Bäst i test

Popcornmaskin – Bäst i test

Test av tre popcornmaskiner vilket är vinnaren? – 2022

Är du en person som älskar popcorn och önskar att du kunde äta helt egengjorda, riktigt bra och goda popcorn lite oftare?Då kan det verkligen vara värt för dig att investera i en popcornmaskin.

Med en popcornmaskin, eller en popcorn maker, slipper du allt krångel och all tid det tar att göra popcorn i en kastrull, samtidigt som du inte längre behöver köpa hem färdiga popcornpåsar eller micro-pop.

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en popcornmaskin?

Precis som namnet utlovar är en popcornmaskin en maskin som erbjuder dig att göra popcorn. I en sådan maskin kan du dock inte bara göra vilka popcorn som helst, utan du kan göra helt egna popcorn. Det vill säga, popcorn utan konstiga salter, tillsatser och smakämnen, och istället popcorn som smakar precis som du vill ha dem.

Det bästa med en popcornmaskin är dock inte bara att du kan göra helt egna, riktiga bra och väldigt goda popcorn på det sätt som du och din familj eller dina vänner tycker om. Utan det som är så bra med en sådan maskin är att den är väldigt enkel och smidig att använda. Det då maskinen är enkel att rengöra, alltså trots att den är rätt stor.

Det går även rätt snabbt att poppa popcorn på detta sätt, och så kan du känna dig trygg med att maskinen håller popcornen varma. Som vi tidigare också var inne på kommer popcornmaskinen i sig att bidra till att biokvällen hemma, fredagsmyset eller festen blir lite extra rolig och stämningsfull. Såväl dina gäster som din familj kommer helt klart imponeras av den!

Viktiga egenskaper hos en popcornmaskin

Skulle en popcornmaskin vara en passande investering för dig? Då kan det vara värt att ta del av våra tips nedan för att säkerställa att du köper en modell som är den bästa popcornmaskinen för just dig!

Rengöring

För att din popcorn maskin ska vara så enkel, smidig och rolig att använda som den kan vara bör du se till att du väljer en variant som är enkel att rengöra. De allra flesta popcornmaskiner på marknaden idag är smidiga att både hantera och rengöra, men det finns såklart alternativ som är bättre och sämre just här. Ofta är de mindre modellerna både smidigare att hantera och lättare att göra rent.

Tillverkning av popcorn

Är du en sådan person som bryr dig om din hälsa och som gärna inte trycker i dig vad som helst? Då är en popcornmaskin ett bra första steg för att förbättra din hälsa även när du äter popcorn. Självklart finns det popcornmaskiner som är olika bra ur ett hälsoperspektiv. Vill du köpa det mesta hälsosamma alternativet bör du välja en som poppar dina popcorn med varmluft istället för fett och upphettning.

Storlek

Så vilken storlek av maskin för tillverkning av popcorn är nödvändig att köpa? Vi skulle säga att det beror på den upplevelse du vill att maskinen ska ge, när den ska användas, vad du har plats för samt hur många liter popcorn du vill kunna poppa samtidigt. Vilken som är den bästa popcornmaskinen eller popcornmaskin bäst i test beror alltså på dina behov.

Ska du ha popcornmaskinen till en fest, ett kalas, ett event eller liknande kan en stor maskin vara att föredra, så som en från great northern popcorn company eller OBH Nordica Big Popper. Om du däremot vill ha en lite mindre, smidigare och nättare variant för vardagligt hemmabruk kan Little bambino vara ett bra val.

Olika typer av popcornmaskiner

Utöver att det kan vara bra att tänka på saker som storlek, rengöring, tillverkning, design och liknande inför köp av en popcorn maker kan det även vara bra att se över vilka olika typer av popcornmaskiner som finns att tillgå på marknaden innan du väljer vilken variant du ska köpa. Det finns nämligen ett par olika alternativ att välja mellan idag:

Microvågspopcornmaskin

Den första varianten av popcornmaskiner på marknaden är den som kallas för microvågspopcornmaskin. Denna är väldigt smidig och behändig då du använder den genom att placera den i och starta igång din mikrovågsugn.

Elektrisk popcornmaskin

Denna variant av maskin för att göra popcorn använder du genom att koppla in dess sladd i ett eluttag. Denna är väldigt lättanvänd och både ser bra ut och är rolig att ha hemma.

Popcornmaskin med varmluft

Ett annat alternativ är så kallade varmluftspopcornmaskiner. Detta är en rätt liten modell som erbjuder dig att göra riktigt bra och goda helt egentillverkade popcorn direkt i hemmet på ett smidigt sätt. Ur ett hälsoperspektiv är dessa maskiner oftast de bästa.

Andra typer av popcornmaskiner

Utöver dessa tre popcornmaskinstyper kan du även hitta följande alternativ att köpa på marknaden idag:

  • lägereldspopcornmaskin
  • kommersiella popcornmaskiner
  • spishällspopcornmaskin

Hur använder man en popcornmaskin?

Beroende på vilken typ av popcorn maskin du köper kan användningen av den variera. I grund och botten fungerar dock de flesta modeller på samma sätt, det vill säga att du tillsätter någon form av fett och popcornkärnor följt av att du bara startar igång eller värmer på maskinen. Då krävs det helt enkelt bara att du gör så, följt av att du smaksätter popcornen efter tillagning vid behov.

