Bäst i test

Gamingstolar bäst i test – Topp 5 bästa

Test av 5 gamingstolar vilken är vinnaren? – 2021

Dags att uppgradera din stol hemma? Vill du öka bekvämligheten och äntligen sluta få ont i ryggen efter långa spel timmar? Vi har genomfört ett test på de allra bästa gamingstolar på den svenska marknaden för 2021 läs vidare och ta del av testet och uppgradera din gaming hörna med något du verkligen behöver!

Alexandra Eriksson

Alexandra Eriksson

Copywriter


1

Noblechairs Epic – Bäst i test

Noblechairs Epic – Bäst i test
Fördelar
 • Elegant design
 • Robust stomme av stål
 • Enkel att montera
 • Maxvikt på 120 kg
Nackdelar
 • Något tung
 • Relativt dyr

Produktrecension

Noblechairs Epic är en gamingstol som andas lyx från insidan och ut. Stolen erbjuder inte bara komfort och ergonomi som är avgörande för att klara långa spelpass (eller arbetsdagar) – du får även en riktigt snygg stol med exklusiv design.

Epic är utrustad med en rejäl stomme av stål som klarar en belastning på upp till 120 kg och det högkvalitativa minnesskummet ger dig utmärkt stöd. Du får även med ett mjukt nackstöd och ett svankstöd för en ännu bekvämare sittposition.

Lyxig design

I vårt test av gamingstolar sticker Noblechairs Epic ut i mängden på grund av dess exklusiva utseende. Det märkt att Noblechairs i denna modell fokuserat på att skapa en design som andas lyx, vilket gör att denna Epic passar vid så många fler tillfällen än bara vid gaming.

Stolen är likt övriga modeller klädd i behagligt PU-läder som är enkelt att hålla rent, men går även att få i riktigt läder till ett högre pris. Sidorna av stolen är vackert inramade med en mockaimitation som får modellen att kännas extra exklusiv.

Ryggstödet såväl som sittdelen är dessutom täckta av ett diamantmönster, vilket förbättrar stolens andningsförmåga.

Rejäl stålkonstruktion

Gamingstolar bäst i test - Topp 5 bästaPrecis som Noblechairs Hero är Epic utrustad med en solid ram av stål som klarar en vikt på upp till 120 kg. Det femarmade fotkrysset är tillverkat av tåligt aluminium och hjulen har en nylonkärna med polyuteran-överdrag som gör stolen mycket lättrullad.

Stommen är klädd med ett kallskum som ger dig optimalt stöd under längre spelsessioner, trots att det formar sig efter din kropp. Du behöver inte vara orolig för att stolen ska tappa sin fasta form, skummets höga densitet gör att den kommer hålla formen en lång tid framöver.

Trots dess stabila konstruktion är Epic en relativt nätt gamingstol – åtminstone sett till utseende. Vad gäller vikt ligger modellen dock på hela 27 kg, vilket är ett tecken på dess höga kvalitet och stabilitet.

Enkel att montera och anpassa

Trots att stolen kan verka en aning avancerad uppger många användare att den är väldigt enkel att montera. Dels kommer alla delar i tydliga förpackningar och dels medföljer en mycket pedagogisk instruktionsmanual.

I och med att Noblechairs Epic är en kvalitetsstol bjuder den på en utmärkt passform redan från början. Du får även med en mjuk nackkudde och ett svankstöd för ökad komfort. Dessa kan du självklart ta av om du inte behöver dem.

Vad gäller anpassningsmöjligheter kan du i vanlig ordning justera höjden på stolen. Du kan även reglera ryggstödets lutning ända ner till liggande med hjälp av det lättanvända metallhandtaget samt ställa in armstöden i en rad olika lägen.

Specifikationer:
Max personvikt
Höjd
Bredd
Djup
Sitthöjd
Material
120 kg
131 – 141 cm
54.5 cm
54. cm
49.5 – 59.5 cm
Konstläder

Summering

9.2Omdöme
Noblechairs Epic – Gamingstol av rang med hög komfort

Noblechairs Epic är en gamingstol av rang som blivit en favorit bland många gamers, inte minst på grund av dess höga komfort och stabila konstruktion. Jämfört med många andra stolar erbjuder Epic dessutom en extra lyxig och stilren design. Stolen ligger förvisso i en något högre prisklass, men samtidigt får du vad du betalar för – en kvalitetsstol som kommer att hålla i många år framöver. Ett tips är att försöka köpa denna gamingstol på rea för att spara in några kronor.


