Bäst i test

Hängmatta – Bäst i test

Test av tre hängmattor vilken är vinnaren? – 2022

Vill du skapa en härlig, avkopplande oas i din trädgård eller på din uteplats? Då kan en hängmatta vara ett bra komplement. Hängmattor är inte bara estetiskt snygga och bidrar till att uteplatsen känns lite mer genomtänkt och välgjord.

Utan hängmattor sägs även bidra med flera fördelar för din hälsa och ditt välmående. Hängmattor är väldigt avkopplande, de får dig att känna ett lugn att och att känna dig fri i naturen. Hängmattan är med andra ord värd ett köp!

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en hängmatta?

Till att börja med är många av de hängmattor som finns på marknaden väldigt snygga och stilfulla. Det innebär att hängmattan kommer bidra till att din uteplats, trädgård och avkopplande oas känns mer iordninggjord. Fäst den mellan två träd eller köp till en passande stativ för att placera den precis där det passar dig, ute eller inne.

En annan stor fördel med hängmattor är deras avkopplande, lugnande effekt. Det sägs att många av de hängmattor du kan hitta idag är skönare och mer avslappnade än en vanlig säng. Och detta inte bara då en hängmatta kan gunga, utan det även då den har en väldigt mjuk, komfortabel form som anpassas efter din kropp och position.

Denna behagliga position i kombination med den gungande rörelsen kan även bidra till att du somnar snabbare än du gör i sängen. Stanna upp, andas och njut av lugnet och naturen runt om dig i din hängmatta. Gillar du hängmattor kanske du även vill kolla på att köpa en hammock eller en hängstol också.

Olika typer av hängmattor

Idag är intresset för hängmattor väldigt stort. Det innebär att du som vill köpa en hängmatta, eller liknande produkter, kan ha goda möjligheter att hitta något som passar online. Du hittar olika sortiment med hängmattor av alla olika former, storlekar, material och designs.

Den vanligaste typen av hängmatta är den man använder i trädgården eller på uteplatsen. Här kan du välja mellan varianter som knyts direkt runt ett träd, eller varianter som fästs på ett tillhörande stativ. Dessa är ofta lite större i sin konstruktion, vilket innebär att de känns stadiga och trygga att ligga i. Köp till ett myggnät eller regnskydd för utökad användning under flera dagar.

En annan, väldigt populär hängmatta är hängmattan för out-door bruk. Denna är specifikt utformad för att vara så smidig och behändig som möjligt att ta med på utflykten. Vik ihop den och stoppa den i väskan för att kunna njuta av hängmattans lugnande gung även när du befinner dig mitt i naturen.

Hur hänger man upp en hängmatta?

Att hänga upp en hängmatta är i de flesta fall väldigt enkelt.

Fästa hängmatta mellan träd

Vid fästning av hängmatta mellan träd bör du tänka på är att välja träd som är ca 3 meter ifrån varandra (beroende på hängmattans storlek), samt att de är tillräckligt kraftiga för att klara din kroppsvikt. För att fästa mattan virar du ett rejält rep runt vardera träd, och fäster och knyter dem sen i hängmattan. Se till att repen är något spända så att mattan inte slokar.

Fästa hängmatta på stativ

Vid köp av hängmatta med stativ ingår oftast både rep och fästningar. Det du bör tänka på är att stativet ger bästa position om det är 10-30 cm kortare än hängmattans längd. Följ sen instruktionerna och vips har du en upphängd hängmatta.

Hur mycket kostar en hängmatta?

Priset för en hängmatta kan variera väldigt mycket. Det finns flera butiker som erbjuder breda sortiment där du kan köpa produkter online till riktigt bra priser, så som hängmattor för bara några hundra kronor. Det kan även finnas olika erbjudanden på sajten så att du verkligen kan fynda och spara in. Dubbelkolla även så du helst får fri frakt när du beställer.

Sen finns det självklart även butiker och märken som erbjuder produkter till lite högre priser. I regel brukar de hängmattor som kostar mer även hålla högre kvalité, vilket bidrar till att dessa kan användas i väldigt många timmar och dagar utan att slitas ut särskilt mycket. Vill du att din hängmatta ska hålla bra är alltså dessa att rekommendera.

Oavsett vad du vill betala för en hängmatta är det idag möjligt att hitta alternativ som passar alla. Sök dig fram online och sortera bland olika produkter och visa kategorier.

Finns det hängmatta med stativ?

Ja, det finns det absolut. Många av de hängmattor som säljs idag säljs separat, det vill säga bara som en hängmatta. Men sen finns det också en hel del butiker och återförsäljare online som erbjuder dig att köpa hängmattor och liknande produkter med tillhörande stativ.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general