Använder du dig av en popcornmaskin som i sin tur använder sig av varmluft måste du vänta rätt länge för att du ska kunna poppa dina popcorn. I sådana maskiner behövs dock inget fett. Dessa fungerar helt enkelt mer likt en airfryer, medan ”vanliga” popcornmaskiner kan liknas vid användning av en stekpanna, kastrull eller vanlig fritös som är i behov av fett.

Hur mycket olija behövs i en popcornmaskin?

Även svaret på frågan om hur mycket olja eller fett som behövs i en popcornmaskin kan variera beroende på vilken maskin det gäller. Det samma gäller beroende på hur många lite popcorn du ska poppa.

Det allra bästa är att läsa instruktionerna som kommer med vid köp av den specifika maskinen för att använda optimalt med fett och därmed få till det bästa resultatet. Följer du inte anvisningarna för den specifika maskinen kan det resultera i att popcornen bränner fast eller fastnar på sidorna, samt att smaken inte blir så bra.

Om du däremot inte är nöjd med resultatet som blir då du följer instruktionerna kan du alltid testa att addera mer eller mindre fett, samt att byta den typen av fett du använder. Det kan göra större skillnad än vad man tror.

Vilken storlek är optimal för mig?

Vilken storlek av popcornmaskin som är optimal för dig beror helt på hur dina behov ser ut. I tidigare avsnitt gick vi igenom vilka faktorer som påverkar valet av storlek, något som i sig även är avgörande för vilka som är de bästa popcornmaskinerna för dig.

Sammanfattat kan man säga att större maskiner, så som modeller från Great Northern Popcorn Company eller modellen OBH Nordica Big Popper passar dig bäst för dig som ska ha fest, kalas eller event och vill kunna göra mycket popcorn. Vill du till exempel kunna poppa 4,5 liter popcorn eller mer på samma gång är en större variant att föredra.

För hemmabruk eller mer vardaglig användning där du inte behöver poppa så många liter popcorn är det oftast mest optimalt att köpa en mindre, lite nättare popcornmaskin. En sådan är ofta både lättare att använda och mer enkel att rengöra inte minst tack vare dess storlek.

Hur rengör man en popcornmaskin?

Att rengöra sin popcornmaskin är något man bör göra efter varje användning. Annars finns det en risk för, precis som vid användningen av för lite fett, att både fett och popcorn bränner fast och att det i sin tur ger en oönskad bismak.

Hur du rengör din popcornmaskin på bästa sätt kan du läsa om i instruktionerna som följer med vid köp. Rengöringen kan nämligen variera något beroende på vilken typ av maskin du har, hur denna är utformad och hur du har använt den.

Gör en popcornmaskin bättre popcorn?

Vi skulle säga att en popcornmaskin helt klart gör bättre popcorn än om du skulle köpa färdiga popcornpåsar eller micro-pop. Detta av flera olika anledningar. En av de främsta anledningarna till att en popcornmaskin är det bättre alternativet då du vill poppa popcorn är att popcornen både blir godare och mer hälsosamt tillredda än om du köper färdiga produkter.

Det då du i en sådan maskin använder dig av helt neutrala popcornkärnor, samt att du själv kan reglera mängden fett samt vilken typ av fett du använder. Du kan även välja smak och saltgrad helt efter smak och tycke. Så länge du använder maskinen på rätt sätt enligt anvisningarna är sannolikheten väldigt stor att du får ett mycket bättre resultat än om du köper färdiga påsar.

Utöver att popcornen blir bättre ur ett smak- och hälsoperspektiv är en popcornmaskin också det bättre alternativet när det kommer till användning. Det är nämligen otroligt mycket enklare att både använda och rengöra en maskin för att poppa popcorn än vad det är att använda och rengöra en kastrull. Speciellt om du har köpt en maskin med avtagbar skål.

Det går även bara på några minuter oavsett hur stora portioner du ska göra, och maskinen sköter sig helt själv från det att du startat den. Du får helt enkelt riktigt bra, goda popcorn på riktigt på ett snabbt och smidigt sätt med en popcornmaskin.

Tillbehör till Popcornmaskinen

Något som kan vara bra att tänka på vid köp av popcornmaskin är att man vissa gånger bör köpa till några olika tillbehör. Det inte minst om du vill få till den riktiga biokänslan, variera smakerna på popcornen eller garantera att ditt resultat blir slående bra varje gång. Ett sådant tillbehör är riktiga popcornbägare som låter dig äta dina popcorn precis som på bion.

Utöver att det kan vara både roligt och smidigt att köpa till specifika popcornbägare kan vi även rekommendera dig att köpa till olika popcornkryddor om du vill ha möjligheten att poppa popcorn med olika smaker. Köper du portionspåsar för dina popcornkärnor blir det också ännu enklare att poppa dem.

Vill du ta ditt poppande till nästa nivå kan vi även tipsa dig om att investera i ett riktigt bra fett eller olja som funkar för just din maskin. Är du osäker på vad som är bäst finns det färdigblandad ”popcornolja” att köpa. Annars finns det inte så mycket du behöver köpa till maskinen, förutom möjligtvis en specifik skål.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general