Bäst i test

Kamado grill – Bäst i test

Test av tre Kamado grillar vilken är vinnaren? – 2022

Är det dags att investera i en ny grill? Då kan vi verkligen tipsa om Kamado grill. Kamado grill erbjuder dig att ta din grillning till nästa nivå, det i alla lägen och oavsett vad du ska grilla. Du kan använda denna keramik grill till att röka, baka, grilla länge på lång värme (low and slow) eller till att grilla på det ”vanliga” sättet. 

Deras främsta klassiker av grill är den modell som kallas för Kamado Sumo – den finns i flera olika storlekar och utformningar för att du ska kunna hitta den som passar dig och dina behov bäst. Ta del av vår Kamado grill bäst i test recension för att hitta din favorit!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Kamado SUMO Midi 21 – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Topprankad hos Prisjakt
 • Tillverkad av keramik för en extra hållbar konstruktion
 • Grillyta på 47cm
Nackdelar
 • Rätt dyr
 • Svår och tung att flytta

Produktrecension

När det kommer till olika modeller av Kamado kolgrill skulle vi utan tvekan säga att Kamado Sumo Midi 21, även kallad ”the Big green egg” är den absolut bästa varianten. Denna är enligt många en solklar favorit främst på grund av den mångsidiga användning som grillen erbjuder. Den är tålig, hållbar och robust och kan därmed användas när och var du vill. Samtidigt är den smidig att hantera då den kommer med alla möjliga tillbehör som du kan tänkas behöva. Bra storlek och riktigt snygg design!

Kan användas i alla väder

En av de främsta egenskaperna med just denna grill från kamado är dess otroligt tåliga och robusta utformning. Tack vare att den är tillverkad av keramik tål den alla väder och vindar, samtidigt som den utan problem kan användas för att både grilla, röka och baka på varierande temperaturer. Du själv avgör var grillen ska placeras, när den ska användas och till vad!

Komplett kit med alla tillbehör

Detta är en kolgrill i keramik som vid köp kommer med alla möjliga tillbehör som du kan tänkas behöva vid grillning. Du får med andra ord ett komplett set och kan därmed redan från start känna dig som en proffsig och smidig grillmästare. Grillgallret är på 47 cm och innebär alltså att det får plats att grilla med diverse olika råvaror och ingredienser samtidigt.

Vid köp av Kamado sumo Midi 21 grill ingår följande tillbehör:

 • handtag och sidobord
 • 5 krokar för upphängning av grillverktyg
 • benstativ och hjul
 • 2 deflektorplattor och 2 grillgaller
 • ramställning i flera nivåer
 • bottenventil med skyddskärm
 • termometer
 • toppluftventil
 • askraka
Specifikationer:
– Bredd (inkl sidobord): 130cm
– Bredd (endast grill): 55 cm
– Höjd: 121 cm
– Grillyta: 47cm
– Material: keramik
– Vikt: 86kg

Summering

9.2Omdöme
En mycket pålitlig och mångsidig kolgrill som erbjuder dig att grilla, röka och baka på ett smidigt och behagligt sätt. Snygg och mycket hållbar design som funkar i alla lägen


2

Kamado SUMO Jr 15 – Budgetvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Kompakt och smidig design
 • Väldigt behändig att flytta och ta med sig
 • Trots liten design ingår alla generösa egenskaper
 • Känns mycket kvalitativ och hållbar
Nackdelar
 • Erbjuder en något mindre grillyta

Produktrecension

Känner du att Kamado Sumo skulle vara en passande grill för dig, men samtidigt önskar köpa en något mer kompakt och lätthanterlig variant? Då vill vi tipsa dig om denna Kamado Sumo Jr 15, som även den tillhör ”the Big green egg” kollektionen.

Detta är däremot en modell av grill som är utformad på samma sätt som deras klassiska Sumo, och det alltså med alla generösa egenskaper, bara med skillnaden att Jr 15 är väldigt mycket mer kompakt. Därmed är den mycket smidigare att använda och handskas med!

Smidig och behändig att ha med sig

I och med att denna grill från Kamado är så pass kompakt i dess design finns det mycket som talar för att den är väldigt smidig och behändig att ha med sig. Vill du exempelvis ha en riktigt kvalitativ och robust grill i stugan, husvagnen eller på något annat ställe där du har lite mindre utrymme att röra dig på kommer denna göra sig riktigt bra.

Tack vare grillens robusta konstruktion är den lätt att ta med sig till önskad plats, samt smidig att använda och hantera väl där. Det kan även vara ett riktigt bra alternativ av grill om du vill köpa hem en robust och mångsidig grill till altanen men endast är i behov av att kunna grilla till mindre sällskap.

