Bäst i test

SMEG Vattenkokare – Bäst i test

Test av tre SMEG vattenkokare vilken är vinnaren – 2022?

Har du funderat över att investera i en SMEG vattenkokare? Då har vi bara en sak att säga – vad tvekar du på? Att ha en smek vattenkokare hemma är inte bara något som kan underlätta vardagen då vattenkokaren erbjuder dig att koka vatten riktigt snabbt.

Utan deras vattenkokare är även riktigt trivsamma att ha i hemmet då de är otroligt snygga. Vattenkokarna kommer med många smarta funktioner och är smidiga att använda. Helt klart en toppeninvestering!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

SMEG KLF03 1,7L – Bäst i test

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Höga testbetyg hos PriceRunner
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Rymlig vattenkokare med smarta funktioner
 • Kan placeras i 360 grader på värmeplattan
Nackdelar
 • Något dyr
 • Kan upplevas som aningen stor

Produktrecension

Av alla de Smeg vattenkokare som finns på marknaden är det väldigt många som håller med om att denna variant, deras KLF03 1,7L, är den bästa av dem alla. Det då denna både är rymlig, lätt att använda, effektiv och snygg.

Det är helt enkelt klassikern som alla kan få nytta av i hemmet. Dessutom kommer den till ett bra pris för den kvalité och funktionalitet du får tillgång till vid köp. Finns att köpa i mängder av färger, däribland svart, beige, krom, rosa, och så vidare.

Effektiv och rymlig vattenkokare får snabb användning

Något som framförallt gör att så många väljer denna vattenkokare från Smeg framför många andra liknande varianter är just att den är så effektiv. På bara ett par minuter har vattnet i kokaren uppnått koktemperatur, alltså 100 grader.

Du kan sen använda vattnet för att göra te, för att brygga kaffe eller för att effektivisera kokningen i kastrullen. Du kan också koka hela 1,7 liter på samma gång.

Valfri placering på hela plattan

En annan egenskap som gör att denna Smeg vattenkokare är så pass smidig och enkel att använda är att den kan placeras precis hur du vill.

Du har alltså hela 360 grader av placeringar att välja mellan – oavsett hur du sätter ner den kommer den att sätta igång kokningen direkt när den sätts igång. Det gör du enkelt med ”spaken”.

Smarta funktioner för behändig hantering

När det kommer till de funktioner som denna Smeg vattenkokare erbjuder dig som användare så kan vi säga att den inte heller där kommer göra dig besviken. Här har du nämligen en vattenkokare med ett dolt värmeelement, lock med push- öppning, ett avtagbart kalkfilter av rostfritt stål, samt stadiga gummifötter.

Kokaren stänger även av sig automatiskt när vattnet når 100 grader, eller om det inte finns något vatten kvar. Tryggt, behändigt och smidigt.

Specifikationer:
Höjd: 26 cm
Bredd x djup: 22,3 x 17 cm
Kapacitet (liter): 1,7 liter
Effekt: 2400 W

Summering

9.4Omdöme
SMEG KLF03 1,7L

En svårslagen, tidlös klassiker med effektiv uppvärmning och praktisk design.


2

SMEG KLF05 0,8L – Budget valet

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos RoyalDesign
 • Högt kundbetyg & populär hos Cervera
 • Smidig storlek för behändig hantering
 • Automatisk avstängning vid 100 grader
 • Hög kvalité till riktigt bra pris
Nackdelar
 • Rymmer mindre vatten än vanligt
 • Saknar en del smarta funktioner

Produktrecension

Om du tidigare funderat på att göra ett köp i form av den klassiska Smeg vattenkokaren men känt att den är lite för stor har vi ett riktigt bra tips till dig – att investera i deras lite mindre Smeg vattenkokare, Smeg KLF05 0,8L. Trots att denna bara rymmer 0,8 liter vatten och inte är alls lika kraftfull kan du få kokande vatten på nolltid. Det bästa är att den är så smidig att både hantera och förvara. Allt detta får du till ett riktigt bra pris!