2

Noblechairs Hero – Premiumvalet

Noblechairs Hero
Fördelar
 • Goda anpassningsmöjligheter
 • Extra bred sittyta
 • Tyst och lättrullad
 • Inbyggt svankstöd
Nackdelar
 • Kan upplevas som en aning stel
 • Ett dyrare alternativ

Produktrecension

Noblechairs Hero är en premiumstol som tack vare dess stilrena design passar både för gaming och kontorsarbete. Stolen har en mjuk stoppning i minnesskum och dess ergonomiska utformning minskar risken för felbelastning. 

Tack vare stolens höga anpassningsbarhet kan du enkelt hitta en optimal sittposition med maximalt stöd och komfort. Spenderar du många timmar framför datorskärmen är Noblechairs Hero helt klart ett bra val. 

En stol av premiumkvalitet

Noblechairs Hero är en stilren gamingstol som erbjuder kvalitet rakt igenom. Med en stabil ram av stål och fotkryss av pulverlackad aluminium kan du vara säker på att modellen tål det mesta. Maxvikten ligger på hela 150 kg. 

Stolen är utrustad med högkvalitativa specialhjul med ett PU-överdrag som gör Noblechairs Hero extra tyst och lättrullad på alla typer av golv.

Själva stolsitsen är tillverkad av mjukt och vattenavvisande PU-läder som gör denna gamingstol bekväm såväl som slitstark. Noblechairs har dessutom valt att ge modellen en extra bred sittyta och ett ryggstöd med två vadderade kuddar på varje sida för ökad komfort.

På insidan av sittdelen finner vi ett minnesskum som formar sig efter din kropp. Skummets höga densitet gör att stolen kommer att behålla sin form under en lång tid framöver. Noblechairs Hero är dessutom en gaming stol som andas, vilket är en fördel om du spenderar mycket tid framför skärmen.

Justerbar för optimal komfort

En av de främsta fördelarna med Noblechairs Hero är dess höga anpassningsbarhet. Genom att justera stolen kan du enklare hitta en sittposition för bästa möjliga ergonomi. 

Genom att anpassa stolshöjden kan du till exempel uppnå en optimal vinkel för din nacke i förhållande till skärmen, men också för att ge dina ben ett bra stöd. Även det höga ryggstödet går att luta mellan 90 – 135 grader för att förbättra positionen för huvud och nacke.

Något som ger Noblechairs Hero extra pluspoäng är dess inbyggda svankstöd för ländryggen. Denna lösning är betydligt bättre än att använda ett externt svankstöd som kan glida omkring och störa ditt spelande. Självklart kan du även justera detta stöd manuellt efter dina behov. 

Även om stolen ger dig ett inbyggt svankstöd får du även med en extern svankkudde om du vill öka komforten ytterligare. Du får även med ett nackstöd som du kan snurra runt på baksidan av stolen när du inte använder det.

Innovativa armstöd

Noblechairs Hero är utrustad med två högkvalitativa 4D-armstöd som ger armar och axlar ett bra stöd under spelsessionen. Armstöden går att anpassa på fyra olika sätt – du kan dels justera höjden, men också deras djup och vinkel. På så sätt kan du enkelt hitta ett läge som passar just dig.

Likt sitsen är insidan av armstöden stoppade med minnesskum, men det yttersta lagret är tillverkad av slittålig polyuretan. Armstöden har dessutom en texturerad yta för bästa möjliga grepp.

Specifikationer:
Max personvikt
Höjd
Mått (BxD)
Bredd
Djup
Sitthöjd
150 kg
129 – 137 cm
66 cm
55 cm
48 – 56 cm

Summering

9.3Omdöme
Noblechairs Heros – Goda anpassningsmöjligheter

Noblechairs Heros stabila stålkonstruktion, goda anpassningsmöjligheter och höga komforten har gjord den till en favorit bland många gamers. Extra uppskattat är svankstödet och den ovanligt breda sittytan. Det enda negativa med stolen är att den ligger i en hög prisklass. Dessutom uppger vissa användare att den kan upplevas som en aning stel, men bortsett från det är Noblechairs Heros helt klart en stol värd pengarna.


