Bäst i test

Sockervaddsmaskin – Bäst i test

Test av tre sockervaddsmaskiner vilken är vinnaren? – 2022

Något av det bästa man visste när man var liten var ju att få köpa sockervadd på tivoli och cirkusar? Om du, precis som vi, drömt om att kunna äta sockervadd även i vuxna dar, eller om du vill ha möjligheten att ge dina barn sockervadd fler gånger än på tivolit, har vi några hetta tips till dig.

Nämligen att köpa en sockervaddsmaskin till hemmet! Hur osannolikt det än må låta så är det faktiskt möjligt att göra det idag. Köper du hem en sockervaddsmaskin kan du alltså göra egen sockervadd hemma, precis när och hur du vill.

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en sockervaddsmaskin?

Vi skulle säga att den främsta anledningen till att du behöver en sockervaddsmaskin hemma är om du vill kunna bjuda dina barn, gäster eller dig själv på sockervadd precis när du vill. Då slipper du vänta tills det att ni ska besöka en tivoli eller cirkus, och kan istället slänga ihop egen sockervadd precis när det passar och önskas. Och det dessutom precis på det sätt som du anser är perfekt.

Främst skulle vi dock säga att en sockervaddsmaskin kan vara riktigt roligt att ha hemma inför exempelvis ett barnkalas, en fest med cirkustema, ett event eller då du vill göra drinkar med sockervadd innan middagsbjudningen. Genom att bjuda på detta kan du inte bara drömma dig tillbaka till dina egna barndomsminnen, utan du kan även skapa riktigt härliga sådana för dina barn.

Att använda en sockervaddsmaskin och ta till vara på spunnet socker hemma är inte heller särskilt svårt. Det krävs egentligen bara att du har själva maskinen, socker till sockervadd, papperskoner som sockervadden ska fästas på, och kanske några smaksättningar. Sen är det bara att du startar igång maskinen, fyller på med socker och fångar upp sockret. Då får du spunnet socker färdigt att avnjutas!

Viktiga egenskaper hos en sockervaddsmaskin

Tro det eller ej, men idag finns det faktiskt ett antal olika modeller att välja mellan på marknaden för den som själv är intresserad av att köpa hem en sockervaddsmaskin. På många plan ser de flesta modeller väldigt lika ut, men det är vissa faktorer som kan skilja sig åt och som kan göra rätt stor skillnad i både upplevelse och användning.

Det innebär att du som konsument kan behöva tänka på vissa saker vid ditt köp för att du ska hitta den sockervaddsmaskin som är bäst för dig:

Design

Design kan för en del kännas som en onödig faktor att väga in i frågan om vilken modell som är bäst. Men faktum är att det just i detta fall, alltså för sockervaddsmaskiner, så kan utseendet göra rätt stor skillnad. Enligt oss är de roligaste sockervaddsmaskinerna de som är färgglada och ljusa.

Rengöring

För att en sockervaddsmaskin inte ska kännas jobbig eller komplicerad att använda är det viktigt att den är enkel och smidig att rengöra. Och då menar vi inte själva maskinen i sig, utan delarna i maskinen. Se därmed till att du köper en variant med avtagbara delar, helst med sådana som kan diskas i maskin.

Kvalité

Det kanske känns som en självklarhet att man vill köpa prylar som håller hög kvalité. Faktum är dock att detta inte alls är en självklarhet om man ser till hur marknaden ser ut. För att din sockervaddsmaskin ska kännas så lyxig och rolig som du önskar är premiumkänslan viktig.

Blir sockervaddet likadant som den du äter på tivoli?

Att ha tillgång till en sockervaddsmaskin hemma är något som väldigt många skulle tycka var otroligt roligt. Tänk att kunna göra helt egen sockervadd precis när man vill, och även precis på det sätt man vill. Med spunnet socker kan man faktiskt göra väldigt mycket mer än vad man tror. Men smakar då det hemmagjorda spunna sockret likadant som det gör på tivoli?

Faktum är att de sockervaddsmaskiner som finns på marknaden idag är väldigt bra. Det innebär inte bara att de är enkla, smidiga och säkra att använda, utan det innebär även att dessa maskiner ger väldigt bra resultat. Trots att själva helhetsupplevelsen inte är detsamma som på ett tivoli eller på en cirkus skulle vi säga att det rent smak- och utseendemässigt kan bli väldigt lika som på ett tivoli.

Två olika världar

Värt att nämna är dock att ni kanske inte bör ha samma höga förväntningar på det spunna socker ni gör hemma. Det är nämligen som så att de maskiner som används på exempelvis tivoli är väldigt mycket större och mer rejäla än de som används i hemmet.

De som gör sockervadd där har även gjort det väldigt många gånger. För många är det också själva grejen med att vara just på tivoli som gör att det känns sådär extra speciellt och gott att äta sockervadd, det såväl för barn som för vuxna. Det kommer såklart att påverka smaken i sig. Men, rent krasst så kan man med en egen sockervaddsmaskin göra sockervadd som är snarlik den du får på ett tivoli.

