Bäst i test

Smörgåsgrill – Bäst i test

Test av tre smörgåsgrillar vilken är vinnaren? – 2022

För dig som gillar att göra grillade mackor, toasts och smörgåsar kan en smörgåsgrill vara en av de mest optimala investeringar du kan göra! Med en smörgåsgrill är det dock inte bara möjligt att göra toasts, utan samtliga modeller kan även användas då du vill göra våfflor och liknande.

Oavsett vad du önskar få ut av en smörgåsgrill hoppas vi att vårt test av smörgåsgrillar kan hjälpa dig att hitta en favorit.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Krups Grcic FDK4 – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos WiseGuide
 • Högt kundbetyg hos webhallen
 • Värmer snabbt & gräddar jämnt
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Elgiganten
Nackdelar
 • Något klumpig att ha framme

Produktrecension

När det kommer till smörgåsgrillar finns det ingen tvekan om att denna modell från Krups är den bästa i sitt slag, och det inte bara enligt oss. Utan detta är en benämning som produkten fått av både experter och användare.

På grund av dess kvalitéer blev även denna variant av smörgåsgrill utsedd till bäst i test av Råd och Rön i Mars 2015. Trots att det var ett par år sen är detta en benämning som fortfarande består till punkt och pricka. Vi ska förklara varför. 

Smart smörgåsgrill med generös kapacitet

Låt oss börja med att förklara att detta är en mycket smart smörgåsgrill. Det inte bara när det kommer till funktioner och användning, utan även när det kommer till design och utformning. 

Här får du nämligen bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina toastade mackor. Det tack vare att grillen är utformad med kontrollampor, ett kraftigt värmeelement på 850 W, samt ett praktiskt lås. 

I och med att grillen också är utformad med en extra djup smörgåsplatta (120x120mm) får du plats med alla olika bröd och andra råvaror som du kan tänkas vilja grädda, stora som små och tjocka som tunna. Det möjliggör för mångsidig användning.

Alltid bra resultat

Som tidigare nämnt är en stor fördel att denna grill alltid ser till att resultaten blir bra. Där är inte bara kontrollamporna och värmeelementet avgörande. Utan där spelar även grillens material och design in.

Oavsett vad du ska grilla kommer du få till den där perfekta gyllene ytan utan att din mat tar smak från metallen. Trots att grillen blir väldigt varm väldigt snabbt verkar det i princip omöjligt att bränna maten, något som verkligen underlättar. För att kunna få ett bra resultat med din smörgåsgrill krävs även att du har färska råvaror & ingredienser hemma i ditt kök. Om du inte har tiden för åka och handla själv kan en matkasse från en prenumerationstjänst vara att föredra.

Enkel användning för alla

Detta är även en väldigt lätthanterlig smörgåsgrill som kan användas av alla. De generösa grill plattorna gör att den kan användas för grillning av det mesta, medan det smarta låset och det vinklade handtaget erbjuder smidig hantering i alla lägen.

Dessa egenskaper gör även att den känns trygg att använda av barn. Även kontrollamporna, som lyser grönt när grillen har nått optimal temperatur, underlättar väldigt. Dessutom är den enkel att rengöra efter det att du använt den. Så smidigt.

Specifikationer:
·    Watt: 850
·    Färg: svart
·    Kontrollampor: Ja, grön
·    Platta: 120×120 mm

Summering

8.8Omdöme
Smörgåsgrillen som har allt

Kort sagt är detta den bästa smörgåsgrillen på marknaden, och det inte bara i vårt smörgåsgrill test. Den har allt du kan begära och lite till. Du får en komplett design som erbjuder dig att grilla i princip allt du önskar på ett enkelt, snabbt och tryggt sätt. För den kvalité du får är den också så prisvärd. Dessutom är den snygg och stabil!


2

Emerio ST-109562 – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren och kocken
 • Högt kundbetyg hos Ellos
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • Billig smörgåsgrill med trygga funktioner som underlättar
Nackdelar
 • Plastig
 • Håller inte samma kvalité som dyrare modeller
 • Kan vara något svårt att nypa tag om mackans kanter

Produktrecension

Det är av många anledningar som vi valt att utse den här smörgåsgrillen från Emerio till vårt bästa budgetval. Inte bara beror vår nominering på att denna smörgåsgrill fått riktigt bra betyg såväl från experter som från användare, något vi sett hos bland annat Bagaren och Kocken och Kitchentime. Utan vårt val beror även på att detta är en mycket billig smörgåsgrill som trots ett lågt pris ger en känsla av kvalité och funktionalitet.

