Bäst i test

Skruvdragare bäst i test – Topp 5 bästa

Test av fem skruvdragare vilken är vinnaren? – 2021

En skruvdragare är ett måste för såväl hemmafixaren som yrkesproffset. Men marknaden är en snårig djungel där vissa modeller kommer med mängder av funktioner, medan andra är av enklare slag.

I vårt test hjälper vi dig att hitta bästa skruvdragare för just dina behov – oavsett om det handlar om stora renoveringar, eller enkelt pyssel i hemmet.

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Makita DDF484RTJ (2×5.0Ah) – Bäst i test

Fördelar
 • Högst rankad på PriceRunner
 • Bäst-i-test på Byggahus.se
 • Mycket höga betyg på Proffsmagasinet
 • Arbetar snabbt med stor kraft
 • Smart placering av knappar
Nackdelar
 • Luktar lite bränt vid riktigt tunga jobb

Produktrecension

Vi på PriceAdvisor är knappast ensamma om att hylla Makita DDF484RTJ (2×5.0Ah). Denna populära skruvdragare rankas både högst av alla modeller på Pricerunner.se och har utsetts som bäst i test hos pålitliga Byggahus.se.

Mycket har redan skrivits, men vi ska försöka gå till botten med denna grymma skruvdragare, genom att lyfta fram många olika röster.

En rejäl och kraftfull skruvdragare

Makita är en japansk tillverkare, vilket brukar borga för kvalitet. Och så även i fallet med Makita DDF484RTJ. Det är en rejäl men oerhört ergonomisk pjäs på 1,8 kilo som du får i din hand. Balansen i konstruktionen väger enligt många upp för tyngden. Med storleken kommer också rejäl kraft, med en fyrpolig fältmagnetsmotor och en spänning på 18 volt, från två 5.0 Ah-batterier.

Denna skruvdragare tar således inte slut i första taget, trots att den är sladdlös. Det ger stora möjligheter för diverse jobb om du som oss gillar att dona på landet, med ständigt pågående projekt.

Smart lösning för knappar

När det kommer till placering av knappar skiljer sig naturligtvis olika händer åt, vilket ger varierande preferenser. Men om vi utgår från en bred kundbas, hittar vi inga som klagar på skruvdragarens känsla i handen, tvärt om. En kund på Netonnet menar exempelvis att denna skruvdragare från Makita både ligger perfekt i näven och är välbalanserad – något som vi på PriceAdvisor verkligen håller med om.

Byter snabbt från att borra till att skruva

En av de mest fundamentala funktionerna på en skruvdragare är såklart skiftet mellan borr, skruvning och dragning, där du enkelt når knappen för byte av rotationsriktning. Att lägga i ny borr är heller ingen match, även om korta bits inte fäster lika lätt. Denna skruvdragare har naturligtvis inga som helst problem med arbeten i gips, men skruvdragning i olika träslag går exempelvis också oerhört fort.

Bra tålighet mot vatten och damm

Makita DDF484RTJ är även utrustad med XPT-teknik – Extreme Protection Technology – som skyddar din skruvdragare från damm och vattendroppar, vilket inte minst är ett stort plus i vårt ofta ruskiga klimat. 

En skruvdragare med få nackdelar

Även om både kunder och experter utser Makita DDF484RTJ till bästa skruvdragare, har vi kunnat identifiera åtminstone två mindre nackdelar. Ett par kunder på Netonnet menar till exempel att den luktar något bränt vid riktigt tunga jobb, samtidigt som vissa korta bits är något svåra att få fäste på.

Specifikationer:
·    Batteridriven
·    Vikt: 18 kg
·    Lampa med LED-belysning
·    Spänning på 18 volt
·    Flerväxlad
·    Borstlös

Summering

9.6Omdöme
Makita DDF484RTJ (2×5.0Ah) – Bäst i test – Kraftfull, ergonomisk & tålig

På det stora hela är Makita DDF484RTJ en skruvdragare av högsta kvalitet, som klarar arbeten i krävande material, såsom hårda träslag. Den är försedd med en kraftig motor som tacklar det mesta, samtidigt som ergonomin enligt många är toppklass.

