Bäst i test

Stektermometer & ugnstermometer – Bäst i test

Test av tre stek & ugnstermometrar vilken är vinnaren? – 2022

Att tillaga en perfekt stek är inte alltid enkelt, det är lätt att man steker den för länge eller för kort vilket påverkar smaken och resultatet. De flesta vet att man inte ska skära i köttet för att se om det är klart då det påverkar smaken och texturen på köttet. Den tydliga lösningen blir att vända sig till en stektermometer som visar den exakta temperaturen på köttet.

En termometer hjälper dig att laga perfekt kyckling, kött eller fisk. Det finns flera olika sorters stektermometrar med olika egenskaper, därför har vi valt att testa några av de mest populära och dela med oss av resultatet!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Eva Solo Cook’N Time Stektermometer – Bäst i test

Fördelar
 • Högt testbetyg
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Funkar även som klocka och timer
 • Snygg design
Nackdelar
 • Enbart 1 sensor för att mäta temperaturer
 • Ej trådlös

Produktrecension

Våran favorit stektermometer var utan tvekan Eva Solo Cook’n Time Stektermometer och därför utsåg vi denna fina termometer till bäst i test. Denna stektermometer har 3 användningsområden i en stektermometer. Den fungerar som en stektermometer, digital klocka och även timer vilket gör den till ett praktiskt tillägg i köket oavsett om du ska laga kött, koka ägg eller undrar vad klockan är.

Förprogrammerade temperaturer

Det bästa med denna stektermometer är att den har förprogrammerade temperaturer för ”well done”, ”medium” och ”rare” när du ska tillaga kött. Den har även smältpunkten för choklad inprogrammerad till den som bakar med choklad.

Tillverkad av aluminium så är denna stektermometer/klocka/timer snygg och passar perfekt i moderna kök. De förprogrammerade temperaturen gör att det aldrig har varit enklare att tillaga en stek på det sättet man vill ha den.

Kan användas till allt möjligt

Denna stektermometer fungerar utmärkt för kyckling, fisk, kött, choklad och annat som man kan tänka sig använda den till. Oavsett om du grillar eller tillagar någonting i ugnen så kan du alltså känna dig säker med Eva Solo Cook’N Time Stektermometer.

Eva Solo Cook’N Time Stektermometer är en digitaltermometer med sladd och går därför att använda i ugnen, den har även en krok vilket innebär att man kan hänga den på ugnsdörren på ett snyggt sätt.

Specifikationer:
– Material: Aluminium, Rostfritt stål, Silikon
– Egenskaper: Timer, klocka, stektermometer

Summering

9.2Omdöme
Eva Solo Cook'N Time är en utmärkt stektermometer som även fungerar som en timer och en klocka


2

GEFU Digital Stektermometer – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 4,/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Enkel att använda
 • Kan användas i vätskor
Nackdelar
 • Går ej att sätta i ugnen

Produktrecension

Om man är ute efter en bra stektermometer till ett billigare pris så är GEFU Digital Stektermometer ett utmärkt val och därför har vi utsett den till budgetvalet.

GEFU Digital Stektermometer är en snabbläsande digitaltermometer som är enkel att använda och mäter temperaturen på enbart 10 sekunder. Eftersom att denna variant är en snabbläsande digitaltermometer så går den inte att använda i ugnen – istället så sticker du in den när köttbiten redan har varit i ugnen ett tag och får temperaturen inom 10 sekunder!

Mät temperaturer på vätskor

Det imponerande med GEFU Digital Stektermometer är att den kan användas för att mäta temperaturen på allting från kött till olika vätskor som olja, vin eller barnmat. Denna stektermometer är alltså utmärkt om du friterar någonting och vill mäta temperaturen på oljan. Om du är orolig för att din barnmat är för varm så kan du använda denna stektermometer för att försäkra dig om att ditt barn inte äter för varm mat eller dricker för varm välling.

Med många användningsområden, ett billigt pris och en attraktiv stektermometer så är GEFU Digital Stektermometer alltså ett utmärkt exemplar för en snabbläsande digitaltermometer. Den har en tydlig LED display och kan mäta temperaturer mellan -45C och +200C.

Specifikationer:
– Material: Rostfritt stål
– Egenskaper: Stektermometer, vätsketermometer

Summering

8.6Omdöme
En bra och billig digital stektermometer från GEFU – kan även användas till att mäta temperaturen på vätskor


3

Witt by CookPerfect Trådlös Stektermometer – Premiumvalet

Fördelar
 • Trådlös
 • Förprogrammerade temperaturer
 • 6 sensorer för exakt temperaturmätning
 • Smidig applikation
Nackdelar
 • Väldigt dyr

Produktrecension

Witt by CookPerfect Trådlös Stektermometer är en av de senaste och bästa stektermometrar som du kan införskaffa och därför har den blivit utsedd till premiumvalet.

6 sensorer

Denna termometer är en trådlös digitaltermometer som har 6 olika sensorer som mäter den exakta temperaturen i köttbiten och den omgivande lufttemperaturen vilket säkerställer att temperaturen som visas är rätt.

En vanlig stektermometer har endast en sensor som ligger i toppen av stickan vilket innebär att den endast korrekt om den är exakt i mitten. Denna stektermometer hjälper dig att nå önskad temperatur och kan styras på 120 meters avstånd genom bluetooth och även genom clouden oavsett hur långt borta du är.