Billig men väldigt bra

Efter närmare efterforskning av denna produkt insåg vi att det faktiskt var sant, denna grill för smörgåsar är både mycket bra och billig. Trots att den kanske inte håller samma standard och kvalité som våra mer kostsamma bäst i test vinnare får du mycket för pengarna.

Praktisk design för smidig användning

Först och främst är detta en mycket praktisk smörgåsgrill som med dess smarta design möjliggör smidig användning. Egenskaper som stora laggar (XXL) och non-stick beläggning  underlättar verkligen.

De stora plåtarna gör att du kan grilla och toasta även de större mackorna utan problem. Non-stick beläggningen ser till att varken bröd, smör eller pålägg bränner fast. Utöver att det bidrar till finare och mer välsmakande resultat är det också en fördel då du ska rengöra grillen.

900 Watt

I och med att grillen är utformad med ett mycket kraftigt värmeelement på 900 Watt har du också alla möjligheter att snabbt värma på grillen för att på bara några minuter ha din grillade macka i handen.

Dina toasts kommer bli sådär perfekt frasiga med en fin, gyllene yta. Se bara till så att du trycker ner locket ordentligt då det kan vara lite svårt för kanterna att klämma åt runt brödet. Annars funkar det riktigt bra och du får en stor yta att jobba på. Inget bränner fast!

Trygg design

Sist men minst vill vi bara påpeka hur trygg denna smörgåsgrill faktiskt är. trygghet beror inte bara på att grillen har kontrollampor som indikerar på när den är färdig att användas.

Utan det beror även på att den har ett stort och väldigt lätthanterligt handtag som ser till att du kan stänga och öppna den utan risk för att du bränner dig. Samtidigt finns det ett säkert lås som ser till att locket håller sig på sin plats under tillagningen.

Specifikationer:
·     Watt: 900
·     Färg: svart
·     Kontrollampor: Ja, grön

Summering

8Omdöme
Lätthanterlig, billig smörgåsgrill i en trygg design

För att sammanfatta det hela skulle vi säga att denna smörgåsgrill gör sig allra bäst för dig som gärna håller igen på budgeten. Trots att den är billig får du mycket för pengarna – smidig och effektiv användning med trygga funktioner och lätt hantering.

Samtidigt lever den inte riktigt upp till samma kvalité som våra lite dyrare testvinnare. Materialet känns något plastigt, och så är det lite svårt att klämma åt runt mackans kanter. Annars en bra grill för sitt pris.


3

Tefal Snack Collection SW852D – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Tretti
 • Högt kundbetyg hos Proshop
 • Multifunktionell och robust smörgåsgrill som kan användas till det mesta
Nackdelar
 • Något stor och tung om den står framme
 • Relativt dyr

Produktrecension

Tefal Snack Collection SW852D är för oss en mycket självklar vinnare i premium kategorin i vårt smörgåsgrill test. Precis som vi sett att den gått riktigt goda recensioner och höga betyg av diverse användare hos olika återförsäljare har vi också sett att denna grill hamnat rätt högt upp på listan i flertalet experttester. 

Det finns med andra ord mycket som talar för att den gör ett bra jobb. För dig som föredrar att investera i köksredskap som kan hjälpa dig med flera olika saker kan vi lova dig att detta kan bli en stor favorit.

Multi-järn med mångsidig användning

Den absolut främsta anledningen till att just denna mackgrill har blivit så populär bland folket är dess mycket mångsidiga design och utformning. Man skulle faktiskt kunna kalla denna modell för ett multi-järn, för så multifunktionell är den! Du kan göra väldigt många saker i ett och samma järn. 

Här har vi nämligen en smörgåsgrill som möjliggör för dig att tillaga allt från toasts och mackor till våfflor, pannkakor, donuts och kex. Det tack vare dess löstagbara plattor som enkelt byts ut och ersätts med den platta du vill använda. Vid köp får du med plattorna för mackor och våfflor, men det finns 10 andra modeller att köpa till. 

Snabb uppvärmning

En annan riktigt uppskattad egenskap är att multi-järnet blir varmt på bara ett par minuter. Trots att dess watt på 700 är lägre än våra andra deltagare går det både snabbt och smidigt oavsett vad du vill tillaga. Värmen är jämn och stabil för bästa resultat.

Robust och tålig design

Du kan också känna dig trygg med att detta är en smörgåsgrill med extra allt som kommer hålla länge. Dess robusta design är både tålig och hållbar, vilket innebär att slit och släng inte är ett problem. Vid användning står den stadig på sin plats. 

Efter användning tål den maskindisk och är därmed också väldigt smidig att såväl handskas med som rengöra. Trots tålig modell tar den lite plats i skåpet då den kan förvaras vertikalt med sladden i sladdförvaringen.