Knapparna sitter dessutom smart placerade, men vissa upplever att den luktar något bränt vid riktigt tuffa uppgifter.


2

Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus (2×5,2Ah) – Premium valet

Fördelar
 • Högt rankad på PriceRunner
 • Mycket höga betyg på Proffsmagasinet
 • Hög kvalitet
 • Enorm kraft
 • Lätt i handen
Nackdelar
 • Lite för dyr

Produktrecension

Denna skruvdragare är knappast något för den som endast ska fixa lite i lägenheten. Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus kommer med hela fyra växlar, som tar dig upp till 3800 varv i minuten och ett max vridmoment på 60Nm – extremt mycket i sammanhanget.

För den som är ute efter en extremt flexibel maskin för husbyggen och andra proffsjobb – oavsett pris – är Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus helt klart bästa skruvdragare. Att vi valt ut den till det självklara premium valet är knappast någon slump.

Utbytbar chuck som ger många valmöjligheter

Festool är en tysk tillverkare som varit i branschen sedan 1925. Alla har vi hört talas om tysk kvalitet, ett lovord som utan tvekan också kan tillämpas på Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus.

Om du är i behov av att kunna borra eller skruva i trånga utrymmen, finns vinkelhuvud som tillval till denna exklusiva skruvdragare. Den är dessutom utrustad med en borstfri EC-TEC-MOTOR, som garanterar både lång livslängd och extrem prestanda – utan behov av underhåll – något vi på PriceAdvisor verkligen uppskattar.

En skruvdragare som tillåter byte av tillsatser utan verktyg

Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus kommer med ett innovativt system som kallas FastFix. Det möjliggör för blixtsnabba byten av olika tillsatser – helt utan verktyg. Dessutom är den rustad för olika arbeten med stora diametrar, oavsett om det handlar om skruvning eller borrning.

Denna skruvdragare kommer med en avtagbar LED-belysning, som lyser upp i dunkla vrår, utan att det faller någon störande skugga från maskinen. Dess batterier är av senaste teknik, vilket gör de mycket lätta – något som bidrar till att hela skruvdragaren känns lätt i handen, trots den enorma kraften och dess gedigna material i övrigt.

Få nackdelar

Det är svårt att hitta några uppenbara problem med denna värsting bland skruvdragare, men en sak är balansen mellan handtaget och skaftet, som vid horisontell skruvning kan uppfattas som något svajigt.

Specifikationer:
·    Borstfri EC-motor
·    Avtagbar LED-belysning
·    4 växlar med upp till 3800 varv i minuten
·    Vikt på 1,8 kg
·    Hål upp till 50 millimeter med Zobo-borr
·    Batterispänning: 18 volt

Summering

9.3Omdöme
Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus (2×5,2Ah) – Premium valet – Kraftfull, lätt men dyr

Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus förenar enorm kraft med lätthet och är därför vårt premiumval i test av skruvdragare. Dess FastFix-system gör att du snabbt byter ut tillsatser, medan vinkelhuvud som tillval tillåter arbeten i trånga utrymmen.

Den största nackdelen är att den är något dyr och därför lämpar sig därför bäst för proffs eller erfarna hobbyister.


3

DeWalt DCD 777S2T – Budget valet

Fördelar
 • Bäst-i-test hos Testfakta.se
 • Höga betyg på Proffsmagasinet.se
 • Lätt i handen
 • Extremt prisvärd
Nackdelar
 • Sämre på skruvdragning än borrning

Produktrecension

Trots sitt låga pris är Dewalt DCD 777S2T en skruvdragare som ger väldigt mycket kraft för pengarna. Den har faktiskt utsetts till bästa borrskruvdragare av Testfakta.se, vilket är grymt bra med tanke på att det är vårt budgetval. Den har dessutom hamnat högt bland skruvdragare i allmänhet, och om du fortsätter läsa vidare ska vi berätta mer om varför.

Enkel och kraftfull motor

Dewalt DCD 777S2T har en motor med två växlar, som ger upp till 1750 varv per minut. Det är bara hälften så mycket som vårt premium val Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus klarar av, men ändå tillräckligt för de allra flesta jobben – särskilt i hemmiljö eller på lantstället.