Kopplas till mobilen

I appen som ingår kan du ställa in vilken typ av kött du lagar, din önskade temperatur och även välja mellan förprogrammerade temperatur inställningar för till exempel ”well done”, ”medium rare”, eller ”rare”. Steknålen sätts in i köttbiten och mäter temperaturen effektivt och så får du all information som behövs genom applikationen.

Denna stektermometer fungerar alltså utmärkt om du har en stek utomhus på grillen och lagar annan mat inomhus i köket, du kan hålla koll på den exakta temperaturen där ute medan du gör annat i köket!

Specifikationer:
– Material: Rostfritt stål
– Egenskaper: Trådlös stektermometer, timer

Summering

8Omdöme
En fantastiskt bra stektermometer med flera sensorer som du kan hålla koll på genom mobilen


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en Stektermometer?

Det finns många olika sorters stektermometrar som man kan använda men de flesta fungerar på ungefär samma sätt och används för att få koll på temperaturen. En stektermometer mäter temperaturen på köttbiten vilket gör att du inte måste överkoka maten för att försäkra dig om att det inte är underkokt.

Stick ner din stektermometer ordentligt i köttbiten så att hela mätsensorn är i köttbiten för att försäkra att termometern visar rätt temperatur. Stektermometern kommer att mäta temperaturen på köttet, fågeln eller fisken för att hjälpa dig nå önskad temperatur.

Ben i köttet leder mer värme, se därför till att termometern inte ligger mot något ben då detta kan resultera i att termometern visar en högre temperatur. Efter att du har tagit ut din stektermometer från köttbiten så kommer temperaturen att fortsätta öka medan värmen sprider sig i köttet. Om din önskade temperatur är 72 grader bör du alltså ta ut köttbiten när din stektermometer visar 70 grader.

Med ojämna köttbitar så kan det vara svårt att mäta exakta temperaturen och därför kan det vara bra att göra två separata mätningar för att få en bättre temperatur uppfattning.

Vad är en köttermometer?

Köttermometer är samma sak som en stektermometer och används alltså för att mäta temperaturen i köttet.

För det mesta används en termometer när man ska tillaga en fin stek och man vill uppnå en perfekt temperatur för att få den bästa smaken.

Kan man ha en stektermometer i ugnen?

Det finns flera olika typer av stektermometrar och de fungerar på olika sätt. Vissa av dem kan du ha i ugnen under tillagning och vissa av dem sticker du i mot slutet för att mäta temperaturen. Här nedan kommer jag gå igenom de vanligaste typerna av stektermometrar och berätta vilka av dem som man kan ha i ugnen och vilka man inte kan ha i ugnen:

Termometersticka: Den klassiska typen av stektermometer kallas termometerstickor och har funnits under en längre tid. Denna stektermometer består av en längre sticka och en temperatur mätare som är analog. Denna typ av stektermometer kan du ha i ugnen medan maten tillagas och hålla koll på temperaturen.

Digitaltermometer med sladd: Med denna typ av termometer sticker du in mätdelen i köttbiten och ställer in vilken temperatur som du vill ha. Mät delen lämnar du inne i ugnen under hela tiden som maten tillagas och när köttbiten når den önskade temperaturen så piper termometern och meddelar att det är dags att ta ut maten ur ugnen. För det mesta finns det även en timer som visar hur länge maten har varit i ugnen vilket kan vara användbart vid nästa tillfälle du tillagar en liknande köttbit.

Digitaltermometer utan sladd: Fungerar på samma sätt som föregående termometer, den enda skillnaden är att denna typ av termometer inte har någon sladd. Detta innebär att du sätter in mätdelen i köttbiten och tar sedan med dig den handhållna delen och märker när maten är klar oavsett vart du är!

Snabbläsande digitaltermometer: Denna typ av termometer sätter du inte in i ugnen, istället så väntar du tills köttbiten börjar bli klar och kan sedan mäta hur hög temperaturen är.

Som det framgår så finns det alltså olika typer av stektermometrar, vissa av dem kan man ha i ugnen och andra kan man inte ha i ugnen.

Viktiga egenskaper hos en Stektermometer?

Det finns många olika typer av stektermometrar som även har olika egenskaper. Vilken stektermometer som passar bäst för dig beror på din budget och dina behov.

Trådlöshet: En trådlös stektermometer kopplas ofta upp via bluetooth eller Wi-Fi och det innebär att du kan se temperaturen på avstånd. En stor fördel med en trådlös stektermometer är att du oftast kan ha flera steknålar och mäta temperaturen på flera olika stekar samtidigt, vilket är perfekt för en grillfest när man lagar flera stekar samtidigt.

Digital eller analog: En stektermometer kan antingen vara analog eller digital. Att se temperaturen på en analog stektermometer kan vara betydligt svårare än på en digital termometer och därför så rekommenderas digital stektermometer framför analog.

Snabbläsande eller inte: En snabbläsande digitaltermometer kan man inte sätta i ugnen, istället så mäter man temperaturen efter att köttbiten redan har varit i ugnen en stund. Därför rekommenderas andra typer av digitala termometrar eftersom du får koll på temperaturen under hela tillagningen.

Extra funktioner: De flesta digitala stektermometrar har extra funktioner som timer eller till exempel klocka. Se därför över vilka andra funktioner stektermometern har för att få så mycket användning som möjligt från ditt köp.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general