Bäst i test

Paviljong & partytält – Bäst i test

Test av tre paviljonger & partytält vilken är vinnaren? – 2022

Har du planerat att anordna en fest på din uteplats eller terrass under sommaren? Då är det hög tid för dig att investera i en paviljong eller ett partytält! Med ett sådant kan du utan problem anordna festen utomhus då tältet skyddar er från båda regn och sol.

Vill du ha ett lite enklare, men samtidigt finare och mer elegant partytält är det en paviljong du ska välja. Nedan går vi igenom allt du bör veta om paviljong och partytält!

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en paviljong?

En paviljong är en mer stilfull och elegant version av ett partytält. Trots att själva konstruktionen är något mer enkel passar paviljonger ofta bättre då behovet av skydd mot väder inte är överdrivet stort, men då man ändå vill ha ett visst skydd utan att det ska kännas instängt.

Hur monterar man paviljonger?

Det absolut vanligaste är att en paviljong monteras som ett slags ramverk, antingen med rör eller fyrkantsprofiler som du sen fäster i varandra. Detta är ofta väldigt enkelt! Dessa ramverk monteras i sin tur ned i marken på olika sätt beroende på om det gäller en mobil modell eller en mer fast sådan som måste förankras.

Hur förankrar man en paviljong?

När du ska välja en paviljong är det viktigt att du även ser över vilken modell du vill ha – här är nämligen frågan om montering rätt olika. Där är bland annat bredd och längd avgörande, men även konstruktion och utseende.

Paviljonger för året-runt användning

Väljer du att köpa en paviljong som ska stå fast i marken (det vill säga under längre perioder eller året om) är det nödvändigt att denna förankras ordentligt. Detta gör man vanligen genom att gräva en grop för fötterna, följt av att man fäster paviljongen. Du kan ta inspiration från våra rekommenderade paviljonger ovan för att hitta den modell som passar dig. Välj en paviljong som passar din uteplats bäst, design och utseende är en viktig faktor.

Trädgårdspaviljong med väggar

I vanliga fall är paviljonger gjorda som partytält utan sidor. Detta innebär att en paviljong inte skyddar lika bra mot mer yviga väder, men också att det är en mer enkel uppsättning som ser mer stilren och nätt ut. Paviljonger har därmed en tendens att smälta in mer i omgivningen.

Olika tillbehör för paviljonger

Genom att dekorera och konstruera din paviljong med olika tillbehör är det möjligt för dig att ta uteplatsen till helt nya nivåer. Några av de tillbehör som du kan välja till för att maximera paviljongens yta och användning är golv, extra väggar, myggnät, större tak och sidovägg med fönster.

Kan en paviljong även fungera som partytält?

Under paviljongen kan både gäster, inredning, olika tillbehör och mat få bra skydd. Beroende på om du väljer en mer kvalitativ paviljong eller du väljer en lite enklare variant kan användningsområdena och flexibiliteten såväl som montering och hantering variera.

Vi skulle dock säga att paviljongen kan användas som ett partytält, det framförallt om du köper en modell med sidoväggar. Välj om du vill använda paviljongen som ett fint uterum med skyddande tak, eller om den ska användas som ett partytält med väggar och andra tillbehör. Att göra en paviljong till partytält är enklare än tvärtom.

Vad är skillnaden mellan paviljong och partytält?

Kort sagt är skillnaden mellan en paviljong och ett partytält att en paviljong många gånger endast kommer som ett skyddande tak med förankringsbara pelare. Det till skillnad från ett partytält där du ofta har möjligheten att fälla ner väggar för extra skydd. Paviljonger är ofta också lite finare och mer stilfulla än partytält, medan partytält är mer praktiska.

Samtidigt är marknaden av olika produkter idag så pass mångsidig att du många gånger hittar den exakta modell som passar dig perfekt – det finns i princip allt du kan tänka dig, och lite till. Och det oavsett om du ska köpa en paviljong eller ett partytält. Välj en variant baserat på dina behov och önskemål och köp den du gillar!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general