Smarta detaljer

Vi får inte heller glömma att berätta om alla de smarta detaljer som gömmer sig på denna allsidiga produkt. Här får du bland annat kontrollampor som indikerar på uppvärmning och tillagning, ett handtag med praktisk spärr, samt en enkel av- och påknapp. Det finns inte mycket att klaga på här!

Specifikationer:
·     Watt: 700
·     Färg: svart
·     Kontrollampor: Ja, 2 st
·     Platta: justerbar, 12 olika varianter

Summering

8.5Omdöme
Effektivt multi-järn med svårslagna funktioner

När det kommer till de bästa smörgåsgrillarna på marknaden finns det ingen tvekan om att detta multi-järn från Tefal hamnar uppe på prispallen. Dess mångsidig utformning möjliggör användning för alla, oavsett önskat resultat och tillagning.

Grillen är så enkel att använda och allt går väldigt snabbt. Även rengöringen görs på enklast möjliga sätt. Dessutom har den många smarta detaljer som underlättar lite extra. Trots att den är generös och stabil tar den lite plats vid förvaring. Så värd en investering


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur väljer jag bästa smörgåsgrillen? 

Idag finns det mängder av olika varianter av smörgåsgrillar på marknaden. Samtidigt som detta innebär att valmöjligheterna är både generösa och varierande innebär ett alltför stort utbud att det kan vara rätt svårt att veta vilken man själv ska välja. När det finns så många olika modeller att utgå ifrån kan det hela bli lite överväldigande.

För att underlätta för dig då du ska köpa en smörgåsgrill har vi satt ihop en övergripande men kortfattad lista på ett par saker som kan vara lite extra bra att tänka på inför köpet. Dessa kan vara avgörande för att du ska hitta den bästa smörgåsgrillen eller paninigrillen för dig: 

Hur rengör man en smörgåsgrill?

Det första du måste göra är att se till att sladden är utdragen och att maskinen är avstängd. Den bör även vara sval då du ska rengöra den. Har du inte möjlighet att avlägsna plattorna är det lättast att försiktigt torka din grill med lite papper eller en fuktad trasa. Så länge du inte använder för mycket vatten eller rengöringsmedel finns det inte mycket som kan gå fel.

Om du däremot har en smörgåsgrill där plattorna kan tas av är det bara att du lossar dem och diskar dem för hand med varmt vatten eller i maskin enligt instruktion. Oavsett hur just din grill funkar är det fräscht att även torka av ovansidan och kanterna för en rena helhet. Det gör du på samma sätt som inuti grillen.

Hur använder man en smörgåsgrill?

Hur en smörgåsgrill används kan variera rätt mycket i och med att det idag finns så många olika modeller för olika ändamål. Däremot är det sällan så mycket svårare än att du bara kopplar in sladden, startar igång maskinen och väntar på att kontrollampan lyser grönt.

När grillen är tillräckligt varm smörjer du in plattorna (om det behövs) och placerar din macka eller liknande direkt på järnet. Du trycker sen ner grillens lock och fäster det i låset. Sen är det helt enkelt bara för dig att vänta på att din macka, panini, våfflor eller andra rätter är färdiga. Somliga har en indikation även på detta, andra måste du själv se efter då och då.

Kom ihåg att alltid dra ur sladden och stänga av maskinen efter det att du använt den. Vill du att den ska hålla sig fräsch och fin länge är det även smart att rengöra den med jämna mellanrum, speciellt om det exempelvis runnit ut ost eller någon sås på plattorna. 

Tips på bra fyllningar till en smörgås för grillen 

Att snabbt och enkelt med hjälp av sin smörgåsgrill kunna slänga ihop en riktigt god och matig grillmacka är otroligt lyxigt. Oavsett om du vill göra en lunch, laga middag till barnet, ta ett snabbt snack eller bara göra ett gott och relativt mättande mellanmål kan en smörgåsgrillen vara räddaren i nöden.

Däremot är det inte alltid helt lätt att komma på nya idéer och recept på grillmackor. Det är då lätt att man alltid kör på den klassiska med ost och skinka, något som dock kan bli tråkigt i längden. Vill du få ut det mesta av din grill är det alltid bra att ha några varierande recept i bakfickan!

Hur lång tid tar det för en macka att grilla? 

En av de bästa egenskaperna hos en smörgåsgrill är att det ofta går väldigt snabbt att grilla mackorna. Självklart kan tillagningstiden variera beroende på vilken smörgåsgrill du har, hur kraftig den är och vad du ska tillaga. Däremot brukar det inte (och bör inte heller) ta mer än 10 minuter att få till den där perfekt krispiga, gyllene ytan med varmt innehåll.

Andra tester:Raclettegrill

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general