Bäst i test

Smeg Köksmaskin – Bäst i test

Test av tre Smeg köksmaskiner vilken är vinnaren? – 2022

En köksmaskin eller köksassistent är en maskin som de flesta kockar använder i restauranger. En smeg köksmaskin hjälper dig med de mest tidskrävande uppgifterna i köket som att knåda deg, vispa grädde, mala kött och annat.

En köksmaskin kan alltså jämföras med att ha en personlig assistent i köket och om du spenderar mycket tid i köket så är en köksmaskin ett måste! Det är dock inte alltid lätt att välja köksmaskin med tanke på det stora utbudet av modeller, för att underlätta valet så har vi testat olika köksmaskiner från SMEG för att se vilken som är bäst!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Smeg SMF02 – Bäst i test

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Cervera.se
 • Högt kundbetyg hos Royaldesign.se
 • Högt kundbetyg hos Hemmy.se
 • Snygg retro design
 • Hög kapacitet
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

När vi testade olika köksmaskiner så stod Smeg SMF02 verkligen ut från mängden. Med en snygg klassisk 50-tals design och ett urval på många färger så passar denna retro köksmaskin in i de flesta köken. Smeg köksmaskin SMF02 har en kapacitet på hela 4,8 liter vilket innebär att den är tillräckligt stor för även de större hushållen.

Kraftfull motor och många tillbehör

Smeg köksmaskin SMF02 har en kraftfull motor med en effekt på 800 W vilket innebär att den klarar av det mesta. Enkel och praktisk att använda och knådar deg snabbt och effektivt. Smeg köksmaskin SMF02 har 10 hastigheter och en smooth start-funktion som gör så att hastigheten startas låg och ökas gradvis för att försäkra den bästa blandningen.

Med Smeg Köksmaskin SMF02 så medkommer många olika tillbehör som kan användas för till exempel bakning. Det medföljer en snygg skål i rostfritt stål som rymmer 4,8 liter. En ballongvisp i rostfritt stål medföljer så att man kan använda maskinen för att vispa grädde, pannkakssmet eller annat. Man får även med en flatblandare och degkrok i aluminium samt ett stänkskydd till skålen.

Denna köksmaskin fungerar exakt som den ska och man får med en stor mängd tillbehör. Köksmaskinen har en hög kapacitet, snygg design och priset är någorlunda högt men ändå rimligt. Den breda funktionaliteten, höga kapaciteten och snygga designen gjorde så att vi utsåg Smeg köksmaskin SMF02 till bäst i test.

Specifikationer:
– Vikt: 9.18 kg
– Effekt: 800 W
– Kapacitet: 4,8 L

Summering

9.2Omdöme
Smeg SMF02 är en pålitlig köksmaskin med hög kapacitet, många funktioner och många tillbehör


2

Kenwood Köksmaskin KVL4100S KM KW – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Tretti.se
 • Väldigt hög kapacitet
 • Många tillbehör tillgängliga att köpas
 • Väldigt rimligt pris
Nackdelar
 • Man får enbart med ett fåtal tillbehör

Produktrecension

Kvalitet behöver inte alltid kosta skjortan är någonting som Kenwood Köksmaskin KVL4100S KM KW bevisar, därför valde vi att utse denna utmärkta köksmaskin till budgetvalet. Kenwood Köksmaskin KVL4100S KM KW kommer med en rimlig prislapp och en kapacitet på hela 6,7 liter.

Denna köksmaskin är perfekt för de större hushållen, eller för den som vill kunna bjuda över vänner och släkt på middag. Med en väldigt stark motor på 1200 W klarar denna köksmaskin av att hantera den stora kapaciteten och gör ett utmärkt jobb med att knåda, vispa och mala.

Tillbehör och funktioner

När man köper Kenwood Köksmaskin KVL4100S KM KW så får man med en stor skål på 6,7 liter, en K-spade, en degkrok och en ballongvisp. Denna köksmaskin har dock många fler tillbehör som passar på den. Man kan köpa följande tillbehör till denna köksmaskin: pastarullare- och skärare, kvarn, fruktpress, köttkvarn, råkostapparat.