Innanför dess robusta maskinkropp finns en borstlös motor, med hög kapacitet och lång hållbarhet, vid sidan om låg energiförbrukning – vilket många kunder lyfter fram, emedan batteritiden därför är lång. 16 olika momentlägen garanterar också en flexibel användning, där du med enkelhet ändrar läge för optimal precision.

Batterierna laddas blixtsnabbt

Den är sladdlös, med laddningsbara batterier, vilket ger möjlighet till arbeten över stora ytor, oavsett om det gäller tomter eller stora inomhusmiljöer. En kund på webbhandeln Proffsmagasinet.se beskriver exempelvis denna skruvdragare som oerhört stark, samtidigt som batteriet laddas på nolltid. En annan kund lyfter istället fram den långa batteritiden.

En skruvdragare där borren är bäst

Enligt många nöjda konsumenter såväl som experter är det framförallt borrningen som håller toppklass hos denna skruvdragare – även i hårda material likt krävande träslag eller masonit.

Dess enringschuck är på 13 millimeter med spindellås, som gör det möjligt att snabbt byta bits med ena handen – ett stort plus enligt oss.

Kommer med robust väska

Ett ytterligare plus är att Dewalt DCD 777S2T levereras med en praktisk och tålig väska. Med handtag och praktisk form blir transporter mycket lätta vid nedpackning i exempelvis yrkesfordon. 

Vi tycker dessutom att den är rätt snygg med sina färger i svart och gula detaljer, vilket ger ett proffsigt intryck.

Specifikationer:
·    18V XR litiumjon kolborstfri borr/-skruvdragare
·    Vikt: 1,5 kg
·    Spänning: 18 v
·    LED-belysning
·    13 mm enringschuck
·    16-positioners momentkontroll

Summering

9.2Omdöme
DeWalt DCD 777S2T – Budget valet – Enkel, stark borr & extremt prisvärd

För att vara ett budgetval är denna skruvdragare något utöver det vanliga, enligt oss på PriceAdvisor. Eftersom den hamnar högt i många tester, inte bara som borrskruvdragare utan även som skruvdragare i allmänhet, är den ett ypperligt val för jobb i vardagen.

Den är dessutom mycket hållbar och lätt att ha i handen, något som sammantaget innebär en skruvdragare i toppklass, som dessutom är oerhört prisvärd.


4

Black & Decker BL186KB-QW

Fördelar
 • Bra betyg på Byggshop.se
 • Prisvärd
 • Extremt hög precision
Nackdelar
 • Sämre ergonomi
 • Kort batteritid och lite långsam uppladdning

Produktrecension

Black & Decker BL186KB-QW har utsetts till den fjärde bästa skruvdragaren på PriceRunner.se, något som talar för dess höga kvalitet. Den når dock inte upp till de första platserna i vårt test, av anledningar som vi kommer till senare. För det är fortfarande en skruvdragare i toppklass.

En lätt och kraftfull skruvdragare

Black & Decker BL186KB-QW är lätt i handen och väger 1,5 kilo, vilket är relativt lite för dess höga prestanda. Denna skruvdragare är utrustad med en kraftig kolborstfri motor, med 24 olika momentinställningar som utan steg justerar hastigheten för mycket precis skruvdragning.

Det är en extremt användarvänlig funktion som knäpper många konkurrenter på nästan.

Klarar borrning i hårda material

Borren tar sig lätt igenom träslag av olika hårdhet, men vid riktigt tuff borrning behövs ett ordentligt tryck från användaren, såsom i arbeten med metall och dylikt. 

Denna skruvdragare har två växlar som både arbetar på höga och låga varvtal, där den högre naturligtvis är till för borrning, medan den lägre är anpassad för skruvdragning.