3

Arozzi Milano – Budgetvalet

Arozzi Milano
Fördelar
 • Prisvärd och bekväm gaming stol
 • Sportig design med bra stöd
 • Tillverkad i slitstarkt PU-läder
 • Kommer i många olika färger
Nackdelar
 • Ej justerbara armstöd
 • Låg maxvikt

Produktrecension

Arozzi Milano är en prisvärd gamingstol med en sportig design som ger dig optimalt stöd och komfort under dina spelsessioner. Stolen kommer i flera olika färger och har en klädsel av tåligt PU-läder som är enkel att rengöra.

Jämfört med mer exklusiva gamingstolar, till exempel den från Noblechairs, erbjuder Arozzi Milano vad man kan kalla för standardfunktioner. Samtidigt är den knappt hälften så dyr, vilket innebär att du ändå får mycket för pengarna.

Sportig design med hög komfort

Jämfört med exempelvis Noblechairs Hero – som har en relativt subtil design – har Arozzi valt att ge modellen Milano ett betydligt sportigare utseende. Stolen har hämtat inspiration ifrån racingvärlden med sitt breda sittyta och ihåliga ryggstöd.

Arozzi Milano är svart i grunden, men vad gäller stolens detaljer kan du välja mellan en rad olika färger, till exempel blå, röd, vit och grön. Modellen finns även i helsvart för den som vill hålla det så minimalistiskt som möjligt. 

Stabil konstruktion i plywood

Arozzi Milano har en inre konstruktion av stabil plywood som gör stolen något lättade jämfört med modeller som har en ståram. Själva underredet är gasfjädrat och erbjuder 360 graders rotation för optimal rörelsefrihet. Fotkorset är tillverkat av plast och har fem hjul med rullar av nylon.

Insidan av gamingstolen är fodrad med minnesskum som formar sig efter din kropp för bästa möjliga passform. Minnesskummet är klätt med veganskt PU-läder som både är tåligt och enkelt att rengöra.

Justerbar för optimal ergonomi

Vad gäller ergonomi har  stolen finns det både för- och nackdelar med Arozzi Milano. Fördelarna är stolens från början bekväma passform samt möjligheten att justera ryggstöd såväl som höjd. Stolen har även en gungfunktion och ett löstagbart svankstöd.

Nackdelen är att stolen har betydligt färre anpassningsmöjligheter jämfört med dyrare kvalitetsstolar. Du varken justera armstöden eller svankstödet, vilket du kan på Noblechairs Hero.

Samtidigt är det långt ifrån alla som kräver att alla samtliga delar av stolen ska vara justerbara. Med tanke på att Arozzi Milano är en slags standardversion av en gamingstol kan man inte förvänta sig mer än det man får för det förhållandevis låga priset. 

Specifikationer:
Max personvikt
Höjd
Mått (BxD)
Bredd
Djup
105 kg
76 cm
70 cm
53.5 cm

Summering

8.5Omdöme
Arozzi Milano – Billigare gamingstol som ändå levererar hög kvalitet

Om du är ute efter en lite billigare gamingstol som ändå levererar hög kvalitet kan Arozzi Milano vara något för dig. Stolens sportiga design i kombination med dess höga komfort och stabila konstruktion gör att den klarar långa spelsessioner galant.
Det enda vi har att anmärka på är dess anpassningsmöjligheter som är något begränsade jämfört med dyrare stolar. Modellen har dessutom en maxvikt på 95 kg, vilket är mer än 50 kilo mindre än Noblechairs Hero.


4

DXRacer Formula F08

DXRacer Formula F08
Fördelar
 • Stilren, men sportig design
 • Avtagbart nack- och svankstöd
 • Reglerbara armstöd
 • Många anpassningsmöjligheter
Nackdelar
 • Låg maxvikt
 • Något stel gungfunktion

Produktrecension

DXRacer Formula F08 är en stilren gaming stol i medelprisklassen som passar för långa spelsessioner, men också för långa arbetstimmar framför datorn. Likt Arozzi Milano har denna stol en sportig design som får den att likna ett bilsäte.

Stolen har en rejäl konstruktion av stål och metall som garanterar lång hållbarhet. Dess goda anpassningsmöjligheter gör det enkelt att uppnå optimal komfort och ergonomi.