Komplett Smeg vattenkokare i mindre format

Att denna Smeg vattenkokare blivit en favorit hos så många beror framförallt på att du får en komplett vattenkokare från Smeg men i ett mindre format. Den fungerar alltså i princip på samma sätt som deras bästsäljare, men samtidigt är den väldigt mycket mer behändig på alla sätt.

Det framförallt om du har ett mindre kök eller om du inte har så mycket extra plats att avvara. Den är både smidig att hantera, förvara och transportera tack vare dess praktiska, mindre storlek. Önskar du ha en vattenkokare framme på frukostbordet eller på köksbänken gör sig alltså denna perfekt.

Effektiv vattenkokare med säker avstängning

Trots att den här vattenkokaren både är mindre i storlek och lite mindre kraftfull upplevs den som både snabb och effektiv att använda. Det då den kan koka ditt vatten på bara ett par minuter, precis som smegs andra vattenkokare av större storlek. När vattnet har kommit upp i 100 grader stänger kokaren automatiskt av sig för ökar säkerhet.

360 graders vinkel och stabila gummifötter

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att denna vattenkokare är så pass smidig att både använda och hantera då den kan placeras i 360 grader. Oavsett i vilken vinkel du sätter ner den kommer den att  starta igång direkt när du sätter på den. Tack vare dess stabila gummifötter står den stadigt och tryggt där du önskar. Designen på denna Smeg vattenkokare är också svårslagen!

Specifikationer:
Höjd: 20 cm
Bredd x djup: 20 x 15,2 cm
Kapacitet (liter): 0,8 liter
Effekt: 1400 W

Summering

9.2Omdöme
SMEG KLF05 0,8L

Ett pålitligt och lätthanterligt budgetval för den med begränsat plats i köket.


3

SMEG KLF04 1,7L – Premium valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren & Kocken
 • Högt kundbetyg hos NetonNet
 • Kommer med alla smarta funktioner
 • Valbar temperatur och snabb uppvärmning
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Som premiumval i vår bäst i test av Smeg vattenkokare valde vi, utan tvekan, deras Smeg KLF 04 1,7L. Det då denna vattenkokare är deras mest exklusiva och påkostade modell, och det på flera plan.

Här får du helt enkelt en uppgraderad version av deras klassiska vattenkokare – utöver alla de egenskaper och funktioner som den kommer med kan du med denna vattenkokare även ange olika temperaturinställningar.

En uppgraderad version av Smegs klassiker

Det som gör denna unik från vår bäst i test vinnare, Smeg KLF 03 1,7L, är som sagt att denna modell även erbjuder dig att ange olika temperaturinställningar. Du behöver alltså inte vänta på att ditt vatten blir 100 grader. Utan beroende på vad du ska använda vattnet till kan du bestämma att kokaren ska stänga av sig när vattnet når 50, 60, 70, 80, 90, 95 eller 100 grader.

Kommer med alla smarta funktioner

Utöver denna funktion om valbar temperatur så kommer Smeg KLF 04 1,7 liter med alla de funktioner som deras klassiska modell. Det vill säga, den rymmer 1,7 liter vatten, den är utrustad med ett avtagbart kalkfilter i rostfritt stål, den har ett lock med smidig push- funktion, den har stadiga gummifötter att stå på, och så har den ett dolt värmeelement.

Den kan dessutom placeras i 360 graders vinkel precis som du vill. Självklart har den även Smegs klassiska, 50-tals inspirerade design och kan köpas i alla möjliga snygga pastellfärger. Trots att just denna vattenkokare kommer till ett lite högre pris än deras standard-modell får du väldigt mycket för pengarna. Ett självklart premiumval om du frågar oss.

Specifikationer:
Höjd: 26 cm
Bredd x djup: 22,3 x 17cm
Kapacitet (liter): 1,7 liter
Effekt: 2400 W

Summering

8.8Omdöme
SMEG KLF04 1,7L

En uppgraderad version av Smegs kompletta klassiker med valbar temperatur för mångsidig användning.


Andra relaterade texter:

ismaskin, kitchen aid vattenkokare

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.6 / 5. Omdöme antal: 13

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general