Bra vridmoment

För det billiga priset har denna skruvdragare ett förvånansvärt högt vridmoment, med 52 Nm som ger rejäl kraft att vrida runt skruven. Dessutom tillkommer flera olika tillbehör, varav dess egna bits är enkla att montera, medan mindre bits inte fäster lika bra – ett vanligt problem bland skruvdragare i allmänhet

Sämre ergonomi

Om du är van att kunna koppla om rotationsriktning med en hand, kan Black & Decker BL186KB-QW göra dig besviken. Vi vet inte om handtaget är stort, eller om våra händer är små – kanske en kombination av bådadera. Lösningen för knapparna är alltså inte optimal enligt oss på PriceAdvisor.

Batteritiden en annan nackdel

Flera kunder har noterat att batteritiden är kort, medan uppladdningen är relativt långsam. Sammantaget är det relativt stora nackdelar, vilket gör att Black & Decker BL186KB-QW inte kan anses var bästa skruvdragare denna gång.

I övrigt är det en skruvdragare av hög klass, som med tanke på tveksamheterna vad gäller batteriet, framförallt lämpar sig för hemmafixare och inte totala proffs.

Specifikationer:
·    Vikt: 1,5 kg
·    23 moment för hög precision
·    Borstlös motor
·    LED-belysning
·    Chuck: 1 – 13 mm
·    Batteridriven

Summering

8.9Omdöme
Black & Decker BL186KB-QW – Prisvärd, hög precision men dålig batteritid

På det stora hela är Black & Decker BL186KB-QW ett grymt alternativ till ett mycket bra pris. Framförallt gillar vi de 24 olika moment inställningarna, som utan steg justerar hastigheten för mycket precis skruvdragning – en väldigt innovativ funktion.

Nackdelarna är ergonomin för små händer, vid sidan om kort batteritid och långsam uppladdning.


5

Makita DDF453SYE

Fördelar
 • Högt placerad i Expressens test över skruvdragare
 • Hög ergonomi
 • Väldigt snabb laddningstid
Nackdelar
 • Kort batteritid
 • Klarar inte riktigt tjocka skruvar

Produktrecension

Makita är ett märke av hög kvalitet när det kommer till skruvdragare, och detsamma gäller Makita DDF453SYE. Den klarar av trä såväl som stål, med 16 olika moment justeringar.

PriceRunner.se rankar den först på 19 plats bland marknadens alla skruvdragare, men vi anser att den förtjänar en högre ranking än så.

En skruvdragare med hög ergonomi

Makita är kända för sina ergonomiska skruvdragare som ligger fint i handen, med mjuka grepp i gummi. I detta fall ges möjlighet att enkelt byta chuck med ena handen – en funktion som vi på PriceAdvisor värderar högt.

Engrepps-chucken med spindellås ligger på 13 millimeter, där du på nolltid byter verktyg.

Mycket funktionella batterier

Något annat som går riktigt fort är laddningen av batteriet, som i genomsnitt endast tar 30 minuter – förmodligen bland de snabbaste i prisklassen. Eftersom att batteriet dessutom är så smalt, får du en mycket kompakt och lättmanövrerad skruvdragare, om du slår till på Makita DDF453SYE.

Den kommer med två 1,5 Ah batterier och laddare, allt i en proffsig väska i svart och grönt.

En skruvdragare för både proffs och amatörer

Denna sladdlösa skruvdragare lämpar sig för professionella yrkesmän, såväl som hemmafixare, med ett pris som tilltalar de allra flesta. En nackdel är det relativt begränsade vridmomentet på 42/27 Nm, där du kan hitta modeller med bättre motsvarighet. 

Få nackdelar

På det stora hela är Makita DDF453SYE en mycket pålitlig skruvdragare. I Expressens test av skruvdragare lyfts borrens funktion upp som bäst – en bild som vi på PriceAdvisor delar. 

En nackdel är att batteritiden är något kort, men det vägs upp av den extremt snabba laddningstiden. Den klarar heller inte riktigt tjocka skruvar, något som också drar ner betyget en aning.

Specifikationer:
·    Vikt: 1,6 kg
·    Genomsnittlig laddningstid: 30 min
·    Spänning: 18 v
·    Moment Justeringar: 16
·    2 x 1,5 Ah batteri
·    Vridmoment på 42/27 Nm

Summering

8.9Omdöme
Makita DDF453SYE – Ergonomisk, laddar snabbt, men kort batteritid

Makita DDF453SYE är en skruvdragare som ligger och nosar på förstaplatsen, men eftersom att den har ett par mindre brister utses den inte till bästa skruvdragare denna gång.

