Bäst i test

Elgrill & bordsgrill – Bäst i test

Test av elgrill & bordsgrillar vilken är vinnaren? – 2022

Är du på jakt efter en ny grill till sommaren? Då kan vi verkligen rekommendera dig att se över alternativet om att köpa en elgrill. I detta bäst i test har vi samlat de topp 5 bästa elgrillarna på marknaden.

Baserat på noggrann research, analyser och jämförelser på expertnivå har vi valt ut de elgrillar som utmärker sig från mängden. Vi hoppas att du med vår hjälp kan hitta den elgrill som passar bäst för dig!

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Weber Q1400 – Bäst i test

Fördelar
 • Toppbetyg av Testfakta 2017
 • Högt betyg hos Expressen 2018
 • Högt betyg hos Aftonbladet 2015
 • Mångsidig elgrill av hög kvalité
Nackdelar
 • Kräver något att stå på (inget stativ)
 • Skulle kunna varit lite större

Produktrecension

Vår självklara bäst i test vinnare är elgrillen Q1400 från Weber. På grund av dess höga kvalité, kraftiga effekt, hållbara design och praktiska användning är detta en elgrill som fått toppbetyg hos såväl Testfakta som hos Expressen och Aftonbladet. 

Baserat på de rankningar och omdömen vi sett finns det ingen tvekan om att denna elgrill går hem hos folket. Trots att du får en komplett elgrill som ger dig allt du behöver kommer den till ett mycket bra pris. Oavsett vad just du efterfrågar kan vi nästan garantera dig att den här överträffar dina förväntningar!

Bäst i sin klass

Det finns mycket som talar för att den här elgrillen ska utses som bäst i test vinnare även i vårt test. Denna grill är i särklass den absolut bästa elgrillen i sin klass, något som undersökningar och omdömen från både Testfakta (2017),  Aftonbladet (2015), Expressen (2018) och NetOnNet talar för. 

Ger mycket för pengarna 

En annan mycket viktig aspekt när vi skulle utse vår bäst i test vinnare, det vill säga utöver det faktum att grillen varit omtalad av många, var att vi ville hitta en elgrill som ger mycket för pengarna. Det gör Weber Q1400 utan tvekan!

Som en av de bäst rankade elgrillarna på marknaden kan du känna dig säker på att du får vad du betalar för, och väldigt mycket mer. Oavsett vilka erfarenheter och kunskaper du själv besitter när det kommer till grillning kommer denna ge dig ett resultat som är häpnadsväckande bra.

Perfekta resultat vid alla tillfällen

Du kan nästan inte tro att du grillar med en elgrill – den ger resultat som håller samma klass som kolgrillar och gasolgrillar. Så bra är den. Grillresultatet blir perfekt varje gång, och för det krävs det inte särskilt mycket ansträngning. 

Tack vare det smidiga, steglösa reglaget är det enkelt att anpassa grillandet efter de olika råvaror som du vill tillaga. I och med grillens smarta lock behöver du inte heller oroa dig för att värmen sipprar ut. Allt håller sig varmt under locket för att du på bästa möjliga sätt ska få till det resultat du önskar.

Kan placeras på balkongen

Trots att detta är en väldigt kraftig elgrill, som med dess 2200W kan komma upp i väldigt höga temperaturer, har du möjligheten att placera den på balkongen. Dess design möjliggör smart och smidig placering så att grillningen blir lite extra bekväm. 

Den står även stabilt, det oavsett om du placerar den på balkongen för grillning eller om du vill ställa den som en bordsgrill. I och med att den saknar stativ är det inte heller ett problem att förvara den. 

Specifikationer:
Watt: 2200 
Grillyta: 43x32cm 
Material: aluminium, nylon
Garanti: 5 år
Värmereglering: steglös
Stativ: Nej

Summering

8.8Omdöme
Den kompletta elgrillen som har allt du behöver

Kort sagt finns det inte många fel att hitta hos denna elgrill från Weber. Den har den kvalité som alla, såväl nybörjare och hobbygrillare som proffs och kockar, efterfrågar, samtidigt som den kommer till ett riktigt bra pris.

Du får en mycket lätthanterlig elgrill som är smidig att använda och lätt att placera där du vill. Trots det är den mycket kraftig och erbjuder därmed resultat som liknar användning vid andra grillar. Precis som i andra experttester får Weber Q1400 toppbetyg även av oss!


2

OBH Nordica OptiGrill+ XL – Bästa bordsgrillen

Fördelar
 • Utvald till bäst i test hos Kockhuset.se 2021
 • Högt betyg av Aftonbladet Plus 2019
 • Topp rankad hos Prisjakt och Pricerunner
 • Avancerad teknologi med automatisk sensor
 • Billig
Nackdelar
 • Saknar stativ och måste placeras på underlag
 • Inte så lång sladd

Produktrecension

OBH Nordica OptiGrill + XL är för många det självklara valet när det kommer till bordsgrill. Det på grund av att grillen är utformad med en specifik teknologi som ger perfekta grillresultat gång efter gång, samtidigt som den erbjuder många smarta funktioner som underlättar användning. 