Kenwoods köksmaskin har även steglös hastighetskontroll vilket innebär att du kan ställa in den perfekta hastigheten för att nå det bästa resultatet. Det finns även en pulsfunktion som kontinuerligt ökar hastigheten tills du släpper knappen. Som det framgår så är detta en hög kvalitets köksmaskin som håller länge och har hög kapacitet samt möjlighet till många tillbehör. Allt detta för ett väldigt rimligt pris gör denna köksmaskin till ett utmärkt val.

Specifikationer:
– Vikt: 8.68 kg
– Effekt: 1200 W
– Kapacitet: 6,7 L

Summering

8.6Omdöme
Billig men bra köksmaskin med en väldigt hög kapacitet


3

Smeg Dolce & Gabbana Köksmaskin – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Väldigt snygg design
 • Kvalitativ köksmaskin
Nackdelar
 • Väldigt dyr

Produktrecension

Design är alltid viktigt när man köper nya vitvaror till köket, med Smeg Dolce & Gabbana Köksmaskin så får du en retrodesign kombinerat med snygga mönster. Denna köksmaskin har Smeg samarbetat med Dolce & Gabbana för att tillverka en köksmaskin med en fantastiskt snygg design. Även fast denna köksmaskin har en snygg design så håller den fortfarande samma funktionalitet och fungerar oerhört bra.

Denna köksmaskin har en kapacitet på 4,8 liter, samt en effekt på 800 W och 10 hastigheter att välja mellan. Det medföljer en skål, en degkrok, en blandare, en visp och ett stänkskydd. Denna köksmaskin är perfekt för kocken som vill ha en fantastiskt bra köksmaskin som också räknas som konst och är designad i samarbete med ett världsledande varumärke.

Specifikationer:
– Vikt: 9.18 kg
– Effekt: 800 W
– Kapacitet: 4,8 L

Summering

8Omdöme
Köksmaskin som är designad av Dolce & Gabbana – både snygg och praktisk.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad har man en hushållsassistent till?

En hushållsassistent används till en mängd olika saker som till exempel att knåda deg, mala kött, vispa eller annat. Man har en hushållsassistent för att förenkla arbetet i köket och få hjälp med tidskrävande uppgifter, medan hushållsassistenten knådar deg eller vispar så kan du spendera tid på annat i köket eller städa upp. Om du lagar mat ofta och spenderar mycket tid i köket så kan det alltså vara värt att ha en hushållsassistent som hjälper dig med tidskrävande uppgifter.

Hushållsassistenter har ett väldigt brett användningsområde vilket innebär att de kan användas för många olika arbetsuppgifter. De flesta som spenderar mycket tid i köket vet hur lång tid det kan ta att knåda en deg samt hur rörigt det blir, med en hushållsassistent så slipper man uppstädningen samt kan spendera tiden på annat.

En hushållsassistent är alltså din personliga hjälpreda i köket och med den stora mängden tillbehör som finns tillgängliga i dagsläget så kan den hjälpa dig med allt från att göra hemgjord pasta till att vara din köttkvarn.

Viktiga egenskaper hos en köksmaskin

Det finns många olika egenskaper som är viktiga hos en köksmaskin. Om du ska köpa en ny köksmaskin så kan det vara bra att jämföra olika modeller och då är det bra att man vet vilka egenskaper som skall jämföras. Viktiga egenskaper hos en köksmaskin är:

 • Funktionalitet – Det finns många olika modeller på köksmaskiner och väldigt många olika tillbehör. Det är viktigt att din köksmaskin har bra funktionalitet och att det finns många tillbehör som passar på din köksmaskin. Det kan till exempel vara tillbehör för att tillaga din egen pasta, mala kött eller vispa. Se hur många tillbehör som passar på köksmaskinen och om dessa tillbehör möter dina behov. Funktionalitet är nog en av de viktigaste egenskaperna hos en köksmaskin.
 • Kapacitet – Kapacitet är en annan viktig egenskap hos en köksmaskin. Om man är många i hushållet så räcker inte de minsta köksmaskinerna. Man behöver alltså hitta en köksmaskin med tillräckligt stor kapacitet för att möta ens behov.
 • Pris och design – Som med de mesta så är pris en viktig egenskap, det finns dyra hushållsassistenter och det finns billiga hushållsassistenter, försök hitta en köksmaskin som har ett rimligt pris men fortfarande håller hög kvalitet. Som med alla vitvaror så är det även viktigt att köksmaskinen har en snygg design och passar in i köket.

Andra relaterade tester:

Smeg vattenkokare, hushållsassistent

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general