Vi uppskattar framförallt den kompakta konstruktionen, med smala batterier som laddas på nolltid – även om de också laddar ur relativt fort. Samtidigt är den prisvärd och du får helt enkelt väldigt mycket skruvdragare för pengarna med detta köp.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en skruvdragare?

En skruvdragare är vanligtvis en elektriskt driven maskin för montering av skruv eller borrning. De kommer nuförtiden med mängder av olika funktioner, men enkelt beskrivet kan en skruvdragare jämföras med en borrmaskin, fast utrustad med små skruvmejslar, så kallade bits.

Bits är korta och utbytbar skruvmejsel-spetsar som monteras i skruvdragarens chuck. Bitsen förvaras bäst i en bitssats eller den väska som en skruvdragare ofta levereras med. Skruvdragarens vridmoment mäts i Newtonmeter (Nm) och kan vanligtvis ställas in i flera olika steg, vilket avgör hårdheten på draget.

Eftersom dagens skruvdragare ofta kommer med en borrfunktion, är egentligen namnet inte rättvisande. Borrmaskiner har dock högre kapacitet för sitt specifika ändamål, samtidigt som de ofta är försedda med sladdar.

En skruvdragare är därför ett måste för alla hemmafixare, särskilt om du som oss gillar att hålla på och dona på ditt lantställe. 

Viktigt att tänka på innan köp av skruvdragare

Till att börja med bör du välja en skruvdragare från en erkänd tillverkare och marknaden sonderar du lättast genom att googla runt ett tag. Skruvdragare kan variera något oerhört i pris och därför är det smart att se till sina egna behov, innan man slår till.

Om du vet med dig att du inte behöver en apparat som klarar extremt hårda material, väljer du med fördel en enklare modell, som inte alls behöver vara av låg kvalitet. Tvärtom är många billiga varianter både lätthanterliga och mycket hållbara, såsom Dewalt DCD 777S2T, budgetvalet i vårt bäst i test.

Om du är tvungen att arbeta i dålig belysning, något som nästan alla gör förr eller senare eftersom att manövrera en skruvdragare är ett precisionsjobb, bör du välja en skruvdragare som har avtagbar LED-belysning.

Batteritiden är också en central aspekt, där vissa modeller laddar snabbt, samtidigt som batterierna hastigt laddar ur. För enkla jobb i hemmiljön krävs så klart ingen längre batteritid, men för mer omfattande renoveringsarbeten är denna aspekt något att fundera över.

Sämre skruvdragare kan ibland komma med en chuck med konformat grepp, som är svår att dra åt tillräckligt och därför bör undvikas. I chucken spänns både borr och bits för att dra i skruv, och de stora tillverkarna kommer alltid med mängder av roliga och användbara tillbehör.

De allra mest kraftfulla skruvdragarna har uppemot fyra växlar, med höga varvtal, medan enklare varianter har nere mot två växlar. Lättare jobb kräver dock inga extrema krafter, samtidigt som ett proffs bör välja en fyrväxlad modell, såsom Festool DRC 18/4 Li 5,2-Plus. Den kommer med hela fyra växlar, som tar dig upp till 3800 varv i minuten.

Vilken är den bästa skruvdragaren för dig?

En detalj som kanske inte framstår som så viktig för en nybörjare, är skruvdragarens ergonomi. Alla händer är olika, såväl som våra armars styrka.

Även om de flesta snabbt tränar upp sin statiska kapacitet efter några användningar, kan skruvdragarens vikt vara smart att kolla upp.

Storleken på greppet är också av betydelse, eftersom vissa modeller är gjorda för att helt kunna hanteras med endast en hand. Skruvdragarens vikt i kombination med balans är såklart helt avgörande för hur länge du orkar jobba.

En annan betydande aspekt är placeringen av omkopplaren för rotationsriktning, som ofta är tänkt att kunna manövreras med den hand du håller din skruvdragare med. 

Kan man borra med en skruvdragare?