Som resultat av denna kvalité har grillen blivit otroligt populär, där den även blivit prisbelönt i både Aftonbladet (2019), av Kockhuset.se (2021), samt topprankad hos både Prisjakt och Pricerunner. Detta är en unik innovation av elgrillar som minst sagt förtjänar högsta betyg även av oss i det här testet. 

Avancerad unik teknologi för resultat av perfektion

Något som framförallt utmärker den här elgrillen från OBH Nordica från många andra liknande varianter är dess avancerade teknologi. Tack vare denna teknologi kan du uppnå perfekta grillresultat vid varje användning. Med OptiGrill från OBH Nordica är det möjligt att lyckas varje gång. 

Automatisk sensor för anpassad tillagning 

Denna avancerade teknik grundar sig i grillens automatiska sensor. Det är denna som möjliggör perfekta resultat då den läser av köttets (och andra råvarors) tjocklek och justerar därefter både tid och temperatur på egen hand. 

Du behöver alltså inte sköta så mycket alls, utan grillen gör det svåra jobbet åt dig.  När sensorn mätt och analyserat tjockleken på den råvara du vill tillaga kommer den ange tillagningstiden som krävs för att få ett visst resultat, från rare till well done. Denna indikator visar även när grillen är färdiguppvärmd. 

9 förinställda program för olika råvaror 

Tack vare de 9 förinställda, automatiska programmen kan du ställa in exakt vilken typ av råvara du ska tillaga så att grillen kan justera tillagningen på bästa möjliga sätt därefter. Du kan välja mellan följande program: fågel, hamburgare, korv, nötkött, fisk, skaldjur, panini, fläsk och bacon – det finns med andra ord ett program för det mesta du vill grilla. 

Självklart är det även möjligt att grilla grönsaker, frukter och andra råvaror som inte är kött. Även här kan du få till riktigt bra resultat genom att justera det manuella läget med 4 temperaturinställningar baserat på önskemål och behov. 

Generös grillyta och lutande grillplattor

Sist, men absolut inte minst, vill vi slå ett slag för grillens praktiska utformning och design. Du får tillgång till en grillyta på 800 kvadratcentimeter, vilket är lagom för grillningar till 6-8 personer. 

Dessutom är grillplattorna, som har en non-stick beläggning, lutade för att fettet automatiskt ska rinna av. De är även löstagbara och maskindisktåliga. 

Specifikationer:
·     Watt: 2180
·    Grillyta: 800 kvadratcentimeter 
·    Material: non-stick, stål
·    Garanti: 2 år
·    Värmereglering: automatisk och manuell
·    Stativ: Nej

Summering

8.3Omdöme
Mycket smidig och lätthanterlig grill med stor kapacitet

För att sammanfatta det hela skulle vi säga att detta av flera olika anledningar är den bästa bordsgrillen på marknaden. Trots hög kapacitet, stor yta och generösa valmöjligheter upplevs den som otroligt smidig och enkel att hantera.

Vid användning kan du hur enkelt som helst få till perfekta resultat oavsett råvaror och önskemål. I och med att den varken osar eller blir för varm kan den även användas inomhus. Efter användning är den enkel att rengöra. Så bra och så prisvärd.


3

Weber PULSE 2000 – Premiumvalet

Premium valet
Fördelar
 • Högt betyg av användare hos Elgiganten och NetOnNet
 • Topp rankad hos Prisjakt och Pricerunner
 • Mycket exklusiv elgrill i utmärkt design
 • Mycket kraft och generösa grillytor
 • PositiveSmarta, moderna funktioner som underlättar och förbättrar resultaten
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Rätt stor och klumpig

Produktrecension

Känner du för att investera i en riktig bjässe när det kommer till elgrill kan vi verkligen rekommendera vårt bästa premiumval från Weber, deras PULSE 2000. Precis som vanligt levererar denna Webergrill en otrolig kvalité, där du får lätt uppnår kraftfulla resultatet på lite tid. 

Trots att den här elgrillen har ett väldigt exklusivt pris får du väldigt mycket för pengarna – du kommer inte bli besviken. Dessutom baserar vi inte bara vårt val på vår egen research, utan här ligger även stor vikt i de höga betyg och omdömen som grillen fått från olika användare hos Elgiganten och NetOnNet, samt via såväl Prisjakt som Pricerunner. 

Premiumvalet som ger mycket för pengarna

Vi är medvetna om att denna elgrill kostar en hel del pengar. Däremot vill vi bara förtydliga att det finns ett flertal anledningar till att den är valt som en bäst i test vinnare i vårt test av bästa elgrillen – vi kan lova dig att du får stort värde för pengarna om du väljer att investera i den här. 

Mycket kraft och generös yta

Utöver att grillen är utnämnd som bäst i test vinnare, prisbelönt elgrill och har fått toppbetyg hos flertalet expertsidor och av olika användare är det en grill som bjuder på kraft som heter duga. 

