Bäst i test

Hammock – Bäst i test

Test av tre hammockar vilken är vinnaren? – 2022

Med en hammock – den rörliga soffan – kan du när som helst välja att koppla av och bara njuta av lugnet. I hammocken kan du nämligen sitta, ligga eller gunga lite lätt precis när du känner för det.

Det är en väldigt trivsam utemöbel att ha tillgång till, oavsett om det är i din trädgård eller på en uteplats. Idag finns det en uppsjö av olika hammockar att välja mellan. Nedan delar vi med oss av allt som kan vara bra att veta om hammockar, inte minst inför köp.

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Fördelar med äga en hammock i din trädgård

Det finns många fördelar med att ha en hammock placerad i trädgården eller på uteplatsen. Hammocken är en snygg utemöbel som med dess eleganta och stilrena design kommer göra att platsen känns väldigt mycket mer mysig och hemtrevlig. Finns många olika designer att välja mellan som kan lyfta fram din uteplats och göra det till något extra.

Tack vare hammockens konstruktion och design är den även väldigt behaglig att både sitta och ligga i. Det gör att du kan koppla av och återhämta dig precis när och hur du känner för det. I och med att en hammock även kan gungas kan du känna in lugnet på ett helt annat sätt än i vanliga sitt- och utemöbler.

Kort sagt är en hammock en optimal utemöbel för avkoppling. Väljer du en hammock med tak, eller med väggar och gardiner, kan den ge dig skydd från både sol, värme, regn och vind. Du kan läsa en bok, ta en tupplur, gunga lite lätt eller bara sitta och njuta av naturen runt om dig.

Olika modeller av en hammock

Idag finns det mängder av olika modeller av hammockar att ta del av då du själv vill göra ett köp. De mest klassiska modellerna är hammockar i trä och furu, men det finns även hammockar i andra material som aluminium och stål.

Hammockar i trä eller furu är ofta lite mer stilfulla och mysiga, medan hammockar i stål och aluminium är väldigt behändiga då underhållet är minimalt. Du behöver dock inte köpa en svart, vit, brun eller grå variant, utan det finns hammockar i flera olika färger. Det finns även hammockar av olika storlek och konstruktion. Somliga kommer även med tak, väggar och gardiner.

Du har alltså alla möjligheter att hitta en hammock som passar dig och din trädgård eller uteplats på bästa sätt. Har du en balkong kan du hitta mindre hammockar att placera där. Förhoppningsvis kan denna artikel hjälpa dig att hitta den bästa hammocken för dig!

Hur stor bör jag köpa?

Frågan om hur stor hammock du bör köpa beror helt och hållet på vilken yta du har att placera möbeln på. Om du har en större trädgård eller uteplats kan du välja mellan alla olika storlekar. Om du har en mindre trädgård, altan eller balkong kan möbler av lite mindre mått vara mer passande.

Värt att tänka på är dock att ju större hammock du köper desto fler personer får plats i den – en längre variant med mer bredd och fler sittplatser ger plats för flera i familjen samtidigt. Är du ensam räcker det med en mindre variant, som såklart tar mindre plats och är smidigare att hantera.

Klarar jag montera ihop den helt själv?

Det vanligaste är att en hammock levereras omonterad. Detta gäller inte alltid, men oftast. Trots att den är omonterad skulle vi säga att det är väldigt enkelt att montera ihop den, både på egen hand och tillsammans med någon. Vid leveransen får du alltid med en tydlig bruksanvisning som beskriver och visar hur du går tillväga. Där hittar du ofta också svar på möjliga frågor.

Något som är bra att tänka på är att en skruvarna på denna typ av utemöbler kan behöva dras åt ett par gånger under året. Ett tips är att du alltid gör det i samband med att du tar in eller förbereder dina trädgårdsmöbler för vinterförvaring, samt att du gör det när de tas fram igen. Annars är montering väldigt enkel. Att göra ett köp av denna typ av produkter är därmed väldigt tacksamt.

Hur sköter jag bäst om min hammock?

Något som är väldigt tacksamt med hammockar som trädgårdsmöbler är att de kräver väldigt lite underhåll. En hammock i trä håller sig ofta både snygg och hel väldigt länge. Det är endast om den blivit utsatt för väldigt påfrestande väder som du kan behöva måla om den eller bättra på lasyren.

Vill du ha en i princip helt underhållsfri hammock kan du välja en av material aluminium eller stål. Dessa är kanske inte lika snygga, men dess enklare stil innebär också att den kräver väldigt mycket mindre. Inred den med dynor och kuddar, eller sätt dit ett tak för att få den mysiga känslan.

Hur bygger man en hammock?

Om du inte känner för att lägga pengarna på en redan färdig hammock är det möjligt att skapa en liknande variant på egen hand. Idag finns det flertalet sajter där du kan se över ritningar för hur du går tillväga då du vill bygga en hammock.

Från dessa kan du ta mycket inspiration när det kommer till vilken form, storlek, konstruktion och design du önskar bygga. Du kan även välja att söka dig fram på nätet efter inspiration i form av bilder för att se vilket material och vilken färg du vill ha på just din hammock.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general