Skruvdragare är ofta ett annat namn för borrskruvdragare och som benämningen slår fast kan den användas för både borrning och skruvning. Dessa skruvdragare har ofta justerbara moment, som gör att du kan anpassa styrkan beroende på vilket jobb du utför. 

En skruvdragare går därför att använda för en mängd olika sysslor, såsom att montera en tavla på väggen. Det mesta som har med att skruva in skruvar eller att borra hål att göra, helt enkelt.

Vilka material passar bäst för en skruvdragare?

Skruvdragare gör sig utmärkt för uppgifter i exempelvis gips, plast, trä och metall. För mer omfattande uppdrag, såsom arbeten i borr, rekommenderas dock nätdriven borr eller borrhammare.

Det betyder dock inte att den endast lämpar sig för hemmasysslor, då många proffs ofta har stor användning för skruvdragare. Andra exempel på material som skruvdragaren klarar av är tegel, kalksten och kakel.

Hur byter man bits på en skruvdragare?

Bits är utbytbara mejsel-spetsar som ska passa i skruvhuvudet hos din skruvdragare. Beroende på användningsområde är möjligheten att byta bits avgörande för en skruvdragares mångsidighet.

Fel bits kan göra att skruven förstörs och det är därför viktigt att välja bits med omsorg. Placera alltid bitsen i skruvhuvudet (bitshållaren) innan den monteras på skruvdragaren, detta för att undersöka eventuella glapp – något som mindre bits ofta gör – oavsett vilken skruvdragare du har.

Viker den sig kan resultatet naturligtvis bli dåligt och du riskerar alltså att förstöra något värdefullt. Bits kan både köpas lösa och i en bitssats. Många tillverkare av skruvdragare kommer både med många olika bits, samt möjliggör för tillval. 

Skillnader mellan skruvdragare, borrskruvdragare och slagskruvdragare?

En enkel skruvdragare har tagits fram för att dra skruv, rätt och slätt. Ofta förväxlas skruvdragare med borrskruvdragare, och i dag gäller båda varianterna för namnet skruvdragare. De väger något mindre än den mer vanligt förekommande borrskruvdragaren, och vet du med dig att du endast är ute efter skruvnings-funktionen, är valet enkelt.

Dessa produkter är ofta små och kompakta, vilket gör dem lätthanterliga och smidiga i mindre utrymmen. De maskiner som endast är gjorda för skruv har ingen chuck, utan endast bitshållare. Du kan därför inte reglera storleken på skruvdragarens huvud.

Borrskruvdragaren är den vanligaste modellen och den kallas också endast för skruvdragare i många fall. Den kan både borra och dra skruv, med andra ord. Den kommer med en chuck med skruvhuvud eller bitshållare, där bitsen fästs såväl som borrarna.

Borrskruvdragare har ofta minst två växlar och de kraftigaste modellerna kan ha uppemot fyra växlar. Slagskruvdragare har likt den enkla skruvdragaren endast en bitshållare utan chuck.

Detta eftersom de är framtagna för att dra åt skruvar med kraft, där slagfunktionen underlättar med högre motstånd. Den största skillnaden gentemot en skruvdragare, är att den har betydligt högre moment, det vill säga kraft att vrida runt skruven i materialet.

En slagskruvdragare slår precis som namnet antyder skruven i den roterande riktningen. Det kräver inte lika mycket muskelkraft, något som välkomnas vid långa och tunga arbetspass, kanske i obekväma arbetsställningar.

Viktiga tillbehör för en skruvdragare

Beroende på vad du behöver din skruvdragare till, finns mängder av olika tillbehör att välja mellan. Det vanligaste tillbehöret är en bitssats, som ger dig mängder av valmöjligheter och en plats att förvara dina bits.

Det finns bitshållare som håller bitsen på plats med hjälp av magneter, vilket är mycket praktiskt och något vi på PriceAdvisor verkligen rekommenderar. När du köper bits ska du dessutom välja kvalitetsprodukter, förslagsvis av samma märke som din skruvdragare.

Att lägga några slantar på extra batterier kan också vara en stor lättnad vid omfattande arbeten. Då kan du bara ladda ett gäng och jobba på, utan att behöva bry dig om batteriförbrukning och laddningstider.

