Bäst i test

Kap och gersåg – Bäst i test

Test av tre kap och gersågar vilken är vinnaren? – 2022

En kap och gersåg ger dig möjligheten att såga material i olika vinklar eller göra exakta kapningar. Oavsett om du är hemmasnickare eller proffs skulle vi säga att just detta verktyg kan komma till stor användning. Detta redskap gör också att, utöver att sågningarna blir mer exakta, allt går lite smidigare och snabbare då du slipper måtta, vinkla och kapa på egen hand.

Känner du att detta verktyg kan plats i ditt snickarförråd kan denna artikel vara otroligt hjälpsam för dig – vi listar bästa elsågarna så att du kan hitta en favorit!

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vilken kap och gersåg ska jag köpa?

Idag finns det ett flertal olika kap och geringssågar på marknaden. Det innebär att olika modeller kan passa olika bra för olika personer. För att hitta den bästa kap och geringsågen för dig bör du först och främst fundera över önskat användningsområde – ska du genomföra större eller lite mindre projekt, och hur ofta kommer du ha behov av sågen?

Baserat på vad just du svarar på dessa frågor kan du utgå ifrån att köpa en manuell, en eldriven eller en batteridriven. De el- och batteridrivna modellerna klarar ofta väldigt mycket mer då de både är mer uthålliga och mer kraftfulla. En manuell ger- och kapsåg är istället lite mindre och smidigare.

Utöver dessa avgörande faktorer finns det även ett antal andra saker som kan vara bra att se över innan det att du väljer vilken modell du ska ha. Frågan om spånuppsamling, hur handtaget ser ut och känns, vilken klinga som ingår, hur skyddsskärmen är utformad, samt djupstopp och teleskoparm kan vara bra att se över – de kan göra stor skillnad i frågan om komfort, hantering, användning och säkerhet.

I och med att utbudet av kapsåg idag är väldigt bra skulle vi säga att det finns alla möjligheter för dig att hitta en modell som passar. Det finns modeller till låga priser och de som kostar lite mer. Det finns kap och geringssåg av större och mindre modeller, de som passar för hemmabruk och för proffs. Köp den kap och geringssåg som passar bäst för dig så ska du se att det mesta går!

Skillnaden mellan en kapsåg och gersåg

Kapsåg

Uttrycket kap & gersåg kommer från att man många gånger använder sig av både en kapsåg och en geringssåg när man genomför arbeten som kräver deras funktioner.

Med kapsågen kan du, precis som namnet antyder på, kapa och såga olika material för att få till bra vinklar. Det är själva kapsågen som är grunden för hela redskapet – det vill säga att det är denna kap som ser till att brädor och plankorna kapas.

Gersåg

Om du känner för att såga ditt virke i olika vinklar är det kapsågens ”gera” du ska använda dig av. För det är nämligen med en gersåg som du kan ställa in kapandet och sågandet i olika vinklar, just för att du ska kunna få till olika mått, hörn och snitt.

En lite enklare variant av kapsågar är endast utformad så att geringssågen kan vinklas åt ett håll. Det till skillnad från de lite mer avancerade modellerna där du kan vinkla sågen åt flera håll och riktningar för att få till manuellt anpassade vinklar. Tack vare denna maskin och dessa inställningar kan du alltså snabbt och smidigt såga till de exakta brädor du behöver för ditt arbete. Du kan hitta låga priser för elsågar med olika varumärken som metabo,bosh,makita elsågar hos proffsmagasinet eller byggmax.  Produkter som rekommenderas Metabo KGS 254 M, Metabo KGS 216 M. Köp också bra tillbehör.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general