Erbjuder samma egenskaper som de större modellerna

Värt att nämna är dock att trots att kamadogrill sumo Jr 15 är en mycket mer kompakt modell av kolgrill så kommer den med samma egenskaper som de större varianterna. Det vill säga, den är tålig och robust, den erbjuder en relativt generös grillyta, och så kommer den i en väldigt snygg design.

I och med dess keramiska beläggning kommer den hålla sig fräsch och fin under flera år framöver, och det alltså trots att den står ute i påfrestande väder och vind. Kort sagt en riktigt bra modell av kolgrill i ett kompakt, lite mindre format! Samma tillbehör som ingår vid köp av Kamado Sumo Midi 21, förutom sidobord, ingår vid köp av denna.

Specifikationer:
– Bredd (endast grill): 41 cm
– Höjd: 72 cm
– Grillyta: 35cm
– Material: keramik, keramisk beläggning
– Vikt: 44kg

Summering

8.6Omdöme
Den perfekta kolgrillen för dig som vill investera i en kompakt men rejäl och robust modell. Snygg design, praktiska tillbehör ingår, och den håller i många år framöver


3

Kamado SUMO Maxi – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Netonnet
 • Erbjuder grillyta för 10+ personer
 • Kan komma upp i mycket hög temperatur
 • Otroligt stadig och trygg konstruktion
Nackdelar
 • Väldigt dyr

Produktrecension

Sist men inte minst vill vi tipsa om denna modell av kamadogrill, Kamado Sumo Maxi. Precis som namnet utlovar är detta en riktig bjässe till kolgrill. Detta är inte bara Kamados största modell av kolgrill, utan detta är även en utav deras absolut bästa modeller. Ska du anordna en fest för fler än 10 personer och vill bjuda på kött, hamburgare, korv, grönsaker eller något annat gott som du kan slänga ihop på grillen kommer denna komma riktigt väl till pass!

Perfekt kolgrill för de större sällskapen 

Att Kamado grill kommer i flera olika storlekar har vi redan konstaterat. Att de går att köpa i denna riktigt generösa storlek är det dock inte alla som vet. Men, vill du kunna grilla mat till över 10 personer på samma gång kan vi verkligen rekommendera dig att kolla in Maxi- varianten – dess grillgaller på 56 cm rymmer otroligt mycket. Den gör sig därmed lika bra för grillningen hemma med familjen som grillningen under festen.

Komplett paket med allt du behöver 

Något som gör denna grill lite extra bra är att den är utrustad med ett komplett paket innehållande allt du kan tänkas behöva inför dina grillningar. Den kommer med sidobord och handtag, benstativ och hjul, grillgaller i olika nivåer, integrerade krokar, termometer och diverse annat som både underlättar och förbättrar användning. 

Trots att den är stor, tung och väldigt robust känns den smidig att använda och hantera när den väl är monterad. Vi är med andra ord riktigt nöjda med denna Kamado Sumo Maxi grill! Designen är lika snygg, hållbar och funktionell som vanligt.

Specifikationer:
– Bredd (inkl sidobord): 137cm 
– Bredd (endast grill): 64 cm
– Höjd: 123 cm
– Grillyta: 56cm
– Material: keramik, keramisk beläggning
– Vikt: 108kg

Summering

8Omdöme
En högkvalitativ och rejäl kolgrill som gör dig som allra bäst för grillning till sällskap på över 10 personer. Den står stadigt på sin plats och erbjuder mångsidig användning.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en kamadogrill?

En kamadogrill är en keramisk grill från det välkända märket Kamado. Kamado erbjuder robusta, hållbara och riktigt kvalitativa kolgrillar av många olika storlekar, former och färger. Några av deras mest välkända och använda grillklassiker är Kamado Sumo, Kamado ”the green egg”, samt Kamado Joe. Kamadogrillar är framförallt väldigt omtalade på grund av alla de grillmöjligheter de erbjuder, där du kan både grilla, baka och röka med en och samma produkt. 

Fördelarna med en kamadogrill

Det finns mängder av fördelar med att investera i en kamadogrill. Några av de främsta fördelarna med kamadogrillar är dock:

 • mångsidig användning för både rökning, grillning och bakning
 • snygg och stilren design i häftiga färger
 • konstruktion av keramik för lång hållbarhet och ökad tålighet 
 • alla de tillbehör och redskap som medföljer vid köp 
 • grillen står stadigt och tryggt på sin plats i alla lägen

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general