Bäst i test

Hängstol – Bäst i test

Test av tre hängstolar vilken är vinnaren? – 2022

Är det dags att ta din uteplats till en ny nivå? Då kan vi tipsa dig om att investera i en hängstol till ditt hem. Detta är nämligen den perfekta utemöbeln för avkoppling. Placera hängstolen där det passar på din uteplats, i din trädgård, på altanten eller i vardagsrummet.

Precis som med en hängmatta kan du i en hängstol gunga lite lätt för att få den där lugnande känslan. Vi har letat och hittat de tre bästa på marknaden och kommer visa vägen fram till ett bra köp!

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en hängstol & varför behöver du en?

Vi skulle säga att en hängstol, precis som en hängmatta, är det perfekta valet av möbler för avkoppling. Oavsett humör, utrymme och plats kan du i din hängstol koppla av koppla bort allt annat runt om dig. Har du inte redan en hängstol, en hängmatta eller likande produkter i eller utanför ditt hem är det nästan ett måste att göra ett sådant köp.

Väljer du en variant som är gjord av ett vädertåligt material kan du ha den utomhus under hela året. De är ofta enkla att flytta, kan placeras i princip var som helst, och kan köpas både fristående och med stativ. Idag finns det flera sorters hängstolar att sortera mellan. Välj bland hängstolar i olika färger, eller välj en med en mer neutral färg som svart eller vit.

Oavsett vad just du efterfrågar när det kommer till hängstolar och material, färg, storlek, upphängning, konstruktion, design, varumärke och pris kan vi garantera dig att du kommer hitta en variant som passar. Ta del av vår guide om hängstolar 2021 för att hitta din favorit. Sortera eller använd våra filter för att visa fler av de produkter vi erbjuder och ger information om här.

Viktiga funktioner hos en hängstol

Det är många som tänker att en hängstol bara skulle vara en snygg möbel att placera i trädgården eller i chillhörnan. Och så är det absolut – hängstolar är, precis som hängmattor och andra liknande produkter, många gånger väldigt estetiskt tilltalande. De är även mysiga och känns ombonande. Däremot fyller en hängstol lite fler funktioner än så.

För det första så är en hängstol en otroligt skön möbel att sitta i. Tack vare att den är djupt formad men ändå stöttande kommer du sitta mycket bekvämt. Det som gör att hängstolar sticker ut från andra möbler är just att de är mer levande och flexibla för en fri känsla. En hängstol är även mindre än en hängmatta vilket gör att den passar bra för mindre områden, så som på altan eller balkong.

En hängstol kan även agera som en extra sittplats, trots att utrymmet inte är så stort. Det antingen om du har brist på sittplatser eller om du helt enkelt bara vill ha det väldigt skönt runt bordet. De är ofta lätta att flytta och kan placeras där du önskar. Koppla av och läs en bok, njut av din goda sommarlunch, eller välj att skåla tillsammans med gästerna i den!

Hur sätter man upp en hängstol?

Att sätta upp en hängstol är ofta väldigt smidigt. Trots att de inte riktigt är konstruerade på samma sätt eller har samma design som en hängmatta ser upphängningen snarlik ut. Det krävs helt enkelt bara att du har en passande upphängningsplats, så som mellan två träd eller väggar, eller att du köper till ett stativ.

Många gånger får du vid köp med tydliga instruktioner där de kan visa hur du går tillväga för att hänga upp din hängstol. Det finns även videos och guider där du kan välja att visa hur du ska göra. Det du bör tänka på om du väljer att fästa den mellan två träd är att du måste välja två träd som är tillräckligt kraftiga för att hålla din vikt.

För att göra det hela lite enklare kan du som sagt välja att köpa till ett stativ, eller välja att köpa ett färdigt vägg- eller trädfäste till ett smärre pris. Då går det hela väldigt mycket smidigare, blir mer stabilt, och så håller det bättre. Vill du fästa hängstolen med rep och fästen på egen hand finns det alltid gott om information och inspiration som visar hur du kan göra detta online.

Hängstol med stativ

Som vi precis var inne på har du som konsument idag möjligheten att köpa en hängstol med ett tillhörande stativ, precis som vid köp av hängmattor. Trots att detta kan innebära en annan fråga när det kommer till pris anser vi att en sådan ställning kan underlätta väldigt mycket, samt göra det hela lite säkrare och lite mer enkelt.

Om du väljer att köpa en hängstol med en ställning innebär det att du inte behöver hitta en passande upphängningsplats på egen hand, det vill säga mellan två träd eller väggar. Istället placerar du stativet där du önskar ha stolen och monteras sen fast hängstolen enligt det du kan visa från instruktionerna. Detta är faktiskt nästan alltid det smidigaste alternativet.

Ska du göra ett köp i form av en hängstol bör du alltså tänka på hur och var du önskar placera, montera och hänga upp den. Värt att nämna är att detta kan påverka i frågan om vilket pris du får betala. Samtidigt kan en ställning göra stor skillnad både för känsla, hållbarhet och säkerhet. Läs dock alltid instruktionen innan du monterar din hängstol.

Relaterade tester: Infravärmare

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 3.2 / 5. Omdöme antal: 5

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general