Många modeller kommer redan med ett eller fler extra batterier, men med ännu fler säkrar du upp i ännu högre utsträckning. Att köpa en extra chuck kan också vara en god idé, eftersom denna del av skruvdragaren ofta slits ut snabbast. 

Säkerhetstips när du använder en skruvdragare

Skruvdragare är ofta försedda med en bälteskrok, så att du kan bära den på dig utan att den riskerar att stjälas. Som du säkert redan vet är dyra arbetsredskap hett villebråd på tjuvarnas marknad.

Ett annat tips för säkerhet är att använda ett handledsband vid arbeten på ställning, stege eller andra obekväma situationer. 

Smartast användning för en skruvdragare i ditt hem

Om du är ute efter en skruvdragare för enkla arbeten i hemmet räcker enklare modeller som inte behöver kosta så mycket. Det kan handla om att montera ihop en möbel från exempelvis IKEA, renovera några läckra vintage-prylar eller hänga upp tavlor eller andra utsmyckningar på väggarna i ditt hem.

Skruvdragaren är ofta fundamental för den som gillar att pyssla hemma, oavsett vilket projekt det gäller. 

Vilken skruvdragare till en isborr?

Gillar du att fiska på vintern finns isborrar som tillbehör till skruvdragare. Att ismeta eller pimpla kräver naturligtvis hål i isen, något som en rejäl skruvdragare fixar. Is är nämligen knappast ett tuffare material än vad många vanliga skruvdragare klarar av. Tänk bara vilken kraft som krävs för att penetrera hårt trä eller metall.

Alternativet är en handjagad borr, som kan vara både tidsödande och ansträngande att använda – särskilt i kyla, något som isfiske verkligen förknippas med. Då rekommenderas också ett gäng extra batterier, ifall att du rör dig över stora ytor ute på isen, eller kanske inte får napp på ett visst ställe.

Vad är en chuck skruvdragare?

En chuck är en specialiserad klämma som används för att spänna fast olika objekt, i skruvdragens fall bits. De maskiner som endast är gjorda för skruv, det vill säga vanliga skruvdragare, har ingen chuck, utan endast bitshållare. Du kan därför inte reglera storleken på skruvdragarens huvud. En borrskruvdragare är däremot alltid försedd med chuck, som i dag vanligtvis spänns åt med handkraft utan behov av verktyg.

Hur har vi genomfört detta test?

I vårt test har vi granskat utbudet av skruvdragare och tittat närmare på specifika faktorer för att kunna välja ut fem rekommenderade modeller, varav en som är bäst i test. Vi har bland annat utgått från skruvdragarnas prestanda, batteritid, chuck, laddningstid, möjlighet att fästa bits, med mera.

Vi har även tagit hänsyn till kundernas egna betyg och experternas tester för att avgöra vilken vertikalskärare som är bäst i test, det vill säga den skruvdragare som fått högst betyg i genomsnitt.

Källor

Byggahus.se

Byggahus.se är en mycket populär svensk webbsida, som fokuserar på husbygge och renoveringar. Den har en redaktion som skriver fakta artiklar och nyheter, vid sidan om forumdiskussioner där användare själva får komma till tals.

Vinnaren i vårt bäst i test, Makita DDF484RTJ (2×5.0Ah), har exempelvis utsetts till bäst i test hos pålitliga Byggahus.se.

NetOnNet.se

NetOnNet är ett av skandinaviens största företag inom detaljhandeln och hemelektronikbranschen, med tusentals recensioner och betyg där du som kund snabbt får en översiktlig bild av produkten du är intresserad av. 

Exempelvis har en kund på Netonnet recenserat Makita DDF484RTJ, vinnaren av vårt bäst i test. Kunden menar att denna skruvdragare både ligger fint i handen, och är välbalanserad.På NetonNets hemsida finns tusentals recensioner och betygsättningar av olika produkter tillgängliga. Exempelvis skriver en kund att att denna skruvdragare från Makita både ligger perfekt i näven och är välbalanserad – något som vi på PriceAdvisor verkligen håller med om.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general