Med en 2200W effekt, generös grillyta och dubbla grillzoner har du alla möjligheter att tillaga mat till hela sällskapet. Och snabbt går det. Tack vare att du kan justera temperaturerna på de olika grillzonerna separat kan du tillaga olika råvaror på samma gång utan att behöva kompromissa med resultatet. 

Smarta, moderna funktioner

Självklart är även den här grillen utrustad med ett flertal smarta funktioner som underlättar användning och hantering rejält. Du får bland annat med ett avtagbart temperaturreglage som enkelt kan tas av – ska du förvara eller rengöra grillen går det med andra ord mycket smidigt. 

Utöver det får du med en LED-skärm som agerar som en digital temperatur, statuslampor som talar om när grillen är redo för användning, samt ett mycket högt lock som ger gott om plats för allt det du vill grilla. Det finns även en sladdragning och ett fettuppsamlingssystem. 

Trygg övervakning och kontroll

Det finns även möjlighet att ansluta en bluetooth-enhet till din grill, vilket både är smart och praktiskt. Detta tack vare den så kallade iGrill-funktionen, där du med hjälp av den inbyggda temperaturstickan kan övervaka temperaturen direkt via telefonen. Då kan du alltså se över tillagningen utan att behöva stå fast vid grillen. 

Specifikationer:
·     Watt: 2200 
·     Grillyta: 49x39cm 
·     Material: aluminium, rostfritt stål
·     Värmereglering: manuell
·     Stativ: Nej

Summering

8.5Omdöme
Smart, modern elgrill med svårslagna funktioner

Weber PULSE 2000 är helt klart vår bäst i test vinnare när det kommer till bästa premiumvalet av elgrill. Det är en smart och modern grill som kommer med mängder av praktiska funktioner och inställningar som underlättar.

Även designen är av utmärkt kvalité – grillen är kraftig och rymlig och kan därmed användas till att tillaga stora mängder av olika råvaror samtidigt. Det går snabbt och du får enkelt till riktigt bra resultat. Det enda negativa är att grillen är väldigt dyr och rätt stor.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Elgrill på balkong? 

En av de absolut främsta fördelarna med att investera i en elgrill är att du i de allra flesta fall kan använda den för att grilla på balkongen. Detta får du nämligen (oftast) inte göra med exempelvis kol- eller gasolgrillar, så bor du i en lägenhet och vill ha möjlighet att grilla där är det elgrill som gäller. 

Däremot är det viktigt att du alltid kollar upp vad som gäller i just din bostadsförening och den fastighet du bor i. Elgrillar innebär inte alls samma brandrisk som andra typer av grillar, och så ryker det inte eller osar från dem när man grillar med dem. Däremot är det vissa som inte vill ha några grillar i bostaden, och då får man såklart lyssna på det. 

Får man grilla med elgrill vart som helst?

I de allra flesta fall är det tillåtet att grilla med elgrillar i princip var som helst, det även i de områden där det råder eldningsförbud – i och med att elgrillar styrs av el och inte med varken eld, kol, gas eller andra preparat finns det ingen risk för att grillen eller något annat börjar brinna. 

Det kan därmed även vara okej att grilla med en elgrill när det råder eldningsförbud på grund av extrem brandrisk. Dock kan olika restriktioner i olika kommun och landsting se varierande ut beroende på läge och situation. 

Så för att vara på den säkra sidan bör du alltid dubbelkolla vad som gäller där du ska grilla innan du sätter igång. Oftast är det dock fritt fram. Tänk dock på att det krävs koppling till ett eluttag för att du ska kunna använda din elgrill! 

Hur rengör man en elgrill bäst?

Detta beror lite på vilken typ av elgrill du köpt. Köper du en elgrill där olika delar kan tas av och diskas eller köras i maskin blir det hela väldigt mycket enklare. Då behöver du också bara torka av själva grillen om den blivit smutsig, samt se till att fett och rester tas bort. 

Om du däremot köper en grill där delarna inte kan tas bort blir det hela lite svårare. Då får du helt enkelt försöka torka av grillen med en trasa eller papper, det efter att den är avstängd. Hur du rengör och underhåller din elgrill på bästa sätt brukar dock stå i bruksanvisningen. 

Bästa bordsgrillen 

För oss finns det ingen tvekan om att OBH Nordica OptiGrill+ XL är det absolut bästa valet för dig som vill investera i en praktisk, smidig och välgjord bordsgrill. Den är inte bara enkel att placera på det bord du vill. Tack vare dess avancerade teknologi kan du känna dig trygg med att du får samma grillresultat varje gång.

Dessutom bjuder den på ett flertal andra riktigt bra funktioner som gör användningen väldigt mycket enklare. Du får en generös grillyta och så erbjuder den mycket kraft. Vi förstår att den här elgrillen, som också kommer till ett riktigt bra pris, har fått mängder av höga betyg och goda omdömen av såväl användare som i experttester. 

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general