har dessutom en kort drifttid på bara 40 minuter och en lång laddningstid på 5 timmar, trots dess höga pris.


5

Electrolux Rapido ZB6114BO

Fördelar
 • Lätt och smidig handhållen dammsugare
 • TurboPower-batteri med lång hållbarhet
 • Smart Easy Reach-teknik för enklare framkomlighet
 • Ergonomisk och prisvärd
Nackdelar
 • Kort driftstid och lång laddningstid
 • Bara ett dammsugar-läge

Produktrecension

Electrolux Rapido ZB6114BO är en liten och prisvärd handhållen dammsugare som är ett utmärkt komplement till din vanliga dammsugare. Med denna modell kommer du enkelt åt i vrår och skrymslen, inte minst i bilen.Tack vare dess Soft Steer-hjul är dammsugaren enkel att manövrera samtidigt som den inte skadar dina möbler. Electrolux Rapido ZB6114BO är utrustad med ett kraftfullt batteri med lång livslängd som ger dig en drifttid på 14 minuter.

Liten och smidig 

Om du är ute efter en kompakt handdammsugare kan Electrolux Rapido ZB6114BO vara ett passande alternativ. Du kan till exempel använda den för att snabbt städa upp i köket efter måltiden eller för att städa ur bilen. 

Att använda dammsugaren är enkelt tack vare dess låga vikt på bara 1,1 kg. Den är dessutom utrustad med Soft Steer-hjul som gör enheten enkel att rulla över alla typer av underlag utan risk för repor.

Lättmanövrerad med rymlig behållare

Med hjälp av modellens innovativa Easy Reach-teknik kan du enkelt komma åt i trånga utrymmen. Istället för att växla mellan olika tillbehör behöver du nämligen bara dra ut munstycket för effektiv, enkel och ergonomisk städning.Smutsen filtreras genom dubbla filter och samlas i dammsugarens behållare som rymmer 0,5 liter, vilket är relativt rymligt med tanke på dammsugarens kompakta storlek. När behållaren är full tömmer du den enkelt med ett knapptryck.

Batteri med TurboPower

Electrolux Rapido ZB6114BO är utrustad med ett laddningsbart TurboPower-batteri med lång hållbarhet. Batteriet ger dammsugaren en kraftfull sugförmåga och ger dig en drifttid på 14 minuter. Tyvärr har dammsugaren bara ett läge, vilket innebär att du inte kan anpassa drifttiden efter effekt.Att ladda upp batterierna tar 4 timmar, vilket är ganska lång tid för att vara en handhållen dammsugare. Samtidigt är detta inget större problem om du använder dammsugaren korta stunder åt gången.

Specifikationer:
Typ av dammsugare: Handdammsugare
Dammbehållare: Utan påse
Ljudnivå: 77 dB

Summering

8.5Omdöme
Electrolux Rapido ZB6114BO – Smidig handdammsugare med TurboPower-batteri och lång hållbarhet

En handhållen dammsugare kan vara värdefull i många situationer, inte minst när det är dags att städa upp i köket eller i bilen. Electrolux Rapido ZB6114BO är en prisvärd modell som gör sitt jobb galant, även om vi hade önskat oss en något längre drifttid eller åtminstone kortare laddningstid.

Easy Reach-tekniken och Soft Steer-hjul är två av dammsugarens styrkor. Det är dessutom en lätt modell med en vikt på strax över 1,1 kg och behållaren rymmer lika mycket som många handdammsugare.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en sladdlös dammsugare?

En sladdlös dammsugare, även kallad handdammsugare, är en mindre och smidigare variant av en traditionell dammsugare. Istället för en sladd är enheten utrustad med ett uppladdningsbart batteri som gör den helt trådlös, vilket ger dig full rörelsefrihet.Handdammsugare är uppbyggda av ett långt skaft med ett munstycke längst ner och en behållare som samlar upp allt damm. I vissa fall medföljer även ett kort munstycke som gör det enklare att dammsuga i soffan eller i bilen.Även om sladdlösa dammsugare oftast är kraftfulla har en något begränsad kapacitet jämfört med klassiska dammsugare, både vad gäller prestanda och dammbehållare. Därför är de främst ämnade för att komplettera den vanliga dammsugaren, inte ersätta den.

I vilka situationer är det bra att ha en handdammsugare?

Det finns många situationer då en handdammsugare kan underlätta. Den kan till exempel vara ovärderlig för familjer med småbarn som ofta lämnar en röra i köket efter en måltid. Med en sladdlös dammsugare kan du städa undan snabbt och enkelt.Handdammsugare passar även utmärkt för dig som ofta behöver städa i bilen. De flesta modeller kommer nämligen med ett extra munstycke som gör det enkelt att dammsuga på och mellan säten. Sladdlösa dammsugare fungerar även bra på båtar eftersom de tar mycket lite plats.

Hur har vi genomfört detta test?

Vi har noggrant granskat utbudet av sladdlösa dammsugare för att kunna välja ut en handdammsugare bäst i test. I vår granskning har vi bland annat utgått från experternas egna tester, men framför allt från kundernas egna recensioner. Detta för att kunna ge dig en så rättvis och objektiv rekommendation som möjligt.

För att välja ut de modeller vi rekommenderar i vårt sladdlös dammsugare test har vi utgått från vissa faktorer. Vi har bland annat tittat närmare på dammsugarens prestanda, sugförmåga, behållarens kapacitet, batteritid, laddningstid, funktioner och prisklass.

Källor

Imore

Imore är en plattform som samlar artiklar, guider och nyheter inom tech världen. Här kan du hålla dig uppdaterad gällande allt som har med mobiltelefoner, gaming och smarta hem att göra samt läsa informativa recensioner av diverse elektronikprodukter. Imore har bland annat recenserat Roborock H6 och deras omdöme hittar du här.

Product Review

Product Review är en Australisk plattform som samlar kundrecensioner från hela världen. Här kan du läsa om konsumenternas egna upplevelser innan du genomför ditt köp för att få en bättre uppfattning av hur produkten faktiskt presterar. Här kan du läsa vad kunderna tycker om Electrolux Rapido och se deras betyg.

Tech Radar

Tech Radar är den amerikanska motsvarigheten till M3 IDG och erbjuder mängder av artiklar inom elektronik. Du kan dels läsa om spännande nyheter gällande allt från kameror och datorer till mobiltelefoni, men också ta del av intressanta recensioner som hjälper dig att fatta genomtänkta köpbeslut. Här hittar du plattformens egen expertrecension av Dyson V11 Absolute.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Information

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general