Bäst i test

Tyngdtäcke – Bäst i test

Test av tre tyngdtäcken vilken är vinnaren? – 2022

Har du problem med sömnen? Vaknar du ofta, rör dig mycket och har svårigheter med att komma ned i djupsömn? Då kan ett tyngdtäcke vara den perfekta investeringen för dig! I vårt test av tyngdtäcke går vi igenom vilka modeller som är utmärkande bäst i test på marknaden. 

Vi har baserat denna köpguide på mängder av noggrann research, där vi har samlat information från kvalitativa tester och pålitliga omdömen för att hitta de varianter som verkligen kan göra skillnad för din sömn. Stort lycka till!

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdtäcke – Bäst i test

Fördelar
 • Mjukt och följsamt med ombonad känsla
 • Är inte för varmt eller klumpigt
 • Hög kvalité till bra pris
Nackdelar
 • Bör inte tvättas i maskin

Produktrecension

Cura of Sweden är det absolut mest populära tyngdtäcket på marknaden! Som lite av en revolutionerande produkt har detta fått otroligt höga betyg av flera användare över hela landet, inte minst på grund av dess mjuka material och följsamma design. 

I vårt test av tyngdtäcke valde vi Cura of Sweden Pearl Classic som bästa tyngdtäcke då du får ett högkvalitativt tyngdtäcke till ett mycket bra pris. Det är behagligt, enkelt att använda och riktigt välgjort. 

Svalkande material som omsluter kroppen

Tyngdtäckets höga kvalité framstår framförallt i dess svalkande material, som under hösten och vintern känns värmande men utan att vara för tjockt. Det till skillnad från andra modeller som ofta blir för varma. Kombinerat med täckets mjuka och följsamma material uppstår en optimal omslutande känsla som anpassas helt efter din kropp och position. 

Väl fördelade rutor

Tack vare täckets utformning med kiselpärlor insydda i de 120 väl fördelade rutorna kan du även känna dig säker på att täcket skapar ett jämnt, trivsamt tryck utefter din kropp. Det är denna egenskap som ger största effekt för ditt välmående.  

De små kulorna kan liknas lite vid en massage, som efter en kort stund bidrar till att hjärnan frigör vårt ”må bra”-hormon. Det kan leda till lägre blodtryck, samtidigt som du kan andas lugnare för att lättare slappna av och ligga stilla. Det känns tryggt och säkert, något som minst sagt har en positiv effekt på din sömn. 

Endast handtvätt 

När du väljer detta tyngdtäcke från Cura of Sweden är det viktigt att du utgår från din egen vikt för att hitta bästa möjliga modell. Det är även bra att veta om att just denna variant av tyngdtäcke är något svår att tvättas i maskin. Annars är vi riktigt imponerade!

Specifikationer:
– Material: Bomull
– Vikt: 9 kg
– Mått: 150 x 200 cm

Summering

9.2Omdöme
Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdtäcke – tyngdtäcke av högsta kvalité och komfort<br>Cura tyngdtäcke är vår bäst i test vinnare på grund av dess kvalitativa utformning och trivsamma design.<br>


2

4Living tyngdtäcke – Budgetvalet

Fördelar
 • Billigt
 • Jämn fördelning av vikt
 • Bomullsmaterial som andas
Nackdelar
 • Kan bli något varmt

Produktrecension

Är du intresserad av att investera i ett välgjort tyngdtäcke till ett budgetpris kan vi rekommendera 4 Living Tyngdtäcke. Detta är enligt oss, och väldigt många andra, det bästa budgetvalet på marknaden. 

Som vårt bästa tyngdtäcke i budgetklasen kan vi garantera att du kommer bli nöjd av dess effekt. Detta framförallt på grund av dess gedigna och rejäla känsla som tyder på kvalité. Det känns lätt och är behagligt att använda tack vare jämn fördelning. 

Bomullstäcke med glaspärlor 

En av de främsta fördelarna med tyngdtäcket från 4Living är att det är utformad med glaspärlor. Detta i kombination med dess material av bomull möjliggör en lättare känsla samtidigt som du får en positiv effekt av dess jämna tryck längs din kropp. 

Tydliga effekter på kroppen

Fyllningen av glaspärlor är det samma som används i cura tyngdtäcke, vilket i sig är ett tecken på kvalité som går hem hos användarna. Täcket kan hjälpa dig stressa ner och slappna av, något som i sin tur innebär att du enklare kan sova djupt utan oro. Du blir då även piggare under dagen!

Gedigen design

Trots att detta tyngdtäcke är utformat i ett temperaturreglerande och lite lättare bomullsmaterial känns dess design gedigen. Det omfamnar kroppen på ett tryggt sätt utan att du behöver oroa dig för knölar, kompakta partier eller skrynkliga områden. 

Kan tvättas i maskin

Att detta tyngdtäcke kan tvättas i tvättmaskinen utan problem är inte heller något som försämrar dess kvalité. Kort sagt får du här ett riktigt välgjort och trivsamt tyngdtäcke som på flera sätt bevisar sig tillhöra några av de bästa på marknaden. Så prisvärt och så bra för både kropp och själ!

Specifikationer:
– Material: Bomull
– Vikt: 7 kg
– Mått: 150 x 200 cm

Summering

8.6Omdöme
4Living tyngdtäcke – ett rejält tyngdtäcke i en lättare modell


3

Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin – Premiumvalet

Fördelar
 • Allergivänligt och luktfritt
 • Temperaturreglerande året om
 • Följsam modell som håller sig på sin plats
Nackdelar
 • Något Dyrt

Produktrecension

Beckasin Tyngdtäcke är enligt oss det bästa premiumvalet på marknaden av tyngdtäcken. Trots att dess pris är något exklusivt anser vi att detta tyngdtäcke är värd en investering – det håller genomgående hög kvalité, finns i flera olika modeller och erbjuder en otrolig komfort på flera olika sätt. 

