Bäst i test

Eldkorg – Bäst i test

Test av tre eldkorgar vilken är vinnaren? – 2022

Att sätta upp en eldkorg i trädgården, intill uteplatsen eller vid din grillplats är något vi verkligen kan rekommendera. Det inte minst om du vill ha möjligheten att få till den där mysiga brasan utomhus, det alltså när och hur du vill. 

Med eldkorgen kan du dock inte bara skapa en mysig brasa i din trädgård eller intill uteplatsen, utan eldkorgen kan du även använda som värmekälla då du ska laga mat ute. De funkar lika bra att använda under vintertid som under sommaren. Dessutom kommer en eldkorg att bidra med en touch av snygg design i din trädgård!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Mustang Livingston eldstad 91 cm – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Högt kundbetyg hos Cervera
 • Snygg men funktionell design med säkra tillbehör
 • Lätt att använda då du vill tända eld utomhus
Nackdelar
 • Kan upplevas som något tung

Produktrecension

Vill du köpa en riktigt bra, effektiv och lättanvänd eldkorg? Kolla då in denna bäst i test från Mustang. Deras Mustang Livingston eldstad är ett perfekt exempel på en produkt som både är praktisk, funktionell och snygg. Använd eldstaden för att tända en mysig brasa, eller använd den som utomhusgrill då du vill laga mat utomhus. Den tänder eld snabbt men är samtidigt säker.

Mångsidig användning

Det bästa med denna eldstad från Livingston är att den kan användas precis på det sätt du själv önskar. Oavsett om du vill tända en eld för att laga mat ute, för att höja stämningen eller för att skapa värme kommer denna göra ett mycket bra jobb. Den värmer mycket bra och ger även bra grillresultat, samtidigt som den står stadigt på sin plats på marken.

Elegant design

Denna eldstad kommer även i en väldigt elegant design. Det gör alltså att den fungerar precis lika bra som dekoration i designsyfte som funktionell eldkorg. Däremot kostar den inte överdrivet mycket, det vill säga inte i förhållande till vad den ger både utseende- och användningsmässigt.

Säker användning

När du använder denna eldkorg kommer du känna dig trygg och säker. Det tack vare att den är utformad med två praktisks tillbehör; ett tillhörande grillgaller och gnistskydd. Grillgallret är tillverkat av förkromat stål och är därmed både väldigt tåligt och lätt att underhålla. Gnistskyddet ser till att aska eller gnistor inte kan flyga iväg från din eld. En mycket bra eldstad som kommer till ett bra pris!

Specifikationer:
– Material: stål
– Höjd: 72 cm
– Bredd x längd: 91×91 cm

Summering

8.6Omdöme
En mycket bra eldstad med snygg design och mångsidig användning


2

Mustang Fresno eldstad 43 cm – Budget valet

Fördelar
 • Perfekt till trädgården
 • Praktisk design i hållbart material
 • Kräver minimalt underhåll
 • Smidig att flytta och placera där man vill
Nackdelar
 • Något enkel design
 • Kan endast användas som brasa

Produktrecension

Här har vi ett mycket bra alternativ för dig som vill köpa en eldstad till trädgården. Denna modell har en mer öppen design som påminner om en fackla, vilket alltså innebär att den är optimal då du vill tända en mysig och värmande brasa utomhus. Tack vare eldstadens form är den lätt att fylla på med ved, det även då du har tänt en eld. Kräver mininalt underhåll och säljs till ett väldigt bra pris.

Lätt att använda vid brasa utomhus

Det finns ingen tvekan om vilket som är det främsta användningsområdet för denna eldstad – den ska användas utomhus i din trädgård då du vill höja stämningen eller tända en värmande brasa för dig och din familj. Oavsett om ni är få eller fler kommer elden att ge er ordentligt med värme. Eldkorgens öppna design gör att du enkelt fyller på med mer ved.

Minimalt underhåll och hållbar design

En stor fördel med den här eldstaden, till skillnad från många liknande produkter, är att den knappt kräver något underhåll. Det har vi dess öppna design att tacka. Dessutom är den tillverkad i ett mycket tåligt och hållbart material. Dess storlek är bra och lätt att hantera. Vi är mycket nöjda!

Specifikationer:
– Material: stål
– Höjd: 45 cm
– Bredd x längd: 43×43 cm

Summering

8.2Omdöme
En bra eldstad med öppen design som kräver minimalt underhåll och kan köpas för ett väldigt rimligt pris


3

Dangrill Eldfat – Bästa eldfatet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Mångsidig användning och smidig förflyttning
 • Kommer till ett bra pris
 • Står stadigt
Nackdelar
 • Kan upplevas som något kort

Produktrecension

Dangrill Eldfat är det perfekta produkten att investera i då du vill ha ett mångsidigt, anpassningsbart eldfat. Detta eldfat kan nämligen användas för att skapa en mysig eld eller värmande brasa som att tillaga olika typer av mat. Perfekt att placera i trädgården, intill uteplatsen eller i skogen. Den är lätt att montera och står stadigt på sin plats. Så bra!

Enkel och smidig montering

En av de främsta fördelarna med detta eldfat är att det är så otroligt smidigt och enkelt att montera. Bygg ihop ditt eldfat genom att skruva på de 3 benen som följer med vid köp. Vänd sen på konstruktionen och placera den där du önskar. Du kan känna dig säker på att den står stadigt oavsett hur många vedklossar du vill lägga på den.

Lätt att förflytta

Vi gillar också att det här är ett eldfat som är väldigt behändigt att förflytta. Trots att konstruktionen känns stadig och säker kan du utan problem flytta runt den genom att greppa handtagen. Du kan sen välja om du vill grilla marshmallows, göra pannkakor, tända en värmande brasa eller bara starta en eld för syns skull! Möjligheterna här är många.

Specifikationer:
– Material: malet järn
– Höjd: 29 cm
– Diameter: 60cm

Summering

7.7Omdöme
Lätt att montera ihop och funkar perfekt för att grilla marshmallows och med ett rimligt pris


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur tänder man en eldkorg?

Att tända eld i en eldkorg är oftast väldigt enkelt. Det är just därför så många väljer att köpa hem just eldkorgar – dess smidiga användning har helt enkelt gjort att de är väldigt populära! Det krävs egentligen bara att du går tillväga som vanligt då du ska tända en brasa eller göra upp en eld, bara med skillnaden att veden placeras i din eldkorg.

Viktigt att tänka på är att eldkorgen, som många gånger är öppen, bör placeras på en bottenplåt. Du bör även välja en variant som är tillverkad av ett värme- och slittåligt material, exempelvis en variant av rostfritt stål som är både grovt och kvalitativt.

När behöver man använda eldkorgar?

Eldkorgar kan man med fördel använda vid flera olika tillfällen. De är riktigt trevliga att använda då man vill tända en eld i trädgården eller göra en mysig brasa utomhus. Eldkorgen kan även användas då då du vill tillaga din mat utomhus. Det finns många användningsområden med en eldkorg – det är egentligen bara upp till dig hur, när och för vad du vill använda den till.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general