Hur rengör man en maskinen?

Hur du ska gå tillväga för att rengöra din sockervaddsmaskin beror helt på vilken maskin du har. Somliga sockervaddsmkasiner rengörs väldigt enkelt då de har avtagbara, diskmaskinståliga delar. Här krävs det alltså bara att du tar ut delarna, placerar dem i diskmaskinen och diskar dem som vanligt.

Under tiden som dessa diskas kan du torka av maskinen utvändigt, för att sen sätta tillbaka delarna på samma sätt som de satt innan. Köper du en sockervaddsmaskin som har avtagbara delar men som inte kan diskas i maskin är det inte svårare än att du tar loss dem, diskar dem för hand och sätter tillbaka dem igen när de torkat.

Om sockervaddsmaskinen inte är en sådan vars delar kan tas av kan det vara lite svårare att rengöra den. Självklart är det möjligt, men det krävs lite mer ansträngning och tar lite längre tid. Vårt bästa tips för en sådan maskin är att läsa på de instruktioner som kommer med vid köpet. Där står det oftast hur du går tillväga för att rengöra din sockervaddsmaskin på bästa sätt.

Vad är sockervadd gjort på?

Sockervadd är i grund och botten bara gjort på en sak, det vill säga spunnet socker. Det är just av den anledningen som det är så otroligt enkelt att göra sockervadd, det alltså även på egen hand hemma. Nu kanske du ställer dig frågan om vi med socker menar någon speciell typ av socker? Svar på den frågan är nej, du använder bara helt vanligt socker för att göra traditionellt sockervadd.

Om du vill göra lite annorlunda, unikt eller helt eget sockervadd kan du såklart blanda i olika smakämnen och matfärg, samt addera andra ingredienser som godis på den färdiga sockervadden. Men i grund och botten är det bara vanligt socker som krävs. Vill du göra det väldigt enkelt för dig kan du köpa hem färdiga sockervaddsblandningar i samband med att du köper din sockervaddsmaskin.

Tillbehör till  sockervaddsmaskin

Om du köpt en sockervaddsmaskin krävs det inte att du köper till olika delar och liknande för att du ska kunna använda maskinen. För oavsett vilken typ av sockervadd du ska göra så är det egentligen bara maskinen och socker som behövs, det åtminstone för att du ska kunna göra traditionellt sockervadd.

Vill du däremot ha möjligheten att göra olika typer av sockervadd, så som färgat sockervadd eller sockervadd med olika smaker, behöver du köpa till olika tillbehör. Det då i form av essenser och matfärg, samt om du vill addera några toppings på det spunna sockret när det är färdigt.

Du bör även köpa till sådana papperskoner som du spinner sockervadden på i maskinen, det vill säga om du vill kunna återskapa den klassiska sockervaddsstruten som man får på tivoli. Annars är det möjligt att äta sockervadd i händerna, i en skål eller liknande. Det blir dock inte lika roligt. Så vi skulle säga att om du vill kunna experimentera lite finns det vissa tillbehör du bör köpa till.

Hur använder jag en sockervaddsmaskin?

Som tidigare nämnt är det väldigt enkelt att använda en sockervaddsmaskin. Det enda du behöver göra när du har köpt hem maskinen, ditt socker och strutarna som de tska spinnas på är följande:

  1. häll i ditt socker eller din sockerblandning i maskinen enligt anvisningarna
  2. sätt igång din sockervaddsmaskin
  3. greppa tag om en papperskon och snurra runt den i maskinen
  4. efter ett tag kommer sockervadden börja byggas upp runt konen, och ju mer du snurrar desto större blir den
  5. gör så många, och stora, sockervadd som du önskar, antingen på samma sätt eller med en ny sockerblandning
  6. njut!

ps. glöm inte att stänga av maskinen när du är färdig!

Är en sockervaddsmaskin säker för barn?

I och med att en sockervaddsmaskin verkar med värme för att sockret ska smälta och bilda själva sockervadden kommer din sockervaddsmaskin att hettas upp när du väl sätter igång den. Somliga modeller kan bli upp till ett par hundra grader varma, vilket såklart är väldigt varmt.

Trots att många sockervaddsmaskiner som finns att köpa för hemmet idag är väldigt säkra, där en del kommer med värmeskydd och liknande, rekommenderas inte att barn vistas i närheten av en sådan maskin (eller liknande produkter) utan en vuxen. Det kan även vara klokt att inte låta barnen göra egen sockervadd förens de är tillräckligt stora för att hantera vissa saker på egen hand.

Så länge du använder en sockervaddsmaskin på rätt sätt, och inte låter små barn komma för nära dem, är riskerna för skada och fara väldigt liten. Det gäller dock att du själv också är varsam och försiktig när du använder din sockervaddsmaskin för att göra sockervadd hemma!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general