Allergivänligt tyngdtäcke

I vår recension av detta tyngdtäcke har vi valt att trycka på det faktum att Beckasins täcken är fyllda med sandkristaller istället för pärlor eller ringar. Det innebär att täcket både är allergivänligt och luktfritt, vilket möjliggör mångsidig användning av alla!

Dessa egenskaper är bara några av de som bidrar till täckets otroligt höga komfort. Sandkristallerna kommer även med fördelen om att dess vikt fördelar sig helt jämnt oavsett hur du valt att ligga i sängen. Det är följsamt och mycket tryggt att placera över sig. 

100% bomull

Ytterligare en fördel med detta täcke är att dess material består till 100% av bomull. Dess temperaturreglerande, mycket mjuka bomullssatin är perferkt året om. Avsaknaden av syntet innebär att täcket andas otroligt bra, även på sommaren. 

Det blir varken för varmt, svettigt eller klibbigt, vilket minst sagt är en avgörande fråga för de användare som varit väldigt nöjda med just denna modell. Tycket känns därmed även lite lättare än andra varianter, utan att det förlorar sitt syfte. 

Lätt att hantera 

Överlag är Beckasin tyngdtäcke mycket lätt och behagligt att hantera. Det inte minst på grund av dess lite nättare utformning, utan det även på grund av att det ligger kvar på sin plats i påslakanet efter bäddning. Det korvar sig inte under natten. 

Denna egenskap är en av flera som bidrar till att ett flertal användare påstår att tyngdtäcket bidragit med avsevärda sömnförbättringar, även för deras barn. Du kan somna snabbare, du sover lugnare och minskar uppvak. Denna modell finns i flera olika vikter.

Specifikationer:
– Material: Bomull, satin
– Vikt: 5 kg
– Mått: 150 x 210 cm

Summering

7.8Omdöme
Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin – lätthanterligt, allergivänligt och svalt tyngdtäcke


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Kan man tvätta ett tyngdtäcke?

Det beror helt på vilket tyngdtäcke du köper. Vanligt är att tyngdtäcken av lite lättare vikt kan tvättas i maskin, medan tyngdtäcken som väger mer måste tvättas för hand.  

Varför ska man använda ett tyngdtäcke?

Om du har svårt att sova på grund av stress, oro eller rastlöshet kan ett tyngdtäcke göra stor skillnad. Täckets jämnt fördelade vikt lägger sig som en omfamnande kram längs din kropp, vilket i sin tur frigör vårt välmående-hormon Oxytocin. 

När det sker blir det lättare att slappna av och komma ner i varv, vilket i sin tur gör att du kan somna snabbare och sova djupare. Tyngdtäcken är specifikt utformade för att förbättra din sömn!

Tyngdtäcke för barn?

Bland det breda och varierande utbud som finns av tyngdtäcken idag finns det även tyngdtäcken för barn. Många av de modeller som är utformade för vuxna kan även användas av barn – det gäller bara att du väljer den modell som är anpassad efter deras kroppsvikt. 

Vilken vikt ska ett tyngdtäcke ha?

Rekommendationen är att du väljer ett tyngdtäcke som utgör 10-15% av din totala kroppsvikt. Väger du 100 kg ska du alltså välja ett tyngdtäcke på mellan 10-15 kg, medan du som väger 50 kg ska välja ett tyngdtäcke på mellan 5-7,5 kg. 

Hur gör man själv ett tyngdtäcke?

För dig som vill sy ett eget tyngdtäcke finns det ett flertal metoder att gå tillväga på. Bäst är att du söker efter inspiration på Google – där kan du hitta olika metoder för då du exempelvis vill sy ett kedjetäcke eller sy ett tyngdtäcke med ärtor. 

Vad är ett tyngdtäcke och hur fungerar det?

Ett tyngdtäcke är ett täcke som är specifikt utformat för att förbättra din sömn genom att minska stress och oro. Täckena är utformade med jämnt fördelade insydda rutor som i sin tur består av olika tyngder, exempelvis glaskulor eller sand. Vikten varierar mellan 2-18 kg. 

Vilket tyngdtäcke ska jag välja?

Du ska framförallt välja ett tyngdtäcke som är anpassat efter din egen kroppsvikt, där tyngdtäcket ska väga 10-15% av din vikt. Sen kan även andra egenskaper vara olika bra för olika personer, så som allergivänliga tyngdtäcken, tvättbara tyngdtäcken, tyngdtäcken med fästen eller tyngdtäcken som andas. 

Utgå från dina behov och önskemål, och ta gärna även inspiration från vårt test av bästa tyngdtäcke ovan för att hitta den variant som kan passa bäst för dig. 

Kan personer med allergi använda ett tyngdtäcke?

Ja, det finns ett flertal tyngdtäcken som är allergivänliga. Dessa är vanligen utformade med tyngder i form av sandkristaller. I vårt test av tyngdtäcke kan du hitta ett par allergivänliga modeller!

Vart kan man köpa ett billigt tyngdtäcke?

Idag kan du köpa tyngdtäcken hos väldigt många olika återförsäljare, både i butik och online. Bland det generösa utbud som finns att tillgå kan du även hitta en hel del billiga tyngdtäcken. Dessa finner du hos de flesta återförsäljare som har tyngdtäcken i sitt sortiment. 

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general