Stabil och tålig konstruktion

Likt Noblechairs Hero har DXRacer Formula F08 en ram av stål som gör den extremt hållbar och stabil. Det helgjutna fotkrysset är tillverkat av stark aluminium och hjulen får stolen att rulla lätt på alla underlag.

Insidan av stolen är stoppad med samma högdensitetsskum som finns i riktiga bilsäten. Skummet gör att stolen formar sig efter din kropp för optimal komfort, även under lägre spelsessioner.

Utsidan av gamingstolen är likt övriga modeller tillverkad av slittåligt PU-läder (syntet). Detta gör stolen bekväm, men också enkel att rengöra och hålla fräsch.

Sportig, men stilren design

Vad gäller design har DXRacer Formula F08 fått ett sportig utseende som för tankarna till budgetvarianten Arozzi Milano. Båda modellerna liknar bilsäten och har samma racinginspirerade design.

Det finns dock viktiga skillnader mellan de två gamingstolarna. Till exempel har Arozzi Milano traditionella armstöd som sitter fast både i ryggstödet och i sätet. Armstöden på DXRacer Formula F08 sitter enbart fast i sätet samtidigt som de är reglerbara.

Ytterligare en skillnad rent utseendemässigt är att DXRacer Formula F08 är en något smalare stol med en aning ”djupare” passform.  

God ergonomi för långa spelpass

DXRacer Formula F08 är utformad för att erbjuda bästa möjliga ergonomi under dina spelsessioner. Stolen har en bekväm passform redan från början med ett högt ryggstöd och avtagbara nack- och svankstöd. 

Självklart kan du själv anpassa stolens olika delar efter dina egna önskemål. Du kan till exempel anpassa dess höjd med hjälp av gasfjädern för att sitta rätt i förhållande till skärmen. På så sätt kan du undvika onödiga belastningar på nacke.

Bortsett från det kan du även justera ryggstödet i mellan 90 – 135 grader samt justera armstöden i åtta olika steg. 

Specifikationer:
Max personvikt
Höjd
Mått (BxD)
Djup
Sittmått (BxD)
Sittbredd
Sittdjup
150 kg
125 – 135 cm
57 cm
53 cm
42 cm
46 cm

Summering

8Omdöme
DXRacer Formula F08 – Robust men elegant gaming stol

DXRacer Formula F08 är en robust men elegant gaming stol av hög kvalitet som passar de flesta ändamål. Tack vare dess många anpassningsmöjligheter är det enkelt att hitta en sittposition som ger din kropp optimalt stöd och komfort. Är du ute efter en kvalitetsstol, men vill komma undan lite billigare kan DXRacer Formula F08 vara ett utmärkt alternativ. Den enda nackdelen vi kan komma på är att stolen har en låg maxvikt på 100 kg, trots att dess konstruktion är tillverkad av stål.


5

Arozzi Vernazza

Arozzi Vernazza
Fördelar
 • Stabil metallkonstruktion
 • Anpassningsbar och ergonomisk
 • Kommer både i PU-läder och tyg
 • Hög maxvikt (145 kg)
Nackdelar
 • Något hårt nack- och svankstöd
 • En dyrare modell

Produktrecension

Arozzi Vernazza är en läcker gamingstol som kombinerar design med funktionalitet. Likt Noblechairs Epic och Hero är detta en elegant modell i premiumklassen med en rad funktioner som gör den väl värd sin prisklass.

Vernazza har en något bredare sittdel och ett extra högt ryggstöd för bästa möjliga komfort. Stolen rullar dessutom lätt på alla underlag tack vare de tysta premiumhjulen och dess rejäla metallkonstruktion klarar en vikt på upp till 145 kg.

Passar mer än bara gaming

Arozzi Vernazza är en stol som tack vare dess ergonomi och stabilitet passar utmärkt till gaming. Stolen fungerar dock utmärkt även i hemmakontoret eller till och med på arbetsplatsen för att göra långa timmar framför skärmen lite behagligare.

En av anledningarna till Arozzi Vernazzas mångsidighet är dess stilrena design. Vad gäller material kan du dessutom välja mellan PU-läder eller tyg i en rad neutrala färger, till exempel olika nyanser av grå.

Modellen med tyg är tystare och mer subtil, vilket gör att den passar betydligt bättre i kontorsmiljöer. Den är dock en aning dyrare samtidigt som den kan vara svårare att rengöra.

Kraftig konstruktion i metall

Arozzi Vernazza har en rejäl konstruktion av metall som gör att stolen klarar upp till 145 kg. Sätet är som tidigare nämnt extra brett för bästa möjliga komfort och ryggstödet är extra långt för att ge även längre personer bra stöd.

Fotkrysset av aluminium har en mattsvart finish för bästa möjliga hållbarhet och de stora nylonhjulen ser till att stolen rullar lätt på både golv och mattor.

Precis som övriga modeller i vårt test av gamingstolar är Arozzi Vernazza stoppad med minnesskum. Detta gör att stolen formar sig efter din kropp, utan att vara för mjuk. Skummets höga densitet ser dessutom till att stolen inte tappar formen efter en tids användning.  

Anpassningsbar för optimal ergonomi 

De flesta delar av Arozzi Vernazza går att anpassa efter dina önskemål. Först och främst kan du anpassa höjden med hjälp av gashissen för att få en bra vinkel till din skärm. Eftersom gashissen dessutom fått en extra nivå är Vernazza numera en av Arozzis högsta stolar, vilket gör den fördelaktig för dig som är lite längre.

Ryggstödet går att luta tillbaka i fyra olika steg, från 90 grader ner till 165 grader (det vill säga i princip liggande). Stolen har dessutom en gungfunktion vars motstånd du själv kan ställa in.  

Sist men inte minst kan du anpassa armstöden på en rad olika sätt, dels upp och ned, men också från framåt och bakåt. Du kan även justera armstödens vinkel, vilket är en uppskattad finess.

Specifikationer:
Max personvikt
Höjd
Sittmått (BxD)
Sittbredd
Sittdjup
Material
145 kg
143 cm
44 cm
52 cm
Tyg/Textil

Summering

7.5Omdöme
Arozzi Vernazza – exklusiv gamingstol som erbjuder kvalitet

Arozzi Vernazza är en exklusiv gamingstol som erbjuder kvalitet såväl som komfort. Dess stabila stomme gör att stolen klarar de flesta belastningar och maximal vikt är hela 145 kg. Modellens höga anpassningsbarhet gör det enkelt för dig att hitta en bekväm sittposition med bra stöd. Den främsta fördelen med Vernazza är att modellen även finns som tygbeklädd i subtila färger, vilket gör den optimal för kontorsmiljöer.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur har vi genomfört detta test för gamingstolar?

För att välja ut de modeller som vi rekommenderar i vårt test har vi granskat utbudet av gamingstolar noggrant. I vår granskning har vi tagit hänsyn till en rad olika faktorer, framför allt konstruktion, design, funktionalitet, anpassningsbarhet, prisnivå och mångsidighet.

Bortsett från vår egna granskning har vi även tagit hänsyn till vad experterna själva rekommenderar, men också kundernas egna recensioner. Tillsammans har dessa faktorer hjälpt oss att välja ut de modeller som vi inkluderat i listan ovan.

Källor

Toms Hardware

Toms Hardware är en plattform med fokus på teknik. Här kan du ta del av allt ifrån intressanta guider för hur du bygger en robot till objektiva recensioner av diverse elektronikprodukter. Plattformen har bland annat granskat en del gamingstolar, varav Noblechairs Hero är en av dem

ChairsFX

ChairsFX är en plattform som drivs av ProjektFX Media Inc. Webbplatsen är – vilket namnet redan antyder – helt och hållet dedikerad till gamingstolar. Bortsett från att ta del av värdefulla köpguider och intressanta nyheter om ämnet kan du självklart läsa en mängd recensioner av olika gaming stolar. Här kan du till exempel hitta ChairsFX:s recension av DXRacer Formula F08.

PC Gamer

PC Gamer är en internationell plattform som samlar nyheter, artiklar, guider och recensioner inom allt som har med data och gaming att göra. Här kan du bland annat läsa om nya spelsläpp, diskutera med likasinnade i PC Gamers forum och läsa intressanta recensioner. Plattformen har bland annat recenserat Noblechairs Epic, som i vårt test vunnit bäst i test.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Information

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general